Co to je za pavouka?
je to šestiočka, možná š. ryšavá (Harpactea rubiunda)
0 23.11.2017 21:09 Jochla – Co je to za pavouka
0 19.11.2017 11:45 Miska – Na banánu
Jen doufám, že se nám tu třeba nevylíhli mrňosové , ta pavučinka byla i na míse s ovocem. Banány jsem tu měla celkem dlouho, dostali jsme jich hodně a nestihli jsme sníst...
0 19.11.2017 09:03 Miska – Na banánu
Dobrý den, dnes jsem na banánu našla tohoto pavouka, je už mrtvý a suchý. Na zadku má 2 bílé proužky. O jakého pavouka se prosím jedná?
Katko, je to samec pokoutníka. Druh neurčím, protože nevidím na kresbu zadečku. Buď p. tmavý nebo stájový
0 13.09.2017 16:53 Katka – co je to za pavouka
To nam lezlo v praci. Nez to kolega chytil.
ne křižák mostní, ale obecný
Křižák mostní, ale pavouci nejsou můj obor, radši počkejte, jestli se ozve nějaký pavoukář.
0 30.08.2017 18:54 Lenka – Pavouk
Nevíte co to je ? Díky
Poradíte co to je ? Dekuji
0 30.08.2017 18:42 Lenka – Pavouk
Ahojte lidi nevíte co je to za potvoru ?
Dekuji
vypadá nádherně ale jeho velikost me překvapila
Lenko, je to křižák pruhovaný. Pavouků v ČR se nebojte :-
0 17.08.2017 21:21 Lenka – Pavouk
Dobrý den na zahradě jsem objevila tohoto pavouka nevíte někdo prosim co to je a jestli neni nebezpečný ?http://www.cb
0 10.08.2017 21:19 Jarda62 – Co je to za potvůrku
Omlouvám se, ale nějak mi to nevzalo fotku.
0 10.08.2017 21:15 Jarda62 Ahoj nevěděl by někdo co je to za potvůrku? Našel jsem ho jak leze po stěně bazénu. Velikost těla je 1,5 cm a nepřipádá mi že je to domácí druh ..Děkuji s pozdravem Jarda
0 08.08.2017 11:47 simarock Nevite prosim,co je to za pavouka??nasla jsem ho v byte..predem moc dekuji
0 01.08.2017 02:32 Vladislav – co jsem našel v pokoji
Ahoj, dneska v noci se mi po pokoji plazil kamarád tak bych rád věděl co je zač.
Ahoj Lenko chtělo by to fotku, jinak těžko radit....
0 26.07.2017 22:29 Lenka – Co je to za pavouka?
Dobrý večer, jsem na dovolené v Chorvatsku a dnes jsem narazila na pavouka, kterého nedokážu identifikovat. Nejspíše se asi jedná o nějakého křižáka. Jistá si ale nejsem. Dokázal by mi někdo poradit?
samec křižáka obecného (Araneus diadematus)
0 17.07.2017 15:45 Radek – Pokoutnik?
Zdravim, prosim o identifikaci, nasel jsem jej na chodbe v rozku. Na pokoutniky, skakavky atd. jsem zvykly, ale tohodle pavoucka jsem jeste nevidel, dost me mate ten bily pruh. Diky.
uloz.to/…
uloz.to/… takhle malí pavoučci upřesnit nejdou, ale s největší pravděpodobností se jedná o křižáky obecné (Araneus diadematus)
1 12.07.2017 19:25 hanina Díky za odpověď. Pochlubím se, pavouky sleduji jen v přírodě. Fascinuje mě jejich předení pavučin,vytrvalost a čistá práce.
Umím paličkovat tak vím jak je důležitá přesnost u díla,
Před dvěma lety se mi u domu líhly maličcí pavoučci, letos jsem jejich seskupení v květnu opět objevila pod schodištěm
myslím si, že je to taky jeden druh křižáků, když mi je upřesníte budu ráda. Přeji hezké léto Hanina
Ahoj Hanko, jedná se o křižáka zeleného, Araniella cucurbitina.
Ahoj Verčo, chtělo by to fotku...
0 12.07.2017 07:37 hanina – pavouček
dobrý den prosím, chtěla bych vědět co je to za pavoučka co se mi zabydlel na citroníku. Tělíčko má 0,5cm veliké, žluto-zeleně vybarvené, podařilo se mi ho vyfotit jak z vrchu tak za spodu, Hanina
0 10.07.2017 07:12 Veronika – Zaprednice...?
Ahoj, ráno jsem se probudila a všimla jsem si na polštáři mrtvého pavouka... Prosím o radu o jakého pavouka se jedná. Jednoho kamaráda cca před měsícem kousla zaprednice, tak ji teď vidím všude...
Martine, vypadá to na listovníka rodu Philodromus
Ještě přidávám zvětšenou fotku
0 21.06.2017 08:27 martin – Můžu poprosit o pomoc s identifikací?
Muj typ pokoutník, ale nevím jistě
Jé to jsem ráda
Ano vypadá totožně, děkuji moc
Ahoj Hanko, zdá se mi, že to je Agelena labyrinthica = pokoutník nálevkovitý - staví v trávě hustou plachtovitou síť (takovou typickou "pokoutníkovitou" jako pokoutník stájový nebo tmavý v rozích půd a chlévů) a ukrývá se v tunelu z pavučiny připomínajícím nálevku
0 09.06.2017 19:06 Hanka
Hanko, promiň - bez pohledu na zadeček shora si ji blíže určit netroufnu
Radku, je to meta temnostní - Meta menardi - žije ve sklepích, na půdách nebo v jeskyních
Nejspíše nějaká snovačka, možná pokoutní?
0 04.06.2017 23:44 Radek
0 04.06.2017 23:43 Radek – Identifikace
Dobry vecer, chtel bych ze zeptat co je tohle za pavouka. Nasel jsem ho na zahrade na horach kdyz jsem odkryval prkna
Hanko, chce to lepší fotku té skákavky
Ahoj, vypadá to na Maloočku smaragdovou, soudím tak pouze z odpovědí níže, jedovatá je pro vás nevýznamně a kousnutí také nepřipadá v úvahu
Přidat reakci
1 ...... ...... [7] 8 9
Zpět na obsah sekce Bezobratlí • Zobrazeno 1803x