Gekončík noční - zbarvení
0 07.03.2015 15:41 SnowShow – gekončík
Takže určite je toto samica? Lebo je to ešte dosť mladé, takže či náhodou nie mladý samček.
Máš-li jen jednoho gegončíka (čili stačí prťavé terko) a neostré fotky v rámci možností... vykašli se na focení, pořiď další mrňavé terko s pár jinými gekonky (to se vmáčkne všude) a časem uvidíš
Ona se ta zvířátka mezi sebou rozpoznají a případně zkamarádí touto přirozenou cestou snáz, než podle našich hrubých odhadů
treba lepšie zaostrenú fotku .. ale vyzerá to na samičku
0 12.12.2014 16:32 SnowShow – Haloooo
0 06.12.2014 18:59 SnowShow – hmmm
Gekoník má 1 rok a 20 cm... Ja som si myslela že skôr samček-prosím odpovedzte...
Myslím si že by to mohla být samička ale je to tak na 60 %
0 30.11.2014 13:00 SnowShow – no...
Ale já mám jenom jednoho gekoníka a potřebuji vědet pohlaví abych nekoupila samečkovi samečka...
Tak nejspíš budu hnusák potvorák - určo jde o žlutého černě puntíkatého robustního tvorečka
. Pokud má tendenci mlátit samečky, pak to nejspíš bude kluk. Co se chovatelské formy pro běžného chovatele týká - není to fuk? Hlavně když je zvíře zdravé, ve svém spolku vychází s ostatními (dejme tomu deseti samicemi) v pohodě a na svět přivádí zdravé potomky
- pokud teda jeho děti nechceš do Hamu vozit coby drahé výběrové...
0 29.11.2014 21:25 SnowShow – no tady...
Fotečka zbarvení...mám podezření na tremper yellow banded albino no nevím jistě...
0 29.11.2014 21:22 SnowShow – hmmm
No, ano mohla by být...
A co je to za zbarvení?
0 28.11.2014 17:17 SnowShow – pohlaví gekoníka
Jaké je tohle pohlaví? Prosím poradtě...
Podmínky životní jsou dá se říct ideální, celé nové terárium, originál pouštní písek,topný kámen, 3D pozadí,plno úkrytů.
Dráčata jsou odhadem 15 gramů. Zmiňované dráče není aktivní,jen polehává, dění v teráriu se moc neúčastní, vypadá dehydrovaně.
Nezmáne konkrétní chovné podmínky a stav gekončíka, nemůžeme poradit
0 29.06.2014 14:53 zoll – dráče nejí
Zdravím všechny chovatele, mám dotaz který se sem zrovna nehodí,ale nevím kam s ním. Před týdnem jsem si pořídil 5 samiček gekončíků nočních. Jedna z nich ale nechce jíst ani pít, ztrácí se před očima. Dnes jsem to už nevydržel a stříkačkou ji vnutil aspoň trochu vody. Tu kupodivu aktivně olizovala z čumáčku. O pár hodin později jsem ji udělal koktejl z vitamínů a rozemletých cvrčků a taky to dala. Nevím co dál,nemá někdo nějakou podobnou zkušenost? Díky všem za radu.
Musím se s vámi podělit o radost když se po skoro po 100 dnech objevil náš gekončík noční kterého jsme hledali po ůtěku z terária a už jsme se s ním i rozloučili.Několikrát obrácený byt vzhůru nohama a nic a jednoho dne dcera u psacího stolu otevřela šuplík a ona tam stála a koukala,zdravá ,živá měla žízeň ani jíst nechtěla až večer se nadlábla.Asi v noci chodila pít do misky psovi a toho cvrčka si taky nějakýho ulovila,občas nám nějaký zdrhne.Máme všichni radost.
Tohle je mládě "klasického" gekončíka
0 16.06.2014 16:57 Markéta – jak asi bude vypadat?
Dobrý den mám gekončici a docela by mě zajímalo jaké bude mít přibližně zbarvení až vyroste . Byla by jsem ráda kdyby jste mi poslali fotku dospělce tohoto zbarvení
Chtělo by to lepší fotku, zejména okolí řitního ocasu s mírně nadzviženým ocáskem.
