Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Užovka červená

 

NápovědaFórum » Hadi  

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránku 3 Přejít na další stránku   1  
Užovka červená
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2013 21:19 elegans1 Re: Pogona
Já jsem někde psal o mikrocvrčcích?Ty snad,pokud se ti v teráriu vykladou samice,pidi cvrčky chytáš?Tak to ti přeju příjemnou zábavu.Viděl jsi někdy naživo chamaeleolisy?Máš pocit,že jim jsou schopní mikrocvrčci ublížit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2013 21:08 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: elegans1
????
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2013 20:20 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: elegans1
elegans1 napsal: Nech je tam,oni většinou stejně brzo pochcípají,většinou se utopí v misce s vodou.V podstatě v každém terárku mi pár čerstvě vylíhlých cvrčků běhá.Kdybych to měl nějak řešit,nedělám nic jiného.

jujda, tak teď jsem z tebe jelen, v jiných diskuzích na stejné téma jsi varoval jako dokáží mikro cvrčci ( několika-denní cvrčci ) ohlodat toho či onoho gekona a najednou tohle,.... nezlob se, ale v tvých velmi nekonzisteních názorech aby se prase vyznalo,....

citace tvých diskuzí :

Elegans napsal:

Vždy jsem si myslel,že se nereaguje na nick,ale na obsah odpovědi.Takže pokud něco napíše hammerjoe,je to pologramotný debil,zatímco stejná odpověď od HammerJoe je v pohodě?
Cvrčci prostě napadnout zvířata můžou.Fakt nechápu,co na tom bylo debilního.Za chvilku ti tady dám fotky chamaeleolise a Phelsuma pasteuri,které ohryzali cvrčci.

Elagans napsal:

Já už jsem pár okousaných zvířat měl.Naposledy samice Chamaeleolis barbatus a Palmatogecko rangei.První ohryzali ocas,druhé obrali záda až na páteř.

Elegans napsal:

Aby jednou nebyli spapkaní gekoni.I když se to nezdá,cvrčci jsou pěkné svině.

atd. atd,....
a najednou jsou mikro cvrčci v teráriu neškodí?,....kolik užovek či korálovek jsi vlastně odchoval???
Že rozdáváš rozumy,.... hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2013 19:50 Muž matthew [0] - HadiRe: Nessy
Mohlo sa stať že som ju prehliadol aj som dnes prehrabal celu rašelinu a nič .. dúfam že to aj tak je lebo ta prvá bola fakt malinka aj tu som skoro prehliadol. Uvidím dúfam že to nič nebude.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2013 19:44 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: matthew
Divný - není možné, že by sis jen nevšiml bobku, kdyby byl zahrabaný v té rašelině?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2013 19:02 Muž matthew [0] - HadiRe: Nessy
Najprv som ju kŕmil raz a za cca 4 dni sa prvý krát vyprázdnila ... potom som ju nakŕmil znovu 13 aprila a ešte raz o týždeň neskôr a odvtedy nič. Podklad má rašelinu a dlhá je približne 65 cm.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2013 17:42 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: matthew
No a kolikrát jsi jí krmil? Jak je velká? A jaké máš dno?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2013 14:29 Muž matthew [0] - Hadi
Dobrý deň ... prosím vás mám menší problém z užovkou .. nejak sa nechce vyprázdniť. Odkedy ju mam doma som našiel v teráriu len jeden taký menší trus približne 11 apríla a odvtedy nič. Bojím sa že sa jej potrava zapchala v črevách. Môže sa to stať ?? či je to vporiadku kedže majú pomalý metabolizmus ?? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2013 22:59 picta Re: elegans1
Ďakujem vám za odpovede, čo sa mi podarí nalákať na šalát chytím a ostatným tam dám nejakú potravu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2013 13:27 elegans1 Re: picta
Nech je tam,oni většinou stejně brzo pochcípají,většinou se utopí v misce s vodou.V podstatě v každém terárku mi pár čerstvě vylíhlých cvrčků běhá.Kdybych to měl nějak řešit,nedělám nic jiného.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2013 12:32 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: Sára
Ahoj, jak píše Nessy, po dni hledání jet pro nového hada je fakt blbost :-O
Ale co už, hlavně že se našel a teď máš doma dva, no ;-) Tak ať se daří.... ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2013 12:30 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: picta
Ahoj, překážet mu asi nebudou, ale mohli by mu ublížit, okusovat ho atd..Mladí cvrčci jsou strašně žraví. Nejlepší by bylo je nějak pochytat na salát, nebo něco ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2013 12:00 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: Sára
Teda ty jsi s tím rychle hotová ne Jeden den hledání hada a už si jedeš pro nového... Nehledě na to, že jsi dostatečně neprohledala nejbližší okolí terárka, jak ti bylo porazeno.
Nicméně gratuluji k nálezu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.04.2013 08:06 Sára – Šťastný konec
Fotka k příspěvku Po celodenním hledání a neúspěšném hledání,jsem si jela pro nového hada s tím,že už toho starého nenajdu .. Když jsem se vrátila domů s novým hadem,dodělávali jsme s mami terárko,aby už neutekl ..
A víte,koho jsme tím ubytováním druhého hada rozrušily ? Byl zalezlý za ZRCADLEM NA ZDI,který má hned za terárkem ..V životě by mě nenapadlo,že by se schoval zrovna za zrcadlo .. Ale už je šťastný doma a spokojeně spinká v teráriu ano palec
Děkuji všem za rady :-)
PS : Přidávám foto mého zlobivého Toreta :-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2013 22:50 picta
Zdravím V teráriu kde chováme paroeduru pictu sa nám vyliahli cvrčky. možete mi poradiť čo s tým? Gekonovi asi budú prekážať nie? Ďakujem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2013 21:15 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Reptilio
Pokud začínáš, nezačínej několika hady v jednom teráriu, vyhneš se problémům s příp. agresí, problémům při krmení, apod.

