Gekončík noční - zbarvení
80*40*40cm
0 03.02.2012 23:05 Tomáš To tam chodis za hrst cervou a oni to jedia iba ked su hladny ? alebo to vsetko naraz zfutruju
ako casto cistis bobky? a ake velke terarko pre 4 gekonoch?
0 03.02.2012 13:49 Tomáš Takze sa vyspim hej? lebo spanok je pre mna dolezity
a gekona by som mal rovno pri hlave
a nesmrdi to ?
neni s tym vela starosti?
0 02.02.2012 23:44 Tomáš – Noc
Cafte chcem si kupit 4 gekonoch 1 samec 3 samicky....robia cez noc hluk? dalo by sa pri nich spat?
Jo jasně já rosím taky, ale misku s vodou tam nechávám a sem tam z ní pijí
No, oni z ní někteří pít můžou, ale "přirozenější" je pro ně terárium jen rosit
Navíc je to i pohodlnější, než denně měnit vodu a vymývat misku,
prostě jen večer terárko orosit
jo mě taky pijou z misky
Musím oponovat!
Mě gekončíci z misky normálně pijou, viděla jsem je několikrát.
Myslel jsem si to podle věty "a ještě má topný kámen,ten mu nechávám celej den zapnutý a žárovku na noc vypínám".
Gekončíkovi je nutné v teráriu simulovat přirozený noční pokles teplot, jako je to v jeho domovině, takže na noc určitě
vypínej i kámen!
...a pokud máš terárko v nějaké chladnější části místnosti, tak to bude pro jeho organizmus jedině dobře, v noci mu může teplota klidně poklesnout až k 15°až 12°
Kamen ma zapnuty porad, k nemu se rano schouluje,nez mu zapnu zarovku
Pak je vše OK, kálet brzo začne, žádný strach
Pod žárovkou má kolem 35 a ještě má topný kámen,ten mu nechávám celej den zapnutý a žárovku na noc vypínám.Teplota je ráno 25.Rosím dvakrát denně (ráno a večer).
Trus se objeví, neboj. Hlavně do něj necpi žádný olej ani nic podobného. Tu misku s vodou vyhoď, gekončíci z ní nepijí, terárium je nutné ráno a večer orosit, vodu si slíže ze stěn, dekorací,....( stejně jako si ji olizuje z Tvé ruky ). A jen se zeptá, co znamená : " v teráriu má příjemnou teplotu ".
Čím mu topíš? Potřebuje místo, kde se může vyhřát, má tu být cca 35 - 45C ( např. pod žárovkou )
0 31.01.2012 20:01 Iva Zdravím, prosím o radu. Mám nového (prvního) gekončíka.Koupil se v sobotu,nyní je utery a ja nenasla v terarku zadny trus.Chci se zeptat,jestli je to normalni,a jestli by nekdo mohl poslat foto jak vubec vypada.Podavam vitamin Reptivite, ve kterym obaluju cvrcky a také sepiovou kost.Vody ma dostatek a neni ani vyhublý. Zere tak v prumeru 5 cvrcku denne,ale dnes sem mu dala dietku,aby nebyl precpanej a uvidim co se stane. V terariu ma prijemnou teplotu, jenom si nejsem jista jestli tu vodu pije,protoze sem ho nikdy nezastihla pri piti,ale kdo vi co dela v noci.Z prstu kapky vody olizuje.Nevim jestli mam vyzkouset olej,nebo jit rovnou k veterinari a nebo zbytecne plasim.Taky by me zajimalo,jestli to neni spatnou podestylkou, pouzivam pisek.Diky za nazory
Fakt?Tak to jsi mě udělal velkou radost.
No je pravda že já jsem úplný začátečník a tudíž moje zkušenosti a znalosti jsou minimální,ale to na co jsou ty lidi občas schopný se zeptat,když si pročítám fóra,tak u toho mě občas zamrazí a do takových prostor bych na deset let nacpal ty lidi.Já studuju net,vytěžuji tebe a nakupuji knížky a oni si koupí na tera burze zvířátko a pak se začnou shánět co to žere a jak velký má mít terárium.To je hrozný.
