Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Agama vousatá krmení

NápovědaFórum » Ještěři » Chov 

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Agama vousatá krmení
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2014 15:55 Albert – Agama Krmení
Fotka k příspěvku To já nechávám toho cvrčku v terárku ,, a on se k ní přibližuje a spí u ní jako u mámi :-D
Takže mám změnit stravu jo ? Ale když má jenom 21 cm tak na ní saranče bude moc velké né ?

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2014 15:35 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: Albert
Zkus jí nabídnout jinou živočišnou stravu - saranče/šváb . Pokud je nejí nenechávej(cvrčky) je přes noc / dlouhodobě v teráriu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2014 15:26 Albert – Agama Krmení
Zdravím moje agama vousatá asi tři dny neměla cvrčka , je to normální , jako by se jich bála a štítila --- před 2dny měla čínský salát tod vše ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2014 08:00 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Naďa
Určitě můžeš :-) ale jen na přilepšenou. Cvrček by měl zůstat jako základ ;-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2014 14:28 Naďa – Peruphasma schultei jako krmení?
Ahoj, můžu nabídnout agamě vousaté jako krmení čerstvě vylíhlé strašilky Peruphasma schultei? Trošku se nám přemnožily. Ale nejsem si jistá tím "obranným postřikem", které strašilky mají, nevím jestli nejsou pro agamy jedovaté. Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2014 18:04 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Albert
Mláďata se můžou futrovat co se do nich vejde ;-) Sám musíš vydedukovat, kolik toho Tvá agámka spořádá. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2014 16:18 Albert – Potrava
Zdavím chtěl jsem se zeptat kolik mám dávat, 2měsíční samici vousatky, larv potemníků???
Děkuji za odpověd :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2013 19:54 Muž Felix [755] - JeštěřiRe: hrat10
Nasyp je třeba do kelímku od většího jogurtu a strč to agamám pod nos. A klidně zasyp vitamíny a mineráliemi. Je-li únik hmyzu nežádoucí, snadno si to uhlídáš, ještěři si to navíc i poměrně snadno vyzobou ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2013 18:45 Muž vitticeps [21] - www.davidmuzicek.cz
Pinzeta je možnost.. nebo jim můžeš odstranit zadní nohy a dát je do misky. Dělají se i takové, které mají okraj zahlý dovnitř, takže se hmyz nedostane ven. Podle mě ale nejjednodušší krmit švábama blaptica dubia. To nejsou žádní rychlíci, jsou výživní, necvrkají a hlavně ti v noci nepokoušou agamy, což u cvrčků hrozí (tedy zejména pokud je jich více, převážně dospělci a u malé agamky).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2013 14:10 Muž poltergeist [183] - pavouci, štíři, ještěři, obojživelníciRe: hrat10
Podávat je pinzetou, máš kontrolu nad nimi a agamy si velice rychle zvyknou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2013 10:49 hrat10 – Jak podávat cvrčky?
Fotka k příspěvku Ahoj. Před týdnem jsem si dovezl domu 3 agamky vousaté (od 2 do 2,5 měsíců). Jak jim mám podávat cvrčky? Terárko mám skleněné-800l viz foto. Mám ho dost členité,a i když jsem se snažil,aby se cvrčci neměli kam chovat-tak si nějaká místečka našli. četl jsem celé forum- a mám strach jim tam nasypat najednou deset cvrčků.Prosím moc o radu.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2013 20:35 Muž Felix [755] - JeštěřiRe: jannaj
Vyplatí se ale větší kvítka natrhat na menší kousky. Takové, co se ještěrkám pohodlně vejdou do tlamek ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2013 20:30 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: jannaj
I bez míry, pokud je budou, dopřej jim jich i tunu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2013 07:28 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: jannaj
Ahoj,určitě můžeš. Ale jak se říká,všeho s mírou;-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.04.2013 21:40 jannaj
Dobrý den chtěl bych se zeptat četl jsem že agamy milujou květy pampelišek a mohou se po nich utlouci. Mohu je dát také mladým ??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2013 12:44 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: agama vousatá
Agamu stačí ráno a večer orosit, včetně terária a dekorací, olíže si kapky vody, když bude chtít....je to pouštní zvíře, vydrží s minimem vody hodně dní/týdnů,...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2013 12:23 Muž ivanos [0] - JeštěřiRe: agama vousatá
agami si berou vodu z ovoce nebo zeleniny nakrajejte tam nadrobno treba jablko a mrkev a uvidite jak bude bastit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2013 11:46 agama vousatá – Dotaz kdo poradí
Dobrý den včera jsem si koupila na burze malynkou agamu . Nechce nám pít . Prosím porad te co mám dělat :) Děkuji za odpověd . Tady je můj e-mail mailto:akunacka@seznam.cz
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2012 22:50 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Ramos
Pokud nebydlíš u dálnice, nabídni ji vše, co najdeš na louce ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.07.2012 15:31 Muž Číža [4] - JeštěřiRe: Ramos
Urcite muzes, pry je maji moc radi...dokonce pry i milujou vosy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.07.2012 15:18 Ramos
Dobrý den,chtěl bych se zeptat jestli můžu dát své agamě motýla kterého chytnu na zahradě jak je třeba bělásek a podobně.Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2012 22:52 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Jervis
Ale prdlajs, umřít může i když nešikovně pozře větší berušku, než by měla - čili při souhře nešťastných náhod. Jinak zbodne vosu jako malinu, aniž by jí jakkoli ohrozila ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2012 22:16 Muž Felix [755] - JeštěřiRe: Jervis
Někde níže jsme to tu už jednou probírali. Vosy vousatkám prostě ohromně chutnají a dokážou je lovit šikovně. V Abecedě teraristy, takovém tom žlutém sešitě od vydavatelství Robimaus, to i velmi pěkně popsal pan Klátil - jak banda vousatek doslova rozcupovala vosí hnízdo a přímo s fanatickou rozkoší sežrala vše co se tam pohlo :-D . Jenom ze sršní mají strach, těm se vyhýbají širokým obloukem :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2012 21:39 Muž Jervis [1] - JeštěřiRe: fajfmen
fajfmen napsal: I kdybys dala vousatce sežrat živou vosu, nebude to pro ni nebezpečné ;-)