Do začátku lze doporučit chorobně známé poddruhy korálovek, či užovky ( červenou, domácí, apod... ).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2013 21:12 Reptilio – užovka X koralovka
chtěl bych si pořídit hada a sem uplnej začátečník. Tak se chci zeptat co je lepší pro uplnýho amatéra, a jestli je lepší chovat např. 2 samice a jednoho samce nebo několik samic odděleně od samce.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2013 20:45 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Sára
Zkus pořádně prohledat okolí bojlerů, kotle, kotelny,....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2013 19:46 Muž Sewer [151] - Ještěři
Já jsem takhle zkoušel odchytit uteklou korálovku...bez úspěchu asi 14 dní. Ale pak jsem jí úplnou náhodou našel po třičtvrtě roce. Když mi ale tenkrát utekli dva gekončíci, tak jsem jednoho našel ještě ten večer a druhého jsem odchytil pomocí nastražených krabiček. Škoda, že je tvůj hadík ještě malý, ale neházej flintu do žita. Vezmi co nejvíce malých plastových krabiček s víčkem, udělej do nich z boku díry jako vchod, naplň je vlhkým lignocelem popř. rašelinou a rozmísti všude možně po bytě. Had, který takhle uteče si nejčastěji najde nějakou skulinku, kde mu bude zároveň teplo a nikdo ho neuvidí, takže trubky od radiátorů, někde u bojleru či u kotle. Do takhle nastražené krabičky, kde bude vlhko a některé budou poblíž zdrojů tepla by se mohl přes noc jít ukrýt. Takže krabičky kontroluj brzy ráno a udržuj substrát vlhký. A alespoň 10 dní neztrácej naději ;-). Pokud chceš šanci na odchyt ještě zvýšit, tak do některých krabiček dej myší holátka, kterým za hlavičkou nastřihneš kůži, pach krve by mohl hada ještě více přilákat...ale je to trochu morbidní.
Přeju hodně štestí a pro příšte si pamatuj, že had se protáhne i takovou škvírou, která vypadá, že se mu tam nevejde ani hlava.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2013 15:18 Sára Re: Nessy
No právě jak je malinkej,je to hledání ještě horší .. :-( Asi ani doufat nebudu,že se najde .. Byl i vyděšenej,když přijel k nám,bylo na něj spoustu lidí .. Achjo,je ho škoda :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2013 12:19 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: Sára
Bohužel - takhle malej had může být kdekoliv. Klidně jsi ho mohla někde přehlédnout. 2 cm škvíra je pro takové mrně jak kdyby tam ty dveře nebyly. A schody? Nevím no, ale v přírodě lezou všude možně, obávám se, že schody by taky zvládnul.
Můžeš zkusit různě po domě nastražit holátka, ale o úspěšnost pochybuji. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2013 11:48 Sára Re: Nessy
Převrátily jsme celý pokoj vzhůru nohama,prohledali všechny skulinky a had nikde .. Nevím,zda by měl odhodlání podlést pod dveřmi,kde je tak 2 cm škvírka a lezl by po celém baráku,máme dům rozdělený na 2 patra,tak si myslím,že po schodech by asi jen tak neslezl,ne ? Máme schody jen s našlápnutím .. hmm Skulinky měl zařídit bratr,ale vykašlal se na to,takže jsem na to teď doplatila .. Prošla jsem snad všechny zákoutí a všechny nejteplejší místa,nikde nic .. Tak já nevím .. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2013 11:18 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: Sára
Nejdřív prohledat v blízkosti terárka, pak se zaměřit na tepelné zdroje. Pokud jsi měla zavřeno do pokoje, tak zavírej i nadále a přehrabej pokoj.
Když si přineseš takhle malého hada, musíš ucpat všechny skuliny, kudy by se mohl protáhnout, ne ho dát do terárka jen tak...
To jsou obecné rady, ovšem mně, když utekl had, tak jsem ho našla úplně jinde, než bych čekala.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2013 09:44 Sára – Útěk mršky
Ahoj,včera jsem si domů přivezla asi 25 cm užovku červenou..Přes noc jsem byla v práci a přijdu ráno domů a užovka nikde .. Je strašně malinkatá a je to můj první had a nevím,co dělat .. Táta má panickou hrůzu z hadů,takže jí musim najít co nejdříve..Jedla asi před týdnem malé holátko,ale přes víkend asi ve zverimexu otevřeno nebude ,tak nějaké jiné rady,než narafičit zvířátko a vodu ?..
Máme dost velký barák na to,abych to tu převrátila vzhůru nohama a hledala jí všude .. Prosím,poraďte :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2013 18:42 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: matthew
Pro rostliny ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2013 16:13 Muž matthew [0] - Hadi
Dobrý deň .. prosím Vás chystám sa chovať užovku červenú a na stránkach a prezentáciách som si všimol, že na dno dávate rašelinu .. ide o obyčajnú rašelinu pre hadov či obyčajnú pre rastliny ??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2013 20:48 pogona Re: Nessy
Vzdycky jsem rad, kdyz si takhle necha kdokoli poradit ;-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2013 18:46 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: Pogona
Pogona napsal: Smekam pred veterinarem,ktery prizna ze nevi. Od Hk po Broumov, dela vetsina vetu chytre a na jakoukoliv chorobu vzdy nasadi ATB. Kdyz zvire umre , svali to na pozdni lecbu, kdyz prezije , dmou se pychou. Takove mam zkusenosti.

