Gekončík noční - zbarvení
Hmm a nemůže to být tím, že jsou na ně cvrčci moc velcí (ale to je asi nepravděpodobné)? Jako první mě teda napadla ta zima nebo horší varianta - nějaká nemoc. Ale netroufnu si takhle poradit, sama ještě spíš zkušenosti sbírám...
Ale podle fotky Wendy, co tam máš, se mi nezdá, že by měla hubený ocásek. Nemůžeš přidat fotky i té druhé, co si psal, že nežere a že zhubnula?
Alex mi nechce žrát už zase schudla jak ji nabudit chuť k jídlu
Může to být tím, že je zima, takže gekončíci nejsou tak aktivní. Mně teď taky žerou míň. Hubený ocásek nemá, ne?
Tobě ti gekončíci nějak nechtějí baštit, ne? Já když jsem si přinesla na začátku listopadu Julču, tak měla 13g, dneska váží 44g. Nunu mám měsíc a za tu dobu mi přibrala 11g.
Někdy nekálejí i týden, pár dní nic neznamená. Může to být i důsledek toho, že cvrčci jsou malí a podává se jich málo a gekončík je tak de-facto ztráví
Pokud se chová normálně a žere, pak žádný strach.
Nejlepší je krabička od nanukového dortu, do které vyřízněš zboku vchod a naplníš ji stále vlhkým rašeliníkem, nebo rašelinou
Klást tam budou, tu a tam mohou opravdu snést vajíčka i bez samce - neoplozená.
Určitě jim musíš nabídnout místo kam vajíčka zahrabou podle svého instinktu, bez ohledu na to že budou jalová. V opačném případě by totiž mohlo dojít k zadržení snůšky a následnému úmrtí samičky

Tak se mi ulevilo, měli jste pravdu Amálka se vyslíkla a je zase jako nová

Ted sem se dočetla , že se mužou i v takhle krátkých intervalech zeslíkat.Takže ji ted nechám v klidu a uvidíme co bude

Každopádně díky alespon trošku sem se uklidnila

Hele mně se jedna gekončice svlékla 2× za měsíc, potom zase až za dýl. Záleží na tom, jak roste.
spíš mě to překvapuje, že je to tak brzy .Amálka by podle pana prodavače měla mít něco málo přes 1 rok takže dá se říct že je relativně mladounká

No ucidíme, její kůže se mi zdá taková papírová, takže se asi bude vyslíkat....
Strach neměj.

Nevím, jak je Amálka stará, ale podle toho co popisuješ, bude se svlékat znovu. Bude se svlékat podle toho, jak poroste, takže zezačátku to může být častěji, až vyroste, bude to už méně časté.
80*40*40cm

0 03.02.2012 23:05 Tomáš To tam chodis za hrst cervou a oni to jedia iba ked su hladny ? alebo to vsetko naraz zfutruju

ako casto cistis bobky? a ake velke terarko pre 4 gekonoch?
0 03.02.2012 13:49 Tomáš Takze sa vyspim hej? lebo spanok je pre mna dolezity

a gekona by som mal rovno pri hlave

a nesmrdi to ?

neni s tym vela starosti?
0 02.02.2012 23:44 Tomáš – Noc
Cafte chcem si kupit 4 gekonoch 1 samec 3 samicky....robia cez noc hluk? dalo by sa pri nich spat?

Jo jasně já rosím taky, ale misku s vodou tam nechávám a sem tam z ní pijí
No, oni z ní někteří pít můžou, ale "přirozenější" je pro ně terárium jen rosit

Navíc je to i pohodlnější, než denně měnit vodu a vymývat misku,
prostě jen večer terárko orosit

jo mě taky pijou z misky

Musím oponovat!

Mě gekončíci z misky normálně pijou, viděla jsem je několikrát.

Myslel jsem si to podle věty "a ještě má topný kámen,ten mu nechávám celej den zapnutý a žárovku na noc vypínám".
Gekončíkovi je nutné v teráriu simulovat přirozený noční pokles teplot, jako je to v jeho domovině, takže na noc určitě
vypínej i kámen!
...a pokud máš terárko v nějaké chladnější části místnosti, tak to bude pro jeho organizmus jedině dobře, v noci mu může teplota klidně poklesnout až k 15°až 12°

