Úplný začátek
0 08.08.2009 12:56 Mishka Možná je to blbost ae nemohl by v tom být třeba nějakej gekončík? ae musela bys to hodně poupravovat....
0 08.08.2009 12:49 Mishka – Re: l3nka
0 08.08.2009 12:30 Mishka – Re: jammes
ok
no dyť taky píšu že je to otázka moc nevroswte, pro někoho je to moc a pro jinýho je to málo
0 08.08.2009 12:26 Mishka – Re: jammes
říkám že je to jenom můj názor a že s želvama nemám skušenosti
otázka je co znamená "moc nevyroste", běžne dorůstá kolem 20 cm (krunýř)
0 08.08.2009 11:41 Mishka – Re: l3nka
No s vodní želvičkou moc skušeností nemám ae myslím že moc neroste a kdyby jo tak hodně pomalu ale určitě ne o moc...ae jak říkám nwm... a jak tak čtu tak koukám že nejsem sama kdo má doma soukromý zoo
tak ještě pouvažuj
no vodni zelvicka by byla paradni kdyby mi nevyrostla.. protoze do roka bych musela investovat do vetsiho akva a to uz by sem fakt nemela kde dát
muj pokoj je maximalne naplneny ... jeste pouvazuju.. i kdyz to je clkem maly akvarko tak tech moznosti fakt moc neni
0 07.08.2009 16:44 Mishka – Re: l3nka
No návrhů by bylo plno ale asi by se moc nehodily to takového akvárka
o krecikovi sem taky uvazovala ale nevim jeste.. rozmyslim si to
ale dekuju za navrh a nebyl by jeste nejaky?
0 07.08.2009 16:35 Mishka – Re: l3nka
Ahojky....a co křeček? to by se ti nelíbilo? snad by v takovém akvárku mohl bejt a když mu budeš čistit pravidelně tak ani smrdět nebude;)
0 07.08.2009 16:24 l3nka [4] - Hlodavci Poradíte co do akvárka š=40x30x30cm koupila jsem ho za levno a mela z toho akvárko.. nejak se tomu nedarilo tak sem si misto akvarka poridila mysky a mysky celkem hodne neprijeme smrdely tak jsem je musela dát pryc
chcu tam zas dat nejakeho maleho hlodavce ale nevim jakyho.. na piskomily to bude asi male
tak poradíte co by tam mohlo byt? Hlavne at to zviratko nesmrdí nerada bych dalsi davala pryc
predem dekuju
0 07.08.2009 14:38 Mishka – Re: jammes
já jsem ho také brala do ruky ale on po ní jenom přeběhl a už utíkal jinam
byl to takový první pokus ho mít na ruce ale moc sem si to neužila
, protože byl opravdu rychlý
já už jednu takovou potkal
, brala pavouky do ruky
Téééda, dáma a nebojí se pavouků, to smekám, takovou jsem zatím nepotkal a jinak šup šup - zveřejnit prezentaci, nafotit, vystavit...
1 28.07.2009 11:47 redwolf Na netu máš kvanta článků o chovu cvrčků stačí hledat
0 28.07.2009 11:24 Mishka jo a ještě kde máte ty cvrčky daný
(myslím místo) přes léto to vím kam je dám ae co zima? jakou potřebujou teplotu?
0 26.07.2009 10:25 Mishka – Re: Pogona
Ok. tak koupím banánový a snad mu budou chutnat
ted si jen musím donést toho pavoučka
Domácí se pro kremní moc nehodí jsou příliš velcí a hlavně tvrdí, já používám cvrčky banánové a absolutně v pohodě. Dokonce se mi čas od času podaří, že se "sami od sebe" rozmnoží
0 25.07.2009 22:17 Mishka No vlastně by tu ještě nějaká ta otázečka byla
co to má být za druh cvrčka? černý,domácí,stepní nebo krátkokřídlý
??
