3D pozadí
Landvir napsal: Ahoj, mělo by to jít. Osobně doporučuji spíše lepidlo na obkladačky za pár Kč.
Dobrý den, řídil jsem se vaším doporučením a vše bylo úspěšné, děkuji vám
Ahoj, mělo by to jít. Osobně doporučuji spíše lepidlo na obkladačky za pár Kč.
Chápu. Osobně to tedy vyzkoušené nemám ale používá se to běžně. Takže v tom nevidím problém. Možná jen že ten beton na sobě "neudrží" takovou vrstvu písku -jako lepidlo- aby to bylo pokryto celé.
Vím. Chtěl bych ale použít to co mám doma po ruce. Chtěl bych z toho betonu udělat "kašičku" a tenkou vrstvu štětcem nanést na polystyren.
Ahoj, použít by to asi šlo, ale existují přímo lepidla určená k lepení písku do terárií. Cena startuje na cca 108,- Kč
0 31.05.2020 18:31 Michal3015 Zdravím, chci se zeptat, zda můžu základní konstrukci polystyrenoveho pozadí natřít lehkou vrstvou betonu a poté posypat pískem. Šlo by to?
Díky za jakoukoliv odpověď
Ahoj Michale, polystyren je celkem jedno, já používal kdysi klasický na zateplování fasád, teď už dělám pozadí z prostěradla a lepidla na obkladačky.
A jaký je nejlepší polystyren na výrobu pozadí?
Ahoj Michale, určitě nebude problém, akorát se to do pouštního terária moc nehodí...
Jo to se dělá taky prej kvůli penetraci. Já jsem to dával jako poslední vrstvu kvůli tomu písku. Ale každopádně máš pravdu no
Jo jinak já dělal druhý terárko tímhle
m.heureka.cz/…/
A voní mi to stejně jako hercules i to tak vypadá.
Mám to tak tuším asi čtyři roky. Taky jsem se bál. Ale jedovaté to asi není. Jen je to podle mě málo odolný
Takže by s tím teoreticky neměl být problém z pohledu toxicity? Lepil tím i kamínky na květináč na žárovku (a žárovka květináč celkem i rozehřeje/rozpálí), to by teda taky neměl být problém?
ja nadruhý pokus o pozadí jsem na polystyren dal nekolik vrstev lepidla na kachličky a na to jsem pak lepil písek duvilaxem ale připada mi to na podebné bázi jako herkules ale zatim drží tak uvidim
bacha na ten herkules ve vlhkosti se mi začal asi po roce a pul loupat a to docela dost mam to tak dělané u felzumy a mám to posypané lignocelem a asi to budu brzo předělávat
zvláštní
ale třeba to tak taky pujde
Ano, jenom herkulesem :/ Potře tím polystyren, nasype písek a to je vše...
jen herkulesem ?
Zdravím, kamarád dělá 3D pozadí, které lepí herkulesem.. má s tím někdo zkušenosti? Jestli to drží/nedrží, jestli to je/není toxické... děkuji za odpovědi
Vďaka za dobrú správu. Ono na tom Duvilaxe píšu, že znižuje nasiakavosť a zvyšuje paro priepustnosť, z čoho usudzujem, že to bude dýchať, ale nebude zadržiavať vodu. No, uvidíme, povedal slepý
Ahoj, když jsi přidal Duvilax, tak to vydrží
Maximálně se to někde odloupne, tak to zaplácneš....
Tak sme s dcérou zasadli k bojovej porade a výsledok som potvrdil MARSkou mieru. Lakovať nebudeme, lebo piesok nechceme. Sú dva možné výsledky, s ktorými rátame:
a) v lepšom prípade to vydrží aspoň 2-3 roky, to stačí, potom i tak bude(me) chcieť pozadie vylepšiť/vynoviť
b) v horšom prípade to vydrží pár mesiacov, tak to zoberieme ako vzdelávanie a nový pokus zalakujeme
Každopádne, vďaka za komentáre!
