Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Rady pro začátečníka

 

NápovědaFórum » Ještěři » Chov 

+ přidat příspěvek
Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Rady pro začátečníka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2014 14:25 Žena Nessy [124] - Ještěři – Zablokované terko
Nešly by fotografie atd přesunout do jiného terka? Abych to na mém omezeném netu nemusela dělat znovu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2014 21:33 Muž Fisulka [0] – Želva nádherná
Ahoj, chci se zeptat, všude se píše, že některé želvy potřebují UVB. Ale, vůbec v tomto nejsem znalec a tak se raději ptám, kolik má ale to UVB mít Watů pro želvu nádhernou?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2014 23:47 Muž matlala [0] – gekončík noční a pagekon řasnatý
Zdravím, už nějakou dobu pokujuju po ještěrkách a to konkrétně po gekonech. Známí je tady kousek chovají a po 3 dnech kdy v tom doslova lěžím naložený bych rád začal řešit tera a jeho zařízení. Samozřejmě se chci poradit.

Mám k dipozici starší akvárko, které přesně sedne do prostoru, který mám (123cm délka, 35cm max výška, kvůli hifi věži pod tím, která je ale už asi 2 roky od pořízení notebooku nepoužívaná). Akva je 120*40cm základna a vysoké 30cm.
Říkal jsem si že to už by šlo i rozdělit na dvě a chovat dva druhy. Kromě gekončíků nočních mě zaujal pagekon řasnatý, který má podobné nároky. šlo by to? podle všeho co jsem přečetl by takové rozměry bohatě stačily na 1,3-4 u obou druhů.

nejdříve mě zajímá větrání. Stačilo by na horní straně po celé dílce 10cm široký pruh mřížky nebo ještě zepředu? To bycha si dal do boků, těsně pod dvířka se mi to nejeví praktické vzhledem k vyhazování písku a podobně.

No a vytápění a osvětlení u obou by měla stačit 15-25W žárovka na 230V s pořádnou objímkou v květináči.

Jen tedy pro jednotlivé druhy:
Pagekon řasnaný:
Vlhčí prostředí s množstvím větví na lezení.
1. Stačí mu 30cm výšky, pokud bude mít dost větví? Případně můžu tu nádrž otočit a dát 40cm výšky a 30 šířku, jen pak zase je to na úkor místa pro gekončíky noční.Na lezení dostane určitě větve.
2. na dno jsme viděl dávat lignocel, drcenou kůru i jemný písek (štěrk), takže co je z hlediska údržby lepší?
3. jaké rostliny se k němu hodí? rád bych živé, ale zase aby nepotřebovali moc světla, protože ho tam moc není. Resp aby je cvrčci nepožrali.
4. Pozadí. Zalíbilo se mi z bambusových půlených tyček, ale nejspíš bude praktičtější 3D polystyrenem s natřené omyvatelnou barvou, je tak?


Gekončík noční:
Suché prostředí s občasným rosením.
1. Na dno plánuju jemný písek, což je myslím ok. Pak nějaké kameny.
2. Pozadí bych volil polystyren posypaný pískem? Jak je to u něj s údržbou a výdrží. Druhá varianta by byli ty bambusové tyče.
3. Zde asi žádné rostliny nehrozí, ale raději bych něco živého? Co třeba sukulenty bez trnů?


No a na závěr jsem založil takovou plánovací prezentaci, zatím jen s fotkou místa a rozměry.
terarka.net/terarka/1591


Další dotazy asi doplním průběžně, nejdříve je třeba zařídit terárko.

