Přihlásit se TERARKA.NET »

Gekončíci noční jak chovat...

NápovědaFórum » Ještěři » Chov 

+ přidat příspěvek
Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Gekončíci noční jak chovat...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gaster Re: Pogona
Já jen řikám, ža je lepší mít samice 3 na jednoho samečka než 2 s tim bys souhlasil.
Jen poprosím o kritiku mího terárka až dodám poslední fotky....chci vědět, co zlepšit :-) díky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Pogona Re: gaster
Moje dcera měla skupinku 1.2 v teráiu o základně 50-30cm a měla dokonce odchovy ;-) Musíš terárium vybavit dostatkem skrýší ( idealní jsou duté cihly naskládané do pater ) a bude to v pohodě ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gaster
Jen řikám, že by to bylo lepší na chovnou skupinku 1,3...ale to by chtělo terárium 80x40x40 nebo klidně i větší :-)
Pokud plánuješ do budoucna chov jako já a velikostně máme stejný i terárka, tak pořídit radši větší terárko než aby ti samec samice uhnal....samozřejmě...samce bys pak moh sepaarovat, ale to se ti akorát naštve a bude všechno ignorovat.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ReptilioRe: gaster
Do tady toho tarárka skuúinu 1.3 a víc to mi příde trochu moc ne? Poradí bude z polystyrenu opískované a ukrytů taky bude dost.
Mohl bys záleží kolik úkrytů a skrýší jim tam dáš a jak uděláš pozadí. Ale 1,2 chudáci samice...lepší by bylo 1,3 nebo 1,4....takhle je velká šance, že je užene
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Reptilio – teraruim
mam jenom takovej dotaz, můžu v terárku 60x30x35 cm chovat skupinu gekončíků 1samec a 2 samice?
dík za odpovědi
KAždej někdy začínal :-) já taky teď začínám ale už jsme i pár lidem doufám dobře poradil za tu dobu, co jsme se s gekončíky seznámil, taky si můžeš pročíst tuhle stránku:
gekko.webnode.cz/…/

jsou tam i zajímavosti a tak :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sewer
V pohodě :-) ...proštuduj si stránku, na kterou sem napsal odkaz a když tě bude zajímat ještě něco, co tam není nebo nebudeš něčemu rozumět, klidně se ptej ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dblazek
omlouvám se jsem tu chvilku :-D
Dospělci jedí jen jednoui denně, někdo (třeba já) krmí obden. Jen mláďata je třeba krmit několikrát denně. Do takhle parádního terária si můžeš klidně pořídit skupinu 1 samec a k němu 3 samice. Pokud nechceš samce, samozřejmě nemusíš a můžeš mít jen samice, ale v jednom teráriu nikdy nesmí být víc, jak jeden samec. A gekončíky nikdy nechováme v páru, k samcovi vždy několik samic.

Doporučuju se trošku prohrabat zdejším fórem, atlasem, terárkama ostatních a pak zabrouzdat na googlu (třeba - www.gekoncik-nocni.cz/ )

Tady ti vždycky rádi poradíme, ale nemáme rádi dotazy na otazky, které jsou všude nastokrát zodpovězené :-D ahoj
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dblazek
Dobrý den chtěl bych si pořídit gekončíky noční a zajímalo by mě kolikrát deně jedí a kolik si jich můžu pořídit do terária velikosti 90x50x40(DxVxŠ).Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Evil
to bych si taky koupil :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - krysikmouse krysikmouse
Nechcete mi to někdo vyrábět ?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Evil
tohle je taky super www.etsy.com/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - krysikmouse Re: sarka
sarka napsala: Narazila jsem na ně na netu. www.etsy.com/… Ale myslím, že šikovná babička by to zvládla. ;-)

