Fórum » Hadi » Identifikace
Fórum » Hadi » Identifikace  Pokusím se jednoduše popsat - byl převážně šedý a na boku celého těla měl jasné žluté čárky. Byl odhadem necelý metr dlouhý a byl schovaný v narovnaném dřevě na zahradě v nadmořské výšce cca 350 m.n.m. Pokoušel jsem se identifikovat podle fotek na internetu, ale žádného hada s takovými žtutými čárkami na boku jsem nenašel, tak nevím. Mockrát děkuji za názory.
  Pokusím se jednoduše popsat - byl převážně šedý a na boku celého těla měl jasné žluté čárky. Byl odhadem necelý metr dlouhý a byl schovaný v narovnaném dřevě na zahradě v nadmořské výšce cca 350 m.n.m. Pokoušel jsem se identifikovat podle fotek na internetu, ale žádného hada s takovými žtutými čárkami na boku jsem nenašel, tak nevím. Mockrát děkuji za názory.

. Třeba ptyas nebo tak něco? Ale to jen "střílím od boku"
. Třeba ptyas nebo tak něco? Ale to jen "střílím od boku" Tohoto hada jsme potkali v Thajsku na Koh Jum, poblíž domku, kde se právě nacházíme. Poradíte, prosím, co je to za druh? Je jedovatý? Děkuji
 Tohoto hada jsme potkali v Thajsku na Koh Jum, poblíž domku, kde se právě nacházíme. Poradíte, prosím, co je to za druh? Je jedovatý? Děkuji Dobrý den, minulý týden jsem při procházce našla velkého mrtvého hada. Toho pravděpodobně někdo přejel na cyklostezce nedaleko Opavského Globusu. Na internetu jsem našla, že by to mohla být užovka hladká protože neměla žluté skvrny za hlavou. Ale nejsem si jistá, poněvadž had byl určitě o dost větší než 50 cm kterých  prý dorůstá tato užovka. Pro upřesnění přikládám bohužel ne moc kvalitní fotografii.
 Dobrý den, minulý týden jsem při procházce našla velkého mrtvého hada. Toho pravděpodobně někdo přejel na cyklostezce nedaleko Opavského Globusu. Na internetu jsem našla, že by to mohla být užovka hladká protože neměla žluté skvrny za hlavou. Ale nejsem si jistá, poněvadž had byl určitě o dost větší než 50 cm kterých  prý dorůstá tato užovka. Pro upřesnění přikládám bohužel ne moc kvalitní fotografii. . Tenhle had koukal tak nějak přátelsky, že bych mu i naservírovala moji pražskou pokoutničku domácí, co se nechce odstěhovat - tedy doufám, že jsem si ji identifikovala správně a není to nic jedovatého...
. Tenhle had koukal tak nějak přátelsky, že bych mu i naservírovala moji pražskou pokoutničku domácí, co se nechce odstěhovat - tedy doufám, že jsem si ji identifikovala správně a není to nic jedovatého... Na zmiji je to dlouhé a jinak stočené
 Na zmiji je to dlouhé a jinak stočené
 Dobrý den, prosím o radu. Tohoto hada jsem dnes potkala u dědy na zahradě (u Plzně) při sekání trávy - vyhříval se na sluníčku. Když jsem se přiblížila zalezl do díry v zemi u stěny skleníku. Za hodinu tam byl zas a vše se opakovalo..Já ho nijak provokovat nebudu ale nezaručuji, že se tak budou chovat i dvě fenky jezevčíků, které beru na zahradu vždy s sebou.
 Dobrý den, prosím o radu. Tohoto hada jsem dnes potkala u dědy na zahradě (u Plzně) při sekání trávy - vyhříval se na sluníčku. Když jsem se přiblížila zalezl do díry v zemi u stěny skleníku. Za hodinu tam byl zas a vše se opakovalo..Já ho nijak provokovat nebudu ale nezaručuji, že se tak budou chovat i dvě fenky jezevčíků, které beru na zahradu vždy s sebou.

Tento had spadl z palmy na ostrově Ko-ngai v Thajsku 1m ode mě.Vzápětí začal na palmu lézt znovu.Od domorodců jsem se nic konkrétního nedozvěděl.Poradí někdo o jakého hada jde?
 Tento had spadl z palmy na ostrově Ko-ngai v Thajsku 1m ode mě.Vzápětí začal na palmu lézt znovu.Od domorodců jsem se nic konkrétního nedozvěděl.Poradí někdo o jakého hada jde? Zdravím, objevil se nám na zahradě u Sázavy nedaleko Prahy tento had. Můžete mi prosím poradit, jaký je to druh?
 Zdravím, objevil se nám na zahradě u Sázavy nedaleko Prahy tento had. Můžete mi prosím poradit, jaký je to druh?

). Její syn ji, notně vyděšenou z toho výstupu, odchytil (měřila tehdy už přes metr) a donesl ji k nám - a chudák ještě týden na to konto smrděl jako zdechlina
 ). Její syn ji, notně vyděšenou z toho výstupu, odchytil (měřila tehdy už přes metr) a donesl ji k nám - a chudák ještě týden na to konto smrděl jako zdechlina   . Ten svinčík nesmyješ a nedá se to ani přebít třeba hektolitrem voňavky
 . Ten svinčík nesmyješ a nedá se to ani přebít třeba hektolitrem voňavky  
Zpět na obsah sekce Hadi • Zobrazeno 5037x