řekl bych, že je to holka
0 15.09.2013 14:26 paokon – Gekončík noční
Chtěl bych pomoct s určením pohlaví mého gekončíka
Chtělo by to lepší fotku, v lepší kvalitě a gekončíka líp uchopit
0 27.06.2013 13:24 misisi Ahojky vše. Může mě někdo poradit jakého jsou pohlaví gekončící noční? Viz foto..... Všem děkuji za odpověď.
Ven ho nedávej, krom jiných potíží Ti ho odnese první dravý pták.
0 04.06.2013 22:02 Linda – Gekončík noční výhřev
Chystám se dělat venkovní výběh pro chameleona, v druhým terárku máme gekončíka nočního. Napadlo mě, jestli bysme mohli udělat něco takovýho i pro gekončíka, ne vždycky přes den zaleze. Tak mě napadlo na vršku pro chamíka udělat nástavbu. Dát tam desku, pak to ohraničit sklem vysokým tak aby nezdrhl, vršek tudíž volný, dát mu tam ukryt. Zkrátka a dobře, jestli se prostě i gekončík noční třeba rád ohřeje na přírodním slunci
Zdenkovi to sarka odepsala hned přede mnou - bude se svlékat
Jíst může všechno co obvykle, v této fázi ovšem jako první zbaští svou starou pokožku
Bude se svlékat.
0 22.02.2013 15:56 zdenek – Dundee
ahoj,chci se zeptat co to znamena kdyz mi gekon pres noc ztrati barvu a je temer sedivy? diky za odpoved
Staci tady projet atlas nebo forum....vse najdes.
Jj já vím, že si to ukládají do ocásku tak proto váhu nějak neřeším, jenom občas zkontroluju...už sem viděla i zanedbané hubené gekončíky
a nebylo to nic pěkného
Gekončíkům se tukové zásoby ukládají v ocásku a později i v podpaží, kde si shromažďují zásoby na zimu. Tohle zvířátko je vlastně "štíhlé"
Naše Amálka má 49-52g a tlustá mi nepřijde
oni tak vypadají ukládají si tuk do ocasu na horší časy
Není
0 06.05.2012 22:10 Lenalen Můj gekončík se zdá všem okolo tlustý. Má 40g a přibližně 20cm. Je opravdu tlustý? Já si myslím, že ne.
To jsme všichni samozřejmě moc rádi
0 30.03.2012 15:07 Sewer [151] - Ještěři Určitě s tím nebude problém, když se jedná jen o pár dní. Hlavně ať má gekončík v dočasném bydlení vše potřebné = úkryt, lokální ohřev, jídlo, vodu a klid
.
A aby nové terko lépe schlo, zkus ho někam přemístit. Na nějaké lépe větrané místo...
0 30.03.2012 14:02 Lenalen Díky vašim dobrým radám se mi podařilo úspěšně zařídit terárium, které podle mne, vypadá velmi dobře a snad splňuje vše co má. I přes to tu je ovšem problém s tím, že ač barva, kterou je natřené pozadí vysychá již týden, ještě není úplně vyschlá (stále smrdí)a potřebuje ještě pár dní. Zítra se u nás koná chovatelská burza, kde bych si chtěla koupit svého gekončíka, je možné, abych ho na pár dní umístila do jiného menšího terária a po vyschnutí toho, které je pro něj určené ho přemístila?
Zbytečné cokoli doplňovat, kolega má naprostou pravdu
vyhoď cokli, co přes noc topí a strč gekončíka klidně na chodbu, sám uvidíš, jak mu to bude prospívat
0 25.03.2012 13:36 Lenalen Velmi děkuji za vaše rady. Do terárka dám klasickou žárovku 40W jako zdroj světla i tepla. S tím pro mne ovšem nastal další problém. Čím budu gekončíkovi topit v noci? Myslíte si, že výhřevná destička 8W
www.spokojenypes.cz/… by byla vhodná na noční vyhřívání? Jakože přes den budu svítit a v noci topit.
díky já si to myslela
Přidat reakci
[1] ...... 6
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 1193x