Gekončíci noční jak chovat...
ajéje.. promiň .. mám v tom zmatek doma mám agamu Čakinku - kluka, a brácha má křečka Piškota - holku
měli jsme kocoura Andulu.... a mohla bych pokračovat
Já nestraším, jen píšu vlastní zkušenosti a fakta. A nepřeju si nic jiného, než aby terárko došlo v pořádku
Tak tak, sestřenice pracuje na poště a sama říkala, že označení "křehké" je proto, aby s tím pošťáci schválně mlátili ( když se třeba pošták blbě vyspí, nebo jen tak z nudy ),.......
Upřímě si myslím, že u kurýrních služeb je to lautr to samé, ne-li horší
Poslal jsem v životě asi 5 terárií 25*20*20 a 30*30*30 a jen jedno došlo v pořádku ( a že malá terária jsou poměrně bitelná ),.......
Pozor, pozor, terária doručuje Česká pošta zásadně na několik dílů
Bohužel (jak jsem už uvedl ve svých prezentacích), rozbil se mi foťák a nový je v nedohlednu
. Rozhodně ale tenhle cca šestinedělní "cvrček" vypadá (krom chybějícího článku druhého prstu přední tlapky po nevydařeném svleku) jako dokonale zdravé mládě s hodně tlustým ocáskem. Pokud ho tedy nesrovnáme s jeho obrovitým sourozencem, který už má asi dvanáct centimetrů...
Tihle dva jsou naprosto prvními gekončíky, se kterými jsem měl kdy co blíže k dočinění, tak ani nevím, jaký vzrůst je u takto mladých normální (není třeba Dírka na svůj věk extrémně veliký?). Holt jsem zase v něčem absolutní začátečník
vyfot ho a dej sem fotku
Zophobáka by asi nedal. Stále totiž ještě vzrůstem nedosahuje ani délky ruličky od hajzlpapíru, co má jako domeček. A jeho mnohem větší brácha (?) "Klíčová dírka" jej neutlačuje ani v nejmenším a ani mu nebere žrádlo, spíš se k sobě hodně mají
Mj. zatímco Dírka loví sám a se mnou se rozhodně nekámoší, maličký Puntík vždy přiběhne, jen co otevřu terko, a pak mi baští na ruce rovnou z pinzety, dokud nemá bříško jako buben naducané. Pak si oba zalezou do společné díry a dají si tam šlofíka...
Oddělit a přejít na Zophobasy - ty jsou tučnější a gekončík po nich přibere
Přesně tak, vydrží
Když jedou prodejci např. do Hammu, mají i několik dní zvířata v krabičkách, že by se člověk divil, že se do nich vejdou
Pár dní či týden, vydrží v podstatě i v roličce od toaleťáku... ( smozřejmě tím nechci nikoho nabádat, aby ubytovával gekončíky v krabičce od sirek )
vydrží udelej úkryty zajisti teplo ... a v klidu
Já jsem byl dneska v Liberci a byli tam pěkný gekončící e-macularius.wbs.cz
Skupina tří gekončíků se bude mít v tomto rozměru dobře, pokud vytvoříš spoustu úkryů, třeba z dutých cihel, zvýšíš tak "obytnou plochu" a můžeš si pořídit i čytři gekončíky
Určitě, smýkaný hmyz je super. A ty mouchy jsou dobré tak pro chamíka, a ještě jich musí být 100 na den. Já bych je ale stejně nedával, buhví na co kde sedají, jaké v sobě mají chemikálie a škodlivé látky, dnes už to nejsou "čisté" mouchy z louky
jo a ty sarančata a takové mohl bych je třeba ulovit na louce?
a nějaký chovatel psal že krmí mouchami když mu nějaká vlétne do domu je to vhodné?
Právě proto, že ti moučňáci nejsou tak "výživní" pak i v dospělosti. Pokud bys krmil cvrčky, sarančaty a jiným "vhodnějším" hmyzem, tam bys pak krmení omezil v dospělosti
Nasyp jim do misky a tu udržuj stále tak nějak plnou, když budou mít hlad, "zobnou si".
Postačí krmný hmyz 2 - 3krát týdně obalit ve vápníku či NutiMixu
Moučňáky uchovávat v odvětrávané krabičce, někde v temnu, při teplotě cca 15 - 20C - při vyšších teplotách se ti brzo zakuklí a budeš mít hromadu brouků
Nezapomenout jim občas hodit krmení ( šlupky jablek, mrkev, rajče,...... )
Já používám klasický říční písek nebo tzv. betoňák
0 28.09.2011 19:06 Evil [15] - Ještěři takže dočetl jsem se že substrát bude nejlepší písek z pouště
a pozadí bych chtěl udělat podle tohoto návodu výsledek mě celkem zaujal
gekko.webnode.cz/…/
Lepší je nechat ji v květináči.
jak jsem psal,pro kaktusy jsou podmínky v teráriu nevhodné.
Kaktus tam nedávej,do terárka je ho škoda.Kaktus potřebuje hodně světla a hlavně potřebuje zimovat,jinak dříve nebo později chcípne.Pokud terárko nasvítíš zářivkou,půjdou ti tam sanseviery,ty vydrží hodně.
Nevím co si představit pod pojmem "normální" kaktus, ale kaktusy - ty živé, bych tsm nedával, hrozí poranění či dokonce úmrtí z poranění především u mláďat, která se lehce zraní, ale i dospěláků,.....
no ja mám v jedno květináči normální kaktus šlo by to tam?
0 27.09.2011 15:34 R Pogona [762] - Ještěři Z rostlin spíš nějaké sukulenty, příp. umělé kaktusy, nicméně do pouštního terária se nic moc zeleného ani nehodí
Co se týče dalších otázek, bylo možná lepší dát si inzerát na i-faunu
Ahoj chtěl bych začít chovat nějaké terarijní živočichy nejdříve jsem chtěl užovku červenou ale na netu jsem zjistil že potřebuje velké terko tak jsem se rozhodl pro Gekončíky noční. Chtěl bych je chovat v teráriu o rozměrech: 60x55x40(d,h,v) A jsem ze zlínského kraje chtěl bych se zeptat jestli nevíte o nějakém chovateli z tohoto kraje nejdál bych si pro gekončíka dojel možná i do ostravy, ale dál už ne. Jo a taky nevíte někde v okolí Rožnova pod Radhoštěm kde by se dali koupit cvrčci a kolika cvrčky je krmit(na internetu je to pokaždé jinak). Jo a v teráriu bych chtěl chovat gekony 3 a asi samičky jelikož nechci je pářit a samci by se prali. A ještě jaké rostliny by byly vhodné do terárka. Díky za odpověď
Přidat reakci
1 ...... ...... [3]
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 1251x