Přihlásit se TERARKA.NET »

Stálí "paraziti" u cvrčků.

NápovědaFórum » Bezobratlí  

+ přidat příspěvek
Stálí "paraziti" u cvrčků.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nessy – Ohrozí ještěrky?
Ahoj, mám asi stejné parazity - když jsou cvrčci nějakou dobu v krabičce, než se zkrmí, tak se tam najednou rozlezou tihle zmetci... Na cvrčky peču, ale neprovede to nic ještěrkám, když je tam na cvrčcích přenesu?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hawokRe: Loris
tak novinka, ed jsem se docetl ze pavouci roztoci by meli byt neco jako Galendromus (=Typhlodromus, =Metaseiulus) occidentalis
a na ne se pry pouzivaji Neoseiulus fallacis kteri je vyzerou. Ono toho je strasne moc a nevim co takovy dravi roztoci co sezerou jine udelaji potom zase s pavoukem jak roztoci dojdou.
Kamarad si je zavlekl cvrcky, ja pravdepodobne bud cvrcky nebo nakazenym stirem.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Loris Re: hawok
aha, no ja jsem to prave hledala při použití klíčových slov se souvislostí se cvrčkama, možná proto sem nic takového nenašla co říkáš - to jsou teda ale pořádný mrchy! Možná to mohou být i jiní... no uvidíme :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hawokRe: Pogona
tak rodove ti to nereknu je to neco jako tady na cmelakovi www.biolib.cz/…
Rek bych ze se prizivuji na stirove ci pavoukove potrave, jak je ale nedostatek nebo spatne podminky tak se pusti i do stira, nebo z doslechu nalezou do dychacich otvoru a stira udusi.
Ja je mam prvne tak to mam z doslechu, ale fora jsou toho plna.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Pogona Re: Loris
Přiznám se, že tyhle breberky vidím prvně v životě a doufám, že je brzy někdo pozná. Jsem zvědavej, co je to zač...
hmm myslím si že to nějak přenášejí cvrčci - nejspíš... a že bych měla opravdu takové štěstí že bych koupila vždycky nakaženou skupinu? Zkusím ještě udělat nějaké testy...
ono to nejaci roztoci jsou, do vcerejska jsem o nich nemeltuchy, objevili se po vymene substratu a zacal jsem skrmovat scrcky z jineho zdroje.
Co vim, tak u pavouku a stiru se to resi steteckem, rychlym odstranenim exuvie a cistenim prostoru.
Ale u cvrcku to nevim.
jo presne takle to vypada :/ a žere to asi uplne vsechno, zeleninu, cvrčky, vajicka...
Jednou se mi prave stalo že ta invaze byla opravdu obrovska a mikrocvrčci byli uplně olezly temadle zmetkama, takže jich z cely varky přežilo jen pár...

Jakoby asi to nebudou uplně paraziti, ale starý známý roztoči... Nevím, zítra seženu mikroskop a pokusím se nějak blíž zjistit co to je :)
Fotka k příspěvku vypada to nejak takhle?
Objevilo se mi to u stiru na zbytcich po sezrani.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Loris – Stálí "paraziti" u cvrčků.
Zdravim,
chováte tu někdo cvrčky?
Já je chovám už tak rok a mám stálý problém s nějakejma malejma potvorama v kladišti... Vždy když cvrčci nakladou objeví se tam - cca 1mm, kulatí, neskáčou...
Vůbec netuším jak je to možné, zkoušela jsem už opravdu hodně chovných skupin z různých zverimexů a vždycky tam jsou - přesněji řečeno v kladišti...

Jinde než v tom kladišti se ale nevyskytujou, asi potřebují vlhko.

Substrát jsem samozřejmě testovala všemožně - přelít ho vařící vodou, samotnej navlhčenej pozorovat, jiný druh substrátu - at to byla rašelina, lignocel nebo nějaká směs, vždycky se tam vyskytli, takže v substrátu to na 95% nebude...

Štvou mě protože se rychle množí a napadají vajíčka i mikrocvrčky (i velký cvrčky - mrtvolky), a když je invaze veliká moc mikráků nepřežije... Máte někdo podobný problém?

Snad se mi podaří sehnat mikroskop a vyfotit je...

+ Přidat reakci

Zpět na obsah sekce Bezobratlí • Zobrazeno 110x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/838-stali-paraziti-u-cvrcku