Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Rady pro začátečníka

NápovědaFórum » Ještěři » Chov 

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Rady pro začátečníka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2014 19:09 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Mishaya
Vitamíny jak popisuješ stačí, UVB pořiď ReptiGlo 10.0, na ohřev obyč. 40W žárovku, dosvícení lineárnkou je na Tobě, ale nemusí být.

CO se týče slunění za parapetem, nevím kdes to četla, ale UVB paprsky sklem neprojdou, čili k syntéze vit. D3 určitě nedojde na parapetu za oknem,.....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2014 16:41 Mishaya – Agama vousatá
Hezký den přeji,

moc prosím, může mi někdo zkušenější poradit pár věcí, protože už mi jde hlava kolem z těch přečtených informací.

Pár dní zpět jsem dostala cca půlroční agamu s provizorním teráriem a osvětlením. V nejbližších dnech by mělo být hotové terárium nové 90cm/45cm/50cm a já tápu, jaké osvětlení pořídit - lineární zářivku T5 6000K (?) + UVB (nevím které) a obyčejnou žárovku na výhřev? Momentálně má UVB "ZOO NED Reptisun 100 UVB" + 20W žárovku.

A další věc, co mě zajímá, dostala jsem k ní nějaké vitamíny Reptivite s D3. Už tam je jen zbytek, tak jsem chtěla vyměnit tohle za Nutrimix pro nosnice a kombinovat s Plastinem (stačí to nebo mám ještě něco přidat?) - můžete mi poradit dávkování? Zdá se mi totiž, že názory se rozcházejí, tak bych uvítala radu chovatele přímo pro mě :-) Když je krásně, dávám ji na parapet kvůli sluníčku, tak jsem četla, že D3 už pak není třeba doplňovat.

Moc děkuji za jakoukoliv dobře míněnou radu, která mi pomůže vytvořit agamce ideální podmínky :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2014 20:57 Muž ivanhejl [3] - JeštěřiRe: Pogona
Ne ze koupim vodopády ale vyrobím. Sklenář me stal 1151 korun dal jsem mu 1000 zalohu.Jinak uwb bude pristi pondeli az budou penize.Jinak myslis ze ten kvetinac ma bit vis?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   05.03.2014 20:15 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: ivanhejl
Hele já už se v Tvých dotazech a prezentacích nevyznám a začínám si myslet, že si z nás děláš trochu legraci. Pominu-li otřesný pravopis dítěte ve druhé třídě, pak jsi v různých vláknech naházel asi 10 různých rozměrů terária, jaké stavíš. Navíc nevíš pro jaké zvíře,... pak napíšeš sem do diskuze, že si nakoupíš vodopády, že sis dnes nechal u sklenáře vyříznout sklo na terárium, které je ve hvězdách a u prezentace na chameleona, kterého máš si klidně napíšeš,
že ho chováš bez UVB, protože na něj nemáš momentálně peníze,....
Potom se dohaduješ o zavěšení lineární UVB žárovky, kdy tvrdíš, že výrobce od kterého terárium chceš tam má možnost POUZE lineárních trubic, načež mi na něj pošleš odkaz na jeho stránky a hned v prvním JEHO teráriu visí květináč se žárovkou od stropu,...atd. atd..........

takže mi vychází, že buďto navštěvuješ sklenáře, který Ti vše udělá zadarmo, nebo jsi ukecaný jak baron Prášil v podání pana Buriana. Rozpory v Tvých příspěvcích jsou totiž jasné,.,..

