Agama vousatá krmení
Ale prdlajs, umřít může i když nešikovně pozře větší berušku, než by měla - čili při souhře nešťastných náhod. Jinak zbodne vosu jako malinu, aniž by jí jakkoli ohrozila
Někde níže jsme to tu už jednou probírali. Vosy vousatkám prostě ohromně chutnají a dokážou je lovit šikovně. V Abecedě teraristy, takovém tom žlutém sešitě od vydavatelství Robimaus, to i velmi pěkně popsal pan Klátil - jak banda vousatek doslova rozcupovala vosí hnízdo a přímo s fanatickou rozkoší sežrala vše co se tam pohlo
. Jenom ze sršní mají strach, těm se vyhýbají širokým obloukem
fajfmen napsal: I kdybys dala vousatce sežrat živou vosu, nebude to pro ni nebezpečné
to je pro mne novinka, na netu jsem cetl ze muze bodnout, a pogona na to muze umrit..(otece ji jazyk atd..)
I kdybys dala vousatce sežrat živou vosu, nebude to pro ni nebezpečné
Jakýkoli hmyz zabarvený do běla je krátce po svleku, pro ještěřího konzumenta je tím pádem měkčí, chutnější a lépe stravitelný. Toť vše
Zrovna ty bílé mají zvířata nejraději....je to čerstvě svlečený cvrček....dělaj to i červy,šváby,sarančata....
Stačí cvrka volně pustit do Terra a ona si poradí...
0 12.06.2012 20:40 Micifuza – Agama krmeni
Zdravim chci si koupit agamu ktera ma 6 mesicu a zatim umí jist jen z pinzety..chci se zeptat jak ji naucit aby chytala cvrcky sama?dekuju predem
ono to vypadá, že se mi tam asi někde vylíhly
měla sem masový červy.. zakuklili se.. a mladší brácha si s nima taky trochu hrál
takže byly čistý.. ale tak.. jaký brouci nejsou špinavý
jinak už mi to moje malý vousátko žere zelený
po měsíci.. úspěch.. začala sem nakonec krmit švábama, cvrčci mě prostě štvali.. a roste jako z vody..
a nebo to prostě nestihnou bodnout..
těžko říct, třeba jsou agamy šikovnější než třeba náš pes... ten věčně chytal vosy a taky věčně dostával žihadla
no já bych řekl že jsou něak přizpůsobený
a nebo je to pro ně čest být sežrán agamou
jak se ochladilo tak mi do pokoje nalítalo dost much tak sem je nachytala.. dneska jich měl nějakých 5.. a tim, že sme malinký.. 15cm.. tak se toho moc do něj nevejde.. a už cvrčka nechce jak je naprásknutej mouchama.. tak přemýšlim jestli je to horší než ty cvrčci nebo ne..
jj souhlas kdyď se chodí třeba jít smýkat hmyz protože je to pro ně hodně výživný a to neplatí nejen pro agamy
Ahoj janetko...mouchy, masařky, včely, vosy, komáry, červy, šváby, housenky, motýly, berušky...... prostě všechno
Je to pro ně pochoutka
0 16.05.2012 18:42 janetka7 – mouchy
a co normální mouchy a masařky? moc výživný asi nebudou co.. ale malej se po nich může utlouct
pohled na to jak je chytá v letu je úžasnej..
Včely a vosy fakt považují za pochoutku (pan Klátil v jedné své příručce dokonce popisuje, jak jeho vousatky doslova rozcupovaly spadlé vosí hnízdo přímo s fanatickou náruživostí
), naopak ze sršní mají až panickou hrůzu a okamžitě se pokouší zalisovat do podkladu, jakmile jen jednu uvidí...
Jelikož to není Tvůj první dotaz, bylo by dobré založit si tu prezentaci, ať si můžeme udělat obrázek a lépe poradit
0 13.05.2012 11:47 Sonystar Dobrý den, moje 4 měsíční agama vousatá, která dřív sežrala tak 10-12 cvrčků denně, už pár dní sežere tak jednoho, dva cvrčky denně a trus není tak pevný. Na to, že má bodovku i UVB pod kterými se pravidelně rozvaluje, zlenivěla poslední dobou. jediné, po čem jde velmi divoce, jsou masový červy ( moučňáky jí nedávám).myslím, že by asi bylo nejlepší změnit dodavatele cvrčků. Co myslíte vy? Prosím o radu a moc děkuji.
Z vlastní zkušenosti nevím ale v jedné publikaci se o tom píše jako o pochoutce pro vousatky(o včelách).
0 11.05.2012 19:37 Sewer [151] - Ještěři Taky bych se bál píchnutí do jazyka nebo kamkoliv v tlamce, ale vím, že jsem tu vloni nebo předloni četl (tuším od fajfmena?) větu (která mi utkvěla v hlavě
) "občas si sezobne nějakou včelku".
Je to tedy opravdu 100%ně bezpečné?
Téma "Agama vousatá" je už v pořádku, odemčené ( díky za upozornění )
Nedorůstá ani ocásek, ani utržené trny, ani vypadlé zuby. Regenerace agam je narozdíl od leguánů silně omezená a spočívá jen v zajizvení poškozených částí těla. Důsledky jakéhokoli většího poranění jsou u nich bohužel trvalé
Agamě skutečně ocas nedoroste. Co se týče krmení, pokud mládě budeš krmit 6ti cvrčky denně, budou časem problémy. Mladé agamy se rychle vyvíjí a rostou - a musí mít z čeho se vyvíjet, takže musí mít přístup k jídlu de-facto stále. Pokud za den sežere 30 cvrčků, pak jí prostě dávej 30 cvrčků.