Kamen ma zapnuty porad, k nemu se rano schouluje,nez mu zapnu zarovku

Pak je vše OK, kálet brzo začne, žádný strach

Pod žárovkou má kolem 35 a ještě má topný kámen,ten mu nechávám celej den zapnutý a žárovku na noc vypínám.Teplota je ráno 25.Rosím dvakrát denně (ráno a večer).
Trus se objeví, neboj. Hlavně do něj necpi žádný olej ani nic podobného. Tu misku s vodou vyhoď, gekončíci z ní nepijí, terárium je nutné ráno a večer orosit, vodu si slíže ze stěn, dekorací,....( stejně jako si ji olizuje z Tvé ruky ). A jen se zeptá, co znamená : " v teráriu má příjemnou teplotu ".
Čím mu topíš? Potřebuje místo, kde se může vyhřát, má tu být cca 35 - 45C ( např. pod žárovkou )
0 31.01.2012 20:01 Iva Zdravím, prosím o radu. Mám nového (prvního) gekončíka.Koupil se v sobotu,nyní je utery a ja nenasla v terarku zadny trus.Chci se zeptat,jestli je to normalni,a jestli by nekdo mohl poslat foto jak vubec vypada.Podavam vitamin Reptivite, ve kterym obaluju cvrcky a také sepiovou kost.Vody ma dostatek a neni ani vyhublý. Zere tak v prumeru 5 cvrcku denne,ale dnes sem mu dala dietku,aby nebyl precpanej a uvidim co se stane. V terariu ma prijemnou teplotu, jenom si nejsem jista jestli tu vodu pije,protoze sem ho nikdy nezastihla pri piti,ale kdo vi co dela v noci.Z prstu kapky vody olizuje.Nevim jestli mam vyzkouset olej,nebo jit rovnou k veterinari a nebo zbytecne plasim.Taky by me zajimalo,jestli to neni spatnou podestylkou, pouzivam pisek.Diky za nazory

Fakt?Tak to jsi mě udělal velkou radost.

No je pravda že já jsem úplný začátečník a tudíž moje zkušenosti a znalosti jsou minimální,ale to na co jsou ty lidi občas schopný se zeptat,když si pročítám fóra,tak u toho mě občas zamrazí a do takových prostor bych na deset let nacpal ty lidi.Já studuju net,vytěžuji tebe a nakupuji knížky a oni si koupí na tera burze zvířátko a pak se začnou shánět co to žere a jak velký má mít terárium.To je hrozný.

A ještě horší je,když jim tady někdo z vás napíše že takhle ne a oni se budou ještě hádat,že on to tak chce a že to tak půjde.
Ty a otravovat, v žádném případě. Kdyby takhle uvažovali všichni, co mají v plánu pořídit si cokoli živého o čem toho moc nevědí, nemuseli by se mi ježit chlupy na zádech hrůzou z dotazů typu : "Co dát do akvárka 30*30*25cm agamu, nebo chamíka"
Takže neotravuješ a rozhodně se Tě nechcu zbavit

1 05.12.2011 07:48
Sewer [151] - Ještěři Přesně tak, pořídíš jednoho a za čas zjistíš, že bys jich rád měl víc. Neříkám ti pořizuj si jich 15, ale zkus s tím při stavbě/koupi terária trošku počítat. Dobrá chovná skupinka je jeden samec a k němu dvě, lépe tři samice. Pro takovouhle skupinku nepotřebuješ nijak velké terárium. Postačí kupříkladu terárium o základně 60 x 40. Na výšku stačí i 30. Důležité je jim ho dobře vybavit. Aby nelezli na holé zemi, ale měli tak spoustu skrýší, vhodné jsou terasy (police) nebo (
Pogonovy oblíbené 
) duté cihly. Kořeny, kameny ... fantazii se meze nekladou

A pokud jich více chtít nebudeš, tak se ti v takovémhle teráriu ani jedináček neztratí

...i když jak píše Evil - jsou to společenská zvířata, bude jim lépe ve skupince.
Můžeš mít taky třeba jen dvě samice

Ale pozor! Ne více samců...to lze jen u opravdu velikého terária a s velkým množstvím samic.
Takže buď jednoho samce, k němu můžeš libovolný počet samic (ne však pouze pár) a nebo libovolně samic bez samce
Nejdůležitější je mít VŠECHNO potřebné připravené a hotové PŘED pořízením gekončíka. A zjištěno co nejvíce informací. Od toho jsme tu i my a náš kamarád google

.
0 05.12.2011 00:10 Kuba – Gekončík Noční
Ahoj.Zajímalo by mne pokud bych chtěl chovat samotného gekončíka v terárku jestli záleží na pohlaví?
0 16.09.2011 09:24 broz – gegončík
Ahoj mám problém někde nám po baráku běhá chudák gegončík, který záhadně zdrhnul z terárka.Nikde ani škvírka ,ale je prostě fuč.Jak ho ted chytit?
Díky ti!

Mám dojem že jen gekončíky noční, hroznýše královské a ježky bělobřiché.

(Adresa na jeho stránky:
www.gekoncik-nocni.cz/)
A to chová jen barevné gekončíky nebo i jiné tera živočichy?

Třeba užovky červené???

Přidat reakci
1 ...... 6
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 1193x