Agama vousatá krmení
Asi budou velcí, zkus jí dát malé cvrčky a uvidíš.
0 01.11.2014 08:37 Monika S. – svaby
Dobry den, mame 2 mesicni agamku a nechce nam moc zrat svaby. Snedla dva ale pak uz zadneho. Mame dubie, maj cca 4 cm, je mozne ze by byli na ni moc velci? Maj cca 4 cm a na sirku se ji do tlamy vesli,jen je jedla pomalu jak jsou vetsi nez treba cvrcci. Tak premyslim proc je nechce, ma je u sebe v hlubsi misce,aby neutikali..zkusila jsem ji jednoho pustit na volno,tak na nej jen koukala, ale po cvrckach se vrha hned.
0 15.10.2014 17:16 anonym dobrý den, chci si pořídit agamu vousatou a rád bych věděl, jestli jí musím podávat živý hmyz nebo se to dá nějak obejít např. tepelně upravený, zmražený atd.
Jenže je chovatel a CHOVATEL..... určitě by fotky pomohly,....
jako ona roste ale nepřibírá no
Aha. Špatně jsem pochopil...

to občas bylo jen k té mouše jinak cvrčky má k dispozici 24 hodin denně
no fotka terária tomu nepomůže má ho dosti velké a zařízené chovatelem. Saranče je na ní ještě veliké ,Střední cvrčky má k dispozici pořád
Pokud budete i nadále krmit svou čtyř měsíční a 15 gramů vážící agamku červy a mouchami (občas cvrček),nepočítejte s tím,že Vám někdy agamka povyroste.
To je relativní, zatímco jedno mládě Tvého stáří může mít hravě přes 35cm a trojnásobnou váhu, jiné bude jak popisuješ. Je to jako u jiných zvířat či u lidí, každá roste jinak rychle a jinak rychle se vyvíjí. Podle toho, co popisuješ, je agama v pořádku, zdravá, tak to moc neřeš, ona dříve či později do "dospělácké" délky doroste.

Chtělo by to fotku terária, ale s tím krmením by to mělo být naopak. K dispozici by měla mít hlavně cvrčky, sarančata, šváby... a občas nějaké červy. Moučňáci moc velikou výživnou hodnotu nemají.

0 23.04.2014 12:13 Marypley Dobrý den , mám již 4 měsíc koupené mládě a přijde mi že moc neroste a nepřibírá, výhřevné místo má ,žárovku s uvA a uvB má , k dispozici má červy,občas nějaká ta moucha a cvrčci které obalujeme ve vitamínech a vápníku,vodu má také k dispozici. k dnešnímu dni měří i s ocasem 20,5 cm a váží 15g což mi přijde málo. Vyměšuje taktéž normálně, odčervena je a AD3 jednou za měsíc... Chci se zeptat zda je to normální tak váha
dekuju uz se vyprazdnila ja sem se jen bal
Ono je taky těžké odhadnout, kdy kde a pokud vůbec se ještěrka vytentila, pokud ji přitom nevidíš

Ahoj Ondro, těžko radit když neznáme podminky chovu,, nic o teráriu ani o agamě, ale 2 dny ještě nic není

0 25.03.2014 11:10 kisa01 – kk
je v pořádku to když se agama již dva dny nevyprazdnovala
Není to až taková hrůza. I když ještěrky samozřejmě obranným sekretem ploštic načichnou, stačí je nějakou dobu po takové svačince vykoupat ve vlažné vodě. Ony se při tom obvykle vyprázdní, svinčík vyleješ do záchodu a je vyřešeno

no tak jestli po plošticích bude ještě větší smrad, tak to teda
už takle si občas říká ,že to je jako mít doma další mimino

Díky moc
JJ yslela jsem ty červené potvory..Máme jich před barákem hafo
Tak já jich pár pochytám a dám mu je ke sváče a uvidíme...

Já právě měla za ploštici jen tu první, pátou, sedmou, ... co jsou na obrázcích. Ty jsou tady u nás známé jako „jediné“ ploštice

Tak jsem ráda, že jste mi to vysvětlili a už vím, že půlka brouků, co potkám, jsou ploštice

No a ty jsou běžně na a pod kameny, na kmenech stromů jejich kořenech,....takže jsem ploštici pod a na kameni určitě viděl....
Ano to je ta,o které se tady mluví.Ploštice-ruměnice pospolná

Nevím, ale bavím se o těhle Plošticích :
www.google.cz/… Q_AUoAQ&biw=1012&bih=409#facrc=_&imgdii=_&imgrc=OJd9UivUcPYf5M%253A%3Bh30FWdgJUtUJ-M%3Bhttp%253A%252F%252Ffotky.semik.com%252Ffotky%25 2Fcommon%252Fir2%252Fzvirata%252F27%252FPlo%2525C5%2525A1tice__27--480x.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Ffotky.semik.com%252Fzvirata%252Fplostice%252F%3B480%3 B359
jsou jich u nás plné kameny, kmeny stromů apod. čili u nás pod kameny jsou a je jich mooooc.
A pak v tom nemá být bordel

