Gekončík noční
0 26.08.2012 18:59 Lenalen – Spor o kokos
Dobrý večer přeji, přivezla jsem si z burzy novou samičku gekončíka, dala jsem ji do terária společně s gekončicí, kterou jsem už měla a která je dospělá. Nejdřív jsem se bála, že ji ta velká bude utlačovat, ale nakonec si ta malá zabrala skoro celý teráro a hlavně nechce pustit tu starou do jejího oblíbenýho kokosu. Mám tudíž strach, že nastane spor o kokos. Zatím jsem to vyřešila tak, že jsem místo kokosu udělala dvoupatrovej domeček. Nevím, zda je to dobře a proto prosím o radu, jak vyřešit tuto situaci. Předem velice děkuji
Anebo tak
Jo, normální bílý (on pomalu jiný nebyl
) a dle svého výběru či možností přimýchnout to ovoce.
Net tenkrát nebyl, knížek pomálu, moderní krmiva a výživné preparáty hudbou budoucnosti, a tak jsme experimentovali - tak 20-30% načteno, zbytek byla intuice...
Např. nás tehdy vůbec nenapadlo, jak se metabolismus plazů "popere" s laktózou. Naštěstí ji valná část z nich tráví evidentně velmi dobře - např. v Zychovi je přepis receptu na zamražený želví (!) potravní (nutričně kompletní) mix od jednoho renomovaného rakouského chovatele, kde je mléko zmíněno jako docela podstatný komponent...
ahoj,, mam takovou otazecku. Jedna jesterka se mi pred dvema dny svlekla a ted je na nekolika mistech zelena a okolo oci ji prosvita kuze... je to zpusobeno svlekem? Puvodne je cerno bila...
Jako puberťáci jsme se děsně s kamarádem na teraristickém kroužku (přelom 80. a 90. let) bavili tím, že mají gekončíci noční obrovsku zálibu ve sladkostech. Jogurt s přimýchaným sladkým ovocem olizovali přímo náruživě. Takovým těm slaboučkým hladovkářům, co se nevyhnutelně v tehdejších incestních chovech vyskytli, jsme do toho začli přimýchávat červíky a cvrčky... a dost z nich se po čase "rozežralo"
0 14.08.2012 00:17 ajija A tohle je ta naše hladovkářka
0 13.08.2012 22:30 ajija Terárium:(DxŠxV) 85x50x47,teplota přes den 30°C,přes noc 20°C.Je možný aby ji ta druhá slečna nějak utlačovala?Protože se Aňuša drží v horní části a Agáta v dolní části terária.
0 13.08.2012 09:43 Sewer [151] - Ještěři Gekončíka vegetariána určitě nemáš, gekončík je lovec. Připiš sem veškeré informace o teráriu a o gekončíkovi, hoď i fotku terária a pak může někdo radit.
Nebo jinak (cituji Pogonu
) -
mám škodovku 120 a už dva týdny nejede. Nevíte proč? 0 12.08.2012 23:03 ajija Zdravím ve spolek,lidičky může mi někdo poradit?Jedna ze slečen mi přibližně dvě neděle nežere,cvrčkům a sarančatům se vyhejbá obloukem a k červům jenom čuchne a odejde.Ale když byla dneska na procházce na stole,našla víčko od bílýho jogurtu a olízala ho do čista jako kočka.Mám gekončíka vegetariána nebo co se s ní děje?
0 10.08.2012 14:04 Mango [9] - Ještěři Já jsem je brala od jejich původního majitele, který se jich chtěl narychlo zbavit. Oba měl narvané v terárku 40x20x20, samička vyhublá, nechtěla žrát, slaboučká. Sameček na tom byl sice líp ale asi jen proto, že byl větší. Tak byli oba odděleni a za dva měsíce se krásně spravili, samočka porostla a přibrala, sameček je živý, krásně zbarvený. Hlavně ta samička mě těší, když jsem ji donesla, 14 dnů ani nechtěla vylézt ven z domečku. Ale teď vypadají prostě skvěle.
No a když už se podařilo sehnat větší terárko, chci jim pořídit ještě další kamarádku.