to je pro mne novinka, na netu jsem cetl ze muze bodnout, a pogona na to muze umrit..(otece ji jazyk atd..)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2012 11:40 Muž Sewer [151] - Ještěři
S tou vosou (nebo včelou) to pořád nechápu. Jakto že je nebodne? Vždyť to žihadlo jim pracuje i po smrti. :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.06.2012 21:31 Muž Felix [755] - JeštěřiRe: Simona
I kdybys dala vousatce sežrat živou vosu, nebude to pro ni nebezpečné ;-)
Jakýkoli hmyz zabarvený do běla je krátce po svleku, pro ještěřího konzumenta je tím pádem měkčí, chutnější a lépe stravitelný. Toť vše :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   19.06.2012 12:17 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: Simona
Zrovna ty bílé mají zvířata nejraději....je to čerstvě svlečený cvrček....dělaj to i červy,šváby,sarančata....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2012 10:12 Simona
ahoj chtela jsem se zeptat davam agame obycejne cvrcky ale jeden znich je bili neni pro ni nejak nebezpecny nema nejakou nemoc nebo ne ? bileho cvrcka vidim totiz poprve dik za odpoved :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2012 04:49 Muž Sewer [151] - Ještěři
Přesně tak, Agama je lovec...to je jako učit rybu plavat :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2012 20:51 Muž Číža [4] - JeštěřiRe: Micifuza
Stačí cvrka volně pustit do Terra a ona si poradí... :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2012 20:40 Micifuza – Agama krmeni
Zdravim chci si koupit agamu ktera ma 6 mesicu a zatim umí jist jen z pinzety..chci se zeptat jak ji naucit aby chytala cvrcky sama?dekuju predem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2012 19:21 Žena janetka7 [0] - JeštěřiRe: Sewer
ono to vypadá, že se mi tam asi někde vylíhly :-D měla sem masový červy.. zakuklili se.. a mladší brácha si s nima taky trochu hrál :) takže byly čistý.. ale tak.. jaký brouci nejsou špinavý smich