Víš co - u nás nejsou žádní amatéři a podle toho se to pozná ;-) My jsme pracoviště, který řeší to, co pod*lali ti, které popisuješ. Samozřejmě i u nás jde o výdělky, ale především o zvířata. Ale to už zabíhám někam do kšá ;-)

Ok, budu krmit podle tebe ;-) Oni mají někdy i delší pauzu - jsem sklerotik B-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2013 15:32 Pogona
Co se tyce krmeni myslim ze info na netu se az tak nelisi. Mlade krm myskpu jednou tydne, vezsi za 14dni. Hadi metabolismus a organismus neni staven na prekrmeni. Paradoxne je pro hada lepsi i mesicni hladovka, nez tri mysi tydne... Jen traveni je u hada otazkou nekolika dnioproti tomu u savcu nekolika hodin.... coz.o necem vypovida. ;-) jinak se omlouvam za chyby pisu z mobilu:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2013 15:20 Pogona
Smekam pred veterinarem,ktery prizna ze nevi. Od Hk po Broumov, dela vetsina vetu chytre a na jakoukoliv chorobu vzdy nasadi ATB. Kdyz zvire umre , svali to na pozdni lecbu, kdyz prezije , dmou se pychou. Takove mam zkusenosti.
Jinak dvoji metr nemam, tazatel mel jednu gutatu 80cm. Vseobecna poucka je ze had ma mit terarium siroke tak aby se na sirku smotal nadvakrat na hloubku na tri az ctyrikrat. V terariu 60-30cm tak vydrzi do cca 120cm. Ty mas dva prcky odhadem kolem 30cm a jednu vetci kolem 75cm ( muj odhad ). Takze by meli mit momentalne terarium o zakladne cca 80-40cm idealne trohu vetsi.
Neber prispevky nihak zle, jen se vzdy pokousim napsat jak to vidim a vzdy se snazim poradit, nebo napsat svuj nazor na danou vec , poku ji rozumim. Pokud nerozumim, neradim. :-)

