Přihlásit se TERARKA.NET »

Pagekon řasnatý

NápovědaFórum » Ještěři » Chov 

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránku 2 Žádná další stránka   1  
Pagekon řasnatý
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nessy Re: Nadka
Taky mě to napadlo, že asi teda čučela :-D
Ale před tím nic nerozhrabovala... coze
Dík stydim
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nadka Re: Nessy
Možná je šla zkontrolovat a je překvapená,že tam nic není smich smich Už jsi nám tu chyběla love
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nessy – Hrabání po nakladení
Je normální, že samička hrabe v květináči ještě den po nakladení vajíček?
Včera byla vajíčka a na dnešek opět rozhrabaný ten samý květináč...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nessy – Snůšky
Ahoj - 27.4. jsem měla první snůšku. Dneska mám druhou - můžu přidat vajíčka k těm prvním nebo to není dobrý nápad a každá snůška má mít vlastní krabičku?
A ještě - mám 1,2, ale snáší jen ta jedna samice. Je možné, že by se samec s tou druhou nepářil? To, že by mi vajíčka někam schovala bych skoro vyloučila.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nessy Re: elegans1
Ok, to jsem ráda. Trochu mě to vylekalo, když jsem zjistila, že mi to takhle vychází... Díky ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - elegans1Re: Nessy
Vzhledem k tomu,že inkubuješ při pokojovce,tak nějaké předpokládané líhnutí asi stanovit nejde.Mláďata v krabičce klidně pár dnů vydrží.Já neznám gekona,který by žral hned po vylíhnutí,začínají žrát tak druhý třetí den.Ciliáti mi běžně začínají žrát třeba za více než týden.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nessy – Odjezd v předpokládané době líhnutí
Teď jsem zjistila, že v předpokládané době líhnutí - konkrétně 62.-64. den po nakladení, odjíždím pryč. Vadí, kdyby se jak na potvoru miminka vylíhla třeba v pátek a musela zůstat v krabičce s vermikulitem do neděle? Tím pádem ve vlhku a bez potravy.
Taky jsem zmatená - někde píšou, že žerou hned a někde píšou, že týden až dva po vylíhnutí. hmm
Jo a ještě - kdyby se vylíhla před odjezdem, jak jim zajistit komfort po dobu víkendu, když budu pryč? Ostatní zvířata to v pohodě vydrží, ale s takovými prťátky nemám zkušenost. stydim
Ok, děkuji moc love
 Reagovat na tento příspěvek 1  - elegans1Re: Nessy
KLidně je inkubuj při pokojovce,bude to sice trvat déle,ale bude větší množství vylíhlých samiček.JInak převracení vajíček zase tak moc nevadí.Vejce v různých fázích vývoje běžně zpřevrací právě vylíhlá mláďata.Při vyhrabávání několik dnů starých vajec jsem je taky x krát převrátil.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nessy Re: fajfmen
Jo, taky na něj s napětím čekám :) X-)

Děkuji love , snad se zadaří, jsem na to natěšená : - D
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Felix Re: Nessy
Osobně bych vsadil na elegansovy odpovědi, o těchhle ještěrkách tady ví nejvíc ;-)
A držím palce k úspěšnému odchovu :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nessy – A je to tuuu!!!!! :-D
Fotka k příspěvku V květináčku jsem objevila vajíčka! potlesk Nejdřív na mě vykouklo jedno, pro jistotu jsem to pořádně prohrabala a mám druhé palec
Jen doufám, že jsem je nepřetočila :-O Z toho květináče se to strašně blbě vyndavalo :-(
Ale říkali jste, že do 24 hodin po nakladení, se to může přetočit? Ale fakt jsem se snažila, tak snad jsem je dala do vermikulitu tak, jak ležela.
A ještě - mají se inkubovat při pokojové teplotě - mám tu 21,5°C-24,5°C - nevadí to rozmezí?
Děkuji za odpovědi love

No ona tak jako hýbala zadečkem, jak když tlačí :-D Ale fajn, jestli ti lezou dovnitř, tak se už nebudu znepokojovat. Dík love
Hrabe,pak zaleze do vyhrabané díry a sedí tam.Tak to dělá na různých místech několik dnů.Jestli tlačí netuším,z jejich výrazu to asi poznat nejde.
A to u toho i dělají, jako že tlačí? Kdyby jen hrabala, tak by mě to neznepokojovalo, ale takhle jsem nervozní... Dík za odpověď.
Reklama
U ciliátů trvá třeba týden než snesou.Samičky hrabou na různých místech,až najdou to nejlepší.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nessy – Tak já nevím :-/
Včera to vypadalo, že se fakt snaží, ale vajíčka nikde... hmm
Nevím, jestli i ciliáti můžou zadržet snůšku - nikde jsem o tom nečetla. Nebo jestli takhle bude hrabat a divně se hýbat, několik dní? :-O Kdyby jen hrabala, tak chápu, že si hledá místo, ale ona si pa dřepla na ten květináč a vypadala, jak když opravdu tlačí...
Vermikulit už mám, snad to proběhne v pohodě...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - elegans1Re: radek2121
Ciliáti vejce nelepí.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - radek2121 Re: Nessy
Pokud budou vajíčka nakladená v hlíně tak je přendej, ale jestli budou přilepená na skle tak je odinkubuj v teráriu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - radek2121 Re: Nessy
Podle mě to nevadí. Můžeš inkubovat i v rašelině jen to nesmí být moc mokré.
Samozřejmně pokud koupíš vermikulit nebo seramis tím nic nezkazíš.
A vajíčka vydrží klidně i v terárku do zítřka než je dáš do inkubátoru :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nessy – Vajíčka
Dneska jsem si všimla, že Hijou vyhrabala hlínu v květináči a teď tam provádí nějaké podezřelé pohyby. Kdyby dneska nakladla a já se dostala pro vermikulit až v 15:00 zítra (Jo, jsem trubka, že ho nemám doma, sice jsem jeho koupi plánovala, ale ještě jsem se k tomu nedostala) - vadí to? Co jsem kde četla, tak by snad měla stačit i vlhké hlína a stačí pokojová teplota (co když jí tu mám nestabilní? 21°C-24°C), tak by se snad nic stát nemělo... A vajíčka nepřetáčet, to vím.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nessy – Pagekon řasnatý
Tak přemýšlím - když se kouknu na Nagyho, všichni ho bez problémů přerostli. Nepřijde mi nějakej divnej, až na ten vzrůst a na to, že není tak lekavej a utíkavej jako ostatní. Chuť na žrádlo má, cvrčky loví bez problémů (poslední dobou jsem je sice nepozgorovala, protože teď není čas, ale před tím to bylo v pohodě a troufnul si i na cvrčky, které bych do něj neřekla... Má mě to nějak rozrušovat nebo to může být prostě jako u lidí - jeden menší, jeden větší?

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... [2]

Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 759x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/1139-pagekon-rasnaty?od=51