chameleon jemensky
A to jsem měla jeden pitomý nápad a vzala je před barák "na procházku",Bertíka,Hanče a psa Lukase(na hafíkách má svůj profil).Bert šel doprava,Hanče doleva Lukin dopředu a já lítala po trávníku jako "šílená kráva" a dávala smečku dohromady!!!
0 29.08.2010 08:47 dan999 jojo bestak ho najde u sousedu nebo na půdě.-)
A vsadím se, že ho najdeš někde hooodně nahoře ( na zácloně, fíkusu, či jiném výše umístěném předmětu )
Panebože,jak to děláš,že ho uhlídáš?Já se jen ohlédnu a je v trapu a pak ho půl hodiny hledám!!
Nám někdy běhá po bytě i 3 dny, pak jde na 1 - 2 dny do terárka a už je zasej venku
Pokud máš chamíky přes den venku ( alespoň 4 - 6 hodin ), pak mu UVB složka chybět nebude a teoreticky by do terária nemusel přes léto vůbec
, horší to ale bude s vlhkostí.
Závěr:
Pokud na něj 2,3 dny zapomeneš, nic se neděje. Jinak je dobrý jej nechat proběhnout na cca 2 - 3 ho´dky denně
Nevím, jak přesně tu otázku formulovat, ale jak dlouho může chameleon být venku z terárka? Tedy s tím, že má pokojovou teplotu... Myslím to tak, aby mu třeba nechyběla vlhhost nebo UV-B záření.
Díky
Má zkušenost je opačná, samci mají v genech agresivitu ( ta jim slouží v soubojích v období páření, k ochraně teritoria apod. ). Takže bych volil spíš samici, ty jsou menší a klidné.
Záleží na Tobě.
Samec se mi zdál přítulnější než samička, která byla protivná
0 13.08.2010 20:01 Heimi – Samec nebo samice
mohl by nekod poradit jakeho pohlavi jsi mam poridit chamika jemen.
Někoho sehnat, poučit a zaúkolovat.
Jiná možnost není
V tomto striktní jsem a budu, ale to Ty víš, hlavně proto že v 99% případů se snaží lidé skloubit absolutně nevhodné druhy a v malých teráriích. Vyjímky, které potvrzují pravidlo existují, ale ze zásady a pro dobro zvířat jsem proti
Pogono nebud tak striktni. Ja napriklad bez problemu chovam Ph. klemmeri a Lepidodactylus lugubris v jednom terarku a nemam s tim problemy. Kdyz jsou aktivni klemmerky, tak lepidky spi a naopak
. Ale chameleona s nejakym gekonem bych kamaradit nechtel, protoze by gekon mohl zkoncit uvnitr chamika...
Náhodou společně i být určitou dobu mohou
. Třeba takových padesát cvrků ve společném terku s dospělým chamíkem, to mi přijde jako ideální kombinace
Jsem totiž neuvěřitelně rechlej a neuvěřitelně chytrej
a z takovýchto dotazů mi naskakuje husí kůže, ale to Ty víš...
... jsi mě předběhl, než jsem to sesmolil
0 14.04.2010 19:05 Felix [754] - Ještěři Mrkni do rubriky "Články", Pogona tam vytváření "společenských terek" (sesazovat zvířata za každou cenu) myslím komentoval trefně
Ano, jsou sice druhy, které lze za URČITÝCH okolností (zpravidla z prostorových důvodů v domácnosti teraristově) chovat ve stejné nádrži, v praxi je to ale jenom znouzectnost a na to by se nemělo zapomínat. Rozhodně by nemělo jít o primární záměr! Pokud máš dejme tomu plonkovou (společenskou) čukvalu, můžeš ji přidat k partičce vousatek nebo trnorepů, s nimiž má obdobné nároky, velikost i chování (a pro její psychiku to bude lepší, nežli samota). Může se pak i stát, že se ta zvířata sžijí natolik, že mezi nimi vznikne vzájemná náklonost a maximální tolerance, terárium ale není akvárko a má svoje vlastní kritéria. Nejlepší variantou v chovu plazů či obojživelníků je nádrž ryze jednodruhová
Hmmm, sepsal jsem na toto téma kdysi článek. Prostě v domácích "mini teráriích" mnohdy bez zkušeností chovatelů je nesmysl chovat více živočišných druhů. Já proti těmto kombinacím zbrojím odjakživa
Do žab nedělám, ale listovnice by měla mít přes den teplotu okolo 28C, předpokládám, že šplhat po větvích nebude a bude se držet u dna terária, kde by měl mít chameleon 20 - 22C aby se mohl ochladit. Pokud tam chamík bude mít 28C a v horní části tedy min 38C, pak brzy pojde - je to na něj a jeho tělo MOC. Naopak listovnice, když bude mít u dna celý den 20C, pak asi moc prospívat nebude, že???? Pokud si tedy lidé dovedou vyřešit tento problém, pak je spolu chovat mohou. Jak ale na příkladu s teplotou vidíme, pak to možné není. Nemluvě o tom, že chamík bude kálet do jezírka a listovnice z toho mohou chytit infekci, atd. atd. A u mladých chamíků nesmí být nádrž, neb by se mohli utopit. Prostě NEKOMBINOVAT DRUHY V JEDNOM TERÁRIU a pokud někdo mermo-mocí chce Listovnici a Chamíka ať si pořídí dvě terária a každé zařídí, jak má...
