Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Rady pro začátečníka

 

NápovědaFórum » Ještěři » Chov 

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránku 4 Přejít na další stránku   1  
Rady pro začátečníka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2013 12:58 Žena Verčák [112] - JeštěřiRe: elegans1
myslela jsem že tohle : www.zoohit.cz/… je žárovna a tohle: www.zoohit.cz/… zářivka asi jsem si spletla pojmy s dojmy :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2013 12:44 elegans1 Re: Verčák
Co to teda je?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2013 12:43 Žena Verčák [112] - JeštěřiRe: elegans1
já vím že jo :-) ale 26 W zrovna zářivka není (teda aspoň jsem to nenašla)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2013 12:41 elegans1 Re: Verčák
Reptiglo se vyrábí jako lineární nebo kompaktní zářivka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2013 12:39 elegans1 Re: Luca
Wattáž žárovky se musí odzkoušet.Záleží to na velikosti terárka a teplotě v pokoji,jeho orientaci atd.Reptiglo být může,ale nutné to není.Podle mě je daleko důležitější kvalitní osvětlení.Na to žárovka a reptiglo stačit nebude.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2013 12:39 Žena Verčák [112] - JeštěřiRe: Luca
repti glo 5 26 W není zářivka ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2013 12:08 Luca Re: elegans1
takže stačí zavěsit obyčejnou žárovku 40W a Repti glo 5.0 26W ??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2013 23:35 JaninaB Re: HammerJoe
Strašně moc děkuju za info. Snad to fakt nic nebude. V tom rohu seděl jeden den. Jinak už zase leze po větvích. Četla jsem někde,že chamíci dospívají v 8 měsících. Našemu je 6 měsíců, tak možná fakt začíná mít jiné chutě. Budu ho sledovat a kdyby se mi něco nezdálo, pošlu foto. Začátkem týdne ale raději ten trus na rozbor pošlu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2013 18:47 elegans1 Re: Luca
Stačí obyčejná žárovka a obyčejná lineární zářivka.Na zářivkách moc nešetři,čím více světla,tím líp.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2013 18:38 Luca
zdravím.poradí mi prosím někdo s výběrem osvětlení do teraria pro felzumu madag. ???? díky
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2013 13:35 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: JaninaB
To že nejí nemusí absolutně nic znamenat 14 dní bez jídla není žádná doba(tz píšeš že jí 1-2 cvrčkz denně)a to že je tmavě zbarvený chvílema také ne...na druhou stranu pokud sedí na zemi v koutě a očividně hubne už něco znamenat může!Jak chameleon sedí na zemi tak určitě nebude něco v pořádku. To že jedl denně 15-20 cvrčků taky není úplně nejlepší(samozřejmě nepočítám dobu dospívání a březí samice) takže se také mohlo stát,že chameleon dospívá a začíná mít jiné starosti než jen jídlo :-) . Další věc je ta,že některá zvířata po podávání sarančí nemusí chtít jinou stravu z vybíravosti,(ještě k těm sarančatům může se stát že z nich chameleon má zácpu a poté nechce přjímat potravu...),většina ještěrů miluje sarančata a s červama je to podobné, u většiny svých zvířat jsem po prvním podávání červů zaznamenal nezájem o cvrčky,ale při následném podání červů se chuť k jídlu vrátila...už jsem to tu zmiňoval,že nedoporučuji krmit chameleony červy kvůli zatučnění.Pokud chameleon nevypadá na umření,není apatický a má v teráriu dobré podmínky, potom bych zvolil klidně menší půst a ona se mu ta chuť do jídla vrátí ;-) . To uvb(reptiglo10.0 26w) klidně používej těch 7-8 měsíců,ale určitě bych nehledal příčinu v uvb zdroji, to by byli příznaky jinačí. Pokud se ti chameleon nezdá ve formě a ztrácí na váze pak bych zvážil návštěvu veterináře,ale hlavně bez pádných argumentů nepodávat ATB ! Ještě bych vzal trus na rozbor. Jinak můžeš přidat fotky...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2013 12:42 Muž Střelec [74] - Ještěři – nejn tlama
Problém s velikosti krmného hmyzu se může projevit i "na druhém konci". Rozměr odpadního produktu je přímo úměrný velikosti pozřeného hmyzu a tudíž může vyvolat obtíže při vylučování. Sice jsem na to v literatuře nenarazil (možná proto, že jsem po tom nepátral), ale považuji to za možný zdroj potíží typu "vyhřezlá kloaka" a podobně. Jen doufám, že mi tuto obavu zkušení chovatelé vyvrátí...

