Felsuma madagaskarská - nežere
0 03.09.2012 16:44 Ajmis – Felsuma - je na tom opravdu zle
Zdravím, před nedávnem jsem si pořídil Felsumu, byla na pohled zdravá a měla se k světu, žrát začla asi cca až po 3 dnech ale jedla. Terárko mám velké a většinu času tráví na skle ve výšce, tak jsem jí do terárka pustil několik cvrčků ať si papá kdy chce a jak má chuť... toto bylo až do tohoto čtvrtka v pohodě... Jenže jakošto 100% lajk jsem zapomněl na vitamíny. Ve čtvrtek jsem zpozoroval že je velmi vyhublá a lehce dezorientovaná, v pátek jsem jí nalezl s otevřenou tlamičkou (až zkrouceně otevřenou)... okamžitě jsem snížil teplotu a vlhkost v terárku. V neděli jsem jí už musel dát úplně mimo do karantény... Je extrémně vyhublá, nedokáže lézt po skle, nejí, nepije... Tlamičku už zavřela. Na konci ocásku se jí objevil jakýsi tmavý flíček (nevím co to je, jestli bordel, nebo nějaký parazit). Prosím poraďte co mám dělat. Zní to asi drsně ale má smysl jí stále držet při životě?
Tak to bude asi končit.
Jestli se neudrží na skle a nemá před svlekem,tak je to konečná.Jo,ono to chce dodávat i vitamíny,ne jen vápník.
Já teda používám Nutri Mix Repti Calci plus a když byla felsuma malá, tak jsem jí to dával při každém krmení. Pak jsem se dočetl, že bych vitamíny měl dávat jednou týdně, takže jsem dávky omezil a sypal každé krmení jen vápníkem. Felsuma vypadá zdravě, je krásně vybarvená a nemá žádné problémy.
Jestli to nebude tímto......
pokud tam tu trubku nechceš tak bych si počkal až vyleze třeba při krmení a pak bych jí vyndal ale s tim oasem bych to raději opravdu neriskoval
0 12.02.2012 19:20 Geckon – nežere
Tak to si mě uklidnil...Zitra jdu pro ně taky,ale moc by se nemely dávat no...No ten můj taky není nejak pohublej,ale neni to ten váleček na co jsem zvyklej no

0 12.02.2012 19:03 Geckon – nežere
No,ale když už jsme u toho tak mi dřív žrala šváby a ted uz je odmita a chce spise cvrcky...Jaky krmny hmyz je u felsum jeste oblibeny a cim muze byt,ze svaby nechce?
0 11.02.2012 19:06 Geckon – nežere
Takže se nemusím obávat?

Nespíš opravdu cítí, že je ta méně aktivní část roku - zima....

0 11.02.2012 18:38 Geckon – Nežere
Dobrý den, mám cca rok a půl starou felzumu a od mala byla ve vyborne kondici a vše v pořádku,ale posledni dobou mi vůbec nechce žrát. V posledni době jak byly mrazy tak jsem doma mel docela chladek tak by to mohlo byt zpusobeno tim? Dal jsem ji tam silnejsi žarovku tak jestli by to mohlo ovlivnit to,že se rozežere? Děkuju za rady
0 15.01.2012 11:18
halaly [25] - Ještěři 
Může mít i samec malé vápnité vaky po stranách hlavy? Nebo se mi ze samce klube samička?
Tady na fotce to moc poznat nejde, ale trošku patrné boule tam jsou.
Grandiskám dávám ( občas ) právě tyhle přesnídávky od Hamé, přimíchávám do nich vápník, zblajznou je vždycky jak diví až se za ušima olizují
Nikdy žádný problém nebyl, ani u těch s tvarohem

Já myslím, že tam překvápko nechá snad po všem

Ja cvrkama vůbec nekrmím, protože jsou jednak drazí a množit se mi nechcou protože dost smrdí. Chovám si šváby a sarančata a teďkom sem koupil i zofobáky. Tak si myslím, že to má docela pestré
Se zvířaty je to někdy těžké.Mám cca 5 let samce grandisky,který vždy žral všechno.Tak před rokem přestal žrát cvrčky,pak i zofáky.Jediné,co žere,jsou švábi Shelfordela tartara a smýkaný hmyz.Ke všemu nežere nic,co jen prošlo kolem jakýchkoliv vitamínů.Snese to jen v kašičkách.Může hladovět třeba 14 dnů a nic jiného prostě žrát nehodlá.
Překvapení v teplé vodě udělá agama i po cvrčkách

Jen jsem ze zeptal, divil by ses kolik ( i pokročilých ) teraristů si je plete

Ony si totiž ještěráci na ně rádi zvykají, jsou totiž sladcí a tuční a moc jim chutnají
Podobně je to i se zavíječemi voskovými

Máš někde fotku toho, co jí nabízíš, není to spíš zofobák ( zophobas morio ? )

Podle mě ti břečťan v teráriu neporoste.Přece jen to je rostlina,která potřebuje trochu jiné podmínky,než jsou v tropickém teráriu.
dobrý den i když se toto netýká jídla tak bych se chtěl zeptat jestly do terárka pro phelsumu mad. grandis mužu dát břečtan i když je trochu jedovatý ne bo ne?

0 13.12.2011 20:56
halaly [25] - Ještěři Chtělo by to lepší fotku,na té horní noze se mi zdá,že tam má řadu perforovaných šupin.
0 13.12.2011 20:37
halaly [25] - Ještěři 
Prosím prosím rychle.
Je to samička? Mládě 5 měsíců
Možná kdyby tam dal těch lygodactylů aspoň 5, pak by se domluvili a přeprali tu grandisku

Jasně,dej ho tam.Grandiska má dospělá tak 25 cm,lygodactyl tak 10.Myslím,že tam možná i pět minut přežije,grandisky malé gekony rády.
0 07.12.2011 20:13 Monster – Dotaz
Potřeboval bych poradit zda bych mohl k Felzumě madagaskarské dát do terária třeba tohoto ještěra:
www.youtube.com/…
nebo nějakou žábu nebo něco jiného krom druhé felzumy.
Kdo někdy viděl po vylíhnutí třeba klemmerku tak ví,že odchovat ji do dospělosti je trochu jiná liga než grandisky.
Přidat reakci
1 ...... 3
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 1184x