Dají na několika burzách jsem je viděl. Nebo projdi inzeráty. Někdo může rušit chov a prodávat dospělá zvířata. A co tě to napadlo mít jen jednu samičku k samečkovi???
0 06.08.2012 18:23 Kubajz – Gekončík a potrava
Ahoj. Mám už skoro ročního gekončíka, který má cca 16 cm. Vůbec není pohublý ani nic podobnýho (ani ocásek). Ale moc nežere (už dlouhodobějc). Sní tak 6 cvrčků týdně. Je to v pohodě? Díky
Bohužel i tohle je stránka teraristiky,....
holt chováme živé tvory, nemodelujeme lodě,......
Néé určitě ne, mám další 4. Akorát že byla první no
To mě moc mrzí, že to takhle skončilo
ale občas se to stane, snad kvůli tomu na tyhle krásný zvířátka nezanevřeš a nevzdáš to s nima..
tak to je mi moc líto...
Crash napsal: Jen doufej, aby ti nezadržela snůšku :(
No asi se tak stalo .. Nechtěl jsem to pak už moc pitvat a je zakopaná pod lípou ...
Pokud už začíná zobat, je tak napůl vyhráno. Dej jí na to čas a klid
Fakt nejsou
. On ovšem už nějakou dobu tvrdil, že "jedno vejce je takový divný a nevim co si o něm myslet, ale neplesniví a tak mu dám šanci..." Dvojčata budou asi právě z téhle "brambory"
Líhnutí bohužel prošvihl - byl v tu dobu v práci. Když ovšem přemisťoval novorozeňata do terárka, jednoduše po zvyku počítal... a pak ještě přepočítal... a pak ještě nejmíň dvakrát třikrát - a potom mi zavolal. Na hranici příčetnosti
Jen doufej, aby ti nezadržela snůšku :(
No já jsem práě na něj koukal jako trubka když mi řekl, že mohla být začervená a nikdy jsem se s tím nesetkal .. Ale je fakt že mi jeden chovatel říkal že odčervují ... No nevím ... přijde mi že druhá samička nemá taky nějak moc chuť na potravu .. dneska teda milostivě a opatrně sežrala jednoho cvrčka .. zatím nehubne ani se nenafukuje takže uvidíme, každopádně pořád nevím co bylo s čenicí a je to takové zvláštní ... viz fotky dole ve foru ...
Já tedy nsetkal
a je veliká škoda, že ( nejspíš a logicky ), nejsou fotky.
2 28.07.2012 21:45 Felix [755] - Ještěři Přátelé, tak to je pecka! Právě mi volal velice překvapený kamarád (od něhož má naše malá gekončíky) s neuvěřitelnou zprávou - z 18-ti vajec která dal inkubovat se vylíhlo 19 (!) životaschopných mláďat
Obě jednovaječná dvojčata jsou normálně vyvinutá (s drobným rozdílem vzrůstu), aktivní, žravá a náležitě vůči jeho prstům kousavá (a vsteklý gekon = zdravý gekon, co si budem povídat
). Navíc mají i vzájemně odlišné zbarvení!
Siamská dvojčata, dvouhlavé zrůdičky či jedno mládě normální a druhé jen náhodně nalezené jako nevyvinutý zákrsek co zůstal ve vylíhlém vajíčku, to byly pro mě dodnes jediné známé možnosti na téma oplození jednoho ještěřího vejce dvěma spermiemi. Tohleto je ale NÁŘEZ
Setkali jste se už také s něčím takovým?
Pokud nemáš alespoň základní veterinární znalosti a trus ještěrek vypadá normálně, jakýchkoli amatérských pokusů o preventivní odčervení se vyvaruj! Jinak napácháš víc škody než užitku
Při jakémkoli důvodném podezření navštiv na plazy specializovaného odborníka - adresy na takové kliniky se dají přes GOOGLE poměrně snadno dohledat. I kdybys měla jet přes půl republiky, vyplatí se to. Nejvíc úmrtí plazů je totiž obecně způsobeno hokuspokusy o domácí léčbu a la rady po netu... Některé choroby sice zkušený chovatel dokáže určit a úspěšně vyléčit sám, jiné už ale mají symptomy společné s několika dalšími (laické veřejnosti neznámými) chorobami a tam už musí nutně nastoupit serologické testy atp. Např. měknutí krunýře želv se všemi typickými příznaky Hypovitaminozy A může (a nejspíš i je) způsobeno akutním nedostatkem zníněného vitamínu, občas má ale úplně stejné průvodní znaky i napadení hlísticemi! Zatímco tedy "léčíš" zvířátko z choroby která okolo něj ani neproběhla (a tím je vlastně zabíjíš), přítomný parazit si libuje...