Pokud tedy jde o nějaké nejapné vtipy, doporučuji jít jinam.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2014 14:39 Muž ivanhejl [3] - JeštěřiRe: VaJzi
Zatim zadne zviratko tam nebude.to az časem az si nato manzelka zvikla a pak tam nejspis prijde kocicina.jinak techniku na vodopad mam cerpadylko koupim hadicku plastovou trubku a tu ruzne zohybam.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2014 14:32 Muž VaJzi [64] - BezobratlíRe: ivanhejl
Jak to tak čtu, tak by jsi si měl nejdřív sednout a rozmyslet si, co vlastně v tom terárku chceš chovat a pak ho tomu zvířeti přizpůsobit na míru... A když už tak budeš sedět, tak si načrtni to terárium, vyber materiály na stavbu a (ideálně s někým prodiskutuj) vyřeš technické problémy (např. vodopád).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2014 14:22 Muž ivanhejl [3] - Ještěři – asi nad moje sily
Zdravim vymyslel jsem pro mne osobne mega projekt.Mim snem je se podivat do pralesa.Ale nakonec jsi chci udelat mai prales doma.Dnes jsem byl u sklenare.Jsi obednad sklo koukal na mne divne ale pry ze urizne.to je prvni etapa druha bude koupit drevo na obvodove zdi.A pak interier.premyslim dva vodopadky velkou nadrzku na vodu vyska 18 cm.A pak nejake ty vetve a kytky mechy a to bude pak nejvedsi orisek.jak je usadit zed jakou nechci pouzivat polistiren.ale nejaky izolant proti vlkosti na osb desky.Delka teraria 139 cm Sirka 76 cm a vyška 110 cm zhruba to je ta vyska neni jeste jista
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2014 20:28 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Michael281
Hodí se všechny Tebou jmenované druhy ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.03.2014 20:19 Muž Michael281 [2] - Křečci a křečíci, Strašilky, KudlankyRe: Pogona
Ok, sory neuvědomil jsem si, že tu 80W žárovku můžu přendat. A tak může v tom druhým květináči zůstat těch 80w ?? A jaké rostliny by jste mi doporučili může být např. potos, fitonie, bromelie nebo ficus pumila??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2014 20:12 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Verčák
Když je tam jeden, lze jednoduše přivést i kabel na druhý, či rovnou ten první "rozpojit" a vytvořit tak "dvě objímky".
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2014 19:58 Žena Verčák [112] - JeštěřiRe: Pogona
pravděpodobně naráží na to, že je tam ten květináč pouze jeden, tudíž jen místo na výhřevnou žárovku, né na uvb žárovku..
a asi se mu nechce dát si tu práci aby tam jeden květináč přidal.. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2014 18:34 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Michael281
www.akteraria.cz/…/

tak jsem asi blázen, ale hned první fotka terária a jasně tam visí květináč ze stropu hmm takže nechápu, proč používat nefunkční trubice,....

Další věcí je, že kde je trubice, je přívod elektřiny a lze tedy i napojit "visící" objímku.
Dál raději na těchto stránkách pátrat nebudu, protože nechápu na co se ptáš,.... ne

Lineární zářivky jsou na nic a tak to prostě je, nevidím problém u této firmy použít lineární UVB žárovku a výhřevnou,....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.03.2014 14:44 Muž Michael281 [2] - Křečci a křečíci, Strašilky, KudlankyRe: Střelec
Ne já si chci objednat terárko od této firmy www.akteraria.cz a ta vyrábí pouze výhřevná a trubicová světla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2014 06:20 Muž Střelec [74] - JeštěřiRe: Pogona
Z dotazů to vypadá, že Michael281 přišel k hotovýmu terárku s nějakou stabilní úpravou elektriky a necejtí se na úpravy. Možná by pomohla fotka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2014 19:05 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Michael281
Co je to za nesmysl,...když je místo na 3 trubice, musí být místo na 1 lineární žářivku UVB,...
UVB trubice jsou všechny k prdu, bez účinku. Navíc nehřejí a chamík potřebuje tedy i výhřevnou žárovkou, pod kterou mísí mít teplo ( klidně 60C ).

Čili nad trubicemi nepřemýšlet, nebo si chamíka nepořizovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2014 17:51 Muž Michael281 [2] - Křečci a křečíci, Strašilky, KudlankyRe: Pogona
Doporučil by jste mi prosím nějakou UVB trubici, protože na normální tam není místo jen na max 3 trubice :-( A jaké rostliny jsou nejvhodnější??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2014 16:11 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Michael281
Jedno UVB Repti Glo 26W ( trubice jsou k ničemu ) a jednu topnou obyčejnou žárovku cca 40W.
Nic víc, nic míň.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2014 07:31 Muž Michael281 [2] - Křečci a křečíci, Strašilky, Kudlanky – Chameleon Jemenský-osvětlení v tera
Dobrý den, chtěl bych se poradit kolik a kterých osvětlení do terárka 90x80x45 (vxšxh)?? Uvažoval jsem o dvou výhřevnývh lampách, jedné UVB trubici a jedné trubici pro osvětlení je to hodně nebo málo?? A kolik jakých živých rostlin přemýšlel jsem o nějakém ibišku, photosu nebo fíkusu?? Když bych mněl v terárku dig. termostat napojený na výhřevné lampy byl by potřeba i teploměr?

