Agama vousatá krmení
0 23.01.2014 15:55 Albert – Agama Krmení

To já nechávám toho cvrčku v terárku ,, a on se k ní přibližuje a spí u ní jako u mámi
Takže mám změnit stravu jo ? Ale když má jenom 21 cm tak na ní saranče bude moc velké né ?
Zkus jí nabídnout jinou živočišnou stravu - saranče/šváb . Pokud je nejí nenechávej(cvrčky) je přes noc / dlouhodobě v teráriu.
0 23.01.2014 15:26 Albert – Agama Krmení
Zdravím moje agama vousatá asi tři dny neměla cvrčka , je to normální , jako by se jich bála a štítila --- před 2dny měla čínský salát tod vše ...
Určitě můžeš

ale jen na přilepšenou. Cvrček by měl zůstat jako základ

0 22.01.2014 14:28 Naďa – Peruphasma schultei jako krmení?
Ahoj, můžu nabídnout agamě vousaté jako krmení čerstvě vylíhlé strašilky Peruphasma schultei? Trošku se nám přemnožily. Ale nejsem si jistá tím "obranným postřikem", které strašilky mají, nevím jestli nejsou pro agamy jedovaté. Díky
Mláďata se můžou futrovat co se do nich vejde

Sám musíš vydedukovat, kolik toho Tvá agámka spořádá.

0 18.01.2014 16:18 Albert – Potrava
Zdavím chtěl jsem se zeptat kolik mám dávat, 2měsíční samici vousatky, larv potemníků???
Děkuji za odpověd

Nasyp je třeba do kelímku od většího jogurtu a strč to agamám pod nos. A klidně zasyp vitamíny a mineráliemi. Je-li únik hmyzu nežádoucí, snadno si to uhlídáš, ještěři si to navíc i poměrně snadno vyzobou

Podávat je pinzetou, máš kontrolu nad nimi a agamy si velice rychle zvyknou
0 24.11.2013 10:49 hrat10 – Jak podávat cvrčky?

Ahoj. Před týdnem jsem si dovezl domu 3 agamky vousaté (od 2 do 2,5 měsíců). Jak jim mám podávat cvrčky? Terárko mám skleněné-800l viz foto. Mám ho dost členité,a i když jsem se snažil,aby se cvrčci neměli kam chovat-tak si nějaká místečka našli. četl jsem celé forum- a mám strach jim tam nasypat najednou deset cvrčků.Prosím moc o radu.
Vyplatí se ale větší kvítka natrhat na menší kousky. Takové, co se ještěrkám pohodlně vejdou do tlamek

I bez míry, pokud je budou, dopřej jim jich i tunu

Ahoj,určitě můžeš. Ale jak se říká,všeho s mírou

0 27.04.2013 21:40 jannaj Dobrý den chtěl bych se zeptat četl jsem že agamy milujou květy pampelišek a mohou se po nich utlouci. Mohu je dát také mladým ??
Agamu stačí ráno a večer orosit, včetně terária a dekorací, olíže si kapky vody, když bude chtít....je to pouštní zvíře, vydrží s minimem vody hodně dní/týdnů,...
agami si berou vodu z ovoce nebo zeleniny nakrajejte tam nadrobno treba jablko a mrkev a uvidite jak bude bastit.
0 07.04.2013 11:46 agama vousatá – Dotaz kdo poradí
Dobrý den včera jsem si koupila na burze malynkou agamu . Nechce nám pít . Prosím porad te co mám dělat

Děkuji za odpověd . Tady je můj e-mail mailto:akunacka@seznam.cz
Pokud nebydlíš u dálnice, nabídni ji vše, co najdeš na louce

Urcite muzes, pry je maji moc radi...dokonce pry i milujou vosy.
0 05.07.2012 15:18 Ramos Dobrý den,chtěl bych se zeptat jestli můžu dát své agamě motýla kterého chytnu na zahradě jak je třeba bělásek a podobně.Děkuji
Ale prdlajs, umřít může i když nešikovně pozře větší berušku, než by měla - čili při souhře nešťastných náhod. Jinak zbodne vosu jako malinu, aniž by jí jakkoli ohrozila

Někde níže jsme to tu už jednou probírali. Vosy vousatkám prostě ohromně chutnají a dokážou je lovit šikovně. V Abecedě teraristy, takovém tom žlutém sešitě od vydavatelství Robimaus, to i velmi pěkně popsal pan Klátil - jak banda vousatek doslova rozcupovala vosí hnízdo a přímo s fanatickou rozkoší sežrala vše co se tam pohlo