EDIT: jo a topení by mělo stačit jen od žárovky nebo raději přidat i topný kabel/kámen?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2014 18:19 Muž VVV [21] - Želvy – VVV
Tak změna: už jsem koupil pro kuňky východní terárium 80x40x40, koupil jsem nějaké kytky a začal jsem budovat 3D pozadí. Doufám že bude stačit větrání ve stropě, když by něco, musel bych přidat nějaký větráček, ale nebude tam topítko, takže snad nebude docházet k takovým výparům. Bude tam cca 8 cm vody a poměr voda:souš je 1:1. Zajímá mě tedy, kolik žab tam mám dát a poměr samci:samice, abych se mohl pokusit o odchov a kdyby někdo náhodou znal nějakého chovatele z Prahy, který by je prodával za přiměřenou cenu, byl bych rád za kontakt. Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2014 18:04 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: Peter
Pavouka ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2014 14:50 Peter – 23l
Jakého živočicha do 23L terária? :-) Se slabým osvětlením...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2014 21:05 Muž VVV [21] - Želvy – Kuňka východní
Právě jsem zrušil menší akvárium a napadlo mě vyměnit jedny rybičky za žáby. Nejvíc by se mi tam líbily kuňky východní, vyhovuje mi jejich střídání vody a souše. V přední části „minipaludária" by byla voda po celé délce a u zadní stěny a v jednom rohu bych z polystyrenu vytvaroval pevninu a pozadí, do té bych zasázel nějaké květináče a rostliny typu kapradí atd. Hloubka vody by byla cca 15 cm. Maximální velikost terária, které bych tam vmáčknul by mělo půdorys 80x40 cm, ale radši bych volil délku okolo 7o cm. Kolik bych tam mohl dát těchto žabek? Chtěl bych se pokusit o odchov, ale v jediném pořádném článku, který jsem našel psali, že chovná skupina by měla mít alespoň 10-15 členů, což by se do akvária této velikosti samozřejmě nevešlo. Nechci žádný velkochov smich , předpokládám, že odchov je možný i s menším množstvím jedinců (kolik?). Akvárium bych nechtěl hnát moc do výšky, jako běžná paludária, zůstal bych tak na 40 - 45 cm. Mám filtr a udělal bych na akvárium kryt celý z mušího pletiva a na něj osvětlení (stačí rostlinám běžné s větlo z LED pásků?). Prosím vás o zhodnocení tohoto nápadu a o případné rady začátečníkovi. Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2014 20:32 Muž ivanhejl [3] - JeštěřiRe: Pogona
No to budu muset odriznout zadni sklo.protoze jsem tu zadni stenu potahl perlinkou a kdyz jsem lepil zadni sklo tak jsem tu perlinku prilozil mezi spary.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2014 15:37 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: ivanhejl
Chceš-li mít jistotu, že je nezraníš, nezbyde než pozadí "rozbít". Nebo prostě počkat až vylezou. Každopáně po této "události" zapřemýšlej nad lepším pozadím ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2014 19:25 Muž ivanhejl [3] - Ještěři – potrebuju
Potrebuju poradit mam par uzovek tenkoocasich a dneska kdyz jsem je hledal odpoledne tat jsem je objevyl za 3DStenou z polystyrenu nevim jak se tam mohly dostat a nevim jak je dostat od tamtud poradte
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2014 14:32 Muž Střelec [74] - JeštěřiRe: HammerJoe
V praxi se mi ukázalo, že roli hraje nejen síla "šplhadla", ale i členitost a vlastnosti povrchu. Pokud nemá úchop, tak musí mít možnost zaseknutí drápů do povrchu. Rozhodně ale musí mít na lezení víc, jak dva stejné klacky - pokud možno přírodně rozmanitý výběr s většinou větví (aspoň 70%) "tak akorát" do chameleoní "ruky", což odhaduju ma průměr 10-15mm, maximálně 20.
Oblíbená dracéna mého zvířete má průměr "kmínku" kolem 3 cm a listí síly papíru, přesto po ní leze bez problémů a s náramnou chutí. A to ho na ní za pohybu drží drápy a ocas.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2014 13:21 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: Střelec
Tloušťka větví může být sporným parametrem

Tak to si opravdu nemyslím.Optimální jsou větve takové které správně obejme a bude pro něj pohodlné po nich lézt.Vůbec nic sporného na tom není. Jsou jednoduše nevhodné.

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2014 09:21 Muž Střelec [74] - JeštěřiRe: HammerJoe - větve
Tloušťka větví může být sporným parametrem, spíš bych řešil vhodnost z hlediska lezení. I na silné větvi poleze bez problémů, pokud bude mít záchyty, nebo možnost zaseknout drápy do povrchu. Optimální větve budou takové, které umožní bezproblémové držení celou plochou packy. Rozhodně musí mít ale větví víc, než nějaké dvě - tři a bude potřebovat i nějakou zeleň.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   08.05.2014 23:33 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: Lada
jestli je možné chameleona krmit pouze "mrtvou" potravou zakoupenou ve zverimexu (sušenou apod.). Díky

Ne to opravdu není možné.

P.S. Pořiďte si krečka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   08.05.2014 22:46 Lada – potrava
Zdravím,
poslední dobou mě láká pořídit si do pokoje nějaké zvířátko, aby místnost trochu obživla. Přemýšlel jsem o chameleonovi, ale odrazuje mě pomyšlení chovu živého hmyzu v bytě, protože hmyz nesnáším, štítím se ho. Chtěl jsem se proto zeptat, jestli je možné chameleona krmit pouze "mrtvou" potravou zakoupenou ve zverimexu (sušenou apod.). Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2014 20:37 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: mysta
Co se tloušťky týká, tak vhodné jsou.

