Gekončík noční - zbarvení
Super Hypo je dominantní vloha a Blazing blizard je recesivní vloha.Pokud je spáříš tak ti vyleze zase "jen" Super Hypo.... Recesivní znaky se objevují náhodně a člověk na ně nemá žádný vliv. Typické je, že všechny "normální" vlohy jsou dominantní, zatímco ty "abnormální" jsou recesivní. Recesivní vlohy se projeví (uvidíme je) pouze pokud se v páru sejdou recesivní alely(vlohy) dvě. Pokud by se v páru sešla recesivní a dominantní alela, ta dominantní vyhraje a z recesivní neuvidíme nic....Což je tvůj případ

krysikmouse napsal: Rozumíte někdo náhodou genetice ? Co je pravděpobodné že vyleze z mláďat od samce Blazing Bluzard a samice Super Hypo ? čistě hypoteticky..
blazing blizard samozřejmě

já nerozumím gekončíkům vůbec ani těm názvům, ale myslím že by to chtělo znát i rodiče těhle těch dvou aby se dalo něco říct

co si z genetiky pamatuju... ale taky by mě zajímalo kdo ti co odpoví

Rozumíte někdo náhodou genetice ? Co je pravděpobodné že vyleze z mláďat od samce Blazing Bluzard a samice Super Hypo ? čistě hypoteticky..

já totiž nechci aby se Amálka cítila opuštěná, když je to takový společenský tvoreček.Já si ji občas beru na ruku, nebojí se mě

Ale společník určitě neuškodí

díky
No jasně

Chci se zeptat, zda je možné mít pouze dvě samice, pokud nechceme mít mladé?

Oko unalce mě jistě ujistí že to je samička že ? .-)
ne nenechavam urcite. zarovka se zhasina v 10 po ni bily led pasek v pul 11. mezitim se zapina modry a ten sviti do 1.
jo pááásek dokonce

já mám jednu ledku .. takovou special do GX Patice ... a stačí to .. Rozhodně bych to nenechával svítit celou noc .. aby měli i uplnou tmu
jw tam 20cm led pasek. vykon diodek nevim ale jsou malinko vetsi ty cipy. takze uplne plivatka to nebudou.jdu udelat prezentaci alespon z toho mala co zatim mam.
Pěkná modrárna

čím to svítíš ? jak výkonnou LED ?
to je úplně jedno....zapni to až je přivezeš.
0 07.03.2012 08:37
dair [0] 
Zdravim. Dnes si jedu pro 1 - 3 gekonky. Mel bych otazku. Mam je po prevozu dat hned do predehrateho terarka, nebo jim zapnout zarovky az po vypusteni?Diky za info.
P.S. na fotce vypada jeste stroze. dodelava se.
0 07.03.2012 00:06 ajija Díky za tip.
0 06.03.2012 22:49 ajija Dík za varování,jinak zkoušel jsem tu sehnat ty slepičí vitamíny a bohužel tu nejsou k mání.Mám jenom pudr na cvrčky od firmy Komodo.
Vůbec to maculárům nedávej a běž vrátit do zverimexu ( do 10ti dní na to máš ze zákona právo ). Jen prodali nesmysl, který může v důsledku i uškodit,.... laikovi

Pokud máš doma terárko a dva gekončíky, pak karanténu neřeš

0 06.03.2012 20:25 ajija 
Tak jsem Agátu přestěhoval do novýho a pořídil kamarádku Anetku.Akorát nevím jestli nemněla být nějakou dobu v karanténě.Ve zverimexu mi tvrdili že je můžu dát dohromady hned.Tak co vy na to,je to lepší nebo mám ještě něco vylepšit?
úklid mi nevadí máme doma dvě kočky a dva psy kokra a huskyho

