Gekončík noční - zbarvení
Pogona se červená

jen nevim, kdo mě zbláznil do vittátů, které si musím nutně v brzké době pořídit

já byl ve zverimexu,jednou pro moučňáky,ale to co se tady občas dočtu to mě stačí. Já nakupuju u Pogony a jsem nadmíru spokojený.Mohu jen doporučit.
Akorát si ho musíte držet dál od sebe jinak ty teraristice propadne až moc,protože si s nim o tom všem můžete vyprávět hodiny.

Tak to koukám, že chodím nakupovat do špatných zveráču, protože ještě sem nepotkala prodavače který by něco věděl:(Ale, když sem se hlasila do zverimexu já na práci, tak požadovali skoro div ne vysokoškolské veterinární vzdělání

tak jak to vybírají nevím

Proto jsem taky napsal skoro.Určitě se najdou i takový,který tomu určitě rozumí.
no tak to s těma prodavačema je sice pravda ale zná prodavače který se i vyzná

Jo. Je docela zajímavé, že ještěři močí tuhé na troud vysušené bobky, zatímco hovnítka bývají nacucaná vlhkostí

..... ve většině zverimexů v republice..... bohužel.....

Tak to by si měl doplnit pomalu skoro každý prodavač ve zverimexu.

a já ty bobky div nerozpitvala, díky pan "prodavač" mi totiž ukazoval gekončí bobek jako něco, co vypadalo jako minizrnko rýže

ale podle toho co jsem viděla u cvrčků tak to byli asi jejich bobky.Pan prodavač by si měl vyplnit mezery ve vzdělání

už jsem se bála, že je Amálka nemocná
No a "zaschlý cvrček" napůl ztrávený s bílým čímsi je přesně popis gekončího bobku

Já dneska hledala bobky a místo toho jsem našla jakoby zaschlé napul strávené cvrčky a nalepené na tom takové bílé cosi, co vypadalo jako hovnousek od holuba

Je možná, že by to byli nějaké vyblinkance?A taky ted moc nechce jíst, je aktivnější, ale lovit se jí nechce cvrčky si nechá běhat po hřbetě a sotva si jich všimne

Spíš to bude tou zimou nebo prostě neměli chuť. Mně gekončice někdy nežraly třeba i týden (jak která) a pak se zase normálně rozežraly.

Hmm a nemůže to být tím, že jsou na ně cvrčci moc velcí (ale to je asi nepravděpodobné)? Jako první mě teda napadla ta zima nebo horší varianta - nějaká nemoc. Ale netroufnu si takhle poradit, sama ještě spíš zkušenosti sbírám...
Ale podle fotky Wendy, co tam máš, se mi nezdá, že by měla hubený ocásek. Nemůžeš přidat fotky i té druhé, co si psal, že nežere a že zhubnula?
Alex mi nechce žrát už zase schudla jak ji nabudit chuť k jídlu
Může to být tím, že je zima, takže gekončíci nejsou tak aktivní. Mně teď taky žerou míň. Hubený ocásek nemá, ne?
Tobě ti gekončíci nějak nechtějí baštit, ne? Já když jsem si přinesla na začátku listopadu Julču, tak měla 13g, dneska váží 44g. Nunu mám měsíc a za tu dobu mi přibrala 11g.
Někdy nekálejí i týden, pár dní nic neznamená. Může to být i důsledek toho, že cvrčci jsou malí a podává se jich málo a gekončík je tak de-facto ztráví
Pokud se chová normálně a žere, pak žádný strach.
Nejlepší je krabička od nanukového dortu, do které vyřízněš zboku vchod a naplníš ji stále vlhkým rašeliníkem, nebo rašelinou
Klást tam budou, tu a tam mohou opravdu snést vajíčka i bez samce - neoplozená.
Určitě jim musíš nabídnout místo kam vajíčka zahrabou podle svého instinktu, bez ohledu na to že budou jalová. V opačném případě by totiž mohlo dojít k zadržení snůšky a následnému úmrtí samičky

Tak se mi ulevilo, měli jste pravdu Amálka se vyslíkla a je zase jako nová

Ted sem se dočetla , že se mužou i v takhle krátkých intervalech zeslíkat.Takže ji ted nechám v klidu a uvidíme co bude

Každopádně díky alespon trošku sem se uklidnila

Hele mně se jedna gekončice svlékla 2× za měsíc, potom zase až za dýl. Záleží na tom, jak roste.
spíš mě to překvapuje, že je to tak brzy .Amálka by podle pana prodavače měla mít něco málo přes 1 rok takže dá se říct že je relativně mladounká

No ucidíme, její kůže se mi zdá taková papírová, takže se asi bude vyslíkat....
Strach neměj.

Nevím, jak je Amálka stará, ale podle toho co popisuješ, bude se svlékat znovu. Bude se svlékat podle toho, jak poroste, takže zezačátku to může být častěji, až vyroste, bude to už méně časté.
80*40*40cm

0 03.02.2012 23:05 Tomáš To tam chodis za hrst cervou a oni to jedia iba ked su hladny ? alebo to vsetko naraz zfutruju

ako casto cistis bobky? a ake velke terarko pre 4 gekonoch?
0 03.02.2012 13:49 Tomáš Takze sa vyspim hej? lebo spanok je pre mna dolezity

a gekona by som mal rovno pri hlave

a nesmrdi to ?

neni s tym vela starosti?
0 02.02.2012 23:44 Tomáš – Noc
Cafte chcem si kupit 4 gekonoch 1 samec 3 samicky....robia cez noc hluk? dalo by sa pri nich spat?

Jo jasně já rosím taky, ale misku s vodou tam nechávám a sem tam z ní pijí
No, oni z ní někteří pít můžou, ale "přirozenější" je pro ně terárium jen rosit

Navíc je to i pohodlnější, než denně měnit vodu a vymývat misku,
prostě jen večer terárko orosit

jo mě taky pijou z misky

Musím oponovat!

Mě gekončíci z misky normálně pijou, viděla jsem je několikrát.

Myslel jsem si to podle věty "a ještě má topný kámen,ten mu nechávám celej den zapnutý a žárovku na noc vypínám".
Gekončíkovi je nutné v teráriu simulovat přirozený noční pokles teplot, jako je to v jeho domovině, takže na noc určitě
vypínej i kámen!
...a pokud máš terárko v nějaké chladnější části místnosti, tak to bude pro jeho organizmus jedině dobře, v noci mu může teplota klidně poklesnout až k 15°až 12°

Kamen ma zapnuty porad, k nemu se rano schouluje,nez mu zapnu zarovku

Pak je vše OK, kálet brzo začne, žádný strach

Pod žárovkou má kolem 35 a ještě má topný kámen,ten mu nechávám celej den zapnutý a žárovku na noc vypínám.Teplota je ráno 25.Rosím dvakrát denně (ráno a večer).
Přidat reakci
1 ...... 6
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 1193x