. Jenom ze sršní mají strach, těm se vyhýbají širokým obloukem

fajfmen napsal: I kdybys dala vousatce sežrat živou vosu, nebude to pro ni nebezpečné
to je pro mne novinka, na netu jsem cetl ze muze bodnout, a pogona na to muze umrit..(otece ji jazyk atd..)
I kdybys dala vousatce sežrat živou vosu, nebude to pro ni nebezpečné
Jakýkoli hmyz zabarvený do běla je krátce po svleku, pro ještěřího konzumenta je tím pádem měkčí, chutnější a lépe stravitelný. Toť vše

Zrovna ty bílé mají zvířata nejraději....je to čerstvě svlečený cvrček....dělaj to i červy,šváby,sarančata....
Stačí cvrka volně pustit do Terra a ona si poradí...

0 12.06.2012 20:40 Micifuza – Agama krmeni
Zdravim chci si koupit agamu ktera ma 6 mesicu a zatim umí jist jen z pinzety..chci se zeptat jak ji naucit aby chytala cvrcky sama?dekuju predem
ono to vypadá, že se mi tam asi někde vylíhly

měla sem masový červy.. zakuklili se.. a mladší brácha si s nima taky trochu hrál

takže byly čistý.. ale tak.. jaký brouci nejsou špinavý
jinak už mi to moje malý vousátko žere zelený

po měsíci.. úspěch.. začala sem nakonec krmit švábama, cvrčci mě prostě štvali.. a roste jako z vody..
a nebo to prostě nestihnou bodnout..

těžko říct, třeba jsou agamy šikovnější než třeba náš pes... ten věčně chytal vosy a taky věčně dostával žihadla

no já bych řekl že jsou něak přizpůsobený
a nebo je to pro ně čest být sežrán agamou

jak se ochladilo tak mi do pokoje nalítalo dost much tak sem je nachytala.. dneska jich měl nějakých 5.. a tim, že sme malinký.. 15cm.. tak se toho moc do něj nevejde.. a už cvrčka nechce jak je naprásknutej mouchama.. tak přemýšlim jestli je to horší než ty cvrčci nebo ne..
jj souhlas kdyď se chodí třeba jít smýkat hmyz protože je to pro ně hodně výživný a to neplatí nejen pro agamy

Ahoj janetko...mouchy, masařky, včely, vosy, komáry, červy, šváby, housenky, motýly, berušky...... prostě všechno

Je to pro ně pochoutka

0 16.05.2012 18:42 janetka7 – mouchy
a co normální mouchy a masařky? moc výživný asi nebudou co.. ale malej se po nich může utlouct

pohled na to jak je chytá v letu je úžasnej..
Včely a vosy fakt považují za pochoutku (pan Klátil v jedné své příručce dokonce popisuje, jak jeho vousatky doslova rozcupovaly spadlé vosí hnízdo přímo s fanatickou náruživostí

), naopak ze sršní mají až panickou hrůzu a okamžitě se pokouší zalisovat do podkladu, jakmile jen jednu uvidí...
Jelikož to není Tvůj první dotaz, bylo by dobré založit si tu prezentaci, ať si můžeme udělat obrázek a lépe poradit

0 13.05.2012 11:47 Sonystar Dobrý den, moje 4 měsíční agama vousatá, která dřív sežrala tak 10-12 cvrčků denně, už pár dní sežere tak jednoho, dva cvrčky denně a trus není tak pevný. Na to, že má bodovku i UVB pod kterými se pravidelně rozvaluje, zlenivěla poslední dobou. jediné, po čem jde velmi divoce, jsou masový červy ( moučňáky jí nedávám).myslím, že by asi bylo nejlepší změnit dodavatele cvrčků. Co myslíte vy? Prosím o radu a moc děkuji.
Z vlastní zkušenosti nevím ale v jedné publikaci se o tom píše jako o pochoutce pro vousatky(o včelách).
0 11.05.2012 19:37
Sewer [151] - Ještěři Taky bych se bál píchnutí do jazyka nebo kamkoliv v tlamce, ale vím, že jsem tu vloni nebo předloni četl (tuším od fajfmena?) větu (která mi utkvěla v hlavě

) "občas si sezobne nějakou včelku".
Je to tedy opravdu 100%ně bezpečné?
Téma "Agama vousatá" je už v pořádku, odemčené ( díky za upozornění )

Nedorůstá ani ocásek, ani utržené trny, ani vypadlé zuby. Regenerace agam je narozdíl od leguánů silně omezená a spočívá jen v zajizvení poškozených částí těla. Důsledky jakéhokoli většího poranění jsou u nich bohužel trvalé

Přidat reakci
1 ...... 9
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 5989x