Gekončík noční - zbarvení
0 16.06.2014 16:57 Markéta – jak asi bude vypadat?

Dobrý den mám gekončici a docela by mě zajímalo jaké bude mít přibližně zbarvení až vyroste . Byla by jsem ráda kdyby jste mi poslali fotku dospělce tohoto zbarvení

Chtělo by to lepší fotku, zejména okolí řitního ocasu s mírně nadzviženým ocáskem.
řekl bych, že je to holka

0 15.09.2013 14:26 paokon – Gekončík noční

Chtěl bych pomoct s určením pohlaví mého gekončíka
Chtělo by to lepší fotku, v lepší kvalitě a gekončíka líp uchopit

0 27.06.2013 13:24 misisi 
Ahojky vše. Může mě někdo poradit jakého jsou pohlaví gekončící noční? Viz foto..... Všem děkuji za odpověď.
Ven ho nedávej, krom jiných potíží Ti ho odnese první dravý pták.
0 04.06.2013 22:02 Linda – Gekončík noční výhřev
Chystám se dělat venkovní výběh pro chameleona, v druhým terárku máme gekončíka nočního. Napadlo mě, jestli bysme mohli udělat něco takovýho i pro gekončíka, ne vždycky přes den zaleze. Tak mě napadlo na vršku pro chamíka udělat nástavbu. Dát tam desku, pak to ohraničit sklem vysokým tak aby nezdrhl, vršek tudíž volný, dát mu tam ukryt. Zkrátka a dobře, jestli se prostě i gekončík noční třeba rád ohřeje na přírodním slunci

Zdenkovi to sarka odepsala hned přede mnou - bude se svlékat

Jíst může všechno co obvykle, v této fázi ovšem jako první zbaští svou starou pokožku

Bude se svlékat.

0 22.02.2013 15:56 zdenek – Dundee
ahoj,chci se zeptat co to znamena kdyz mi gekon pres noc ztrati barvu a je temer sedivy? diky za odpoved
Staci tady projet atlas nebo forum....vse najdes.
Jj já vím, že si to ukládají do ocásku tak proto váhu nějak neřeším, jenom občas zkontroluju...už sem viděla i zanedbané hubené gekončíky

a nebylo to nic pěkného
Gekončíkům se tukové zásoby ukládají v ocásku a později i v podpaží, kde si shromažďují zásoby na zimu. Tohle zvířátko je vlastně "štíhlé"

Naše Amálka má 49-52g a tlustá mi nepřijde

oni tak vypadají ukládají si tuk do ocasu na horší časy
Není

0 06.05.2012 22:10 Lenalen 
Můj gekončík se zdá všem okolo tlustý. Má 40g a přibližně 20cm. Je opravdu tlustý? Já si myslím, že ne.
To jsme všichni samozřejmě moc rádi

0 30.03.2012 15:07
Sewer [151] - Ještěři Určitě s tím nebude problém, když se jedná jen o pár dní. Hlavně ať má gekončík v dočasném bydlení vše potřebné = úkryt, lokální ohřev, jídlo, vodu a klid

.
A aby nové terko lépe schlo, zkus ho někam přemístit. Na nějaké lépe větrané místo...
0 30.03.2012 14:02 Lenalen Díky vašim dobrým radám se mi podařilo úspěšně zařídit terárium, které podle mne, vypadá velmi dobře a snad splňuje vše co má. I přes to tu je ovšem problém s tím, že ač barva, kterou je natřené pozadí vysychá již týden, ještě není úplně vyschlá (stále smrdí)a potřebuje ještě pár dní. Zítra se u nás koná chovatelská burza, kde bych si chtěla koupit svého gekončíka, je možné, abych ho na pár dní umístila do jiného menšího terária a po vyschnutí toho, které je pro něj určené ho přemístila?
Zbytečné cokoli doplňovat, kolega má naprostou pravdu

vyhoď cokli, co přes noc topí a strč gekončíka klidně na chodbu, sám uvidíš, jak mu to bude prospívat

0 25.03.2012 13:36 Lenalen Velmi děkuji za vaše rady. Do terárka dám klasickou žárovku 40W jako zdroj světla i tepla. S tím pro mne ovšem nastal další problém. Čím budu gekončíkovi topit v noci? Myslíte si, že výhřevná destička 8W
www.spokojenypes.cz/… by byla vhodná na noční vyhřívání? Jakože přes den budu svítit a v noci topit.
díky já si to myslela

muj skromný názor, že to je klasik

a jestlipak mi někdo řekne jak se jmenuje tahle barevná variace???
aha no jo

to se omlouvám .. každopádně to na věci nic nemění

asi jenom to, že ta žárovka označená UV-A bude tak za 200 ?
A jo,není nad to si to číst pořádně a ne letem světem.Díky za opravu.

