chameleon jemensky
0 19.10.2012 19:28 Glaos – chamik samecek

dodatecna fotka k predchozimu tematu
0 19.10.2012 19:27 Glaos – chameleoni samicka nechce jist

dobry den chci se zeptat jestli nevite zda je tahle samicka plna vajicek jelikoz to nepoznam ale z meho pohledu jelikoz je moc siroka vice nez byla urcite je a ted se ji objevili takove svetle hnede flicky ma je asi dva dny a u samecka se chci zeptat ma na boku takovy bily flek nevite co s tim vypada jak bradavice diky za reakce
Víc inofrmací, takhle nejde poradit, ideálně fotku terária i chamíka.
0 09.08.2012 21:51 Tomas – chameleon
Dobrý den potřebuju radu muj chaamik leze nejak po zemi ale pije a ji.. ale leze nejak po zemi boji se kdyz ho chci vyndat ven a kdyz strikam vodu tak to vypada jako by se sni chtel chladit ze kdyz to strinu na sklo ze je pritisknuty tomu sklu diky za odpoved

0 07.08.2012 18:11
Loris [0] - Ještěři
0 27.07.2012 09:51 Glaos – chov
Dobry den chtel jsem se zeptat zda je lepsi myt zalozene terarko alespon tyden pred koupi chamika nebo se muze zalozit ve stejny den co se koupi chamik ? omlouvam se za tak blbej dotaz ale vsude jsem se docetl ze by melo byt tyden nejmene zajete at clovek vidi zda se tam dari rostlinkam a pak tam muze dat chamika. diky
0 22.07.2012 21:02 Glaos Tu cenu prave nevim jelikoz to pritelkyni napadlo az ted a burza je za tyden tak pak kdyz tak pisnu

snad tam neco vyberem a kupovat to budem asi az v zari jak bude dalsi burza az se poradne o tom pobavim doma vite jak to je dneska to budu mit povoleno a zitra uz nic

jinak diky moc za radu
Pro samici to stačí, za předpokladu, že jí občas necháš proběhnout po bytě
A jinak na burzách prodávají většinou chovatelé, takže Ti terárium prodají tak vybavené, aby vše bylo OK, takže bych se toho nebál ( mmch. jaká je cena a co vše je ve "výbavě" ) ?
0 22.07.2012 20:47 Glaos – Pořízení
Dobrý den lidicky
chtel bych se vas zeptat zda by jste mi poradili ohledne pořízeni terarka. chtel jsme si poridit 40x40x60 komplet vybavene na burze kde si chcem poridit jednu samicku ale nvm zda to bude samicce stacit nebo potrebuje radsi vetsi prostor ? a taky zda neni lepsi si ho radsi zaridit sam? omlouvam se jestli jsem to napsal do blbeho vlakna ale jsem tu novy

Bez komentáře.

0 13.07.2012 13:21 Maky – chameleon jemenský
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Mám 3/4 ročního chameleona jemeského a poslední dva dny je zelenofialový, pomalu leze na větve a přitom se strašně klepe, jako když nemá sílu vylézt. Co sním je a co mám dělat.

Děkuji za odpověď.
tos nam toho moc nerek

chce to spíš podrobnosti

rozměry, značku a typ UVB...
0 12.07.2012 20:32 babuk terarium male podminky se mi zdaji moc vlhko maji UVA i UVB zere malo kdy za tu dobu co ji mam u sebe pribira na vaze jen malokdy pouziva predny nohy
Neznáme konkrétní podmínky - terárium, stáří, vybavení, krmení, UVB,..... tak nemůžeme poradit

0 01.07.2012 20:07 babuk Ahoj mam mensi dotaz znama ma samicku po vajickach a nemuze ji dat dohromady tak bych se chtel zeptat cim ji krmit kdyz cvrcky vyvrati vytaminy nepomahaj zere jen cervy prosim o radu dekuji
děkuji mockrát

Víc ti nemám co k tomu říct.
a jinak pozor ja sem se zeptala jestli mají pravdu tak to tak nedramatizuj... Já vím že chytráci na netu jsou všude, nechápu proč si to takle pochopil

no jasně prosimtě, moc ti to žeru

Hele nic o me nevíš, tak nesuď, nemam zadny utrapeny chameleony.
Naposledy jsem to četla tady:
terarka.net/nadrz/1011/8.jpg
- ale čtu to skoro v kazde literature o jemenacich
Milá Loriso, na to že o teraristice a chameleonech nic nevíš, tak nechápu dle čeho soudíš ostatní teraristy z teraporadny, je tam spousta špičkových odborníků kterým prošli stovky zvířat rukama a takovým ty říkáš KOKOTI CO SI HRAJOU NA ODBORNÍKY ??? Nechápu kde na to bereš sebevědomí ??? Samozřejmě tam je i spousta žvanilů jako jseš ty, kteří vlastní dva utrápený chameleony,díky kterým si o sobě myslí co už vlastně všechno nedokázali a za každou cenu musí všechno komentovat! Až strávíš několik dní někde v Jemenu na lokalitě s Calyptrátama a uvidíš je tam jak tam baští denno denně OVOCE tak se pak můžeš o něčem bavit!!! A hlavně ta debata se týkala hlavně OVOCE, nikdo netvrdil že pokud bude chtít že si nemůže dát třeba pampelišku nebo podle mě jim nejpřirozenější rostlinou složku v podání mladých listů stromů. Příště než něco chytrého zas napíšeš tak trochu zapřemejšlej...víš vůbec jak to vypadá v jemenu ???
Psala sem jim tam tehdy ze to píšou všude i v odborný literatuře
Napiš mi prosím všechnu odbornou literatutru o Jemeňácích kterou si četla a kde je tento jev popsán.
0 26.06.2012 09:39
Loris [0] - Ještěři Ještě jsem se chtěla zeptat - na tom úúúúžasnym foru s "odborníkama" (co jsem davali tady do fora ZAJÍMAVOSTI atd.) - se kdysi řešilo že chameleoni jemenští nesměj v ŽÁDNYM PŘÍPADĚ ROSTLINOU SLOŽKU, ani ovoce nic...! Psala sem jim tam tehdy ze to píšou všude i v odborný literatuře že se jim to má dávat, ale bylo jich na mne moc a ukamenovali me
- ještě se tedy ptám tady - má někdo taky takový názor že to chamíci nesměj - ale jestli ano tak ho chci podložený něčím!
- nebo je to jenom naprostej výmysl těch, pardon, kokotů co si hrajou na odborníky?
DĚKUJI!

