Agama vousatá krmení
Přesně tak, nezbývá než posypat cvrčky, ty moučňáky ale nevzdávat, prostě na ně momentálně nemá chuť, časem si je ale určitě s chutí taky dá

Tak jí posyp ty cvrčky těma vitamínama.
Ahoj Lenko...jak jsi přišla na to, že je tvoje agama obézní??
Když byla obézní moje první, tak to jaksi nepřežila.

Veterinář mi poradil chvíli nekrmit a potom dávat menší porce.

0 30.12.2011 11:01 Lenka ahoj co mam dělat když ma agama obezitu mam ji nechat chvili nezrat?? dekuju moc za odpoved.
Ano, ano, mnohem větším strášákem a "vázačem vápníku" jsou ale rajčata a citrusy, ty by se měli objevit v jídelníčku ještěra tak 5krát do roka, ideálně však nikdy
Složky v nich obsažené totiž na sebe dokonale naváží vápník a odvedou z těla ještěra ven.
To je fakt

. Občasný malý přídavek strouhané mrkvičky do většího mixu zeleniny sice může být ještěrce i prospěšný, nutně se to ale musí vyvážit zvýšením podílu vápníku. U nevybíravých odolných všežravců jako jsou pogony to sice relativně snadno doženeš třeba větším množstvím pampelišek (bohaté na vápník) s přimýcháním trochy nejmladších výhonků kopřivy (čistící účinky), u některých potravně vyhraněnějších druhů je ale lépe vynechat ji úplně

Paradoxně spousta chovatelů své plazy mrkví v dobré víře přímo láduje, dlouhodobě ale nedělají dobře (pokud strava není celkově velice bohatá a zmíněný kořen povýšili na základní komponent)

mrkev? a já měla pocit, že mrkev zrovna ne..
To jsi měla dobrý pocit.....mrkev odvápňuje.....
mrkev?

a já měla pocit, že mrkev zrovna ne.. no nic aspoň má Čaki novou věc na jídelníčku

Omezit

jsou to popelnice

a začni přidávat i "zelené" krmení, ideální je čínské zelí a mrkev

to určitě jo

však se dodělává nové terko tak přibyde i příbytek pro sarančata
Určitě budou i v lepší formě než ty z obchodu.A hlavně o polovinu levnější
jojo já vím

jenže na ně zatím nemám dost velkou nádobu aby přežili delší dobu ve větším počtu

takže až ji pořídím budu si je brát od něj

V Opavě se dají od chovatele sehnat sarančata za 4Kč střední a za 5 dospělé a má na výběr několik druhů cvrčků, švábů a potemníky.
Jo dík, jednou jsem takhle koukala na jedno video na youtube kde měla vousatka nějakou malou rybku, tak jsem myslela jenom třeba na zpestření.
vitticepsce určitě ne

ony na australských pouštích s nimi totiž tak nějak nepříjdou do styku

Můžu jí tu rybu dát? Třeba neonku?
Dobrý den, můžu dát agamě na zpestření malou rybičku? Viděla jsem už nějaký videa kde je měli, ale aby jí to nějak neublížilo nebo něco takového. Opravdu jen jednou třeba za 5 měsíců.
Ředkvičky bych agamě nedával

Mám doma ředkvičky a napadlo mě, že bych se o ně podělila i s naší agamkou, ale z toho co jsem našla na netu si nejsem jistá, jestli může přímo ředkvičky nebo jen listy? Díky moc za odpověď

0 06.09.2011 20:48
Verčák [112] - Ještěři Já kupuju cvrčky i sarančata na kusy.. cvrček tu v Opavě stojí všude 1 Kč.
U sarančat je to složitější... v albertu stojí dospělý 9 a zbytek 7, ve zveráku ve městě stojí všechny velikosti 8, u kauflandu stojí 9, a v tescu 10

takže tak

(nejraději kupuju ty malé v Albertu protože se mi doma stejně svlečou a je z nich dospělá potvora)
ďakujem