Děkuji za odpovědi,
Michael281
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2013 12:43 Muž Střelec [74] - JeštěřiRe: poltergeist
Ve finále jsem v hračkárně koupil dětskej podběrák za 25,-Kč a jediný, co to chtělo, bylo prodloužit síťku ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2013 07:35 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: Cosmogagy
Fakt super rada vtipálku :-|
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2013 12:30 Muž Cosmogagy [14] - HadiRe: Nessy
Já bych toho komára normálně rozmáznul, a nemusíš nic řešit :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2013 12:03 Žena Nessy [124] - Ještěři – Biolit
Mám doma komára a dost mě to štve. Terárka jsou velká a nemám je kam přenést - takže moje otázka: Když dám biolit do zásuvky, zabije to opravdu jen hmyzáky a neuškodí to ještěrkám nebo hadům? Moc dík
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2013 14:59 Muž poltergeist [183] - pavouci, štíři, ještěři, obojživelníciRe: Střelec
já používám hodně hustou záclonu a krásně drží
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2013 13:13 Muž Střelec [74] - Ještěři – smýkací síťka
Z jakého materiálu můžu ušít smýkací síťku? Mám shánět mušelín, nebo stačí nějaká jemnější měkká síťovina, případně záclonovina? Jaká by měla být velikost sítě? Průměr prodávaných typů se pohybuje kolem 30-40cm, délku jsem z obrázků odhadl na cca 60cm. Rám chci stočit buď z vhodné plastové, nebo kovové kulatiny, násadu předpokládám dřevěnou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2013 12:39 Muž Střelec [74] - Ještěři – zbytky cvrčka
Díky! Doufal jsem že to bude něco takového, ale jistotu jsem neměl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2013 10:36 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: Střelec
Signalizuje to jen to že si na něm ostatní cvrčci pochutnali...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2013 07:24 Muž Střelec [74] - Ještěři – zbytky cvrčka
Fotka k příspěvku Našel jsem v terárku zbytky cvrčka, vypadaly jak po setkání s Vetřelcem (viz foto). Vypadá to, že někde zalez, pošel, byl "obrán" a pak se zdechlina nějak dostala na dohled. Doufám, že to nesignalizuje nějakej vážnej problém.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2013 11:02 Muž Střelec [74] - Ještěři – Díky!
Dík za názory. Pro jedno zvíře se ta alchymie opravdu nevyplatí (ani míchat, ani kupovat). Budu i nadále sypat krmné brebery na střídačku NutriMixem a Biominem, časem přikoupím i Reptivit. Samozřejmě počítám i s přírodními zdroji, ale to by muselo jaro nastat dřív, než v červenci.
Cvrčky zatím krmím nějakou na burze koupenou směsí na bázi šrotu (přimíchal jsem do ní NutriMix), čínským zelím a kousky dalšího rostlinstva, které se mi octne doma (ovoce, kořenová zelenina).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2013 20:01 R Muž Pogona [762] - Ještěři
Pokud se jedná o vlastní výrobu, pak proti tomu nic nemám, jak jsem psal není nad "vlastní".

Jinak, pokud jste si všimli má tazatel jednoho chameleona, kterého nijak nemnoží, nemá odchovy, apod.... prodal jsem tisícovky calyptráků a neznám nikoho, kdo by pro jednoho chamíka kupoval domů kilo Rephasů, když kupovaná výjde na 500Kč a víc,.....
samozřejmě dá se koupit pár gramů, to pak ale v přepočtu výjde kilo na několik tisíc - a to pro jednoho chamíka, nesmysl prostě je.