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2013 08:15 JaninaB Re: Střelec
Včera jsem by byla u známé pro sarančata a řekla jsem jí, co máme za problém. Sdělila mi, že kdysi dávno měli stejný problém- tedy stejné příznaky. Náš chamík byl zvyklý na střední cvrčky, 15-20jich denně sežral, ale jak přes Vánoce nebyli, musela jsem mu dát velká sarančata. Ten rozdíl ve velikosti byl velký. Je možné, zda si nějak neporanil vnitřek tlamy a třeba ho ta velká/ tvrdá potrava bolí, když má jíst, a proto nechce žrát a jen občas sezobne červa. Chamíkovi od známé se pak udělal zánět v tlamě.
UVB mi přišlo nové, tak ho ještě nechám v krabici a uvidím, co na to řekne zvěrolékař.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2013 06:36 Muž Střelec [74] - Ještěři – může bejt
Tak to může bejt změnama v terárku. Strašíkovi jsem v sobotu přidal nějaký umělý kytky a od tý doby změnil "záchodovou" větev i vyhlídkový místo. Ale pokud by problémy pokračovaly, asi by to chtělo zvěrolékaře, protože by to nemuselo bejt stresem. Hnědá barva může znamenat jak nespokojenost, tak zdravotní problém.

UVB - taky mam skoro černej konec, a to je v provozu necelej měsíc. V tom chyba nebude.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2013 09:14 JaninaB Re: Střelec
Jojo, v terárku mám ještě 60W na teplo a 4W bodovku světlo. 2x týdně dostává nutrimix+ roboran+biomin H 1:1:1 a jinak denně obaluji v tom Biominu H(vápník). Je to u něj skok ze dne na den. Včera jsem ho poprvé viděla sedět v rohu na zemi- tmavě zbarvený. Nic žrát nechce, jenom ty červy. Když ale vyleze ke světlu tak je zase zelený. Ještě mě napadlo, že jsme mu měnili v terárku větve, tak jestli z toho není vystresovaný (bylo to kolem těch Vánoc, co přestal žrát. Fakt nevím, co mu může být. Dnes mi dorazí sarančata, tak uvidím, zda ho to povzbudí. U té UVB mě právě překvapilo, že špička žárovky je černá, tak jsem si říkala, jestli ještě vyzařuje UVB tak jak má. JInak vím, že se všude uvádělo, že se má měnit až po půl roce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2013 06:31 Muž Střelec [74] - Ještěři – UVB
UVB bude ještě dva až čtyři měsíce použitelné (za maximum se tu považuje 3/4 roku - vycházím z informací na fóru). Máš v terárku kromě UVB ještě nějakou výhřevnou žárovku? Dostává nějaké minerály a vitamíny (cvrčky balené v Nutrimixu, nebo speciálních vitamínových a minerálních přípravcích)? Nevylučuju, že na to může mít vliv i počasí venku. Místní odborníci asi poradí podstatně líp a konkrétněji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2013 13:17 JaninaB Re: HammerJoe
Dobrý den, chtěla jsem se optat, zd amám již vyměnit UVB ReptiGlo 26W 10. Nevím proč,ale do Vánoc mi chamík zblajznul cca 15-20 cvrčků denně. Přes svátky došli cvrčci, tak jsem od známé koupila sarančata. Zblajznul tak 2-3 denně (velká). Po svátcích jsem opět koupila cvrčky a ani si jich nevšimne, tak jsem přešla na sarančata, ale také o ně nejeví zájem. Jediné, za čím se ohlédne jsou mouční červi, ale ty mu nechci dávat často. Jinak pořád sedí u zářivky UVB, která je v terárku od konce září (4 měsíce). Nevím, co je špatně, všímám si, že je pomalu hubenější. Během 14dní sní tak 1-2 cvrčky denně. JInak podmínky má stále stjné. Děkuji Jana
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2013 09:55 Muž Střelec [74] - Ještěři – na mrtvici
V pátek mě Strašík vyděsil. Po návratu z práce jsem ho nenašel na obvyklé větvi. Ležel na dně terárka "kopytama nahoru", měl šedohnědou barvu a vypadal jak mrtvola. Když jsem se ho pokusil vyndat, obživl, chytil obvyklý zbarvení a rázně vystartoval do obvyklé pracovní výšky. Patrně se zase snažil lézt po skle přivráceném k oknu (nebo po řilehlé části stropu), ale protože není gekon, prohučel podél stěny až dolů a uvázl hřbetem mezi sklem a okrajem květináče s fíkusem, nohy a ocas v luftě. Sám ven nemohl. Budu muset buď přidat substrát, nebo zrušit květináče a kytky píchnout rovnou do něj. Zatím jsem přidal záchytné body - plastové popínavky, ale plast nahradím normálníma kytkama hned, jak seženu něco vhodného.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2013 07:07 Muž Střelec [74] - Ještěři – ještě jedna
Fotka k příspěvku Na obou bocích je to stejné, bohužel jsem neměl čas čekat, až do polohy vhodné pro focená dostane i druhý bok.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2013 07:04 Muž Střelec [74] - Ještěři – světlé fleky za packami
Fotka k příspěvku Strašík má na bocích za předními packami (cca ve výšce "loktů") fleky šedobíle zbarvených šupin. Jsou i větší, než okolní šupiny. Fleky zůstávají šedobílé, i když zvíře několikrát změní barvu, jen velice vzácně se barví do žluta. Je to OK, nebo na to mam dávat pozor a nějak to řešit? Fotka je dnešní.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2013 10:00 Muž Střelec [74] - Ještěři – prezentace
Fotka k příspěvku Pokusil jsem se o to, ale někde jsem se zacyklil a výsledek nula. Takže tu někde něco mam, ale nevim, jak to dostat na světlo.