Na šplhání by ti pomohlo to opískování
Každopádně při tak vysoké vlhkosti bych to raději něčím voděodolným zalakoval.
No, ešte môžem skúsiť matný lak. Ja sa však bojím o iné, to pozadie má slúžiť na šplhanie (G. hainanensis) a neviem, či to pre neho potom nebude príliš hladké. Ak sa po tom pozadí nebude vedieť šplhať, tak ho ani nemusím dávať... Teda moje obavy/starosti nepochádzajú z lenivosti
Koľko , teda ako dlho, také pozadie vydrží, myslím Vám - ja vôbec nemám predstavu...
Ahoj, s tím lakem Ti moc neporadím...nemám s tím zkušenosti, kvůli té vysoké vlhkosti bych ho aji použil, ale bude se to lesknout. Nevím co by dělo to pozadí jen z lepidla, když to bude pořád vlhký...
Nakoniec som ten Duvilax primiešal, dávkovanie je v jeho popise: 5 % hmoty, takže na 100 g lepidla 5 g Duvilaxu. Zložitá matematika
Len stále neviem ako s tým lakom.
Dík, takže, ak správne chápem, pieskovanie je estetická záležitosť, piesok mi tam vôbec nepasuje, takže ho (a rád) vynechám.
Hmm, Duvilax priamo do lepidla – to ma nenapadlo, hoci to je jeho primárny účel –> zjavne nie som murár
. Lesklé pozadie nechcem. Spevňovanie, jašterička má (i bude mať) pár desiatok gramov, pozadie má rozmery cca 60×40 cm. Neviem do akej miery je pre mňa dodatočná pevnosť náteru lepidla dôležitá. Alebo uvažujem celkom zle? Eh, ani netuším, koľko ho primiešať...
Premyslenie toho laku nie je ľahká úloha. Neviem, čo všetko brať do úvahy. Jediné, čo ma napadá je, že aby to pomohlo proti vlhkosti, muselo by to byť nalakované celkom celé. Nalakovať to len z prednej strany asi ochranu neposkytne. Leda tak, aby ostal povrch orosený a kvapky sa nevpíjali dovnútra, ale to nie je až také dôležité, teda aspoň dúfam.
Ahoj slavko, když to shrnu, tak Duvilax se používá na zpevnění a kvůli pružnosti. Já ho přidával pouze prímo do nátěrů lepidla a opravdu to dost pomohlo, pokud ho dáš jako poslední nátěr, bude se Ti pozadí lesknout, což je naprd
Pískování můžeš a nemusíš, mně se to líbí i bez písku....a ten lak musíš promyslet sám, kvůli té vlhkosti...
Vyrábam s dcérou 3D pozadie z polystyrénu. Vcelku sa nám darí, skrotili sme spájkovačku i termopištoľ a pozadie vyzerá podľa dcériných predstáv. Otestovali sme úspešne hustotu lepidla na kachličky i natieranie na pokusnom kuse, a tak nastal čas konečnej úpravy, kde mi niektoré veci nie sú jasné:
1, Väčšina návodov hovorí o pieskovaní. Na čo to je dobré? Najprv som myslel, že kvôli zdrsneniu, ale nám sa zdá už samotné kachličkové lepidlo dostatočne drsné/zrnité.
2, Väčšina návodov tiež spomína vrstvu(y) z Duvilaxu, ale kdesi som zachytil, že to nie je vhodné do vlhkého terária (v našom prípade udržiavame 70 – 90 %). Je vhodné/nutné použiť ten Duvilax? Ak áno, tak vlastne načo?
3, Kdesi som čítal aj o lakovaní povrchu. Tu by som to chápal ako ochranu proti vlhkosti, je lakovanie nutné?
vopred vďaka
Super, díky.
Flutter: No něco už jsem četla a právě mi bylo divné, že to na tom může držet...