Pokud však tazatel Střelec, chce investovat tyhle částky do krmení pro cvrčky ať tak udělá, ale milion chamíků v republice prospívá bez nich a je to pro ně zbytečné.....
Pokud má možnost může od jara do podzimu smýkat hmyz někde na louce, to je tisíckrát lepší než milion cvrčků nadopovaných čímkoli vitamínovým....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2013 17:56 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: elegans1
Nechápu v čem by to měl bejt nesmysl, to že cvrči nejlépe prospívají na šrotu, ovoci a salátech je jasné o tom žádná...ale já se bavím o gutloadovaní krmného hmyzu před zkrmením vlastní namíchanou/pomletou/rozdrcenou směsí potravin v určitém poměru proto aby prospíval i konzument...

Repashy jsou kvalitní výrobky, tento jsem sice neznal,ale popravdě bych ho rád vyzkoušel a to co jsem se teď dočetl o jeho složení tak mi to připadá jako celkem kvalitní směs pro krmný hmyz, který jak sami oni píšou se podává pouze před zkrmením.

Tohle je nesmysl :
Jak dlouho ho už používáš? Máš s tím špatné zkušenosti? Zvířata umírala ?
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2013 17:31 elegans1 Re: Pogona
Proč by to měl být nesmysl?Je přece více než jasné,že v terárku krmíme hodně chudobnou potravou.Takový chamaleon se s cvrčkem nebo švábem sotva v přírodě setká.Krmný hmyz se musí kvalitně krmit.Gutload si uděláš sám:
www.terachameleons.com/…/
nebo se s tím nechceš párat a koupíš to hotové.Předražené je to možná pro Čechy,pro Němce je 10 dolarů pakatel.Jinak výrobky repashy jsou kvalitní,žádné šmejdy.Používám repashy superfood pro všechny novokaledonské gekony a felsumy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2013 16:49 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: HammerJoe
Stejně jako existují krmné směsi pro králíky, slepice, koně,....sušená sarančata pro agamy, granule pro suchozemské želvy, existuje i jakási směs pro cvrčky,...
dle ( nejen ) mého názoru jsou to však předražené nesmyslné přípravky, jejichž užití jednak není ověřené ( ono v době. kdy čteme, že do uzeného určeného k lidské konzumaci masa se přidává krevní plazma, v jogurtech není stopa mléka, v mase není maso, atd. ) si můžeš být na téměř jistý, že i tyhle rádoby vitamínové přípravky výrobce ošidí na složení, na krabičku napíše kolik čeho skvělého obsahuje, jak je to bombastické pro hmyz a ve finále prd a suchej ořech...

Ve svém okolí mám několik známých větších chovatelů hmyzu ( cvrčků, sarančat, švábů, červů,.... ), kteří se tomuto věnují destíky let.
Každý podzim sbírají poctivě padaná jablka, kupují přes zimu krmnou mrkev a doplňují šrotem, cvrčci totiž do sebe dostanou právě ty samé vitamíny, jako z jakési zázračné směsi, navíc si na 100% můžu být jistý, že jablko ze zahrady mi nikdo na "složení" neošulí a co je hlavní, vitamíny a minerály do sebe cvrček dostane přirozenou cestou - žádná chemie a umělotina.
Což každé malé dítě ví, že je to nejlepší co může být....

Proto si dovolím i na základě jejich zkušeností tvrdit, že je to jen předražený nesmysl, pro lidi co nemají rozum, nebo nevědí co s penězi.

Odzkoušenou mám podobnou "skvělou" směs na králících, pytel stál 300Kč, deset králíků mi ho sežralo necelé dva týdny. Výrobce uváděl, jak je to skvělé krmivo pro výkrm, co to obsahuje za všelijaké vutamíny, jak budu mít zdravé maso a spoustu jiných nesmyslů,....
Když jsem se o tom zmínil kdysi před známým ( chová králíky přes 30let ), zavrtěl hlavou a doporučil mi nechat je na chlebu, kukuřici a seně, nejen že je to v podstatě zadarmo, ale králíci se po tom vykrmí stejně rychle a bez chemikálií čili je to pro mě lepší cesta. Ono samo o sobě vypovídá popis na pytli s těmito králičími granulemi, kde stálo něco ve smyslu, že cca 14dní před zabitím králíka se mají tyto granule vysadit,....
Čili hurá chemie....

