Přihlásit se TERARKA.NET »

Prosba o pomoc !

NápovědaFórum » Ještěři  

+ přidat příspěvek
Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Prosba o pomoc !
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NIC
:)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Utahraptor
jarmila58 napsala: Tak to jsem nevedela..a to kazdy "chovatel" tvrdi ze ve zverimexech je zkrmuji hadum...

Ale oni je ve zverimexu klidně na zkrm prodají, těžko budou vykládat, že se s nima krmit nemá, pochybuju, že to prodavačky vědí... no a mezi hadaři je taky spousta "machrů na všechno", co klidně zkrmí křečka...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jarmila58 Re: Sewer
Ale moc jich tam neni s tema malyma...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sewer Re: jarmila58
Vždyť má jejich fotky v prezentaci :-) - terarka.net/terarka/566
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jarmila58 Re: Pogona
Skoda jen ze nepribyla prezentace fotek malych kreciku pred odberem deti na tabore... sad
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Pogona Re: jarmila58
Ono se s nimi občas krmit dá, ale jsou nevhodní pro mladé hady, příp. jako stálé krmení. Já kdysi viděl, jak jeho husté a těžko ztravitelné chlupy ucpaly střeva u mláděte hroznýše a zahubili ho, proto s nimi nikdy nekrmím,..... Ve zverimexech bych se nedivil, kdyby je zkrmovaly,......
Tak to jsem nevedela..a to kazdy "chovatel" tvrdi ze ve zverimexech je zkrmuji hadum...
Já křečky nezkrmuju, džungaráci mají "blbou" srst, je velmi špatně ztravitelná a hadům nedělá vůbec dobře,..... :) Odchovy dcera rozdává ;-)
Myslela jsem si to..ostatne lepsi nez zkrmit,dobry napad! potlesk
Jojo, křečci byli z odchovu mé dcerky, klece jsem koupil přes internet a byly opravdu plně vybavené, krom klece byla součástí výhry i miska na jídlo, napaječka, dřevěný domek, běhací kolečko, 2kg krmení + pochutky ( špenátky a jablíčka - granulované pro křešky ), ovocný zvonek, 2ks minerálního bloku na okusování, několik igelitek hoblin atd,..... Samozřejmě bylo s kamarádem ( vedoucím tábora ) domluveno to, že pokud rodiče křečka zakáží, dostane jej druhý v pořadí, pak třetí, pak čtvrtý atd. a pokud by všichni odmítli, vzal bych si je zpět. A jelikož šlo o místní tábor, nechal jsem rodičům na sebe kontakt a mohou si u mě kdykoli vyzvednout klidně půl kubíku hoblin, samozřejmě zadarmo,........ Ale oběma dětem rodiče křečka povolili. Ostatně jedna holčička co vyhrála, má ode mně 3 gekončíky a dvě agamy už z dřívějška, takže problém u ní nebyl :-D
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jarmila58 Re: Verčák
To museli koukat jak maji sikovny dite..kazdopadne "pogona" pise ze byla klec plne vybavena-tzn. ze rodice nemuseli nic dokupovat, takze ditko bylo urcite spokojene stejne jak rodice.. :-) A kdyz se to neosvedci tak to treba daruji dalsimu clenu rodiny... Me by jen zajimalo zda to byly potomci pogonovych krecku nebo jineho puvodu...A pripadne kde koupil klece?? :-)))
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Vini Re: Verčák
Jn,..to máš pravdu..:-D já bych tu klec brala ale bez křečka..:-D protože máme potkanky..smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Verčák
jéjda to museli mít rodiče radost, když jim dítko přivezlo z tábora klec s křečkem :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Vini
Mně stačí mé triko se slonem ze Srí Lanky a dvě trika se žralokem bílým a logem Sam's Tours Palau...:-DDDD jo a ještě tričko „Big Five” - lev, levhart, slon, bůvol, nosorožec z Jižní Afriky (JAR) :-DDD
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Pogona
Fotka k příspěvku ......

Fotka k příspěvku

Fotka k příspěvku

Reagovat na tento příspěvek 0  - R Pogona Re: Vini
Tábor "Pohodlí" kousek od České Skalice. 5 hodin tam uteklo jako voda a navíc jsme od dětí s dcerou ( která byla se mnou a vzorně pomáhala ) vyfásli i pěkná "stejnokrojová" trika s netopýry, heč :-D
Koukám, že se to vydařilo..:-) A kde tohle všechno vlastně probíhalo??? Taky bych si chtěla "pochovat" tvojí korálovku...:-D :-D
Fotka k příspěvku

Fotka k příspěvku ...