Nikdy jsem žádnou ještěrku nijak neodčervoval,....
Tak mě napadlo , Odčervovali jste někdy ?
nějak se mi zdá že druhá samička nechce žrát taky ...
Jasne s tym ratam...coskoro dostane aj partnera aj ked mam dost problem najst rozmerovo jej podobneho preto je po pravde este sama...ale dakujem za radu a uvidim teda ako bude na vsetko reagovat
este raz dakujem
0 14.07.2012 21:21 Felix [755] - Ještěři Z pinzety se bude krmit až zvířátko které k Tobě získá plnou důvěru a to zabere čas. U volně vpuštěného hmyzu sice chovatel nemá přehled o tom, zda a kolik toho zvíře snědlo (já ho tedy u gekoňat nemám vůbec
), v nádrži rozměrů co uvádíš by ale dohledání kořisti neměl být problém ani pro drobka. Navíc musíš počítat s jeho přirozenou aktivitou - přes den chce spát a tak samozřejmě ani nebude mít chuť jíst, lovit začíná až po setmění kdy ho pochopitelně nevidíš
.
S tím stěhováním bych raději chvíli počkal, alespoň než se pořádně rozkrmí. Častá změna prostředí přináší stres... a rozhodně přikup ještě alespoň jednoho gekončíka podobných rozměrů. Jsou to společenští tvorové a přítomnost dalšího jedince navíc může být dobrým stymulem právě pro ten příjem potravy
No dostava ich volne...skusal som aj pinzetou ale to este ignoruje...popripade ich trosku imibolizujem aby neboli az taky pohyblivy...a terko ma 40x40x35...aj ked teraz som jej zakupil nove vacsie na ktorom este robim pozadie...nebude jej vadit ked za cca 2 tyzdne znova znemi prostredie ?
Ahoj,neboj on se rozežere.
hmyz jsem chytala sítkou co se s ní loví bordel z bazénu, nebo takovou tou na rybičky, pak jsem ji jednou zapoměla a lovím rukama
0 13.07.2012 12:02 Huul [5] - Ještěři Ola
vsichni. Uz se tu nejakou dobu pohybuji, ale pisu poprve a nejspis ne naposledy.
Mel byh zatim dva dotazy:
Jak casto menite pisek v terarku? A jakym zpusobem chytate venku hmyz.
Diky
A taky se tak stalo ... zřejmě po tom všem už došly síly....
Zejtra ráno vykopú hrobeček ... Byl to první gekončík, bohužel ... Nevím co se kde stalo ... jestli zauzlení střev... veterinář říkal že by mohla být začervená .. ale ještě nikdy sjem neslyšel že byste odčervovali ? ... nevím čeho .. Bohužel .. ale aspo%n má trápení u konce, bylo to fakt smutný jí vidět tak apatyckou na tom stole pro psy ... až jsem zatlačil kroupu
Hmmm, na vajíčka to vážně nevypadalo, jak jsem psal,... Bohužel se musíš připravit na nejhorší,....
Taxem dneska byl u veterináře.. No je to těžké v době koček a psů .. Já jsem čenici zrentgenoval pod silnou baterkou a neviděl jsem žádný vajíčka .. To bříško má více méně nafouklé . Už mele z posledního je to děs .. dostala injekci se spasmolytiky a uvidíme jak se to vyvine .. myslím, že to zřejmě moc nepomůže .. je hrozně apatická a je to moc smutné ...
říční, betoňák,.....nic extra
Přidat reakci
1 ...... [7] ...... 10
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 4647x