Strašík se mi tenhle tejden svlíkal, zdá se, že je OK. Pro jistotu přikládam fotku - nejsem si jistej, jestli má správně oloupaný packy.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2013 15:14 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Střelec
Založ si zde prezentaci ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2013 07:20 Muž Střelec [74] - Ještěři – akční zbarvení
Fotka k příspěvku Strašík je povětšinou světle šedozelenej s tmavšíma zelenýma tečkama, ale občas se začne rychleji hemžit a to se pak pěkně vybarví. Mám dojem, že vyšší barevnost je daná aktivitou (podrážděním). Při svleku mi nepřipadal právě v pohodě, na druhou stranu se ale pohyboval relativně rychle a plynule. Jindy se přemisťujue opatrným stylem "napnelismus a cukatura". Mám ale pocit, že je mu zima, drží se v horní části terárka kolem žárovek. V cimře je kolem 25°C (to bylo v terárku chovatele taky), v horní části terárka zhruba o deset, pod žárovkou o patnáct víc. Uvažuju, že na zimu síťovanou půlku dvířek nahradim sklem.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2013 07:09 Muž Střelec [74] - Ještěři – Strašík
Fotka k příspěvku Tak jsem konečně minulej pátek pořídil chameleona. Chovatel tvrdil, že je mu něco přes dva měsíce, ale je dost velkej (cca 8 cm v těle, asi 17 cm celková dýlka). Mnohem větší, než byly před vánocema srpnový kousky v krámu. Z předvčerejška na včerejšek se mi svlíknul - mam nějakejm detailům věnovat zvýšenou pozornost? Literatura uvádí rizika špatnýho svleku na nožičkách...
Problém je mezi svátkama s krmením - středních cvrčků jsem sehnal jen málo a tak je kombinuju s moučnýma červama. Vím, že červi nejsou vhodná strava, ale touhle dobou jsem prostě nic lepšího nesehnal a něco žrát musí.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2012 16:15 Muž trabant601 [2] - Ještěři
Tak do dnes si furt ještě nic nevzala, a dokonce ani přesnídávku ne. Tak sem ji odlovil a zjistil jsem, že má něco se spodní čelistí ( nevim jestli to je zlomený, ale nic jinýho mě nenapadá ). Už 3 týdny nežrala, ale nevim jestli je nejlepší ji ted krmit násilně. Zatím ji mám v plastový krabičce a můžu ji přemístit do terárka 25x25x25cm. Nemáte prosím někdo radu, co s ní??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2012 21:06 Muž trabant601 [2] - Ještěři
Teprve na jaře by měla začít klást vejce...tak nevím no. Třeba sem blbec koupil už starý zvířata, ale dávám tomu tak 5ti procentní šanci. A díky za ty stránky Pogono. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2012 20:31 elegans1 Re: trabant601
Ono taky záleží,jak je stará,malé felsumy nejsou zrovna dlouhověké.
Jinak na svých stránkách jsem cca rok,možná i více,nic neměnil.Moc aktuální to není.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2012 20:06 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: trabant601
Stránky kolegy Eleganse :