0 25.07.2009 22:08 Mishka Ok. tak ted už vím snad všecko... červíky mu teda dávat nebudu... díky za rady
0 25.07.2009 15:46 redwolf Cvčka pozřou i čerstvě zabitého.Když byl můj smithi malý tak jsem mu cvrčky porcoval... Mouční červi jsou taky možnost ale pouze z nouze.. nemají skoro žádnou výživnou hodnotu a jejich pevná schránka taky není nic příjemného pro zažívání zvířete
0 25.07.2009 14:55 redwolf Malého pavoučka tak od 2 svleku krm 1 malinkým cvrčkem týdně... každé dva tádny jednu polovni krabičky porosit .. Když se svlíká mus se nechat v naprostém klidu.. a dřív jak za týden nedávát nažrat a Důležitá věc !!!! malhop pavoučka musíš mít v malé krabičce třeba od salátu ..samozřejmně s otvory pro větrání ve velkém teráriu by byl pavouk velmi stresovaný což by mohlo vést až k úhynu a jednak by v něm nenašel potravu .. No snad jsem na nic nezapomněl kdyžtak mně doplňte
0 25.07.2009 14:24 Mishka – Brachypelma smithi
Děkuju za odkaz... už sem přečetla snad všechny blogy o tomto pavoučkovi... chci se jenom ještě zeptat na to krmení...jak često se má krmit a ohledně toho svlíkání...to asi není daný že se třeba každý 3měsíce svlíkne že?
to asi záleží na něm....
Velikost pavoučka je zcela na Tvém výběru. Mladší jedinci jsou podstatně levnější než vzrostlí, trvá ale několik let, než dorostou. Pohlaví lze na první pohled rozlišit až u dospělých zvířat, nejvýraznějším znakem jsou tibiální háky a bulby u samců (dospělého samce nekupuj, nebude žít dlouho). U subadultu je lze zjistit podle svlečky, už velmi mladé samice mají na vnitřní straně vyvinuté spermatéky, které u samečků chybí. Vyčerpávající info včetně fotek najdeš např. na
www.arachnomania.cz 0 24.07.2009 23:04 Mishka – Brachypelma smithi
Ahoj..má tady někdo skušenosti s chovem Brachypelma smithi? pokud ano tam bych se chtěla zeptat jak starého pavoučka je nejlepší kupovat, jak často ho krmit a jak se pozná jestli je to samička nebo samec...díky za odpověd
0 24.07.2009 09:14 dan999 – ...
tak to akva rozeberu a donesu sklenářovi ať mi tam vyvrtá ďoury do těch si dám síťku nebo pletivo a větrání vyřešeno a nebo to sklo (boční) zkrátit o cca.5cm a pak ho podélně rozříznout a vznikne nám tam 5ti centimetrová škvíra o délce hloubky akva(teď už tera) a tam dáme síťku nebo pletivo a větrání hotovo
0 23.07.2009 21:46 redwolf – Re: jammes
Jasně chápu ten systém ale já už ze zvyku klíkam dole na přidat reakci
tak příště klikni na tu zelenou šipku - reagovat na tento příspěvek, pak bude mezi náma jasno
0 23.07.2009 20:32 redwolf Taky jsem to nepsal tobě ale Utahraptorovi ...
"Pokud je vrchní větrání dostatečné je vše v pořádku" - já jsem nic proti vrchnímu větrání neměl, jen jsem psal že jde předělat z akva
0 23.07.2009 18:55 redwolf I většina terárek se prodává jen s vrchím větráním .. no jestli nechápeš co jsem již několikrát napsal tak For you one more time - Pokud je vrchní větrání dostatečné je vše v pořádku
ale jde to
, jen se musí trochu rozebrat a zase slepit, předělal jsem jich takle několik
No podle mě nejde. Právě kvůli tomu, že větrání bude jen svrchu.
0 23.07.2009 17:43 redwolf ALE..i z Akva lze udělat kvalitní tera
Naprostý souhlas, to by pak mohl přijít někdo, jak dostat ryby do terárka...
Pokud je to akva - je to na RYBY
Pokud terárko - je to na ostatní ŽIVOČICHY
Kdyby to bylo k nepochopení napište, rozdíly vysvětlím.
Řeším to, že to není ideální způsob větrání a že slečna začátečnice by udělala lépe investovat do skutečného terária
0 23.07.2009 12:25 redwolf Nevím proč to tady řešíte dostatečné věrábí jen z vrchní strany stačí
Jenže v předělaném akváriu posuvná dvířka nejsou, a to je to oč tu běží...
0 22.07.2009 18:46 redwolf Je sice lepší ale když je pouze zhora a dostatečné taky to nevadí
No ale to má to větrání to ex-akvárium pouze svrchu... všude doporučují systém dvojího větrání, že je lepší...
Přidat reakci
1 ...... ...... [4] 5
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 5639x