A ještě horší je,když jim tady někdo z vás napíše že takhle ne a oni se budou ještě hádat,že on to tak chce a že to tak půjde.
Ty a otravovat, v žádném případě. Kdyby takhle uvažovali všichni, co mají v plánu pořídit si cokoli živého o čem toho moc nevědí, nemuseli by se mi ježit chlupy na zádech hrůzou z dotazů typu : "Co dát do akvárka 30*30*25cm agamu, nebo chamíka"
Takže neotravuješ a rozhodně se Tě nechcu zbavit
1 05.12.2011 07:48 Sewer [151] - Ještěři Přesně tak, pořídíš jednoho a za čas zjistíš, že bys jich rád měl víc. Neříkám ti pořizuj si jich 15, ale zkus s tím při stavbě/koupi terária trošku počítat. Dobrá chovná skupinka je jeden samec a k němu dvě, lépe tři samice. Pro takovouhle skupinku nepotřebuješ nijak velké terárium. Postačí kupříkladu terárium o základně 60 x 40. Na výšku stačí i 30. Důležité je jim ho dobře vybavit. Aby nelezli na holé zemi, ale měli tak spoustu skrýší, vhodné jsou terasy (police) nebo (
Pogonovy oblíbené ) duté cihly. Kořeny, kameny ... fantazii se meze nekladou
A pokud jich více chtít nebudeš, tak se ti v takovémhle teráriu ani jedináček neztratí
...i když jak píše Evil - jsou to společenská zvířata, bude jim lépe ve skupince.
Můžeš mít taky třeba jen dvě samice
Ale pozor! Ne více samců...to lze jen u opravdu velikého terária a s velkým množstvím samic.
Takže buď jednoho samce, k němu můžeš libovolný počet samic (ne však pouze pár) a nebo libovolně samic bez samce
Nejdůležitější je mít VŠECHNO potřebné připravené a hotové PŘED pořízením gekončíka. A zjištěno co nejvíce informací. Od toho jsme tu i my a náš kamarád google
.
0 05.12.2011 00:10 Kuba – Gekončík Noční
Ahoj.Zajímalo by mne pokud bych chtěl chovat samotného gekončíka v terárku jestli záleží na pohlaví?
0 16.09.2011 09:24 broz – gegončík
Ahoj mám problém někde nám po baráku běhá chudák gegončík, který záhadně zdrhnul z terárka.Nikde ani škvírka ,ale je prostě fuč.Jak ho ted chytit?
Díky ti!
Mám dojem že jen gekončíky noční, hroznýše královské a ježky bělobřiché.
(Adresa na jeho stránky:
www.gekoncik-nocni.cz/)
A to chová jen barevné gekončíky nebo i jiné tera živočichy?
Třeba užovky červené???
No je fakt, že třeba nabídka jakuba doležala, který se chovem barevných forem zabývá je obrovská
to je snad 150 zvířat k prodeji
to je velkofarma a asi bych bral od něho kdybych chtěl nějakou barevnou formu.
Njn jsou vcelku drahý ale tak že jo co chceš za sunglow...
Každopádně je chová nastálo takže až ty kačaby budou...kdo ví co bude potom..
původně měla být a asi je
díky moc za info
Jojo některý jsou fakt pěkný. Ale nemám ted kačaby
. Až dostavím obydlí nové tak budu přikupovat nějaký
Jéé ta se krásně vybarvila!
Doufám že se jim oběma dobře daří..
jinak co říkáš na ty gekončíky od MK Snakes?
Chtel ybch znát názor jak se lemonka vybarvila a jak byste to odhadovali s popisem a určením je to SHCTB ?
Když budeš krmit obden, 2 velcí příp. 3 střední cvrčci v pohodě pro jednoho gekončíka stačí
Můžeš jim občas dopřát červíky, saranče či myší hole, ale to tak 2 - 3krát do měsíce
5akl bych že to je težký určit kolik toho který sežere .. já když krmím z pinzety je to pokaždý jiné ... nekdy mu stačí 3 nekdy si jich dá 6 je to podle velikosti a hladu ....
