Gekončíci noční jak chovat...
Já jen řikám, ža je lepší mít samice 3 na jednoho samečka než 2 s tim bys souhlasil.
Jen poprosím o kritiku mího terárka až dodám poslední fotky....chci vědět, co zlepšit
díky
Moje dcera měla skupinku 1.2 v teráiu o základně 50-30cm a měla dokonce odchovy
Musíš terárium vybavit dostatkem skrýší ( idealní jsou duté cihly naskládané do pater ) a bude to v pohodě
Do tady toho tarárka skuúinu 1.3 a víc to mi příde trochu moc ne? Poradí bude z polystyrenu opískované a ukrytů taky bude dost.
0 28.08.2012 13:20 Reptilio – teraruim
mam jenom takovej dotaz, můžu v terárku 60x30x35 cm chovat skupinu gekončíků 1samec a 2 samice?
dík za odpovědi
0 24.08.2012 14:51 gaster [15] - Ještěři KAždej někdy začínal
já taky teď začínám ale už jsme i pár lidem doufám dobře poradil za tu dobu, co jsme se s gekončíky seznámil, taky si můžeš pročíst tuhle stránku:
gekko.webnode.cz/…/
jsou tam i zajímavosti a tak
0 24.08.2012 12:23 Sewer [151] - Ještěři Dospělci jedí jen jednoui denně, někdo (třeba já) krmí obden. Jen mláďata je třeba krmit několikrát denně. Do takhle parádního terária si můžeš klidně pořídit skupinu 1 samec a k němu 3 samice. Pokud nechceš samce, samozřejmě nemusíš a můžeš mít jen samice, ale v jednom teráriu nikdy nesmí být víc, jak jeden samec. A gekončíky nikdy nechováme v páru, k samcovi vždy několik samic.
Doporučuju se trošku prohrabat zdejším fórem, atlasem, terárkama ostatních a pak zabrouzdat na googlu (třeba -
www.gekoncik-nocni.cz/ )
Tady ti vždycky rádi poradíme, ale nemáme rádi dotazy na otazky, které jsou všude nastokrát zodpovězené
Nechcete mi to někdo vyrábět ?
1 05.03.2012 18:26 Evil [15] - Ještěři sarka napsala: Narazila jsem na ně na netu. www.etsy.com/… Ale myslím, že šikovná babička by to zvládla.
jéééé
Kupodivu pijí dokonce když mají dobrou náladu a nechci je dlouho vzít ven tak v něm i lezou, protože ví, že je pak konečně vyndám
. Je jim asi šest měsíců, a dva dny s přehledem zvládnou
tak já to zkusím a uvidím jestli uspěju.
0 05.03.2012 14:15 Sewer [151] - Ještěři Tvoji gekončíci pijí z pítka?
Nic takového nepotřebují
...stačí navečer porosit terárko, oni olizují kapky rosy.
No tak je to jednoduché... zkus jim jeden nebo dva dny nedát najíst (nevím, jak jsou velcí, proto píšu 1-2 dny) a terárium pouze ros rozprašovačem a pítko vyndej. A pak jim tam nažeň cvrčky obalené NutriMixem a uvidíš že si dají
Myslela jsem si to, že bez vitamínů to nepůjde. Poslední dobou je tam vypouštím. Jenom když do nich zkouším nacpat vitamínovýho crvčka tak z pinzety. Ale to si ho většinou nevezmou, až když je puštěnej před nima tak ho bud chytnou (ale to je málokdy), nebo (častější variata) ho zaženou do pítka umýt se a pak když vylézá tak ho chytnou a sežerou...
windy napsal: ...mě to smrdí takže předpokládám že i jim.
A psí žrádlo ti voní?
Hmm...chce to vyzkoušet nějaký jiný druh hmyzu, bez minerálů se neobejdou!
Krmíš z pinzety nebo jim tam hmyz volně vypustíš? Můžeš pak taky zkusit ten druhý způsob. Z pinzety je to jasné. A na volno? Cvrčky úplně vypouštím a červy dávám do mističky.
0 05.03.2012 06:34 windy Cvrčky obaluju v tý vitamínový směsi samotnou směs nedostávají, nežraly by ji...mě to smrdí takže předpokládám že i jim.
0 04.03.2012 21:11 windy Ahoj, mám takovej dotaz. Mám doma dvě gekončice ještě mláďata asi šestiměsíční a odmítají vitamínky už třetí týden, co s tím???
a kdyby se jednalo o paroedura? toho bych chtel radsi.
Pokud se jedná o Gekončíky noční pak určitě ani jednu variantu. Mají rádi "přítmí" a pokud bys jim terárium přesvětlil, líbit se jim to nebude. Navíc UVB zdroj jim dokáže ublížit - nepotřebují jej. Úplně nejlepší je žárovka v květináči v jednom z rohů terária
Zdravim. chtel bych se optat mam svetelnou rampu nad terarkem z akvaria. je osazena dvoumi zarivkami osram 840 a 827 obe jsou 18W. mohu je pouzit na osvetleni terarka gekonu?ci mam misto zarivek dat ty specialni usporky?(repti glo 10.0. UVB - 13W a 2.0 UVB - 26W) ty mam take. Jde mi jen o to, zdali je to jedno, nebo tema usporkama ziskam vice pro gekony. Mam naistalovanou i bodovou tepelnou(heat glo infra 100W) a nocni (Night glo 25W).
dekuji za odpovedi. s pozdravem dair
Tak bohužel, nový foťák jsem si ještě nepořídil. Pro určitou představu ale - Rudolf v tom vypadá jak ztělesněné "hanobení rasy a národa", kdo viděl tu gremliní samičku ve filmu Gremlins 2, má jasno
jsou skvělý, asi se budu muset naučit háčkovat
Chci vidět agamáka v barbinkovských růžových šatech!!!!!
Fotkuuuuu:
U nás by háčkovaného ještírka ocenil hlavně pes, konečně by měl svého na hraní. Děti by mi fintu s háčkovaným gekončíkem během pár vteřin prokoukly a zase by chtěli živého.
Boží, boží a úplně po tom slintám, jak I. P. Pavlovovi psi po krabici hřebíků v rukou kulhavého sluhy
Ještěráci by takovýhle Vánoční dárek pro mou dcerušku určitě ocenili - v rámci oblékání agamáka Rudolfa do růžových Bárbínkovských šatiček (což se mu nelíbí, ale strpí to) a vození ho po venku v kočárku (což se mu prozměnu líbí, akorát přitom nechce být konfrontován se zmíněnými šatičkami
) určitě
Narazila jsem na ně na netu.
www.etsy.com/… Ale myslím, že šikovná babička by to zvládla.
K maculariúm to klidně dej. I mrňata vousatek by sice netřesk zrušila za týden (osobní zkušenost
), gekončíci ale až tak destruktivní nejsou
Třetí gekončík od shora je gekončík. Ty ostatní bude naše malá určo potřebovat na hraní - kde se to dá koupit a za kolik?
Ne, ne háčkovat neumím. Našla jsem to na netu. Jsou ale fakt božský!
To je krasny
To delas ty?
U agam nevydrží
Chichi. Taky jsem kdysi doufal, ale nějak to nedopadlo. Ale myslím že Evil má gekončíky, tak tam by být mohl, potřebuje ale dost světla, pokud se nepletu.
To je hezký od tebe,že ses tu s tím ještě pochlubil....
Přidat reakci
[1] 3
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 1251x