Reagovat na tento příspěvek 1  - R Pogona
Zdravím všechny, kdo měli chuť a poradily mi, jak jsem prosil s otázkami do "tera kvízu" na dětský tábor, kam mě kamarád pozval a poprosil o "procestování světa" za každý "teplý" kontinent jsem vezl zvíře. Po přednášce následoval testít o hlavní dvě ceny, plně vybavené klece s křečkem džungarským :-D Dětem se vše moc líbilo, Vám děkuji za rady a nahrávám pár fotek ;-)
Bůh by totiž nikoho takovýho nikdy nestvořil...:-D smich :-D
To naštěstí ano..díky ďáblu...!!! :-D :-D :-D
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Janiska
Ale Homer. J. Simpson je naštěstí jen jeden! :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Vini Re: Janiska
:-DDDD Až na to že v Americe je Springfieldů jak pytlů brambor...:-D ale v tom jejich jezeře bysme to mohli zkusit, ještě že mám kurz scuba potápění! smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Janiska Re: dan999
Možná, kdybychom žili ve Springfieldu, HOmer by něco našel :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dan999
nemá nedo doma třeba ve sříni starou uranovou tyč? na ceně se dohodneme :-D
No to nevim jestli by to zabralo ale můýeš to zkusit...:-D :-D smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dan999
hmm že bych si udelala terárium z olova a dovnitř postavil uranovou tyč? :-D a yslíovou bombu, aby uvnitř tera bylo 90% yslíu... by mě zajímalo, jak by se taková mřížkatice měnila :-D
:-D tjn, souhlasim s tebou..zrovna nedávno jsem o tom viděla dokument..dávají to na DOQ, National geography nebo na Discovery wolrd..:) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Felix Re: Pantherophis
Jo, a sorry, že jsem se na to téma tak rozkecal (i když vlastně - v rámci obsáhlosti tématu vlastně zarytě mlčel :-D ). Paleontologie (i amatérsky pojatá) je záležitostí nejmíň na celé další webovky, a stejně bychom se v tom nikdy nedostali dál, než k malinko odpovědím a haldě haldě následujících otázek a spekulací :)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Felix
Mno, to s tím hmyzem (a dalšími bezobratlými) spadá do raných prvohor a pravděpodobně za to může tehdejší vyšší přirozená radioaktivita okolí a kdoví co ještě. Údajně např. prvohorní sklípkani dosahovali až 60 cm (!) vzrůstu (patrně počítáno v rozpětí), permo/karbonské vážky o rozpětí křídel okolo 75 cm jsou pak známy už dobrých 100 let.
U dinosaurů (o mnoho desítek milionů let později) to už ovšem bylo spíš věcí jejich fyziologické "nadřazenosti" spojené s dalekosáhle větší adaptabilitou vůči životnímu prostředí, od tropů, až po arktické podnebí. My savci (a přitom jsme tu skoro stejně dlouho jako oni, nehledě na to že naši předkové - leckdy gigantičtí savcovití plazi byli na planetě dominantní už na sklonku prvohor a v počátku triasu, než náhle odkudsi vylezli hbytí prckové typu Coelophysis a "pány souše" nevyšťouchli na 150 milionů let do pozice rejskovitých škvrňat běhajících kolem jenom v noci, kdy si většina z nich dávala šlofíka - a během "pouhých" 10-ti milionů let se vyvinuli v mj. i nejgigantičtější formy tvorů, jací kdy po povrchu Země chodili), jen neuměle kopírujeme dinosauří vzory. Když srovnáš libovolného ceratopsida (triceratopse, styracosaury aj.) s nosorožcem, brachiosaura s žirafou anebo jiné, jim příbuzné sauropody (např. rod apatosaurus, dříve brontosaurus) se slony... anebo třeba současného orla s netopýrem (ano, je to tak, dinosauři jsou dodnes v rámci druhové diverzity dominantní formou teplokrevných živočichů ;-) ), tak to ten dinosaurus pokaždé vyhrál na celé čáře :-). V jistém smyslu dokonce i inteligenčně. Zástupce krkavcovitých (recentních dinosaurů) loskuták posvátný z Indie, má údajně IQ srovnatelné se šimpanzem. A to je jeho mozek jen velikosti hrášku! Jak to myslelo např. šestimetrovému stegosaurovi (mozek rozměrů vlašského ořechu) je otázkou. Tak velký mozek má např. prokazatelně inteligentní kočka, onen dinosaurus si jen k němu, jako bonus proti dravcům, pořídil navíc i obrovité tělo (savec plejtvák obrovský má zas mozkovnu o rozměrech, že by si tam parta horolezců mohla uskladnit stan i s veškerým vybavením, a přesto nelze říct, že by byl chytřejší než oni, tzn. velikost makovice není rozhodujícím faktorem) ;-)
Ale to už je jen spousta spekulací typu "co kdyby" :-D
Ve svrchnokřídovém období (kdy po Severní Americe dusali obrovití theropodi typu Tyranosaurus rex) byly obecné podmínky na planetě zhrube stejné, jako dnes (akorát bez toho průmyslového znečištění) ;-) :)