A co listovnice červenooká s Felsumou madagaskarskou ? Jsou to dotazy zákazníků v obchůdku u známé
Spíš nee, chamíci jsou agresivní vůči jiným zvířatům v teráriích a nejen to.
Lze mít v jednom terárku chameleona s Felsumou madagaskarskou ?
Děkujiii
0 22.01.2010 19:41 Ivana – kam s cvrckama?
Mam takovy pytomy dotaz. Kde skladujete cvrcky? Nesnesla bych poslouchat to jejich cvrlikani, nedejboze, zby nejaky utekl
To bych se asi musela odstehovat. Chci si poridit chameleona, ale tohle me desi. Jak to udelat aby neutekli a necvrkali??? Napadlo me dat je do lednice. Tam by mohli v tichosti hybernovat
0 22.01.2010 18:55 koubes88 – Re: lukisoft
no ale ja to udelam tak ze dam na cvrcka vitaminy a hodim mu ho tam on ho hned uvidi a hned ho sezere pak to tak udelam s dalsim a s dalsim a zere hned jednoho podruhym... Je to normalni? A muzu mu jich davat tolik?
0 22.01.2010 13:51 koubes88 – Chameleon a cvrčci
Zdravim chtel bych se zeptat kolik cvrcku muzu dat chameleonovi. Jestli mu jich muzu dat do terarka kolik chci a on si vezme kolik chce. Muj chamik ma asi 5mesicu a vcera sezral 5cvrcku muzu mu davat tolik nebo spis ne?
aloe vera je nebezpečné ;) koukni zde do prezentací hodně lidí tam má napsaný seznam rostlin a inspiruj se
Ahoj poradí mi někdo jaké rostliny dát k chamíkovi? mohl bych tam umístit aloe vera? nebudou mu vadit takové ty ostny na okraji listů? poraďte prosím
0 15.01.2010 13:53 Chuck Ahoj chtěl bych prního jemenáka, ale vubec nevim, co budu potřebovat a jak vybavit terárko, nějaký články sem četl, ale každej píše něco jínýho, takže su z toho celkem zmatenej :( Kdyžtak kdyby mi někdo chtěl poradit, tak napište na ICQ 420365986
0 14.01.2010 20:22 PřemaMokroš – Jak velké terárium pro pár chameleonů Jemen
Zdravím chtěl bych si koupit pár chameleonů jemenských poraďte mi jak velké terárium udělat. A po případě jaké vybavení koupit
O ceně tohoto druhu moc představu nemám
, ale zkusím ti ji vyzjistit. Tipnul bych to okolo 1000,- ale je to jen můj tip.
0 10.01.2010 10:57 vladabehoun09 – chameleon kobercový
Děkuji,myslím,že budu moci sehnat malé cvrčky a ještě bych se chtěl zeptat od kolika do Kč může
být k sehnání?
Zas tak náročný chov není, jen někdy, někdo může mít problém se sháněním potravy, tito chamíci nejsou zrovna velcí, krmí se převážne mouchami, rybenkami, zavíječi. Cvrčci prodávání ve zverimexech bývají velcí a pro takové chamíky nevhodní, proto je potřeba zjistit, zda budeš mít možnost shánět malé cvrčky
0 09.01.2010 22:36 vladabehoun09 – chameleon kobercový
Dobrý den.Chtěl bych se zeptat, jestli je chov chameleona kobercového nějak složitý za vaše
odpovědi vám děkuji.
Přidat reakci
1 ...... [14] ...... 17 18
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 5181x