Jinak to co píše Pogona tím se řid. a určitě nekrm každý den
S tím oddělením už jsem o tom taky uvažovala. Sice jsem si nevšimla, že by malou nějak napadali, ale právě kvůli tomu krmení. Budeme stavět větší terárko, takže to menší co zbude, necháme té malé...
Dobře, takže bude stačit, když je budu krmit ob den. Kolik cvrčků jim mám tedy dávat? Stačí tak 4-5 cvrčků na gekončíka, nebo je to moc? Všude totiž píší něco jiného.
Jednak bych se stavil někde u chovatele, aby na 100% určil pohlaví ( aby to náhodou nebyli dva samci a ta malá - chudák samice ). Pak bych je určitě oddělil, váhový rozdíl, jaký uvádíš, musí znamenat i rozdíl ve velikosti - tady je běžné, že větší kusy uštvou ty menší ( napadají je, nepustí ke krmení apod. ), proto vesměs všechny ještěrky, které chceme chovat společně musí být stejně velké a tudíž i těžké,.... Krmit stačí 3 - 4krát do týdne, denní krmení je paradoxně špatně - budou tloustnout a s tím jsou pak spojené nemoci, poruchy jater, ledvi - které se obalí tukem,..... Ona tahle zvířata i v přírodě mnohdy čekají i týdny, než něco sezobnou, díky tomu je jejich organismus uzpůsobený a vystačí dlouhou dobu s minimem potravy
Já si myslím že krmit denně je moc ... To je muj nazor ... to ti spíš přesnějc řekne Pogona ... ale je uplně normální že gekončík je schopný rpostě nežrat tejden v kuse a vubec mu to nevadí ... pokud odvrací nemá prostě chut... zkus 3-4 dny nekrmit nic a pak zkus před tu nežeroucí dát cvrka na pinzetě čerstvýho bez žádnýho prášku s vitamínama ... tak bych to řešil já
2 jsou v terárku skoro půl roku, jedna čtyři měsíce. A kolik jim je, to nevím přesně, ale všem by jim mělo být kolem 11 - 12 měsíců. Krmím je skoro denně, vynechávám 2 dny v týdnu. Dostávají 4-5 cvrčků na "osobu". 2 prospívají a žerou dobře, jen tu malinkou nevidím moc žrát a teď právě hubne. Z pinzety ji zkouším krmit, ale ona vždycky odvrací hlavu.
A jak dlouho tam jsou v tom terárku ? zkus dávat cvrčky z pinzety já je to naučil od mala a nekdy jim je tam naházím at si poloví a když chci kontrolu jakou maj chut tak to stačí z pinzety . pokud se odvrací chut není a pokud po nich hned začnou pátrat a hned lovit tak chut samozřejme je velká ... dokonce zaklepou ocáskem jako chřestýš než zaútočí na cvrčka ... Jak často krmíš ? a jak jsou staré ?
0 20.08.2011 13:02 Petra123 [18] - Ještěři Ahoj. Tentokrát se můj dotaz týká (částečně) té gekončice, o které jsem tu psala před týdnem, ale především té nejmenší. Jde o to, že už jsem ji nějakou dobu neviděla žrát (jenže to často nevidím žádnou a přibírají - krmím je večer a nemůžu u nic sedět celou noc), tak jsem ji nedávno vážila + jsem nakonec zvážila i ty zbylé dvě. Ta nejmenší asi před měsícem vážila 16 g, potom 14 g, no a nakonec jsem ji vážila dneska a to má 13 g.
Nějak nevím co s ní je, jestli bych s ní raději neměla jít k veterináři. Ty zbylé dvě gekončice jsou větší a každá váží 35 g.
A ještě jsem si všimla, že jedna má z té nejmenší strach. Vždycky na ní tak divně kouká, pomalu se ji vyhýbá obloukem a mrská ocasem, tak nevím, jestli by to nějak mohlo souviset s tím, že je taková malinká...
Přidat reakci
1 ...... [4] 6
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 1193x