Dneska jsem byl v Hustopečích (jižní Morava) ve 2 zverimexech. Jeden starší, tam mají cvrčky myslím za 85Kč a vypadají..... no docela jetě. Pak je tam jeden nový, sice chameleóna za 1390Kč, Agama to samé. Dneska jim tam došli cvrčci snad všech velikostí. Já potřeboval malé pro mládě felsumy. V pohodě paní ochotná a volala mi, že jim už přišli. Cena 45Kč za Mkové cvrčky a je jich tam snad 50. Spokojen jak blecha.
0 06.09.2011 18:24
Sewer [151] - Ještěři Švábi sem v obchodě viděl jen jednou - v Praze na Černém Mostě. Byli hodně veliký, krabička stála 80,- ale kolik jich tam mohlo být? Možná 10. Sarančata většinou stijí 10,- jedno. Ale jednou se mi podařilo koupit v Praze v Horních Počernicích v Pet Centru 10 sarančat za 50,- ale potom sem je tam za 50,- viděl vždycky jen po 5ti kusech. Zophobasy mají buď 3,- za kus, ale já je kupuju v Hornbachu, kde stojí asi 40,- krabička a tam jich je 50-60 kusů. A cvrčci se pohybují taky okolo 40 Kč za krybičku, ale tam jich je většinou podle velikosti = čim větší, tím míň. U nás ve městě (Stará Boleslav) mají velkou krabičku docela velikých cvrčků za 80,- a je na ní napsáno, že je tam 40 kusů.
...ale já si je kupuji na litry od p.Měšťánka. Našel jsem si ho na
www.ifauna.cz , ale teď tam ten jeho inzerát nemůžu najít. Jeho mail je mailto:jarmess@centrum.cz, jeden litr středně velkých banánových cvrčků mě i s poštovným vyjde přibližně na 500,-
Prodává myslím i jiný hmyz, ale to by jsi se s ním už musel domluvit

chcel som sa spýtať ako sa zhruba pohybujú v Čechách a na Slovensku ceny za cvrčkov a švábov?kolko približne za kus?
Papriku (i jiné, výrazně aromatické rostliny) rozhodně vynechej a zkrmuj jen chuťově nevýrazné listí se správným obsahem živin (viz. nutriční tabulky v kdekteré chovatelské příručce). Cokoli na téma koření je ale úplně špatně. Výraznou specifickou chuť tam způsobují alkaloidy, tedy jedy, díky nimž by otázka v tom směru mohla klidně znít i: "je lepší kouřit u malých dětí fajfku, doutník, nebo cigarety?" Odpověď je jasná - ze zmíněného NIC!

ok,ďakujem

To měla být asi voda se savem, ne?

...voda se sacem?čo to je?

Papriku nevím, ale když jí nahrubo nastrouháš, tak by s tím nemusel být problém

Jinak s tím teráriem - u agamy bych řekl, že stačí jednou za půl roku vyměnit nebo proprat písek a dobrá desinfekce bude voda se sacem, akorát to pak dobře vymej a nech vyčuchnout

U gekončíků čistím písek časteji, tak jednou za 3 měsíce

...nikde som sa nedočítal,či môžem dať Agame papriku...a ešte sa chcem opýtať po akej dobe mám dezinfikovať terárium a hlavne čím?..ďakujem

No určitě

vhodný je i jetel a jitrocel. Přes zimu pak salát, čínské zelí a okurka

0 27.08.2011 19:41 messi133 Když už je řeč o jídle agamy vousaté,chtěl bych se zeptat jestli můžu dát agamě vousaté teď když nejsou květy pampelišky jen listy??Děkuji.
To už můžeš zkusit jednodenní hole podat, těch cca 20cm celkové délky je takové minimum

No ty 3cm by ještě mohly být, ale víc už ne

ono má 3cm na délku a skoro 1cm na obvodu, tak nevím
koupili jsme si ve zverimexu,ale nevíme jak je staré,dala nám to nejmenší co měli.Jak velké by mělo být? To naše má 3cm, dík za rychlou odpověď.
Určitě ano, ale max. třídenní, pak už by jej nemusela pozřít

Přidat reakci
1 ...... 9
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 5989x