Já to nehledala, ale jako ploštice znám jen ty kněžice

Jo, ruměnice jim ohromně chutnají. Z hovínek jde ale potom pěkný smrádek

Tak jsem chtěla dát nějakou fotku ploštice,ale pod ploštice spadá tolik druhů hmyzáků,že až čučím.Patří tam kněžice ( to jsou ty smrdůvky ),zákeřnice,pak i ty červené,co bývají u kmenů stromů-ruměnice pospolné,pak tam patří i ty placaté potvůrky ve vodě-znakoplavka,splešťule i ta vodoměrka.To beru jen tak,protože jsem myslela,že to je ta červená u kmenů.Dokonce tam spadá i štěnice domácí.Tak a teď na kterého tvorečka se Karmen ptala?Myslím,že na tu červenou -ruměnici pospolnou,protože píše,že jich je moc pohromadě.Něco se mi vybavuje,že myslím Saša psal,že mu agama na ně chodila venku.Ale nevím to jistě,četla jsem to někdy v létě.

Tak jsem to našla,bylo to 18.6.2013-

u fajfmena
Díky, jj jen občas

Možná se mýlím, ale ploštici jsem pod kamenem ještě neviděla - nepleteš si to se sviňkama? Ploštice je ta lítavá smradlavá mrcha.
Pro spestření je dávám i já, na skalce pod kameny jich má hafo. Jako trvalé krmení určitě nee

Ahoj.
Může mi prosím někdo říct, jestli jsou ploštice jedovaté nebo ne? Jde o to, že jich máme v okolí , teda hned okolo baráku, hrozně moc. A tak mě napadlo, že bych je nachytala Pogovi..Jenže si říkák, že už jen to, že jich je hodně je podezřelé

.Tak si říkám jestli ony nejsou třeba jedovaté ??
Neví te někdo ? Můžu je dát Agamě ?
Jééé fůůj..já spíš ale přemýšlím jak si agamy poradí třeba s jedovatými kytkami...V terárku měla moje samička kdysi jednu pokojovku a když jsem jednou přišla tak z hladu sežrala listy...Musela jsem ji dát pryč a pak jsem čekala co se bude dít.Naštěstí nebyla jedovatá ale venku nám prý něco takového roste že to nesmí jíst ani ovce co máme.
No,listy pampelišek už jsou min. 14 dní. Jinak letos díky mírné zimě je skoro celou dobu k mání ptačinec žabinec.
Já jim teď dávám z venku sedmikrásky jinak je pouštím ven aby si nazobali a ulovili co se jim namane.Klasikou jsou pampelišky a květy různých kytek.Ale to teď venku neroste snad za měsíc to bude lepší.Ale zárodečné listy pampelišek už jsou vidět.Hlavně na podzim loví moje samička vosy a včely.Ty jí moc chutnají

Holátka jsou pro agamy něco jako kalorická bomba. Příkrm jimi je vhodný u jedinců vydávajících více energie než obvykle (samci v říji, samičky zotavující se po větší snůšce...), běžné zkrmování ale může vést snadno k obezitě ještěrů.
No a vitamíny - určitě jsou v játrech a něco málo by se snad dalo vyškrábnout z obsahu trávicího traktu, jejich mnohem spolehlivějším a bohatším zdrojem je ale nepřeberná spousta rostlin počínaje listy a květy pampelišek

Larvy potemníků sice ještěrům ohromně chutnají, jsou ale příliš tučné a mají špatný poměr vápníku a fosforu. Jako občasný pamlsek jsou fajn, dobře poslouží i jako nouzovka, nehodí se ale pro trvalé zkrmování.
Pokud Tvé ještěrce nechutnají cvrčci, nabídni jí mladé stěhovavé saranče anebo ještě lépe šváby

Ahojda
četla jsem v jedné z těch brožurek pro chovatele(zrovna v té zelené), že agamy můžou holátka jako namísto těch vitamínů, kde se namáčejí do nich cvrčci. Zajímalo by mě zda teda agamy můžu holátka občas nebo vůbec?Já totiž cvrčky namáčím do směsi těch vitamínů a holátka jsem jim nikdy nedávala

Moje asi půl roční agamka nechce žrát cvrčky... ( dříve je ale jedla )teď jí chutnají pouze červi. je dobré kdy žere pouze červi? Mám zkusit koupit jiné krmivo ? Předem děkuji za radu.
Myslel jsem to jako ironii, jinak smekám a tiše závidím, snad se mně do budoucna podaří taky něco podobného vybudovat, vypadá to hezky.

Tak ňák ve všech, díky za tip. Vypadají dobře.
V těch velkých?Nahoře černý bez,dole hruška.
Z čeho jsou ty větve v teráriích z první fotky ( ty v těch blíž fotografovi )?
Ty stránky moc aktuální nejsou,nepřidal jsem tam nic více než dva roky.Nemám na to čas a ani mě to nebaví.
asi by ses měl trošku uklidnit... chceš li Elegansovu prezentaci tak taková "menší" je tady
elegans.webnode.cz/
dle mého skeomného mínění tu dosti lidem poradil

Moc krásně udělaný, taky bych si něco takovýho do budoucna představoval

Kdoví v jaké teraristice jsi to nafotil.

V tom případě jsme se shodli, že rýpat do někoho protože podává zvířatům vaječné skořápky je poněkud scestné

Spokojen?
Přidat reakci
1 ...... 9
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 5989x