děkuji

Chamemoni můžou bez problémů vše co se u nás na loukách pohybuje a co jsou velikostně schopni sežrat.
Dokonce jim nevadí ani onen bodavý hmyz ( krom sršňů ), takže když jsou někde ve venkovním výběhu a sedne si k nim vosa, pak to má spočítaný

takže bez nervů.
Jinak dle mého patří mezi nejlepší hmyz klasický luční koník, motýli a různé housenky

Mě žerou chrousty velké druhy felsum a chameleolisové a problém jsem s tím nikdy neměl.
Ruměnice ti nic žrát nebude,ostatně jako všechen červený hmyz.
0 18.06.2012 17:07
Loris [0] - Ještěři jasně

a který jsou ještě né moc výživní nebo špatně stravitelní? Co třeba všudypřítomné ruměnice? :´)
-
zoo.wendys.cz/… Když chameleon vyhrabává velkou díru, znamená to že mu něco schází nebo přebývá??? nebo je to normální??
Děkuju, docela jsem se lekla je fajn vědět že je to normální.

Úplně normální, chameleoni rostliny časem sežerou a kdyby ne, pak roztrhají listy svými drápky . Dobré je proto vysadit nějaké rychle rostoucí, případně je čas od času obměnit

Chtěla jsem se zeptat jestli je normální že chameleon trhá listy a jí je. Moje chameleonka to udělala poprvé a trochu jsem se lekla.

Málo větví, nízká vrstva substrátu, málo živých rostlin, nevidím zdroj UVB - rozměr je pro jednoho aakorát, pro dva určitě NE

0 12.05.2012 20:00 kapelka6 – chameleon

Dobry den,
Chtel bych se zeptat jestli je toto terarium zarizene pro chameleona dobre a jeste jestli by se tu dali chovat 2 par.
Vyska80,delka60 a hloubka40 dekuji za odpoved ( budu ho kupovat na burze mate stim dobre skusenosti ???)

No asi jo

tak ho asi něco šimralo

Ne nesvlíká ale když se svlíka tak to dělá taky.

a nesvlíká se zrovna? : ) mě to dělá agama když se svlíká a snaží se zbavit třeba staré kůže u ucha..

a taky to dělala když jí na hlavu sedl cvrček a jí to asi lechtalo

jestli to má u chameleonů nějaký zvláštní význam to ale nevím

Je normální že se chameleon škrabe zadní nožkou na hlavě?? Nebo ji něco schází nebo má naopak něčeho hodně?
Děkuju
Zdravim. Potravu nechytnou pač jou docela líní jazyk vystrčit. Už se pomalu začínám smiřovat, že je budu krmit ručně celý život. Ani panchlory si sami nechytnou. Jako vitamíny jim dávam Roboran pro plazy a a ovoce.
je hrozně maličkej ale čilej,umí se i hodně nazlobit. už se mi i vsleknul tak ještě počkam a pak mu zkusím dát jiné papkání

děkuju

Od cca 10 cm v těle ( 2 - 3měsíce ), mu můžeš zkoušet "zelené" nabídnout. Avšak tak polovina chamíků zelené odmítá

To však neznamená nic zlého

ahoj mam otázečku,mam chameleonka,sameček je maličkej ma 4 cm ..nepočítám ocásek...nevim kolik mu muže být. cvrčky chytá sám a to i ve velkym teráriu,chci se zeptat na jinou stravu,jako je ovoce a zelenina,od kdy mu to mužu dávat?????????? děkuju za odpovědi

Zdravim. Koupil jsem na burze cirka před 2 měsíci od jednoho tlustýho stréce parek (asi) nepříbuzných chamíku ve stáří (dle prodejce) dvou měsíců a prej jsou rozkrmený. Bohužel až do dnešní doby musím krmit chamíky ručo tj. cvrčkem až do tlamy pač si sami potravu nechytnou. Zkoušel jsem je nechat i 3-4 dny hlady v terarku jen s pobíhajicimi cvrčky a pořád nic. Koupil jsem si na ně i Panchlora Nivea, že sou prý vhodné na rozkrmení, ale taky neuspěšně. Poradí někdo jak je zkusit rozkrmit? A jěše co se týka potravy zda jsou pro ně mimo cvrčku vhodní i moučný červi a žížaly? Jednou jsem to zkoušel a velmi jim šmakovali. Dík za radu

ahoj mam otázečku,mam chameleonka,sameček je maličkej ma 4 cm ..nepočítám ocásek...nevim kolik mu muže být. cvrčky chytá sám a to i ve velkym teráriu,chci se zeptat na jinou stravu,jako je ovoce a zelenina,od kdy mu to mužu dávat?????????? děkuju za odpovědi

Přidat reakci
1 ...... 17 18
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 5181x