3D pozadí
Z tvarování pájkou není třeba mít strach, je to jen tak horký, že se s tím dá polystiren "krájet" jako třeba máslo. Je potřeba udělat si trochu větší očko, já měl kulatý, asi jako kdybych ho obtočil okolo fixy. Jde to dost pomalu, trvá to dlouho a nesmí se na to pospíchat. A rodiče ti určitě rádi pomůžou
moc dekuju za rady ale nevím jestli mi to rodiče dovolej vytvarovat tou pajkou v domě je mi jen 12
0 16.12.2011 11:12 halaly [25] - Ještěři Jo ty jsi myslel že tam máš jen tyče bez pozadí (pozadí jako tapetu).
Já jsem myslel že máš z bambusových tyčí pozadí
Protože se diskutovalo o pozadí a padl návrh se štípaným bambusem nebo kůrou.
Jakýho pozadí? ( asi mi něco uteklo
)
Jak píše kolega Elegans, já jen doplním, že u grandisek takhle mám jen ty bambusové tyče, co se jejich údržby týče, stačí je jednou za 14 dní vzít, omýt vodou a vrátit do terárka, navíc docela hezky vypadají a využiješ jimi prostor pro felsumky
Na zadní stěnu postačí obyč tapetka - je jich nepřeberné množství a stojí pár korun
Lignocel,písek a podobné materiály na to nedávej,felsumy na to nepolezou.Daleko lepší je zadní stěnu polepit kůrou nebo štípaným bambusem.Ovšem nejlepší je nechat holé sklo,časem pochopíš proč.
Určitě stačí, ale jde spíš o to, jak to bude vypadat a aby to vydrželo. Když už se prdim s 3D pozadím, tak si s tim dám trošku práce, aby to bylo pořádně. Já ho dělal gekončíkům tři dny.
První den jsem nalepil polystyren (desku a terasy), druhej den jsem to vytvaroval páječkou a napatlal lepidlem na kachličky a třetí den jsem to nastříkal na žluto-hnědou. Lepidlo na polystiren schne celkem rychle, ale to na dlaždičky mi ani přes noc neuschlo, tak jsem na to ráno namířil přímotop a v poledne bylo sucho
Na výsledek se můžeš podívat v mojí prezentaci
dobrý den chci se zeptat jestli do terária pro phelsumy madagagascariensis grandis stačí na 3D pozadí jen vyřezaný, nabarvený polistyrén a nebo se musí potřít montážním lepidlem a nebo místo toho nabarvení stačí natřit silikonem pak na to naházet lignocel prosím poradte
0 30.11.2011 20:29 sarka [6] - Ještěři přiměřeně
já jsem koupila pytel 25 kg kde kterému psali že spotřeba vody na to množství je cca 6 litrů, tak si to poděl
já dělala první vrstvu řidší a druhou spíš hustou, ale písek jsem tam nedávala vůbec
V jakém poměru mám smíchat lepidlo na dlaždičky, vodu a písek, abych to mohl napatlat na 3D pozadí z polystirenu?
Pogony od Pogony mají hodnotu milionů již dnes
0 23.03.2011 20:13 Jirka [45] - Ještěři Ty jo, budu milionář!!! Ještě k tomu, jestli to vyjde, budu mít agamku od Pogony a ta také nabyde na ceně, až se vy dva proslavíte svým umem a já na tom vyrejžuju balík
To je jasný, že to udělám.. Takže se snaž
)))
Máš to moc hezké, šikula
). Já ani neměl pořádně představu, jak bych to chtěl, tak jsem pozadí do terárka předal do rukou zkušenějšího chovatele a už se těším na výsledek
Je to dost jednoduché, já taky nejsem příliš zručný, ale pozadí jsem si udělal sám. Jeskyňky a dutiny jsem vypálil zapalovačem do polystirenové desky o rozměrech zadní stěny terária a jedno polystirenové patro jsem přilepil lepidlem na polystiren.. Pak jsem to přetřel spárovací hmotou na dlaždice zvolené barvy a posypal pískem. Toť vše. Fotky mám tady.
Koukni se na
rybicky.net/… je to sice do akvárka ale pozadí jako pozadí dokonce i s video návodem s tím jsem to dělal poprvé a nemůžu si stěžovat
0 31.12.2010 18:19 skroby – Re: Pogona
tak to jsem rád
není to nebezpečné
0 29.12.2010 14:39 skroby – Re: fajfmen
tak mám v terárku větev z hrušky,jedním koncem je v malém jezírku a začíná rašit,je to pro leguána nebezpečné?
Může se stát. Třeba když z ní bude i nepatrně cítit podhoubí, tak se toho kusu radši zbav (riziko zavlečení dřevomorky). Oproti tomu např. lehký (!) pach plísně, nejsou-li tam viditelné povlaky, většinou problém nepředstavuje. Stačí to kartáčkem vydrbat pod tekoucí vodou a pak důkladně vysušit (čím déle, tím líp - já to většinou uskladním tak na půl roku do suchého dobře větraného prostředí, pouze vyjímečně použiji čerstvě přinesenou kůru nebo dřevo hned). Nejnižší sklony k zaplísnění v terku má kůra jehličnatých stromů. Ty mají vysoký obsah antimykotických silic, i tak je ale dobré použít borku ze starých soušek anebo pařezů daleko spíš než tu, kde je ještě relativně čerstvé lýko, které je v tomto ohledu jednoznačně nejrizikovější...
Pokud umístíš kůru do vlhkého prostředí, pak se na ní jako protiplísňové opatření vyplatí podpořit růst zelených řas. V kombinaci s živým rašeliníkem (obzvlášť, pokud v něm bude bydlet nějaká mikromyceta) pak plísně nehrozí vůbec, pouhá přítomnost volně kořenujících vyšších rostlin její případný výskyt taky dost výrazně omezí. Samozřejmě je podstatný i systém cirkulace vzduchu v teráriu
.
Na závěr malý, vlastní praxí osvědčený fígl - pokud se na kůře nebo dřevu přece jenom plíseň v menším množství objeví a Ty ten kus nechceš anebo nemůžeš vyjmout, potři dané místo malým množstvím antimykotické masti na nohy
, která je tak za cca půl kila k dostání v lékárnách. Plíseň jako plíseň, zabírá to spolehlivě
0 08.12.2010 19:54 skroby – Re: Pogona
Díky moc,no mě u tý kůry šlo jen o to aby v ní nebylo něco špatného
Samozřejmě dají ( jabloně, třešně, hruška,.... ) a záleží jen na Tobě zda s kůrou, nebo bez. Já praktikuji s kůrou, ta ale časem stejně vyschne a opadá
0 08.12.2010 17:50 skroby – Re: Pogona
zdravím,dají se použít i do terária i ovocné stromy?a ten akát s kůrou nebo bez kůry?
nemáš zač
nanášel jsem ho přímo na to lepidlo
Ahoj, nanasite pisek primo na lepidlo na dlazdice? Nebo tam davate jeste nejakou penetraci? Co to je
Diky
0 28.11.2010 15:08 elaphe – uzovka
0 27.11.2010 22:16 skroby díky moc
Pokud jí v čerstvém stavu zbavíš kůry, zůstane bílá a v terárku vypadá moc pěkně.
Přidat reakci
1 ...... ...... [3] 4
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 3637x