elegans.webnode.cz/…/
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2012 19:27 Muž trabant601 [2] - Ještěři
Právě že hubne, a už je to na ní dost vidět. Podle mě tak eště tejden bez žrádla a je konec..jo a rád bych viděl Vaše felzumy, kdyby jste sem dal nějakou prezentaci určitě by to terárkům.net prospělo, terárek s felzumama tady je pomálu a je to škoda
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2012 17:41 elegans1 Re: trabant601
Je zima a zvířata nejsou tak aktivní.Chovám cca 15 druhů felsum a všechny žerou výrazně méně než v sezóně.Pokud zvíře nehubne,tak to neřeš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2012 16:33 Muž trabant601 [2] - Ještěři
Dobrý den, mám jeden dotaz. Samička felzumy ornaty, která ještě před týdnem normálně žrala, si od té doby nevzala ani sousto. Nevíte někdo, čím by to mohlo být? Děkuji za rady.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2012 09:17 Muž Střelec [74] - Ještěři – pořádně...
HammerJoe - nejsem mladej kus, takže už jsem se poučil, že "když něco stojí za to, abych to dělal, tak to taky stojí za to, abych to dělal pořádně".

Kapač - když už si ho neužije chamík, kytkám v terárku se v létě bude hodit určitě. Paneláková garsonka je nechutně suchý místo, i pažba flinty z vyzrálýho dřeva se v něm za pět let seschla o cenťák.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2012 20:34 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Jiri_99
Stavebniny, hobby-centra, domácí potřeby,.......
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2012 19:27 Muž Jiri_99 [25] - Ještěři
Chlapíci /alespoň povětšinou :-D /, poraďte mi, kde seženu kousek perlinky nebo podobné mřížkovanosti z plastu? Nikde se mi nedaří nic najít..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2012 14:56 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: Střelec
Pokud bude v létě horko, mam prohodit za síťovanou i druhou půlku dvířek?

Jasně to můžeš, to není od věci.

A na ten dripper se vyprdni to pro jemeňáka není zapotřebí ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2012 14:00 Muž Střelec [74] - Ještěři – když...
Když jsi mi poradil, jak na to, tak to šlo (ještě jednou díky!). Sice ještě schne (dodělal jsem to včera) a zřejmě tenhle stav nebude "konečná", ale v zásadě je hotovo. Ohledně lepidel jdem podojil o vědomosti známýho - zedníka, kovová síťovina zrovna byla skladem v železářství a pořízení chamíka plánuju kolem konce roku, náklady se rozplizly do vánočních nákupů.

Pokud bude v létě horko, mam prohodit za síťovanou i druhou půlku dvířek?

Ještě uvažuju o instalaci nějakého "kapače", který by ještěrovi zajistil potřebné tekutiny v době, kdy budu pár dní pryč. Mělo by to být naprosto primitivní, bez přístrojového vybavení, elektriky a dalších udělátorů. Patrně někde za terárkem (ve vhodné výšce) umístěná lahev a z ní vyvedená hadička, kapající vodu samospádem na vhodnou rostlinu nebo mělkou misku (zatím mám jen lasturu z rybniční škeble). Hadičku asi zamontuju do bambusu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.12.2012 11:26 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: Střelec
Super a pak že to nejde ;-).