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2013 10:22 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: Pogona
1. Všude se píše něco jiného a člověk se v tom pak má vyznat... Nebudou pak hladoví? Teď vypadají dobře a spokojeně. Tedy malým už dávám jen jednu, protože už dokáží sníst trošku větší hole, jen jsem to tam neupravila.
2,3. Tak to se omlouvám, nějak jsem z tvých odpovědí nevyčetla, že se nejedná o plíseň.
4. Nevím, co máte u vás za všeuměly, ale u mě v práci jsou specializovaní na savce a nebojí se to přiznat (a odeslat ke specialistům na plazy/ptáky/atd), než aby vymýšleli bůh ví co a zvířátku tím spíš uškodili.
5. Není to tak dávno, co jsi tu u někoho podobný hrníček komentoval jako vyhovující až do velikosti 120cm. To máš dvojí metr? Velká ani těch 120cm nemá a malé zatím zaberou tak 20cm<sup>2</sup>. Ve svém popisu píši, že chci pořídit větší terárko. To už mám a jen dolaďuji detaily, než se budou moci nastěhovat do 100*50*53.
6. Takže plíseň se šíří tak rychle? Tak to asi opravdu nebude - přijde mi to stejné. Tak že by se třeba odřela? Děkuji, něco takového jsem chtěla slyšet ;-)
7. Kéž by, děkuji za radu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2013 09:47 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Nessy
1. Nemám chytré řeči, právě jsem prošel Tvoji prezentaci, kdy nejen, že máš velmi malé terárko pro chov tří gutátek, ale jsou dost překrmovány ( 3 myši jednou za cca 14dní ) jak máš v popisu pro velkou a po dvou myších pro mladé je moc, mláďatům stačí týdně myška, dospělákovi jednou za 14dní jedna myš.
To je prostě fakt!

2. Napsal jsem, že na plíseň to nevypadá, za tím si stojím, plíseň u hadů vypadá jinak. Je to však jen můj názor na "dálku" z fotky.

3. Právě z fotky Ti nidky, nikdo na 100% neporadí, to prostě nejde!

4. Nachápu, proč se tady na to ptáš, když jsi veterinární sestra a můžeš se poradit "v práci" - to mi hlava nebere.


5. Nechápu, jak můžeš chudáky gutky chovat v takovém "hrníčku" , právě se svým zaměstnáním,.....

6. Pokud had normálně žere, není "agresivnější" než obvykle, pak to sleduj a zatím nic nepodnikej, jen by jsi mu spíš uškodila.
Pokud se z toho plíseň nakonec vyvrbí ( do pár dní, by byl ten flek 5krát větší ), pak ano, léčba je podobná, jako kdyby byl napaden parazity.

Tzn. vše z terárka vyházet, vydesinfikovat ( ideálně nahradit novými dekoracemi ), nechat hada bez misky s vodou na novinách "na sucho", v teráriu mírně zvýšit teplotu o cca 3C než máš obvykle.
Nerosit, hada napájet tak, že mu dáš na pár minut jednou denně malou mističku s vodou.

A v poslední řadě bych nepoužíval hypermangan, ale obyčejný heřmánek. Má výborné desinfekčí schopnosti, rychle hojí a hlavně je to přírodní - tzn. hadův organismus nezatěžující léčba. ;-)

