plánovaný chov gekončíka
jsou to vse veci, co se vypari behem chvilky a tecka, kdezto ten formaldehyd se odparuje radove roky....
0 26.07.2012 11:06 halaly [25] - Ještěři V dnešní době co není rakovinotvorné, že?
Ono ty emise formaldehydu spadnou na nějakých 30%, tak jak jsem psal, nějak extra bych to nehrotil. Samozřejmě je lepší koupit nějaké ty BIO či jak, ale když člověk nemá na výběr...
OSBčka mám teď vlastně rok a žádný problém.
Nemám z nich nic. Je to sice solidní materiál (ty pro použití v interiéru), upozorňoval jsem ale na riziko spojené s exteriérovým stavebním typem
Formaldehyd je prudce jedovatá rakovinotvorná látka. U OSB desek pro vnější použití má zabránit plesnivění (z těch desek se průběžně odpařuje, zvířata by to tedy po leta dýchala). A víc už asi není o čem
chci se zeptat, jak dlouho už máš to terárko z OSB desek? Nebyly s tim žádný problémy s údržbou nebo tak? Je to otázka i na ostatní, co ho mají =)
Tak to ti věřim, že se tak moc těšíš.....taky se už nemůžu dočkat, až je budu mít
0 24.07.2012 23:25 Felix [754] - Ještěři Sice jsem debatu jen tak "letem světem" proběhl, na téma OSB desek Tě ale musím varovat - určitě nekupuj nejlevnější typy (pro venkovní použití), ty bývají napuštěny formaldehydem! Ptej se po typech pro interiérové využití. Budou sice dražší, ovšem mnohem bezpečnější
0 23.07.2012 15:11 Huul [5] - Ještěři 0 23.07.2012 14:40 gaster [15] - Ještěři Halaly, mně taky neni jasnej ten tvůj komentář. Vždyť do terárka 80x40x40 se běžně dává skupina 4-5 gekončíků, tak jak by to mohlo být pro jednoho natěsno?
Jinak díky za stručnej návod na terárko
příští týden začínám s koupí všeho potřebnýho, a pak už jen se stavbou
halaly napsal: Dle mě je ta velikost 80x50x40 pro jednoho natěsno.
Ten písek jsi mohl pohodit do poslední vrstvy lepidla na dlažbu a pak jen postříkat nějakým lakem.
jak na tesno?? 80x50x40 SxVxH ...
mohl, ale je to moje prvni. Tak nemuzu vedet vsechno a taky si s nim hraju.
0 23.07.2012 10:34 Huul [5] - Ještěři Ahoj,
to o tlaku a zmenach v chovani podle pocasi je z vlakna o agamach. Taky to delam stejnym zpusobem a nejdriv studuju vsechno co jde. Ted uz mesic delam terko a sonduju od koho koupim sve prvni kousky
. V planu mam 2-3 samicky do terka 80x50x40.
Hlavne bych chtel upozornit, pokud budes lepit pisek nejakou disperzi/univerzalnim lepidlem. Cti navod!! Ja jsem jednu pouzil, odhrnula mi lepidlo na dlazdicky a rozleptala polystiren. Takze se mi muj prvni pokus o pozadi prakticky roztekl.
Zprávu mi klidně poslat můžeš...ale když se zeptáš tady, tak ti třeba odpoví i víc lidí (jako teď) a navíc se pak odpovědi můžou hodit i někomu jinému
0 22.07.2012 12:45 gaster [15] - Ještěři Díky, no chtlě bych aby to taky nějak vypadalo, že =)
No, jelikož náš známej dělá vedoucího prodeje v Baumaxu, tak by nebyl problém mi dát na ty věci slevu a přímo to tam nařezat, s tím se musím domluvit.
S pořízením materiálu až takový problém nebude spíš jako se samotnou konstrukcí, já od narození ne moc šikovnej
0 22.07.2012 12:14 halaly1 Jestliže chceš mít OSB vymazlené, vyjde ti to asi stejně jako terárium z toho aukra.
Potřebuješ:
- OSB desky
- skla
- větrání (pletivo, tahokov, plast)
- lišty
- silikon
- vruty
Na pozadí:
- polystyren
- lepidlo na dlažbu
- nůž/pájku/ředidlo
- písek nebo něco na posypání