Co se týče tloušťky tak pro chamíka vhodné nejsou určitě.

Každopádně je dobře, že jsi vše vyhodila. Pořádně bych to kompletně vydezinfikoval před tím než tam bude někdo nový... Pokud tam budeš chtít mít nějakého chameleona, tak je super kroucená vrba.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2014 17:03 mysta Re: mysta
Tak zlikvidováno, větve nové zajištěny a kůru jako pozadí jsem taky zlikvidovala. Časem udělám nějaké pozadí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2014 14:32 mysta Re: VaJzi
Ono to není ještě zařízený, světla mám nakoupený nový, kytky už mám taky a kameny atd. jen právě než se do toho pustím, tak nevím jestli ty větve tam nechat. Na to jsou taky různé názory, četla jsem, že se mají vyvařit a nechat schnout několik měsíců. Obvolala jsem všechny zverimexi a u nás nikdo nemá žádný větve na prodej.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2014 14:27 Muž VaJzi [64] - BezobratlíRe: mysta
Moc hezky zařízené terárium to tedy není a takovéhle větvičky seženeš lehce. Co se tloušťky týká, tak vhodné jsou. Nedokážu ale posoudit vhodnost tohoto dřeva, tak počkej ještě na další názory - hlavně od ještěrkářů :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2014 14:13 mysta Re: VaJzi
Fotka k příspěvku a jedna přiblížení, myslela jsem, když je umyji, že by tam třeba mohli zůstat
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2014 14:12 mysta Re: VaJzi
Fotka k příspěvku foceno telefonem, vybitý baterky ve foťáku :-( jedna celková.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2014 13:46 Muž VaJzi [64] - BezobratlíRe: mysta
Přidej fotku, "větve" je trochu široký pojem... hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2014 11:55 mysta – Větve do teraria
Zdravím,
koupila jsem si použitý terárium po chameleonovi a budu tam mít opět chameelona. Nevím zda tam můžu nechat ty větve co tam jsou. Jsou navrtaný a fakt se mi líbí, jak je to udělaný. Pokud by to nevadilo, tak bych je tam ráda nechala, samozřejmě pokud to vadí, tak vyměním.
Moc děkuji za rady
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2014 06:00 Mishaya Re: Pogona
Jeva, no vím, že je dobré je dávat na sluníčko, ale nevěděla jsem, že UVB paprsky neprojdou přes okno, to byla má hloupá dedukce a nedostatky v základním vzdělání stydim

A jěstě, prosím, když bych místo ReptiGlo, která je, pokud se nemýlím, na půl roku, koupila výbojku Solar Raptor s předřadníkem, u kterých je sice počáteční investice vyšší, ale zase vydrží rok a měly by být lepší, tak mám k tomu přidat už jen tu lineárku na dosvícení? Kdybych se nakonec rozhodla pro tu výbojku, můžete mi, prosím, napsat, jak silnou vybrat?
To nové terárium včera večer dovezli a vnitřní rozměr je nakonec 86/49/40.

Moc děkuji :-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2014 19:09 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Mishaya
Vitamíny jak popisuješ stačí, UVB pořiď ReptiGlo 10.0, na ohřev obyč. 40W žárovku, dosvícení lineárnkou je na Tobě, ale nemusí být.

CO se týče slunění za parapetem, nevím kdes to četla, ale UVB paprsky sklem neprojdou, čili k syntéze vit. D3 určitě nedojde na parapetu za oknem,.....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2014 16:41 Mishaya – Agama vousatá
Hezký den přeji,

moc prosím, může mi někdo zkušenější poradit pár věcí, protože už mi jde hlava kolem z těch přečtených informací.

Pár dní zpět jsem dostala cca půlroční agamu s provizorním teráriem a osvětlením. V nejbližších dnech by mělo být hotové terárium nové 90cm/45cm/50cm a já tápu, jaké osvětlení pořídit - lineární zářivku T5 6000K (?) + UVB (nevím které) a obyčejnou žárovku na výhřev? Momentálně má UVB "ZOO NED Reptisun 100 UVB" + 20W žárovku.

A další věc, co mě zajímá, dostala jsem k ní nějaké vitamíny Reptivite s D3. Už tam je jen zbytek, tak jsem chtěla vyměnit tohle za Nutrimix pro nosnice a kombinovat s Plastinem (stačí to nebo mám ještě něco přidat?) - můžete mi poradit dávkování? Zdá se mi totiž, že názory se rozcházejí, tak bych uvítala radu chovatele přímo pro mě :-) Když je krásně, dávám ji na parapet kvůli sluníčku, tak jsem četla, že D3 už pak není třeba doplňovat.

