Gekončík noční
Pokojová teplota. Neřeš to. Gekončíci v přírodě žijí v extrémních podmínkách, cokoli jim v terku zřídíš, bude pro ně pohodička...
Hubeňoura láduj tučným: vypasené moučňáky posypané mineráli a vitamímy... Nízká teplota taky přijde vhod, to zvířátko si začne vytvářet zásoby v ocásku apod. Pro gekončíky není nic horšího, než je začít rozmalovat
Ládovat, ládovat a ládovat. Naši gekončíci mají denně k dispozici misku s moučňáky oválenými v mineráliích a vitamínech, a ob den pomenší cvrčky vypuštěné do prostoru terka...
Pod tím mechem je schovaný topný kabel
. Dokonce i zdánlivě jednolitý "domeček z kůry" je vytvořen z několika kusů kůry zastřešených mechorostem (šikovná záplata), který jsem pak posypal hlínou...
Bez ohledu ale na to, jak jsou jednotliví gekončíci velcí - s víc jak dvaceticeticentimetrovým Pištou se ani ne poloviční prťouskové ohromně kamarádí a dokonce se mu vozí na hřbetě
Já se v těch plemenech nevyznám, ale taky vím, že si s tím kamarád Luboš neláme hlavu. Dává prostě dohromady zdravá silná zvířátka, a víc jak na nějakou kresbu kouká na to, aby potomstvo bylo zdravé a silné v dospělosti
Máme od něj šest gekončíků (viz. fotky v mé prezentaci vousatek a čukval), každého jinak zbarveného. Jeho četné odchovy jsou k dostání zadarmo, vždy ale jen do dobrých rukou
Gekoni jsou krásní! A to terárko.. To nemá chybu!!
Ten mech je super!
To je supr zpráva
koukal jsme na fotky a má moc pěkný gekončíky, chtěl bych se jen zeptat jaký odchovy barevných forem gekončíků má? jestli teda víš
Jinak plánuju postavení dalšího terárka buď 80x40x40 nebo 100x40x40 DxSxV co na ty rozmery rikas? Je to vhodny pro 4-5 gekonciku?
0 30.12.2012 13:01 Lenka – střevlíček
Z červíka v teráriu s mi vylíhl brouk (střevlíček platynus assimillis), dočetla jsem se, že se tito brouci živí brouky a plži. Je možné aby tento brouk zaůtočil na genčíka? Nejsem si totiž jistá jestli se jich nevylíhlo víc.
Odchovů by byl od mého výborného kamaráda ranec co chvíli a docela zadáčo. Letos na podzim měl dokonce - a teď bacha! - dvě jednovaječná životaschopná mláďata vylíhnuvší se z jediného "přerostlého bramboroidního vejce ve tvaru tlustého X" (ten tvarový paskvil dal do inkubátoru jen ze zvědavosti, jakože co to udělá - a nestíhal se divit, když se mu z osmnácti vajec vylíhlo ve finále devatenáct mladých a ta dvojčata jsou mackové, k tomu každý úplně jinak zbarvený
)
Vyšlechtěná plemena to určitě nebudou, každé zvířátko je výrazně individuálně zbarveno (viz. má čukvalo/vousatková prezentace, kam jsem jejich fotečky přihodil do samostatné kolonky), možná by se Ti ale jako plemeníci hodit mohli
Sdílím tvé nadšení. Já se zase po několika letech co gekouše mám rozhodl, že si postavím inkubátor a pokusím se odchovat malé..
Tak si změř strop, zaběhni ke sklenářovi ať ti to uřízne, zároveň do toho vyřízne větrací otvory a do těch potom vlep nějakou tu síťovinu či co, aby ti neutíkalo krmení.
Nejlépe nějakou nerezovou, pač kov a sklo se k sobě hodí..
Třeba dřevěná deska. Z čeho bude zbytek terka?
Buď na řetízek nebo to nechat vyset jen za káblík, který přichytíš ke stropu hřebíčkem, skobičkou nebo tak něčím. Nakonec bych to stejně zapatlal "stropním" pozadím, takže přívodní kabel jako takový by nebyl vidět, kromě kousku, který by vysel..
Na kovovou síťovinu bych se vykašlal a nechal žárovku klasicky v keramickém "květináči".
Jiri_99 napsal: A samice
Děkuji moc, jdu pro větší zvířátko, takže pohlaví by neměl být problém poznat
A samice
Určitě na zdravotní stav, vizualně shlédnout, jestli na sobě nemá něco, co tam být prostě nemá /ikdyž si myslím, že na tera burze nikdo nemocné zvíře prodávat nebude.. nenechat se zmást svlekem - teď na burze v Olomouci se mi před očima jedem malý gekoušek svlékl
/, jestli není podvyživený nebo naopak překrmený, aby chovatel byl schopný sdělit věk, druh a pohlaví.. A v neposlední řadě bych se zeptal v jakých podmínkách žil a čím byl krmený..
Jinak pohlaví poznáš snadno viz. foto. Ale jen u dospělého jedince. U mladých je to s určením pohlaví horší. To se pak člověk musí spolehnout na slova chovatele, při jaké teplotě vajíčka inkuboval a ani to nezaručí 100% jistotu pohlaví..