Jo mas recht.. :-D A vis co je taky mozne? Uvadi se, ze dinosauri a hmyz v tehdejsi dobe byl tak velky prave proto, ze na planete byl vysoky obsah kysliku...p takovem pripade je samozrejme i mozne to, ze tvorba kysliku se v 21. stoleti znacne omezila kacenim destnych lesu ci pralesu...tzn. pred xxx lety mohli tito predatori byt klidne takhle velci, ale v tomto stoleti to pomalu prestava byt mozne,.. :-| hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Felix
To bude asi něco podobného jako s tvrzeními bushmannů ze sklonku 19. století, kteří z Austrálie uváděli rozměry mořských krokodýlů i přes 11 m (!) délky. Možná že kecali (jako ten rybář, co chytil táááákovouhle rybu), možná ale taky ne. Dle doložených údajů je každopádně tento druh v průměru od poč. min. st. o dost menším, nežli dnes... Ti tvorové prostě nejspíš nestíhají dorůst plné velikosti (a kořisti taky ubylo), než jim nějaký nimrod prostřelí hlavu... :-O
Jo to bude urco mozny...ale myslim ze takovych moc nebude.. hmm tone bohuzel... :-O
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Pogona Re: fajfmen
To ano, v divočině žijící Mřížkatice, která je "nepodložená" měřila prý okolo 12m, já věřím tomu, že někde na zemi žije nějaká, která má pěkných 15metrů,.......
jo no jo vlastne... :-D i tak dik...celou dobu jsem si nebyla jista jestli je to tak ci tak... smich stydim
Otázky mám i tak všem díky love
Ono se to rádo plete: robustně stavěná anakonda je had nejtěžší, subtilnější krajta zase nejdelší ;-) , alespoň podle rekordů dosud prokázaných měřením a vážením odchycených i v zajetí chovaných zvířat. Samozřejmě není vyloučeno, že někde v divočině žijí jedinci ještě hmotnější anebo delší :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Pogona Re: Pantherophis
Doložená nejdelší Krajta mřížkovaná má tuším 9,8m, oproti tomu Anakonda velká "jen" 9,1m.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Pogona Re: Pantherophis
To se pleteš, nejdelší je mřížkatice ;-)
Jo a kdyz uz sme i u ty velikosti..je nejvetsi anakonda nebo krajta mrizkovana? ja si to nejak nemuzu srovnat ale myslim ze anakonda.. :-D hmm :)
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Felix Re: Andy
On to Sewer nastínil jako otázku typu - "Je toto zadání správné?" Mě to přijde jako dobrý dotaz pro začátek ;-). Ale třeba ten Tvůj návrh s baziliškem je docela super. Že umí běhat po vodní hladině na laiky působí naprosto fantasticky potlesk
Reklama
Možná i přirozené způsoby šíření druhů plazů na vzájemně vzdálená místa - styl monzuny stržených trosečníků na naplaveném dříví a tak... Hele, tam by se dal zamontovat i pravěk (a na ten prckové slyší ;-) ). Třeba: proč se límcovky souběžně vyskytují na dvou poměrně vzdálených pevninách (viz. enormní pokles hladiny moří v průběhu největšího teplotního gradientu poslední velké doby ledové) apod. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Andy
A vousatky jsou zvířata z deštného pralesa???... Možná bych zařadil otázky typu: proč se vlastně plazi svlékají, jaký je nejrychlejší plaz na světě, jaký had je největší, která ještěrka dokáže běhat po vodě, jestli umí hadi plavat apod.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Vini Re: Sewer
od kdy hroznysi ziji u nas? coze myslis jako v Evrope nebo v Cr..mam za to ze hroznysi jsou u nas k videni pouze v terariich... :-D :-D
joo myslim ze fajfmen ma pravdu...co treba se jestli si zapamatuji cim se zivi? nebo zajimavosti..ty jdou zapamatovat nejlip protoze jsou originalni..teda alespon mne to nedela problem a to jsem jeste na zakladce.. :-D X-) ;-)
Naopak bych tam tu latinu lupnul. A čím víc tím líp, děti odborné názvy z nějakého důvodu přímo milují ;-). No a tím bude mít Pogona málem půlku kvízu vyřešenou, jak jim bude vysvětlovat, co ten který výraz znamená :-)
To máš jako s dinosaury - dospělý by si na tom jazyk zlámal, zatímco prckové střílí jejich názvy po jediném přečtení od boku s kadencí kulometu :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sewer
Já myslel, že jim to řekneš :-) ...a pak bude kvíz, co si zapamatovali. Takovýhle věci si zapamatujou. Určitě líp, než třeba latinskej název :-D
A u starších můžeš dát třeba výskyt. Že Gekončíci žijou na kubě a agamy vousatý zase v deštnějch pralesích, hroznýši jsou i u nás palec

+ Přidat reakci

Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] 2

Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 528x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/567?od=1