jéééé :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - windyRe: Sewer
Kupodivu pijí dokonce když mají dobrou náladu a nechci je dlouho vzít ven tak v něm i lezou, protože ví, že je pak konečně vyndám :-D. Je jim asi šest měsíců, a dva dny s přehledem zvládnou ;-) tak já to zkusím a uvidím jestli uspěju.
Tvoji gekončíci pijí z pítka? :-D
Nic takového nepotřebují ;-) ...stačí navečer porosit terárko, oni olizují kapky rosy.
No tak je to jednoduché... zkus jim jeden nebo dva dny nedát najíst (nevím, jak jsou velcí, proto píšu 1-2 dny) a terárium pouze ros rozprašovačem a pítko vyndej. A pak jim tam nažeň cvrčky obalené NutriMixem a uvidíš že si dají ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - windyRe: Sewer
Myslela jsem si to, že bez vitamínů to nepůjde. Poslední dobou je tam vypouštím. Jenom když do nich zkouším nacpat vitamínovýho crvčka tak z pinzety. Ale to si ho většinou nevezmou, až když je puštěnej před nima tak ho bud chytnou (ale to je málokdy), nebo (častější variata) ho zaženou do pítka umýt se a pak když vylézá tak ho chytnou a sežerou...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sewer Re: windy
windy napsal: ...mě to smrdí takže předpokládám že i jim.
A psí žrádlo ti voní? ;-)
Hmm...chce to vyzkoušet nějaký jiný druh hmyzu, bez minerálů se neobejdou!
Krmíš z pinzety nebo jim tam hmyz volně vypustíš? Můžeš pak taky zkusit ten druhý způsob. Z pinzety je to jasné. A na volno? Cvrčky úplně vypouštím a červy dávám do mističky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - windy
Cvrčky obaluju v tý vitamínový směsi samotnou směs nedostávají, nežraly by ji...mě to smrdí takže předpokládám že i jim.
Obaluješ krmný hmyz v minerálech a nebo jim je nabízíš samotné?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - windy
Ahoj, mám takovej dotaz. Mám doma dvě gekončice ještě mláďata asi šestiměsíční a odmítají vitamínky už třetí týden, co s tím???
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dair Re: Pogona
a kdyby se jednalo o paroedura? toho bych chtel radsi.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Pogona Re: dair
Pokud se jedná o Gekončíky noční pak určitě ani jednu variantu. Mají rádi "přítmí" a pokud bys jim terárium přesvětlil, líbit se jim to nebude. Navíc UVB zdroj jim dokáže ublížit - nepotřebují jej. Úplně nejlepší je žárovka v květináči v jednom z rohů terária ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dair – Osvetleni gekonku.
Zdravim. chtel bych se optat mam svetelnou rampu nad terarkem z akvaria. je osazena dvoumi zarivkami osram 840 a 827 obe jsou 18W. mohu je pouzit na osvetleni terarka gekonu?ci mam misto zarivek dat ty specialni usporky?(repti glo 10.0. UVB - 13W a 2.0 UVB - 26W) ty mam take. Jde mi jen o to, zdali je to jedno, nebo tema usporkama ziskam vice pro gekony. Mam naistalovanou i bodovou tepelnou(heat glo infra 100W) a nocni (Night glo 25W).
dekuji za odpovedi. s pozdravem dair
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Evil
od kolika měsíců poznám pohlaví a taky budu potřebovat nový foťák strašně mi zaostřuje rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Felix Re: sarka
Tak bohužel, nový foťák jsem si ještě nepořídil. Pro určitou představu ale - Rudolf v tom vypadá jak ztělesněné "hanobení rasy a národa", kdo viděl tu gremliní samičku ve filmu Gremlins 2, má jasno :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DannieRe: sarka
jsou skvělý, asi se budu muset naučit háčkovat :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sarka Re: fajfmen
Chci vidět agamáka v barbinkovských růžových šatech!!!!! smich Fotkuuuuu: :-D U nás by háčkovaného ještírka ocenil hlavně pes, konečně by měl svého na hraní. Děti by mi fintu s háčkovaným gekončíkem během pár vteřin prokoukly a zase by chtěli živého. hmm
Boží, boží a úplně po tom slintám, jak I. P. Pavlovovi psi po krabici hřebíků v rukou kulhavého sluhy :-D
Ještěráci by takovýhle Vánoční dárek pro mou dcerušku určitě ocenili - v rámci oblékání agamáka Rudolfa do růžových Bárbínkovských šatiček (což se mu nelíbí, ale strpí to) a vození ho po venku v kočárku (což se mu prozměnu líbí, akorát přitom nechce být konfrontován se zmíněnými šatičkami :-D ) určitě :)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sarka Re: fajfmen
Narazila jsem na ně na netu. www.etsy.com/… Ale myslím, že šikovná babička by to zvládla. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Felix Re: Evil
K maculariúm to klidně dej. I mrňata vousatek by sice netřesk zrušila za týden (osobní zkušenost :-D ), gekončíci ale až tak destruktivní nejsou :-)
Třetí gekončík od shora je gekončík. Ty ostatní bude naše malá určo potřebovat na hraní - kde se to dá koupit a za kolik?
to jsou ty bych si koupil a celou náruč abych vždycky mohl vzpomínat když jsem někde pryč :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sarka Re: Landvir
Ne, ne háčkovat neumím. Našla jsem to na netu. Jsou ale fakt božský!
a ještě jsem se chtěl od kolika měsíců nebo roků se dá poznat přibližně pohlaví gekončíka nočního díky
a jak velký mám dát květináč a kolikrát zalívat jinak sarka nejhezčí je ten vlevo nahoře a ten pod ním nádhera X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Landvir Re: sarka
To je krasny:-D To delas ty?
 Reagovat na tento příspěvek 2  - sarka
Fotka k příspěvku Najdi rozdíl. smich smich smich