takže jestli budu uklízet chlupy nebo kuličky to neřeším

t ojá bych se moc netěšila

teda pokud nemáš ráda polystyrenové kuličky kterých je pak všude milion

už se právě těším jak se do toho dloubání pustím

návod jsem našla i v knížce a nic na tom není

řekla bych že z polystyrenu dělá zadní stěny skoro každý

takže to určitě jde

docela dost návodů najdeš na rybicky.net nebo kdekoliv jinde na netu

taky se to dá z PU pěny ;)
sukulent už mám ,Amálce to pomale zútulnujem.Dneska jsme odstranili dřevěný "domeček".Měla jsem pocit, že ho trošku postrádá, protože často ležela uplně nohoře a spala, ale nahradili jsme to skrýší z akvárka po krabovi a umělým prolezacím kmínkem.Ještě jsme koukali na zadní rustikální stěny, ale peníze se mi za to vyhazovat nechce.Proto bych poprosila o radu z čeho ji nejlépe vydlabat, v knížce jsem dočetla o Ytongu, ale ten je docela tvrdý.Proto se chci zeptat jestli se to dá udělat třeba z polystirenu, máme ještě od stavby izolační růžový, ale to myslím že by vadit nemělo, protože se to stejně "schová" pod konečnou úpravou.
jaká je vhodná živá kytka do terárka pro gekončíka???
díky moc

už ted se těším
no nasel jsem tejto ale zkus se podívat i jinde ja jsem totiž na druhé straně republiky od brna tak že moc nevím
myahadi.webnode.cz/…/
A nevíte někdo jestli se tyhle trhy pořád ještě pořádají i v Brně a kdy???Nějak o tom nemužu sehnat informace

0 23.02.2012 21:57 ajija Našel jsem ji 25.1. a zhruba týden jí trvalo než začala baštit.Terarium tu stojí od 100 euro vejš.A tenhle teplomněr stál 15.
To trochu nechápu,.... kdys ho našel, když se vyjadřuješ : "Naše agáta přestala žrát" - použitím tohoto výrazu jsem to pochopil, jako že ji již máš dlouho,......
Navíc se mi to nějak nezdá, pže když k "nalezenci" jsi schopný pořídit ExoTerra digitální teploměr, který i v Irsku určitě něco stojí, nevím proč jsi zrovna v tom zverimexu raději nevzal odpovídající terárium,......
petro123 na burze se takové terárium jak si uváděla dá koupit i s vybavením a 3D pozadím za 300 až 700 Kč no možná i za 1500Kč ale je vybaveno
Jo? Já nevím, já už na ty burzy chodím každý měsíc skoro rok a takhle levné jsem tam neviděla.

no tak v te krabičce byla možná kvuli zimování jo a petro123 na burze se takové terárium jak si uváděla dá koupit i s vybavením a 3D pozadím za 300 až 700 Kč no možná i za 1500Kč ale je vybaveno

0 23.02.2012 19:45 ajija 
A takhle jsem ji našel,v krabičce bez vody,bez jídla a ještě zavřenou ve spod ve skříni.A v baráku se netopilo.Jediný štěstí bylo že tu nemrzlo jako v Čechách.
0 23.02.2012 19:36 ajija 
Lidičky nekamenujte mne,ale je to nalezenec a tohle bylo jediný dostupný řešení.
Už jí chystám nový bydlení akorát musí vyvětrat.Má to 55x40x40 snad to bude stačit.
Kriste pane, tomuhle snad říkáš terárko? To je přepravní box a to je sakra rozdíl! Divíš se, že odtamtud chce pryč? Pořiď jí normální
TERÁRIUM o rozměrech cca 60 cm × 40 cm × 35 cm (d × h × v), správě jí ho vybav, přinejlepším k ní pořiď ještě jednoho gekončíka a potom bude spokojená. (Např. tady
boalokvenc.cz/… , cena terária o uvedených rozměrech se pohybuje kolem 1100,- Kč...)
no tak do toho boxu bych dal tak šneka napřklad achatiny nebo něaké jiné oblovky ale gekončíka asi nevíš co. zkus koupit terárium na burze já sem byl na burze v Praze v Holešovicích a tam mneli terárium o základe 60cm delka a 40cm šířka a víška asi taky 40cm a bylo tam hotové krásné 3D pozadí a vybavení např zdroje tepla a světla a ruzné dekorace a to vše jen za 590Kč a pak tam byly i jiné bez 3D pozadí a bez vybavení o stejných rozměrech za 200Kč

Jestli se nepletu tak to je přece přepravní box ne?Chudinka ani se ji nedivím že chce zdrhnout

Moje akvárko není taky nic extra, ale určitě tam má víc životního prostoru

0 23.02.2012 06:36
halaly [25] - Ještěři Co to je za ubikaci

0 22.02.2012 21:49 ajija 
Zdravím lidičky,chci se zeptat,naše Agáta přestala žrát a jediný co ji zajímá je jak zdrhnout z terárka.Je to u gekončíků normální nebo je něco špatně?
Přidat reakci
1 ...... 6
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 1193x