Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Barevné formy užovky červené

 

Články » Barevné formy užovky červené 

Barevné formy užovky červené

Publikováno: 29.07.2011 • Autor: © Vini • Rubrika: Hadi

Určitě by spoustu lidí zajímalo, na kolik barevných forem se vlastně užovky červené dělí, já sama teď nevím konkrétní číslo, ale některé z nich bych Vám přeci jen mohla představit...:)

1. Abbott - jedna z nejzajímavějších barevných forem - oranžová s červenými fleky a černým ohraničením téměř 2-3x širším než u klasického zbarvení, nádhera!

2. Amber - vznikla křížením Hypomelanistic a Caramel. Je ve zbarvení žluto hnědé a o něco světlejší než Caramel.

3. Amelanistic - jinak zvaná taky "červený albín" - chybně, je barevná forma ve zbarvení oranžové, červené, žluté a bílé - chybí jim melanin, tzn. že na sobě nemají žádný podíl černé barvy, včetně očí. TOP

4. Anerythristic - Netradiční a krásná tmavá forma užovky, ve zbarvení černé, bílé a šedé, naopak v sobě nemá žádný podíl červené ani oranžové, občas ale vlastní žlutou.

5. Blizzard - Tato velmi zajímavá a neobvyklá forma působí opravdu obdivuhodným dojmem, užovce chybí jakýkoliv podíl jiného zbarvení, než je bílá a červená, která se vyskytuje pouze v jejích očích.

6. Bloodred - Jak už název připomíná, je téměř jasné, že užovka bude červená. Barvy jsou tedy dvě- bílá na břiše a hnědočervená na zádech. Mají černé oči.

7. Butter - Nádherná barevná forma, která mě osobně hrozně zaujala, užovka vlastní čtyři barvy- bílou na bříšku, světle žlutou, fleky jsou tmavě žluté a očka červená. TOP

8. Candy Cane - Vzniká křížením formy Amelanistic a jiných forem s podílem červené a bílé barvy, jedna z forem, které mě též osobně zaujaly. Je bílá s červeným žíháním, červenými očky a nažloutlým čenichem. TOP

9. Caramel - Je podobná barevné formě jménem Amber, která z ní vzniká, vybarvením je velmi podobná, akorát mnohem tmavší a její zbarvení nebledne.

10. Classic (normal) - Klasický typ užovky červené - bílé břicho, hnědé tělo a červené fleky s výrazným černým ohraničením + černé oči

11. Crimson - Vzniká křížením Miami Phase s Hypomelanistic a často se tento jedinec kříží ještě s jiným, aby vznikla tato konečná barevná forma - je podobná klasické, až na to, že je mnohem světlejší, s tenkým ohraničením naoranžovělých fleků a s tmavěžlutohnědou základní barvou.

12. Cubed Amelanistic - Velmi dlouho trvá její vyšlechtění,...(1. Krytí - Amelanistic + Motley = Užovka X1 / 2. Krytí - Užovka X1 + Striped = Užovka X2 / 3 krytí - Užovka X2 + Volný výběr s červenou barvou = Cubed Amelanistic) Jak tedy vypadá? Má na sobě stejný podíl barev jako klasická Amelanistic, ale má jiné znaky - od hlavy hřbetem se několik cm táhne ve zbarvení Striped, poté se přidávají červené fleky, kterých je mnohem míň a jsou velmi daleko od sebe..zbarvení Striped se však  táhne i po bocích od hlavy až k ocasu.

13. Hypomelanistic - Je variančně zbarvená stejně jako Amelanistic, až na to, že vlastní špetku melaninu, která stačí k zabarvení černých očí.

14. Miami phase - Také velmi zajímavá forma, je bílá s tmavohnědými, lehce načervenalými fleky a má černá očka.

15. Motley - Motley je stejně jako Abbott, Blizzard, Bloodred,  Candy Cane a Cubed Amelanistic odlišná svým vzorováním. Místo čtverců se na zádech vyskytují oválná kolečka, která jsou vzdálená více od sebe.  Dělí se na několik barevných variant. TOP ve zbarvení Motley Striped

16. Snow - Tato forma je jiná než Blizzard, ten totiž na sobě nemá vzorování, je čistě "bílý" kdežto Snow ne. Je také velmi světlý, skoro až bílý, s lehkým nádechem žluté nebo oranžové a s málo vyditelným světlým vzorováním.