Na foto samec
Byla by ale škoda to zabalit, ne? Prostě jsi měl dva samce. Je to sice moc smutné, ale dva se na malém prostoru nesnesou. Podruhé už budeš mít samice a všechno bude v pořádku.. Budu držet palce.
Ano já vím, že v takovém věku neni pohlaví ještě přesně rozpoznatelné, ale opravdu to nevypadalo na samečky
a i inkubační teplota byla na samice, sice se při ní mohou vylíhnout i samci, ale snad ne tak často.
Gekončíci jsou nádherná zvířata, klenotem každého terária, ale bojim se, že kdybych si pořídil další, tak se mi stane něco podobnýho
U takhle mladých zvířat nejde určit na 100% pohlaví, takže to dle mého samice nebyly,.....
0 07.10.2012 10:33 gaster [15] - Ještěři Chtěl bych se zeptat jak je možné, že se mi popraly nejspíš 2 samice ve věku 3 a 2 měsíce s velikostním rozdílem cca 1 cm, tak, že když mě v noci vzbudily a konečně jsem je od sebe dostal, tak jedna už byla mrtvá a druhá na tom byla líp, ale když jsem ji ráno viděl.
Nedokázala se téměř ani pohnout, tak jsem ji musel dát do mrazáku? :( :( :( :(
Byly to moje první gekončice, asi s chovem těhle mazlíčků skončim, nechci aby se mi něco takovýho stalo znova
0 05.10.2012 12:14 Sewer [151] - Ještěři První dotaz zněl "kolik", tak já říkám klidně 5
...jednoho samce a 4 samice. Jsou to děsně společenský zvířata. Budou se tam mít báječně. Budou se společně vyhřejvat a nebo zase krčit namačkaný v úkrytu. Je to krásněj pohled.
...ani bych se nebál šesti kousků
ale potřeba pořádně využít prostor. Aby nebyli na holý zemi. Chce to členitý pozadí, skalky a podobně.
Doporučil bych třeba i něco takovýhleho -
terarka.net/jesteri/clanek/125-vyroba-ukrytu-nejen-pro-gekonciky Pokud do vodopádu zassadíš nějakou pěknou kytku, tak proč ne, ale jjinak ke gekončíkům je úplně zbytečný, jak říkal Pogona, udělat hodně úkrytů, pořádný pozadí a budou se tam mít jako v ráji
Já bych ho tam nedával.
V takovém rozměru by uvítali pořádnou "skálu" se spoustou úkrytů např. z opuky či pískovcových kamenů.
0 04.10.2012 18:26 Reptilio – terarium
mam v planu nové terarium o rozměrech 125x45x40 (dxšxv) pro gekončiky tak se chci zeptat kolik gekonu tam můžu dát a jestli můžu do rohu instalovat i takovej vodopádek
Máš na googlu ban na ip ?
0 02.10.2012 18:28 Reptilio – SHTC
Zdravim
Může mi tu někdo poradit co znamená zkratka u gekončíka nočního SHTC
Díky za odpovědi
Pekný deň prajem
Začal som s chovom gekončíkov nočných, obstaral som si terárko 60x35x35, ako podesílku mám ca 90% piesku a 10% Exo Terra Plantation Soil zhotoven ze zhutněného vlákna skořápek kokosových ořechů. V tomto substráte mám osadenú živú rastlinu (viem nedoporučuje sa to, ale zatial s tý nemám problém) Samozrejme som tam vytvoril ukryty, prikladám foto terárka. Od chovateľa na ifauna som si kúpil dvoch gekoníkov, majú 3mesiace, podľa chovateľa jedna samička jeden samec, neviem podľa čoho to určil v tak mladom veku. Ten väčší gekončík(boy) žere čo vidí a by zjedol aj mňa keby je väčší
avšak ten menší gekončík(girl), dal som aj foto, nejak nespolupracuje a nic nejí. Jídlo si nevšíma len zatvára oči a stále spí. Myslel som že sa mu len nepáči zmena a musí si zviknúť, ale nelepší sa to, skorej horší. Spolu vychádzajú moc dobre, zviknú spolu ležať, ba aj ten malý si vilezie na velkého a sú spokojný
zlatý su... len neje. Čítal som v konverzácii nižšie, že použiť biely jogurt s ovocím, poprípade so živou potravou. Vyskúšam to, len ten veľký to zje skorej ako to tá krpatá objaví. Môžem ich rozdeliť? Mám prázdne terárko po sklípkanovi. Poprípade, čo by ste mi vedeli iného ešte poradiť? Ďakujem za radu
0 03.09.2012 21:58 Lenalen Problém s kokosem vyřešen (přikládám společné foto), děkuji za vaše rady. Teď mám ovšem horší problém, utekli mi dva nebo tři šváby čokoládový a mám strach, že nám zamoří byt. Poraďte prosím jak na ně.
0 26.08.2012 20:56 Lenalen V teráriu je úkrytů víc (dva kokosy, úkryty z kúry a pár jeskyněk utvořených přímo z polystyrenu při tvorbě zadní stěny) jenže ony chtějí obě do toho jednoho v tom je problém. Jinak se snášej dobře a ten chovatel co mi ji prodával mi trvdil, že už mohou být pohromadě, tím se neomlouvám jen upřesňuji proč jsem je dala k sobě.
Přidat reakci
1 ...... [6] ...... 10
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 4647x