Reagovat na tento příspěvek 0  - R Landvir Re: sarka
U agam nevydrží :-D Chichi. Taky jsem kdysi doufal, ale nějak to nedopadlo. Ale myslím že Evil má gekončíky, tak tam by být mohl, potřebuje ale dost světla, pokud se nepletu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sarka
Netřesk je sice horská rostlin, ale hodně odolná. Možná by mohl vydržet.
Fotka k příspěvku jups špatná fotka stydim

Fotka k příspěvku chci se zeptat jestli můžu dát tuhle kytku(asi netřesk) do terária a jak o ni pečovat trochu se to leskne když tak kolem toho jsou další

Reagovat na tento příspěvek 0  - R Pogona
Evil napsal: já jsem to ještě konzultoval s jedním panem veterinářem specializujícím se na plazy z brna odeslal jsem mu všechny fotky a vykoupal jsem ji ve vlažné vodě a odepsal mi že nikam chodit nemusím

Jak je vidět, Ty i veterinář jste opravdu na plazy odborníci, a my když jsme radili okamžitou návštěvu veta jsme byli přeci hloupí,.... Chudák zvíře, že muselo takhle trpět díky totální nezodpovědnosti chovatele. Prostě jak jsme psali ze začátku diskuze, jakýkoli problém = ihned k veterináři.
Přístě už si zvíře prosím tě nepořizuj tone :-|
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sarka
Promiň, ale nechápu proč jsi jí nijak nepomohl. Musela strašně trpět. I kdybych měla k veterináři běžet po svých, tak bych neváhala ani minutu!!!!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - HammerJoe Re: Evil
To je hezký od tebe,že ses tu s tím ještě pochlubil.... tone
Reklama
Isabela zemřela před 3 minutama. Byla vyčerpaná a už se nepohnula.
ono to vypadalo jako ten bobek měla ho už asi po 3 a já myslel že ho zase si vytrhne jak už to udělala dvakrát, ale teď už to nebyl bobek a ona si vytrhla asi i kus střeva protože to tak vypadalo sad
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Verčák
tak to si tam asi měl/a jít už dávno před tím... :)
to už nepomůže jestli si vytrhla kus střeva což nechápu kde vzala tu sílu teď pajdá po předních a zadní nohy táhne za sebou sad

+ Přidat reakci

Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] 3

Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 1251x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/637-gekoncici-nocni-jak-chovat