Na tu podvýživu ale opravdu pozor 3-6 cvrčků je krmná dovka dospělé agamy, nikoli mláděte.
Ocásek agamám nedorůstá..
0 24.04.2012 17:06 Tuf – Ještěři
Zdravim,, už mám od včerejška agamku jsou jí cca 3 měsíce a chci se zeptat. Když je ted ve vyvoji kolik by měla cca snist cvrčků?,ja jí ted krmil a 6 menších cvrčků domacích snědla jak nic a rano jsem jí hodil do terárka 3 a ty už to mají taky za sebou. Někde jsem četl že když ted roste tak jí mám dát kolik chce sama ale 9 za den mi příde celkem dost. Ještě se chci zeptat jestli když má ukouslý ocásek od sourozenců,, tak jí doroste za nějakej čas nebo už bude takhle krátká navždy
, díky za odpovědi
0 15.04.2012 16:59 Tuf Zdravim, chci si pořídit agamku, tak schaním informace....a chtěl jsem se zeptat zda lampa s UVB zářením by měla svítit neustále, nebo se má na noc vypínat(zapnutá jen ve dne). Díky za možnou odpověd.
diky budu nad tim uvazovat, planuju stejne koupit poradne terarko takze pak si pohraju poradne i s osvetlenim..
Tak to pak jo.. Ovšem i tak přidáním plnospektrální zářivky nic nezkazíš, v drtivý většině případů tím jenom zlepšíš podmínky. Aktivita, žravost a zbarvení jsou totiž přímo úměrný s intenzitou světla.
aa nemyslal jsem ze svitim jen tim UVBckem.. maji tam i bodovky. ty staci ne ? svitim tim uz rok na Pogonu a je zdrava jako rybicka(snad)
No jestli svítíš jenom tím ReptiGlem tak tam máš málo světla. Ideálně dosvětlit plnospektrální zářivkou - např. BIOVITAL 958. To je asi nejčastější příčina nežravosti..
Velká agama ho samozřejmě považuje za potravu, dát k sobě až budou srovnatelně velcí.
vitti : dekuji za snahu mi pomoct, ale nahravat fotky je zbytecne, teplota v terarku je stabilne bodove kolem 40°C - 50°C. Zdroj UBV je 26W REPTIGLO sviti na ni z cca 15cm + ma moznost se schovat.. strava uz je lepsi zacal bastit microcrcky a nejradsi pije z kapek na ruce ale taky ho rosim...
PS: nedalo mi to a tak jsem vyzkousel jak ten muj rocni samec (doufam ze to je samec) reaguje na pritomnost skoro 2 mesicniho agamatka a musim rict, ze po nem jde jak po cvrckovy a je schopnej mi ho sezrat. a to jsem je planoval dat do jednoho terarka az malej vyroste do prijatelny velikosti..
Mikrocvrčci to jsou opravdu prťata, na ty se mi příliš netváří ani úplná mláďata
Na měsíci zvládnou v pohodě cvrčky do 1cm. Jinak řešíš klasickou nežravost, navíc u příliš mladé agamky, které hůře snáší změnu prostředí a ne úplně vyhovující podmínky v teráriu. Vůbec bych ji nevyndával ať je v klidu. Cvrčků neházet moc najednou ať z nich nemá strach. Jak jí dáváš vodu? Pokud rosíš, nepřeháněj to, jinak by klesala příliš teplota. Co osvětlení? Nejčastější kámen úrazu.. Ideálně kdybys sem nahrál fotku rozsvíceného terárka.
Já dávám zelený tak od 2,3ch měsíců. Dřív to moc nechtějí a navyknou si na něj i takhle v pohodě
problem ale je, ze mi vubec nechce zobat ani ty microcvrcky nasypal jsem mu je tam a on si jich nevsima stale spi a vubec neji.. svetlu se nevyhyba a kdyz ho vyndam tak lita jak pominutej....
jinak vodu prijima taky v pohode..
Jervis napsal: Ahojte lidičky, mam takovej problem, mam doma měsíc starou agamku vousatou a chtel jsem se zeptat jestli je stále nutné ji ručně krmit nějakou směsí, nebo jestli je už schopná sama si zobnout salátku nebo červíka. Když by bylo nutné ji stále krmit tak bych poprosil o stručnej navod jak a čím jí krmit.. díky moc..
Krmit zeleným hned od vylíhnutí. Čím dříve se na něj naučí tím lépe. Suprově přijímají prcci především klíčenou slunečnici (rostlinky, ne klíčky).
Přesně tak, nasyp jim mikráče a hlavně néééé ždáné nesmysly typu směsí, násilného krmení apod. Dobré je, dát jim i do misky menší moučné červy
"prosolené" vápníkem
dobře dobře díky moc, za pomoc..
hned zítra ho začnu krmit micro-cvrčkama..
Jakou směsí
mláďata od vylíhnutí baští mikro-cvrčky,....
Zelené krmení začni podávat tak po 3. měsíci - "mimina" jej nepřijímají vůbec.
Ahojte lidičky, mam takovej problem, mam doma měsíc starou agamku vousatou a chtel jsem se zeptat jestli je stále nutné ji ručně krmit nějakou směsí, nebo jestli je už schopná sama si zobnout salátku nebo červíka. Když by bylo nutné ji stále krmit tak bych poprosil o stručnej navod jak a čím jí krmit.. díky moc..
Poměr zdá se v pořádku, pokud žere zelené, jen jí je dopřej.
Jen nezapomenout, že hlavní složkou je pořád hmyz
Jen na zeleném nevydrží dlouho.....
Přesně jak píše kolega Sewer, minerály do ní nacpat musíš
Přidat reakci
1 ...... [5] ...... 9
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 5988x