Ahoj, omylem jsem umístila svůj dotaz do pokecu. Odpověděl mi tam jeden uživatel (kterému moc děkuji), nicméně bych ráda věděla, co na to někteří ostatní... Takže:
Ahoj, mám dilema, snad mi s ním pomůžete
Chci si pořídit pagekony řasnaté. Mám volné jedno terárko 60*35*38 a jedno 100*53*50 (švh). Do toho malého bych mohla dát 1,1 (ale aby jí samec neuhonil
). Zas v tom velkém by měli větší rozběh a vyšší strop, ale pro 1,1 nebo 1,2 se mi to zdá zase strašně velké. A pokud bych zkusila třeba 1,3-5, tak by se zas třeba nemuseli snést samice a mohl by být problém, ne? A co pak s těmi mladými, kdyby byli staří nějak výkonní? Chtěla bych jim udělat pohodlí a hezké prostředí, ale zase mít málo ve velkém, abych je celý den třeba neviděla, to nechci
A další - pokud budou v malém, pozadí mám udělané jako "skálu" s odpočívadly, na zem bych dala rašelinu, na ní do půlky mech (?), živý a suchý bambusy, po kterých by mohli šplhat. Ve velkém bych dala jako pozadí velké suché bambusy přeříznuté podélně napůl (to by se mi líbilo víc než skála), dno stejné i s mechem (?) a zase bambusy, sem tam by se po nich mohl plazit scindapsus, ať je to hezky zelené. Případně mě napadla bromélie nebo orchidej, jen nevím, jestli není třeba jedovatá.
V rohu by měli vodopádek - když nepijí z misky, mohli by z něj, když tam bude ulpívat na stěnách voda. Rosit samozřejmě plánuji, ale tak jednou týdně mám delší směnu, tak aby nestrádali na suchu.
Krmila bych asi převážně Repashy - aby měli vše, co potřebují. Sem tam cvrčka (červy můžou taky? O tom jsem nikde nečetla) ať mají nějakou radost z lovu
A teď do mě - co jsem si naplánovala špatně a hlavně - jaké teda to terárko?
Moc děkuji za rady
PS: ještě pro doplnění - vodopád už mám koupený - doporučil mi ho jeden chovatel (ne přímo pagekonů, ale jiných ještěrek). Tak jestli je to teda co k čemu (prý ne) a jestli ho tam mám dát, nebo ho prodat. A ještě mě napadlo: když jsem přemýšlela o odchovu mláďat - že bych to velké terárko rozdělila sklem na 70*50*53 a 30*50*53 a do toho menšího bych mohla dávat mladé. Ale pro mladé je to prý moc. Nenašli by krmivo nebo v čem by mohl být problém?