Cvrčky postačí krmit zbytky z kuchyně ( ovoce, zelenia ) tu a tam psí granule či šrot,.... ;-)

Tohle je nesmysl :

www.ebay.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2013 15:58 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: Střelec
neurácej za hlouposti

Gutload si musíš připravit sám,nevím o tom že by se dal koupit,ale rozhodně si nemyslím že by to byla hloupost...
Nemusíš toho připravovat přece tolik.Je to konečná strava pro krmný hmyz před podáváním zvířeti,což znamená že touto směsí hmyz nakrmíš až před podáváním,né že jí tím krmíš neustále a tím pádem ji "nagutloaduješ" pro konečného strávníka,který tím přirozeně získá potřebné vitamíny a minerály ze stravy.Je to super věc.

ale pořád je dost hrubý

Jo to jo připadá mi že na kterémkoliv hmyzu vůbec nedrží...v tomto ohledu je perfektní kvalitní minerálovo-vitamínová směs Reptivite.

Opadá do dvou dnů

To snad opadá všechno a hlavně po dvouch dnech na vzduchu už nemá určitě dané hodnoty...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2013 11:21 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Střelec
Ničim ho nemelu, prostě posyp cvrčky Nutrimixem tak jak je ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2013 09:46 Muž Střelec [74] - Ještěři – nutrimix
No - čekal jsem to. Meleš nějak NutriMix na jemno, aby na cvrčkách líp držel? A čím ho meleš? Já ho proháním přes čajový sítko a zbytek třu v hmoždíři (kamenným), dokud neprojde, ale pořád je dost hrubý. Opadá do dvou dnů, zatímco Biomin na dobře zašitejch kusech vydrží i pět dní. Strašík je navíc vysazenej na bílou barvu, takže ty s Biominem odloví dřív.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2013 08:53 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Střelec
Sypej cvrčky NutriMixem, nebo Roboranem, krm je slupkama od jablek, v létě travou a neurácej za hlouposti ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2013 07:30 Muž Střelec [74] - Ještěři – gutload
Narazil jsem na informaci o krmné směsi pro cvrčky, zvané gutload. Měla by obsahovat všechny složky, které se běžně používají k posypávání krmného hmyzu. Ten při použití gutloadu údajně není třeba "dochucovat" minerály a vitamíny více, jak jednou týdně. Návod na výrobu na netu měl dvě vady - připomínal recepty alchymistů a množství, které by se vyplatilo, by vydrželo několik let.

Máte s něčím podobným zkušenosti? Víte, jestli se taková směs dá sehnat v nějakém rozumném množství?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2013 21:54 Muž dblazek [5] - Ještěři
podestylku bych tam nedaval vubec navic ty utěrky ti budou litat když zafouka, do teraria pro chameleona asi jen haluze a rostlinky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2013 12:44 Muž Střelec [74] - Ještěři – 80 je hranice
Takže rozměrově ekvivalentní běžnýmu terárku. 80cm je horní hranice - maximální rozměr přířezu, co mam k dispozici. Co kromě větví dovnitř? Počítam s nějakou umělou kytkou a jako krátkodobou podestýlku papír (papírové utěrky). O instalaci osvětlení a vyhřejvání neuvažuju.