17. Striped - Stejně jako předchozích odlišných 6 forem, i tato se liší jiným vzorováním kůže, jak už název napovídá, jsou jimi pruhy. Existují 3 typy pruhování..to první je - jeden pruh na zádech, táhne se od krku k ocasu, po každé straně boku se nachází další pruh - tyto pruhy jsou tedy 3. Druhým typem, který se vyskytuje převážně u formy Anerythristic je, že jeden pruh na každé hranici zad a boků lemuje tělo od krku až po ocas. To jsou tedy pouze pruhy 2. TOP ve zbarvení Butter

18. ZigZag - Tato forma mě svým vzhledem velmi fascinovala, též má dva typy. Prvním je téměř úplně splynulá klikatá čára na zádech, není však svým vzhledem moc podobná čáře jedovaté kámošky - zmije, protože je více ostrá, není zaoblená, je taková hrubá, neúplná...druhým typem jsou protáhlé obdélníky, které jsou nakloněné na stranu, a spojuje je tenká tmavší čára, vzniká tak pomyslné "Zig-Zag". TOP ve zbarvení Anery

Vzorování

Teď si to znovu rozdělíme, ale jinak. Tentokrát to bude na základních pár typů vzorování, které se nám tu objevily a připíšeme k nim, v kolika barvách mlžeme vlastně takovéto vzorování vidět.

1. Abbot - 2 barvy....Abbott Okeetee, Abbott Love Okeetee

2. Blizzard - 2 barvy...bílá a narůžovělá

3. Bloodred - 1 brava...krvavá červená

4. Candy Cane - 1 barva...červeno-bílá

5. Classic - Všechny barvy

6. Cubed Amelanistic - 1 barva...Amelanistic

7. Motley - XXX barev - Myslím, že v této variantě jsou skoro všechny...

8. Striped - Též jich je minimálně přes polovinu toho, co je tu napsané...:)

9. ZigZag - znám 2 ale nepopírám, že by jich mohlo být více - Anerythristic a Snow

 

TOP: Vysvětlením "TOP" jsem Vám označila barevné formy, které se mi líbí nejvíce. :)

 

Samozřejmě že není možné, aby tohle bylo všechno, znám jich i více, ale myslím že tyhle budou bohatě stačit...:) např. Ultramel Golddust..atd..atd..

Btw - Do komentářů napište, která by se nejvíce líbila Vám. :)

Možná by Vám to mohlo do budoucna pomoci s výběrem formy, která by pro Vás byla ta pravá! :)

 


Za správnost informací zodpovídá autor článku, dotazy směřujte na autora. Hodnocení článku hvězdičkami provádí redakce. K článku se vyjádřete pomocí palců (líbilo se / nelíbilo se).

Hodnocení
*****

Líbilo se: 4x Nelíbilo se: 0x Zveřejněno: 29.07.2011 Upraveno: 29.07.2011 Přečteno: 324x

Schválili: Rexik **** 17.11.13 • Rex **** 17.11.13

Související články
Žádné související články
Další články z rubriky Hadi
13.08.2011*****Palmetto a Tessera - Mé osobní +plus+158x
13.12.2023*****Ako som začínal 113x
19.10.2011*****Rady pro chovatele vlastnící uprchlé plazy - had a ještěr240x
13.02.2011*****Epicrates cenchria - nepochopitelně opomíjený druh1051x
18.06.2009*****Vícedruhová terária3412x
04.01.2010*****Výroba levného pozadí do terária10341x
01.07.2012*****Mýty a fakta o hadech192x

Komentáře návštěvníků

x Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele

Další články tohoto autora
02.07.2012*****Jak odchovat? Aneb pár otázek a odpovědí kolem březosti králíků,..139x
01.07.2012*****Mýty a fakta o hadech192x
19.05.2012*****Něco málo o hototských králících61x
15.04.2012*****Není králík jako králík181x
19.10.2011*****Rady pro chovatele vlastnící uprchlé plazy - had a ještěr240x
13.08.2011*****Palmetto a Tessera - Mé osobní +plus+158x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/clanky/111-barevne-formy-uzovky-cervene