Moc děkuji za jakoukoliv dobře míněnou radu, která mi pomůže vytvořit agamce ideální podmínky :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2014 20:57 Muž ivanhejl [3] - JeštěřiRe: Pogona
Ne ze koupim vodopády ale vyrobím. Sklenář me stal 1151 korun dal jsem mu 1000 zalohu.Jinak uwb bude pristi pondeli az budou penize.Jinak myslis ze ten kvetinac ma bit vis?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   05.03.2014 20:15 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: ivanhejl
Hele já už se v Tvých dotazech a prezentacích nevyznám a začínám si myslet, že si z nás děláš trochu legraci. Pominu-li otřesný pravopis dítěte ve druhé třídě, pak jsi v různých vláknech naházel asi 10 různých rozměrů terária, jaké stavíš. Navíc nevíš pro jaké zvíře,... pak napíšeš sem do diskuze, že si nakoupíš vodopády, že sis dnes nechal u sklenáře vyříznout sklo na terárium, které je ve hvězdách a u prezentace na chameleona, kterého máš si klidně napíšeš,
že ho chováš bez UVB, protože na něj nemáš momentálně peníze,....
Potom se dohaduješ o zavěšení lineární UVB žárovky, kdy tvrdíš, že výrobce od kterého terárium chceš tam má možnost POUZE lineárních trubic, načež mi na něj pošleš odkaz na jeho stránky a hned v prvním JEHO teráriu visí květináč se žárovkou od stropu,...atd. atd..........

takže mi vychází, že buďto navštěvuješ sklenáře, který Ti vše udělá zadarmo, nebo jsi ukecaný jak baron Prášil v podání pana Buriana. Rozpory v Tvých příspěvcích jsou totiž jasné,.,..

Pokud tedy jde o nějaké nejapné vtipy, doporučuji jít jinam.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2014 14:39 Muž ivanhejl [3] - JeštěřiRe: VaJzi
Zatim zadne zviratko tam nebude.to az časem az si nato manzelka zvikla a pak tam nejspis prijde kocicina.jinak techniku na vodopad mam cerpadylko koupim hadicku plastovou trubku a tu ruzne zohybam.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2014 14:32 Muž VaJzi [64] - BezobratlíRe: ivanhejl
Jak to tak čtu, tak by jsi si měl nejdřív sednout a rozmyslet si, co vlastně v tom terárku chceš chovat a pak ho tomu zvířeti přizpůsobit na míru... A když už tak budeš sedět, tak si načrtni to terárium, vyber materiály na stavbu a (ideálně s někým prodiskutuj) vyřeš technické problémy (např. vodopád).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2014 14:22 Muž ivanhejl [3] - Ještěři – asi nad moje sily
Zdravim vymyslel jsem pro mne osobne mega projekt.Mim snem je se podivat do pralesa.Ale nakonec jsi chci udelat mai prales doma.Dnes jsem byl u sklenare.Jsi obednad sklo koukal na mne divne ale pry ze urizne.to je prvni etapa druha bude koupit drevo na obvodove zdi.A pak interier.premyslim dva vodopadky velkou nadrzku na vodu vyska 18 cm.A pak nejake ty vetve a kytky mechy a to bude pak nejvedsi orisek.jak je usadit zed jakou nechci pouzivat polistiren.ale nejaky izolant proti vlkosti na osb desky.Delka teraria 139 cm Sirka 76 cm a vyška 110 cm zhruba to je ta vyska neni jeste jista
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2014 20:28 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Michael281
Hodí se všechny Tebou jmenované druhy ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.03.2014 20:19 Muž Michael281 [2] - Křečci a křečíci, Strašilky, KudlankyRe: Pogona
Ok, sory neuvědomil jsem si, že tu 80W žárovku můžu přendat. A tak může v tom druhým květináči zůstat těch 80w ?? A jaké rostliny by jste mi doporučili může být např. potos, fitonie, bromelie nebo ficus pumila??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2014 20:12 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Verčák
Když je tam jeden, lze jednoduše přivést i kabel na druhý, či rovnou ten první "rozpojit" a vytvořit tak "dvě objímky".
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2014 19:58 Žena Verčák [112] - JeštěřiRe: Pogona
pravděpodobně naráží na to, že je tam ten květináč pouze jeden, tudíž jen místo na výhřevnou žárovku, né na uvb žárovku..
a asi se mu nechce dát si tu práci aby tam jeden květináč přidal.. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2014 18:34 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Michael281
www.akteraria.cz/…/

tak jsem asi blázen, ale hned první fotka terária a jasně tam visí květináč ze stropu hmm takže nechápu, proč používat nefunkční trubice,....