Viděl jsem kdysi "cestovní klec" na samici chamíka - dvě kulatý desky o průměru asi 45cm, spojený zhruba 60 cm kmínkem, po obvodu potažený nějakou síťovou tkaninou. místo dvířek to mělo zip.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2013 11:18 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Střelec
Ta výška je moc malá, minimum je 80cm, aby byl spokojený i v přechodném bydlišti.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2013 08:48 Muž Střelec [74] - Ještěři – rozměry "přechodného bydliště"
Budou rozměry 40x50x60 (poslední je výška) na přechodné bydliště stačit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2013 12:45 Muž Střelec [74] - Ještěři – to nejde
"Klec" na chamíka nemůže bejt síťovaná celá - musí tam zůstat místo, které bude kryté jak proti slunci, tak proti průvanu. Na to je ideální nějaký zavětvovaný kout (kout s plnými stěnami zároveň zpevní konstrukci). Jde mi o informaci o vhodných rozměrech a potřebném vybavení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2013 11:38 Muž dblazek [5] - Ještěři
tak to skuste všechny strany osíťovat kromě dna a dvířek. Dno by bylo dřevo nebo něco a dvířka by udělal z plexiskla budou se i lépe otevírat. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2013 08:54 Muž Střelec [74] - Ještěři – "letní byt" pro chamíka
Uvažuju o výrobě přepravitelného "síťoterária" pro letní "venčení" a přechodné ubytování chameleona. Mělo by jít o jakousi lehkou síťovanou klec s uchem na přenášení. Zatím mám vizi jakési "bedýnky" zhruba čtvercového půdorysu se dvěma stranami zasíťovanými (jedna by měla fungovat jako dvířka) a "kusem stromu" na lezení přes celou výšku. Materiály by měl být překližka, nějaké nosníky a muší pletivo, konstrukce lepená, v namáhaných místech pojištěná vruty. Můžete mi doporučit vhodné rozměry a vybavení? Nemám dvířka umístit spíše v jedné "plné" stěně a taky je zasíťovat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2013 07:40 Muž Střelec [74] - Ještěři – fajfmen - vzkaz
Včera jsem ti posílal vzkaz, doufam, že dorazil. Taky jsem sem dával fotku Strašíka, ale někam to zmizelo, tak doufam, že se neztratil i vzkaz.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2013 21:41 Muž Felix [755] - JeštěřiRe: ondra
Holešovická burza by mohla být to pravé, ve zverimexech se lupenitky obvykle neseženou :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2013 21:40 Muž Felix [755] - JeštěřiRe: Střelec
A co takhle přes osobní? Mohl by to být i prima pokec ;-)
Co se stavby lodi týče, vykládal mi Venca cosi o Maroku a že se to pak muselo předělávat (místní to prý brali od oka a kašlali na plány)...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2013 13:19 ondra – lupenitka
Dobrý den nevíte kde sehnat lupenitky? Napadla mě burza v holešovicích nevíte jestli je tam mají?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2013 06:40 Muž Střelec [74] - Ještěři – lodičky
Black Falcon byl lodí kapitána Kida (toho původního) a byl výrazně větší, než La Grace. Záměna je způsobena tím, že jde o stejný typ plachetnice (briga) a že má stejné zbarvení, jako Falcon na krabici. Na palubě La Grace jsem (povětšinou u kormidla) strávil dvě dovolený. Momentálně je ve španělským doku kousek od Gibraltaru. Chlapci něco podělali a u Marbely skončili na suchu, přitom urvali kýl (lochna 25cm široká a 15m dlouhá). Část škod bohužel neodpovídá verzi ztroskotání pro veřejnost, ale to si se svýma lidma musí Pepa Dvorský vyřešit sám.Jinak stavěná byla v Egyptě kousek od Suezu. Více na www.lagrace.cz a na krasajachtingu.cz . Ale na tohle můžem založit extra vlákno v pokecu, protože na palubě La Grace jsem skutečný ještěrky, ani jinou čtyřnohou zvířenu nikdy neviděl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2013 21:16 Muž Felix [755] - JeštěřiRe: Střelec
Tak to s tou lodičkou mi trochu připomíná situaci, kdy mi před asi pětadvaceti lety koupil k Vánocům strejda slepovací model lodi Black Falcon, já se s ní půl roku přepečlivě patlal, následně vystavil na poličce - a do druhého dne jí kocour uhryzal všechny stěžně :-| :-D

Mmch. ten Black Falcon byl předlohou pro loď La Grace, která někdy na podzim ztroskotala u Kanárských ostrovů (bylo to na TV Nova, shodou okolností společně se zprávou o ztroskotání repliky Bounty na opačné straně planety zhruba ve stejnou dobu).
La Grace byla ale český projekt. Vyzní to asi jako fór, ale v Maroku si ji nechal vystavět kamarád mého kamaráda se kterým chodím na pivo (když se tu jednou za pár let ukáže). Ten se na ní pomalu dva roky plavil. V době ztroskotání ale shodou okolností pobýval doma...
Reklama

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 7 8

Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 3886x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/792-rady-pro-zacatecnika?od=25