7. Stejně si ale myslím, že půjde do svleku ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2013 23:12 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: Nessy
Je tu prosím někdo, kdo nebude mít jen chytré řeči, ale odpoví mi a poradí, čím léčit (případně jestli to opravdu vypadá na plíseň nebo něco jiného?)?
Moc děkuji ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2013 21:53 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Nessy
Hmmm, pokud je to tak, jsou to nevyhovující podmínky chovu,...
ten neznáme,....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2013 21:44 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: Pogona
Sice už se nějakou chvíli nesvlékala, ale u svleku nikdy nic takového divného neměla. Navíc teď nebyla zakalená. Nevypadá to "normálně". A sem tam na těle má pár zdeformovaných šupinek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2013 21:41 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Nessy
A nebude se svlíkat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2013 20:55 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: Pogona
No u čumáčku - bílé místečko ohraničené černě. Napříč čumákem mezi první a druhou šupinou.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2013 20:43 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Nessy
Kde by měla být plíseň?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2013 18:28 Žena Nessy [124] - Ještěři – Plíseň?
Fotka k příspěvku A sakra! Je tohle plíseň? :-(
Takže vyndat substrát, dát noviny, přestat rosit a koupat v hypermanganu? Jak silném a jak často? A když to je u čumáčku, tak asi jen otírat, aby se toho nenadýchala, co?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2013 16:06 Žena Vini [34] - SavciRe: Naxyl
Skákavku, na dospělce to při 80cm ještě určo není ;-) Já začala dávat dospělé myši až při velikosti kolem 95-100cm :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2013 18:51 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Naxyl
Dospělou bych mu nedával, spíš nějakou větší skákavku, nebo týdenního potkana ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2013 17:56 Naxyl Re: Pogona
Pogona napsal: V tomhle teráriu vydrží v pohodě do 120ti cm délky ;-)
Díky, to se mi ulevilo :-). Může slovit při 80cm dospělou myš? V úterý jsem jí dával mládě, ještě slepý, ale už mělo chlupy a zmizelo v ní jako nic, tak nevím, jestli jí to stačí nebo by si dala víc. A velikost terárka pro dospělce stačí 80x40x50 (50 je výška)?
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2013 16:28 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Naxyl
V tomhle teráriu vydrží v pohodě do 120ti cm délky ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2013 11:26 Naxyl – Terárium
Zdravím, pořídil jsem si 80cm mládě užovky červené. Zatím jí mám v teráriu 60x30x30. Je mi jasné, že pro dospělou je to žalostně malé, takže budu řešit větší, nejspíš 80x40x50, ale nevím, za jak dlouho ho bude potřebovat. Může zůstat ještě nějaký čas v tomhle teráriu, nebo mám hned začít shánět větší? A lze nějak přibližně odhadnout, jak je užovka stará?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   14.02.2013 21:59 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: fajfmen
Pokud něco umím, radit si nenechám. Pokud něco odhadnu, udělám si to podle sebe. Ale pokud tápu, potřebuji radu ;-)
Nicméně už mám objednáno TERRUN Kokosové chipsy 0,5-1cm 4l, tak jsem na to zvědavá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2013 20:18 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: Nessy
Hmmm. Takže klasický výledek většiny netových diskudí - sto hlav = sto názorů a vzájemně se dva přispěvatelé neshodnou ani na barvě hovna (s prominutím).
Takže asi jediná kloudná rada - improvizuj, uč se za pochodu a vykašli se na "rady" ;-)
Osobní zkušenost - většinu života se Ti různí lidé budou pokoušet radit jak dělat to či ono, většinou to ale bude špatně! Řiď se nastudovaným z odborné literatury v kombinaci se svou intuicí a zkušenostmi, pak to začne být k něčemu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2013 02:19 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: fajfmen
No tak písek jste mi tu vynadali i pro korálovku, pro kterou by to mělo být přirozenější, stará hlína z květináče je hnusná, prolezlá muškama a stejně jí nemám, a hobliny jsem považovala za prašné ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2013 00:05 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: Nessy
A co takhle něco zadarmo? Obyčejný písek, stará hlína z květináče, dokonce i hobliny pro myši... Pokud to nehnije a neplesniví je to těm hadům fuk a ve svém přirozeném prostředí taky rozhodně nebydlí na lignocelu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2013 21:36 Žena Nessy [124] - Ještěři – Podestýlka
Co z toho prosím? petdiscont.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2013 22:13 Žena Nessy [124] - Ještěři – Přehřáté krmení
Ahoj, krmím zmraženýma myšma - dala jsem je na topení, aby rychlejc rozmrzli, a zapomněla jsem na ně, takže budou asi trochu vařené - když je nechám schladnout, můžu je dát hadům, nebo se v myši mohlo udát něco, co by jim vadilo? Moc děkuji

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... ...... [3] 4 5

Zpět na obsah sekce Hadi • Zobrazeno 2869x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/229-uzovka-cervena?od=101