Další věcí je, že kde je trubice, je přívod elektřiny a lze tedy i napojit "visící" objímku.
Dál raději na těchto stránkách pátrat nebudu, protože nechápu na co se ptáš,.... ne

Lineární zářivky jsou na nic a tak to prostě je, nevidím problém u této firmy použít lineární UVB žárovku a výhřevnou,....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.03.2014 14:44 Muž Michael281 [2] - Křečci a křečíci, Strašilky, KudlankyRe: Střelec
Ne já si chci objednat terárko od této firmy www.akteraria.cz a ta vyrábí pouze výhřevná a trubicová světla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2014 06:20 Muž Střelec [74] - JeštěřiRe: Pogona
Z dotazů to vypadá, že Michael281 přišel k hotovýmu terárku s nějakou stabilní úpravou elektriky a necejtí se na úpravy. Možná by pomohla fotka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2014 19:05 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Michael281
Co je to za nesmysl,...když je místo na 3 trubice, musí být místo na 1 lineární žářivku UVB,...
UVB trubice jsou všechny k prdu, bez účinku. Navíc nehřejí a chamík potřebuje tedy i výhřevnou žárovkou, pod kterou mísí mít teplo ( klidně 60C ).

Čili nad trubicemi nepřemýšlet, nebo si chamíka nepořizovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2014 17:51 Muž Michael281 [2] - Křečci a křečíci, Strašilky, KudlankyRe: Pogona
Doporučil by jste mi prosím nějakou UVB trubici, protože na normální tam není místo jen na max 3 trubice :-( A jaké rostliny jsou nejvhodnější??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2014 16:11 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Michael281
Jedno UVB Repti Glo 26W ( trubice jsou k ničemu ) a jednu topnou obyčejnou žárovku cca 40W.
Nic víc, nic míň.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2014 07:31 Muž Michael281 [2] - Křečci a křečíci, Strašilky, Kudlanky – Chameleon Jemenský-osvětlení v tera
Dobrý den, chtěl bych se poradit kolik a kterých osvětlení do terárka 90x80x45 (vxšxh)?? Uvažoval jsem o dvou výhřevnývh lampách, jedné UVB trubici a jedné trubici pro osvětlení je to hodně nebo málo?? A kolik jakých živých rostlin přemýšlel jsem o nějakém ibišku, photosu nebo fíkusu?? Když bych mněl v terárku dig. termostat napojený na výhřevné lampy byl by potřeba i teploměr?

Děkuji za odpovědi,
Michael281
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2013 12:43 Muž Střelec [74] - JeštěřiRe: poltergeist
Ve finále jsem v hračkárně koupil dětskej podběrák za 25,-Kč a jediný, co to chtělo, bylo prodloužit síťku ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2013 07:35 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: Cosmogagy
Fakt super rada vtipálku :-|
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2013 12:30 Muž Cosmogagy [14] - HadiRe: Nessy
Já bych toho komára normálně rozmáznul, a nemusíš nic řešit :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2013 12:03 Žena Nessy [124] - Ještěři – Biolit
Mám doma komára a dost mě to štve. Terárka jsou velká a nemám je kam přenést - takže moje otázka: Když dám biolit do zásuvky, zabije to opravdu jen hmyzáky a neuškodí to ještěrkám nebo hadům? Moc dík
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2013 14:59 Muž poltergeist [183] - pavouci, štíři, ještěři, obojživelníciRe: Střelec
já používám hodně hustou záclonu a krásně drží
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2013 13:13 Muž Střelec [74] - Ještěři – smýkací síťka
Z jakého materiálu můžu ušít smýkací síťku? Mám shánět mušelín, nebo stačí nějaká jemnější měkká síťovina, případně záclonovina? Jaká by měla být velikost sítě? Průměr prodávaných typů se pohybuje kolem 30-40cm, délku jsem z obrázků odhadl na cca 60cm. Rám chci stočit buď z vhodné plastové, nebo kovové kulatiny, násadu předpokládám dřevěnou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2013 12:39 Muž Střelec [74] - Ještěři – zbytky cvrčka
Díky! Doufal jsem že to bude něco takového, ale jistotu jsem neměl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2013 10:36 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: Střelec
Signalizuje to jen to že si na něm ostatní cvrčci pochutnali...

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 7 8

Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 3886x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/792