Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Prezentace - Pagek! Pagek!

 

Terárka » BBchory » Pagek! Pagek! » Nápověda 

Hlavní fotka



Pagek! Pagek!
Majitel: BBchory   Kategorie: Ještěři
Zapsáno: 1. 11. 2022   Aktualizace: 11. 4. 2024 Nový záznam v deníku 
Počet návštěv: 118   Počet palců: 5
Založení: 1. 10. 2022   Oblíbenost: 4 uživatelů
Objem: velká (320 l)   Rozměry: 100 cm x 40 cm x 80 cm
Fotek a videí: 44+0   Komentářů: 7
*     *     *     *


Popis: Terárium pro pagekona řasnatého

Biotop: Pagekoní (jakože vlhký prales z Nové Kaledonie, ale ve skutečnosti klacky a různé kytky v květináčích, přičemž z Nové Kaledonie asi není žádná)

Dekorace: všecko, co je uvnitř

Dno: směs sušeného řádně navlhčeného rašeliníku a terarijní rašeliny. Na jedné půlce terárka je to a na druhé ono, uvidíme, co se osvědčí víc

Chemie: ne

Krmení: cvrčci a kašička pro pagekony

Osvětlení: Sinkor LED WRB, odporně nafialovělé, takže asi utrpí výměnu. Už utrpělo.

Pozadí: ručně malované (prales v Nové Kaledonii)

Stojan: komoda

Topení: je tam objímka v květníku, ve které by mělo vyhřívat keramické vyhřívátko, kdyby začalo v pokoji mrznout

Údržba: snad ano

Vlhkost: vlhká

NahoruSložky fotek
Fotky z reprezentativní složky: Ostatní
NahoruObyvatelé
  3xpagekon řasnatý 1 samec, 2 samice

1 druhů a celkem 3 živočichů

NahoruRostliny
  1x monstera monkey leaf
  1x scindapsus
  1x sleziník
  1x toulitka
  1x zelenec

5 druhů a celkem 5 rostlin

NahoruDeníček
11
4.2024
ranní dotaz: Byli pagekoni v noci hodní?
odpověď: Ne! Řvali! Vzbudili mě v pět ráno!!!
spim coze
9
4.2024
Hody hody doprovody, dejte vejce malovaný, nedáte-li malovaný, dejte aspoň bílý, pagekon vám snese jiný. Máme vejce!!! hop Dneska se mi Deka zdála podezřele hubená a váha moje podezření potvrdila. Od posledního vážení shodila skoro deset gramů, a protože hladovku prokazatelně nedržela, bylo to jasné. Důkladně jsme prohrabaly obě terária, našly různé nevábné poklady jako svlečky, bobky, k nepoznání ohnilé kusy banánu či mističku se zaschlou kaší, ztracenou už dva měsíce, a nakonec - vejce! Zastrčené v nedostupném koutě v "holčičím" teráriu. Jedno jsem při vyndavání otočila, druhé se povedlo vytáhnout v nezměněné orientaci. Položili jsme je do mističky s vlhkým vermikulitem a pozorujeme.
Pokud by vás zajímalo, proč bylo podezření na obě terária, pak proto, že holky šly včera na návštěvu k Pagekovi. Nejdřív na sebe všichni tři koukali, pak se Pagek rozhoupal a skočil po Dece. Ta mu zkusila zdrhnout, ale Pagek chytil aspoň špičku jejího ocasu. Deka si zdrhání rozmyslela, Pagek, s jejím ocasem stále v hubě, došel až k ní, pak přehmátl na zadní nohu, pak břicho, a takhle se dopracoval až k hlavě. Poté následovalo číslo jako obvykle. Pravda, provedené v kámasutrové pozici "pagekon", kdy to ti dva dělali přilepení na skle pouze předníma pacičkama. Dečinýma předníma pacičkama, aby bylo jasno.
A potom se, milé děti, zhaslo a šlo spát.
Vlastně vůbec nevíme, kdy Deka ty vejce snesla. Její majitelka sice tvrdí, že terárko pravidelně prohledává, ale tohle byl opravdu mizerně přístupný kout. Na druhou stranu, obézní mi připadala ještě před pár dny a teď je štíhlá jako proutek.
3
4.2024
Deka si pamatuje, jak se k ní Pagek posledně choval, takže při dalším pokusu o páření, který měl proběhnout za kontrolovaných podmínek ve velké krabici, mu namlátila a pak se prudkým vyskakováním hlásila o okamžité vyndání a odnesení od toho hrubiáta co nejdál.
Aby Pagek nepřišel zkrátka, nastrčili jsme mu před čumák Geku (tuhle jsme ji zvážili a už není nepřijatelně hubená). S Gekou to dopadlo učebnicově, tak doufám, že byli všichni spokojeni a Deka Pagekovi nakonec odpustí.
31
3.2024
Až tohle bude Pagek číst, bude se červenat až za ušima. Dneska zcela fatálně netrefil. Dostal darem do terária Deku, jenže místo aby ji popadl za uchem, jak se sluší a patří, zakousl se jí do ocásku. Hrubě se jí to nelíbilo, mrskala sebou a bránila se, to celé za zvukového doprovodu ječícího dítka, které se bálo, že Deka pustí ocas. Kdepak, ocásku se vzdát nehodlala, takže v jeden moment visela z větve hlavou dolů, mrskala všema čtyřma a Pagek ji přitom držel za ocas. Dokonce u toho milostně čiřikal, což netuším, jak s plnou hubou dokázal. Pak konečně Deku pustil, ta žuchla jak pytel brambor a zdrhla do nejvzdálenějšího kouta terária. Hochu, tohle jsi kapku nezvlád.
20
3.2024
Pagek je z holek celý poblázněný. V noci na ně cvrliká přes sklo a ruší svou majitelku ze spaní. Večer, když se má v krmicí krabici ládovat obalovanými cvrčky, poslouchá a čichá holky v sousední krabici a myslí jen na to jedno. Což se projevuje tak, že když majitelka krmicí krabici otevře a chce Pageka vzít do ruky, zakousne se jí do prstu se zřejmými pářicími úmysly. hmm Když jste mladý nadržený pagekon, celý svět vám začne připadat jako pagekonice.




Dárečky od návštěvníků Nápověda
NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

_RomFox_
14.4.24 19:30
Deník je opravdu radost číst. Máš talent palec
Pavligin66
21.12.22 7:20
môžete mu dať cvrčka bez hlavy majú radi tú tekutinu.
permonici
2.12.22 7:57
Ahoj, to je drama!! Pagek má krásné oči, jako drak Mrak. Dramatickou reality show s cvrčkem budu nadále sledovat. ahoj
 

© TERARKA.NET - https://terarka.net/terarka/2252-pagek-pagek