Ahoj
Za prvé ti skláním poklonu, že všechno děláš tak, jak to tu máme rádi, ale málokdo to dělá...nejdřív nastudovat, pak se ptát na to, co jsem nenašel a nebo čemu jsem nerozuměl a pak pořídit zvířátko
Terárko tvých rozměrů ti pro 1-2 gekončíky bude stačit (pro tři už ne). Osobně doporučuji pořídit dva (jsou to společenská zvířata) ...přesněji řečeno dvě. Jistě to už víš, ale raději to zmíním - v terárku nikdy nesmějí být dva samci ani jeden pár (samec a samice). Pokud chceš jen jenoho Gekončíka, je jedno, co pořídíš. Pokud chceš dva, měli by to být obě samice. Ideální je skupina jednoho samce a 3-5 samic. Já mám samce a tři samice. Dřív jsem míval u samce jen dvě samice a jedna strádala. Přesnji řečeno - byla to chudinka. U gekončíků jsou samci pěkní otravové a samicím nedají pokoj. Proto jich na jednoho samce musí být několik, aby samec mezi ně svoji pozornost rozložil.
40W žárovka ti určitě bude stačit. Teplotu bude samozřejmě potřeba proměřit, ale nemyslím si, že by byla potřeba silnější. Je možné (žáleží na bytě, pokoji a teráriu), že ti bude stačit i slabší. Např. 25W ...
Ohledně substrátu ... hmm...ono je to vlastně jedno
. Čistý lignocel bych nedoporučil. Ale zase lignocel opravdu dobře drží vlhko. Dobré by bylo ho půl na půl promíchat s hrubým pískem. Nebo můžeš použít čistý písek. Na tomhle skutečně až tolik nesejde, protože každý terarista ti doporučí něco jiného a od něčeho jiného tě zase bude odrazovat.
3-4 dny po přivezení domů nekrmit je nesmysl
. Ale je možné, že třeba i týden žrát nebude (nebudou), to je právě ta doba aklimatizace. Ale krmit můžeš hned druhý den. Jen musíš prostě počítat s tím, že bude potravu ignorovat. U dospělých kusů s tím problémy nebývají. Na druhou stranu - mláďata jsou dravá. Je to kus od kusu
Osobně bych doporučil pořídit dospělce, s mláďaty někdy může být starost, ale na druhou stranu - člověk si to chce vypiplat od prcka
A frekvence krmení? Je to jednoduché, buď můžeš krmit každý den. To bych potom krmil tak cca 2-3 cvrčky (středně velké) na jednoho gekončíka. A jeden den v týdnu nekrm (například v neděli nebudeš krmit - čištění střev). A nebo já krmím obden, za to trochu více. V případě mláďat je důležité, aby u nich v teráriu nezůstalo příliš mnoho nesnědených cvrčků - můžpu jim i ublížit. To se potom na noc dává do terárka třeba kousek okurky (potrava pro cvrčky, aby nenapadli mládě). Krmím navečer (gekončíci jsou noční lovci), krmný hmyz obaluju v NutriMixu (NutriMix je prášková směs minerálů). U mláďat je nutné obalit hmyz při každém krmení, u dospělců stačí dejme tomu každé druhé krmení. A navečer i rosím - celé terárium.
Snad jsem odpověděl na vše a snad i správně
Někdo mi tu možná i něco vyvrátí, což je normální
Každý to dělá jinak.