Tvar hlavičky má cenu porovnávat až u dospělých sourozenců, u nepříbuzných kusů to už ale není průkazné a podle báze ocasu to taky poznáš teprve až u adultů. Když tomu prckovi koukáš na prdelku, musíš se mu ji prsty pokusit otevřít (viz. co jsem psal níže). Jinak je to střílení naslepo i u starších agam, než jsou takovéhle děti
Se 100% ní jistotou to ( jak už zde bylo mnohokrát napsáno a popsáno ) se pohlaví někdy určit nedá ani u adultního jedince,...... ale na 95% je to holka.
Dá se už s jistotou tvrdit, že je to samička, ikdyž má necelé 4 měsíce? Jestli jo, tak to přítel nebude mít radost až zjistí, že nebude mít v terárku chlapáka
Vyzkoušíme radu fajfmena, snad se nám to podaří...agama je jak z divokých vajec a chvíli neposedí, když je venku z terárka ;)
Jinak fotit můžu jen na mobil, tak snad se mi podaří i přesto vyfotit lepší fotky.
Zkus při zdvižení ocásku (jako na Tvé první fotce) rozevřít prsty kloaku. U samečka bude volná, u samičky sevřená docela pevně. Podle L. Klátila se tak dá pohlaví určit už u docela mladých agam
Máme agamu starou víc jak 3 měsíce a chtěli bysme vědět pohlaví. Sice jsem četla, že se to dá s jistotou poznat až tak v půl roce, ale za zkoušku nic nedáme.