Já sobně těmto velkohovům nějak nevěřím. Já mám svého leguánka Tess z terra burzy v jihlavě,která se koná jednou za měsíc,kde jsem ho koupil od člověka,kterého mi doporučil jeden známý,který se chovem leguánů zabývá více jak 20 let.
Hned jak jsem si ho koupil,vlezl jsem do auta,tak okamžitě musel na ruku,koukat z okna a po příjezdu domů okamžitě jedla
Vzhledem k tomu,že v tomto stavu jak říkáš,je už 4.týden,ták,opravdu newím,co s tím. Určitě bych tam nechával tu mističku s jídlem,jak říká Mirek,avšak newím,zda na to v noci bude reagovat. Moje Tess jen chrupká a najíst se jde až ráno. (Často se v noci budím,tak na ni juknu
)
Ale jak řekl Pogona,nekoukej na ty poučky,kolik má vážit v ten a ten měsíc atp.,Každý zvíře je tzv. originál a má svoje náviky
Newím jak na to budou reagovat ostatní,ale zkus to až po jejich reakci. Já bych zkusil dát ji do tlamičky trošičku strouhané mrkve a postupně zkoušet,co by si vzala,případně jí vše nastrouhat na mističku. Moje Tess má tedy nejraději strouhanou mrkev..
Ale napadá mě ještě jeden důvod proč by nemusela papat,záleží na jakém místě máš položenou mističku s jídlem. Ať si každej říká co chce,ale mé zkušenosti jsou takové,že Tess nesleze nikdy až na dno terária. Má v cca 1/3 výšky terária udělané dvě poličky,jednu velkou,na vodu,mističku s hlínou a na krmení,druhá je o cca 3cm nižší a tu má jako takovou,relaxační
Ale jak říkám,nikdy jsem ji neviděl vlézt úplně dolu,na poličku a níž ne.
Tak ji zkus také něco takového vykoumat a uvidíš,jaké budou výsledky
Držím palečky,ať co nejdřív papá a vše je v pořádku