Nevím, jestli to sem mám psát a jestli mě za to neukamenujete, ale vše dobře dopadlo a tak se podělím o zkušenost.
Tuhle krasavici (krasavce?) jsme potkali na našem vodáckém výletě u řeky Zrmanji (točil se tam Vinetou) v Chorvatsku. Pro mě až neuvěřitelné, že vlastně někde žijí volně, divoce, mimo terárka...
Ještě do třetice,není krásná?Skorotchán řekl,že jsem jediná,kdo je z ní nadšený.Myslím,že si oba oddechli,když jsem ji odnášela pryč.
Já měla srdce až v krku při focení,aby mi náhodou neutekla,ale myslím že užovka taky neměla zrovna dobrý pocit
Před sedmi hodinami jsem byla lovcem hada.Nevím kudy,asi hlavnmi dveřmi k nám do bytu zavítala užovka.To bylo něco pro manžela,tak bledýho jsem ho dlouho neviděla.Zrovna seděli u stolu v chodbě se skorotchánem dcery.Hned jsem byla v podezření,že utekl mně.
Další postává přes sousedy a taky přidává klapací taneček.
Tak spí naši miláčkové ( letos máme na baráku a okolních prostorách 12 hnízd jiřiček a vlaštovek a to nevím kolik jich je na půdě přímo pod střechou ).
Až na to,že je to náš slimák,ne španělák. Já se slimákama marně bojuju a představa,že si ho pořizuju za 129 kč,mě taky dostala
Asi tak nějak to vypadá,je to zatím neobsypané hlínou.to musím letos udělat.Jen musím domyslet,abych ke všemu měla přístup při údržbě.Kupodivu se tam rybičkám daří,už jsem viděla tři miminka.To mě teda dost překvapilo,že už jsou mladý.Dala jsem karásky do vany 19.4.2014.
Mám venku vany osázené lekníny a vodními kvítky,do jedné jsem dala karásky od sousedů.Druhá zůstala bez ryb.Samozřejmě tam bylo hned plno komářích larev.Musela jsem nasadit karásky z domu.Do večera byla vana vymetená.Jediný komár tam nezůstal.Vím,že to je spíš do rybiček ( tam by mě myslím ukamenovali ).Proč to píšu.Než jsem dala rybky,viděla jsem na hladině mušku,která lovila ty komáří larvy.Byla jsem překvapená,jak rejdila po vodě a naháněla je.Jak na potvoru nemám doma chytré knížky,abych našla,co to je.
Jo, tak přesně to se stalo v první chvíli mě: "Ty vole, von je mrtvej!!!
Viděli jste někdy chrnět ještěráka rozvaleného na zádech a ještě s frajersky podloženou hlavičkou? Dnes ráno mě takhle čukvala Bublís málem uchechtal (fotka je ale jenom slabý odvárek, to se musí vidět trojrozměrně)
A ještě jeden úlovek.Musela jsem vyčistit od hlíny nádobu,ve které jsem měla stromky na přesazení.Viděla jsem pod ní zalézat ještěrku.Abych ji náhodou nerozmačkala při vylévání bláta,radši jsem se nejdřív podívala pod.Byla tam kráska,tak jsem ji radši dala do kbelíku.Připadá mi,že má bříško.Nechtěla jsem ji moc stresovat,jak viděla foťák,začala zastrašovat.Brzy se uklidnila.Tak jsem opět nadělala asi 15 fotek.Hned jsem ji zase vrátila pod lodnu.
Tenhle tvoreček mi plaval ve 200 litrovém barelu pod okapem.Jak se tam asi dostal?Na střechu jsou 2 patra,bečka je dost vysoká...
Konečně mám kompletní sbírku nalezených žab žijících v ČR poslední byla na řade blatnice skvrnitá, nakonec se zadařilo na jižní Moravě
Ve skleníčku jsem našla i holčičku.Je to modelka nadělala jsem 28 fotek,ani nejančila,jen čučela.Je nádherná a oproti klukovi ( tomu jsem podle fotek napočítala 8 pijáků ),je krásně čistá.Podařilo se mi ji chytit bez velkého honění,tak jsem si ji prohlídla.Zpět na obsah sekce Terária, vybavení, osvětlení,... • Zobrazeno 13161x