Ahoj Nessy, taky mám pozadí z pěny a lepidla na obklady a v poho, kdyžtak piš osobní zprávu kdyby něco
Lepidlo by na tom mělo držet bez problému. Určitě bych pěnu nebrousil, protože to jsou v podstatě jen bubliny plné vzduchu a broušením by sis jen vytvořila spoustu děr, které by bylo třeba vyplnit. Po internetech se válí spousta návodů na pozadí z pěny, tak pohledej a určitě něco okoukáš.
Chci zkusit udělat pozadí z pěny - musí se to pak nějak obrousit? Nechce se mi věřit, že by na tom drželo kachličkové lepidlo, když je to po zaschnutí tak kluzké... Dík
S horkovzdušnou pistolí bych se v akvárku moc nerozvášňoval, spíš si stěny vytvaruj před zalepením do akvária. Polystyren navzájem k sobě můžeš lepit i lepidlem na dřevo, ale lepší by bylo použít lepidlo přímo na polystyren. Google je tvůj kamarád.
Lepidlo na obklady je kapitola sama pro sebe. Osobně jsem používal lepidla už připravená ve formě pasty, ne prášková, takže další text se týká jen jich.
Rozhodně nedoporučuji značku Knauf, protože toto lepidlo se velmi špatně propojuje s vodou a tím je ředění velmi náročné. Pokud ti ale nevadí čekat do druhého dne, než se lepidlo s vodou propojí v homogenní směs, tak tuto nevýhodu můžeš ignorovat.
Velmi dobře se vodou ředí lepidlo od Den Braven. Doporučuji lehce naředit i finální vrstvu, do které přijde písek, protože jinak je lepidlo pro nanášení na nerovné povrchy pořád dost husté. Neosvědčilo se mi přitlačování písku. Hodně se pak zvyšuje šance, že výsledek bude nevzhledný. Pokud je lepidlo naředěné, písek se do něj dostane sám dostatečně. Důležité je nenaředit lepidlo moc, aby nestékalo ze šikmých povrchů a zároveň si položit/otočit terárium tak, abys pokud možno stále pískoval vodorovné plochy. Pokud budeš jednotlivé stěny připravovat ještě před montáží do terária, není to problém.
Tak třeba tady
www.denbraven.cz/…
Můžeš si stáhnout i technický a bezpečnostní list. Značka ale nerozhoduje, jen kup čisté, bez příměsí...
První dvě vrstvy udělej hodně řídké a do třetí, tužší si pak namačkáš písek.
Polystyren ke stěnám terária jsem lepil sanitárním silikonem a poté natíral lepidlem na dlaždičky - viz. můj deník v prezentaci Boidae.
Zapojím se taky do vlákna o výrobě 3D pozadí do terárka.Pustil jsem se do něčeho s čím jsem neměl žádnou zkušenot a nechtěl jsem nic podcenit, proto jsem několik týdnů prouzadal po netu a fotkách na různých stránkách. Zjišťoval jsem použité materíály a i techniku při tvoření 3D. A hodnocení, to nechám na vás.
P.S.: více na profilu -
terarka.net/terarka/1614
Tak je to môj prvy pokus... Dalsie bude lepsie.
Upřímně,vypadá to strašně.Nebylo by lepší udělat to tak nějak přírodně?Tohle vypadá spíše jako bordel pro gekončíky.
Poradte nafoukal jsem penu jak jsem chtel ale tet jsem zjistil ze nevim jak ji prichytit na osb desku poradte aby unesla uzovky thajske
Výsledný efekt, no nevyzerá to na zahodenie, ale to bolo len provizórne zariadené, inak tak idú aj iné sukulenty, len som to chcel odfotiť, inak terarko je 30x30x40, tak myslím že to gekončíkom chvíľu vydrží.
no nejaké tri idú, jedna základná a dve s pieskom
Přidat reakci
[1] ...... 4
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 3637x