Z toho by si měli vzít příklad všichni co maj tisíce výmluv proto proč to nejde a nebo to nedělat ...
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2012 11:04 Muž Střelec [74] - Ještěři – kytky a pruty
Fotka k příspěvku Na základě dalších rad jsem přidal šplhací pruty a ještě jednu kytku, počítám ale s přidáním čerstvých "zelených" větví.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2012 11:00 Muž Střelec [74] - Ještěři – ventilační dvířka
Fotka k příspěvku Pro lepší ventilaci jsem vyrobil síťovanou jednu půlku dvířek. Tohle je improvizace z modelářských nosníků (dva rámy lepený přes sebe a mezi nima síť). Původně jsem je zasíťoval plastovou sítí, ale na základě rad, co jsem tady dostal (díky HammerJoe), jsem nakonec přidal z druhé strany síť kovovou. Rám má tak tři vrstvy a slušnou pevnost.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.12.2012 10:55 Muž Střelec [74] - Ještěři – úpravy terárka
Fotka k příspěvku Takže jsem upravil strop terárka - snad to bude stačit. Nová ventilační plocha je v prostoru vymezeném lištama, původní děrované plechy zůstaly v rozích. Světla jsem kvůli zachování kompaktnosti nechal uvnitř. Vepředu nad dvířkama je pásek skla nalepenej přes síť a hrany terárka - než zaschnul silikon, umožnilo mi to napnout síťovinu, zároveň to zpevňuje konstrukci. přečnívající síťovinu jsem po zaschnutí odstříhl.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2012 20:47 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: Jiri_99
Já bych zas volil určitě 4mm sklo na dvířka v kolejničkách.5mm je už dost těžké. A já dokonce i u velkých teráráií kde jsou pojizdné dvířka o velikosti 70x60 používám jen 3mm sklo a absolutně neni žádnej problem,proto doporučuji 4mm které je dle mého dostatečně pevné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2012 18:38 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: Jiri_99
No vidíš, hlavně že jsme Ti pomohli :-D Zase to ber tak, že Ti do toho někdo něco nechtěně hodí, nebo něco a ta 5 je jistější ;-) Nebo jestli máš děti, tak to znáš sám :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2012 18:05 Muž Jiri_99 [25] - Ještěři
Osobně bych radši 4, pač to bude lehčí. Ale zas ne o moc. Takže půjdu do těch pěti. Pro jistotu.
Díky za pomoc v rozhodnutí. palec
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2012 17:52 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Jiri_99
Obojí bude v pohodě, vyber si jaké chceš, osobně bych volil 5mm.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2012 16:59 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: Jiri_99
No já mám 60x37 a v pohodě a je to tlustý dost, máš ale přece jen o 20 čísel delší, tak jestli můžeš tak běž raději do té 5 ale je to čistě můj názor...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2012 16:56 Muž Jiri_99 [25] - JeštěřiRe: Landvir
Není 4mm málo na takový rozměr? Aby mi to pak neprasklo..
Právě nad tím trochu dumám, abych věděl, jaké ty lišty mám koupit. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2012 16:53 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: Jiri_99
Ahoj Jirko, 4 mm bohatě stačí, ale musíš se řídit podle drážek ve kterých se Ti sklo bude posouvat. Já mám na 4 mm 5 bych tam nenarval ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2012 16:47 Muž Jiri_99 [25] - Ještěři
Ahoj, potřebuju trochu poradit. Sklo jako posuvné dvířka do terárka budou mít rozměr každé cca 85x46cm. Jakou tloušťku skla? 4mm? 5mm?
Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.12.2012 07:08 Muž Střelec [74] - Ještěři – mřížka
Díky za náčrt, důležitý pro mě jsou hlavně rozměry ventilační plochy.
Včera jsem sehnal jemnou kovovou síťovinu a podařilo se mi odpreparovat stropní sklo, opravdu drželo jen na silikonu.
Podle náčrtu vidím, že síťovaná by měla být víc než polovina stropu (zhruba 3/5). Osvětlení musím nechat uvnitř, potřebuju mít terárko jako jeden kompaktní kus bez nástaveb, byť to omezí vnitřní prostor. Pokud nechám "plechové" rohy + přilehlé zasklení cca do poloviny terárka (kvůli upevnění světel) a zasíťuju zbylou plochu (20x44), vyjde to zhruba na stejno.
Varianta B) je říznout rám 44x44 z překližky (s příčkou na zavěšení světel), ten zasíťovat a osadit jako novej strop terárka. To je ale za danejch okolností moc na dlouho, protože na to nemam čas a vybavení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2012 17:37 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: Střelec
Fotka k příspěvku Odřízni tu stranu kde je to rohové větrání aby jsi ti vznikl obdélník skla.A ze zbytku si nařezej(nech nařezat) dva pásky skla o velikosti 9x44 a zbyztek viz obr. Jinak v baumaxu maj nějakou mřížku v terarijním koutku myslim že je 1,2m x 1m, je to jemné nerez muší pletivo :
www.teraplus.cz/…

Nebo tahokov třeba zde :

www.teraplus.cz/…

musíš samozřejmě koupit tolik kolik potřebuješ,ale tenhle druh používám já a je super a dobře se s tím pracuje.
Nebo se dá koupit levněji od výrobců ale ve větším.
P.S. Obr. : Umělecký dílo to asi nebude,ale snad ti to pomůže.
 

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [4] ...... 7 8

Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 3886x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/792-rady-pro-zacatecnika?od=151