jinak už mi to moje malý vousátko žere zelený :-) po měsíci.. úspěch.. začala sem nakonec krmit švábama, cvrčci mě prostě štvali.. a roste jako z vody..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2012 12:20 Žena Verčák [112] - JeštěřiRe: khopikcopin
a nebo to prostě nestihnou bodnout.. :-) těžko říct, třeba jsou agamy šikovnější než třeba náš pes... ten věčně chytal vosy a taky věčně dostával žihadla :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2012 20:50 Muž khopikcopin [8] - Ještěři – hmm
:-O no já bych řekl že jsou něak přizpůsobený
a nebo je to pro ně čest být sežrán agamou smich :-D
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2012 20:35 Muž Sewer [151] - Ještěři
No...až na to, že moucha sedne na každý houno :-D
Hele a jak je možný, že včela ani vosa jim žihadlem neublíží? :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2012 18:57 janetka7 Re: khopikcopin
jak se ochladilo tak mi do pokoje nalítalo dost much tak sem je nachytala.. dneska jich měl nějakých 5.. a tim, že sme malinký.. 15cm.. tak se toho moc do něj nevejde.. a už cvrčka nechce jak je naprásknutej mouchama.. tak přemýšlim jestli je to horší než ty cvrčci nebo ne..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2012 18:51 Muž khopikcopin [8] - Ještěři – souhlas
jj souhlas kdyď se chodí třeba jít smýkat hmyz protože je to pro ně hodně výživný a to neplatí nejen pro agamy ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2012 18:47 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: janetka7
Ahoj janetko...mouchy, masařky, včely, vosy, komáry, červy, šváby, housenky, motýly, berušky...... prostě všechno:-D Je to pro ně pochoutka;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2012 18:42 janetka7 – mouchy
a co normální mouchy a masařky? moc výživný asi nebudou co.. ale malej se po nich může utlouct smich pohled na to jak je chytá v letu je úžasnej..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2012 16:19 Muž Felix [755] - JeštěřiRe: Verčák
Včely a vosy fakt považují za pochoutku (pan Klátil v jedné své příručce dokonce popisuje, jak jeho vousatky doslova rozcupovaly spadlé vosí hnízdo přímo s fanatickou náruživostí :-D ), naopak ze sršní mají až panickou hrůzu a okamžitě se pokouší zalisovat do podkladu, jakmile jen jednu uvidí...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2012 17:47 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Sonystar
Jelikož to není Tvůj první dotaz, bylo by dobré založit si tu prezentaci, ať si můžeme udělat obrázek a lépe poradit ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2012 17:16 Muž vitticeps [21] - www.davidmuzicek.cz
Myslím, že se jí ti cvrčci zkrátka přejedli.. Zkusil bych šváby nebo sarančata.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2012 11:47 Sonystar
Dobrý den, moje 4 měsíční agama vousatá, která dřív sežrala tak 10-12 cvrčků denně, už pár dní sežere tak jednoho, dva cvrčky denně a trus není tak pevný. Na to, že má bodovku i UVB pod kterými se pravidelně rozvaluje, zlenivěla poslední dobou. jediné, po čem jde velmi divoce, jsou masový červy ( moučňáky jí nedávám).myslím, že by asi bylo nejlepší změnit dodavatele cvrčků. Co myslíte vy? Prosím o radu a moc děkuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2012 21:19 Žena Verčák [112] - Ještěři
Dobrá tedy, příště nebudu stresovat a počkám jestli se mu povede tu lítající potvoru chytnout.. :-) taky jsem na internetu četla že něčí agama chytá včely běžně.. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2012 20:18 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: Sewer
Z vlastní zkušenosti nevím ale v jedné publikaci se o tom píše jako o pochoutce pro vousatky(o včelách).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2012 19:37 Muž Sewer [151] - Ještěři
Taky bych se bál píchnutí do jazyka nebo kamkoliv v tlamce, ale vím, že jsem tu vloni nebo předloni četl (tuším od fajfmena?) větu (která mi utkvěla v hlavě :-) ) "občas si sezobne nějakou včelku".
Je to tedy opravdu 100%ně bezpečné?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2012 15:29 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Verčák
Téma "Agama vousatá" je už v pořádku, odemčené ( díky za upozornění ) :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2012 13:50 Muž Dante [2] - Ještěři
Nemusíš se ničeho bát. Vosy i včely agamy vousaté běžně loví. Jejich jed pro ně není nijak nebezpečný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2012 09:25 Žena Verčák [112] - Ještěři
Z nějakého důvodu je téma "agama vousatá" uzavřeno tak teda semhle:
právě mi do pokoje vletěla vosa/včela (nestačila jsem si všimnout) a jelikož mi Čaki zrovna běhá volně po pokoji mohla se zbláznit aby ji chytla. Létající zvíře naštěstí odletělo oknem dřív bež se Čaki naučila lítat taky ale pro příště, je to pro agamu hodně nebezpečné? Přece jenom takové píchnutí od vosy/včely přímo do tlamy by nemuselo dopadnout dobře ne? Tak co mám jí příště nechat lovit, nebo odhánět létající zvíře? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2012 23:48 Muž Felix [755] - JeštěřiRe: Tuf
Nedorůstá ani ocásek, ani utržené trny, ani vypadlé zuby. Regenerace agam je narozdíl od leguánů silně omezená a spočívá jen v zajizvení poškozených částí těla. Důsledky jakéhokoli většího poranění jsou u nich bohužel trvalé :-O

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 9

Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 5989x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/249-agama-vousata-krmeni?od=180