2 21.03.2012 07:57
Sewer [151] - Ještěři Kdyby jste četli pořádně, tak si všimnete, že Lenalen má žárovku s UVA pro plazy. Pak je tedy hloupost tady říkat "gekončík nepotřebuje UV". Je důležité rozdělovat záření na UV-A a UV-B.
UV-A záření vyzařuje naprosto každý zdroj světla...z čehož vyplývá, že Lenalen má teď doma úplně obyčejnou žárovku.
Její Gekončík nepotřebuje UV-B, tu ale nemá

Jinak 70W bude opravdu hodně

jj souhlas já mám 40W v terárku 60x40x40 a je tam ideální teplota.Pusť to a změř si teploty,jak radí kolega.To je nejlepší jak na to příjdeš.Gekončík je noční ještěr,tak UV rozhodně nepotřebuješ.Ale to už ve všem pouze opakuji ostatní.

Dej tam 40 W pro lokální výhřev a sleduj chování ještěrky a teploměr. Dále upravuj dle potřeby a situace, přesně dle předchozího příspěvku

Ahoj zapátrej tady trochu v diskuzi. Vše tam najedeš... Gekončík UV nepotřebuje. Nepotřebuje být nasvícený jak výloha takže dostatek světla až tak důležitá veličina není. jde hlavně o teplo... Zapátrej a vše najdeš .. Myslím že 70W do tohohle terka je až dost ...
změř si teploty v terárku by měly být teploty v rozmezí 26 -32 a pod žárovkou samozřejmě bude více... On si sám najde to co potřebuje
0 20.03.2012 18:21 Lenalen Zakládám si své první terárko pro gekončíka a chtěla bych se zeptat,jaké osvětlení bych do něho měla dát. Rozměry terárka jsou v40, d70, h40. Ve zverimexu jsem si po poradě koupila modrou terarijní žárovku s UVA pro plazy, která má 60W. Otec má však trochu obavy, že je žárovka píliš silná a gekončíka nám upeče. Co tam tedy mám dát, aby měl Luigi dostatek světla a tepla?
díky moc

oni maj v sobě zvláštní charisma i přes jejich neskutečnou lenot to se musí prokouknout

Mě se nikdy maculariusové nelíbili, ale jak jsem zahlédl BB tak jsem změnil názor....do těch bych šel... Tak přeju brzké pořízení

Nooo díky moc .. už to začínám chápat...

jsem v tom trochu mimo ... Ten blizard mě začíhá hodně přitahovat asi ho pořídím
Tak zjednodušeně a polopatě

:
Tmavší pigmentace = dominantní znak, typ bližší přírodnímu (dědičně nejsilnějšímu) = to samé

. Tuto charakteristiku zdědí nejvíc mláďat (možná v čisté, možná ve více či méně zředěné formě).
Ve skutečnosti je to kapánek zamotanější a neplatí to 100%, pro základní orientaci by to ale stačit mohlo

no chlapci ted jsem už totálne mimo
No chtel bych si ho pořádit mám vyhlídnuté a strašně se mi líbí ... terárko mám v záloze abych ho nechal od samic mimo a aby se pářilo

Samice mám SH a normal. Jednoho samce SH a tohohle bych chtel pořídit ...
ale čistě teoreticky kdyby jeden z rodičů toho dominantního jedince byl recesivní, mohl by z tohoto potomka vylést právě ten recesivní no ne?

když si vezmu A .. dominantní B ... recesivní
tak:
AA x BB ---> AB AB AB AB ... vidím jenom dominantní A ale pokud se bude pářit dál tak:
AB x BB ---> AB AB BB BB ... 50 % šance že bude recesivní
(recesivní a dominantní píšu protože se mi nechce opisovat ty názvy těch zbarvení at si každý doplní sám)
nevím jestli je to úplně dobře, ale tak nějak jsme to ve škole dělali

jj teoreticky když spojíš dvě BB tak zas budeš mít BBčko

. Ty máš BB?
Noo děkuju .. A takže teoreticky kdyby se spářili recesivní Blazing blizard, samec i samice tak z toho zase bude blizard že ? Já v tom hrozně tápu
Přidat reakci
1 ...... 6
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 1193x