Identifikace pavouka
0 07.07.2017 23:43 Nuficek – Jeste nejake fotky
0 07.07.2017 23:28 Nuficek – Pavouk 10cm cerveno cerne nohy
0 07.07.2017 23:23 Nuficek Prosim o identifikaci pavouka asi 10 cm velkeho zijici na horach ve sklepe.
0 07.07.2017 13:49 Marek – Re:Marek
Nevim proc se mi tu nece nahrat fotka pavouka tak to zkousim jeste jednou
0 07.07.2017 13:46 Marek Dobrý den chtel bych se zeptat zda li nekdo neví co je to za druh pavouka a zda-li neni jedovaty
0 07.07.2017 01:03 Anna Dobrý den, chci se zeptat co to je za pavouka, má čistě hnědé tělo, pruhované nožičky a vzorovaný zadeček, což je trochu vidět na fotce.
0 03.07.2017 22:01 hanina – pavouk
Dobrý večer,našla jsem na citroníku pavouka je 0,5 cm veliký a má žlutozelené zbarvení,povedlo se mi vyfotit ze spod i z vrchu Nikdy jsem takového neviděla,
prosím o určení o jaký druh se jedná. Děkuji. Hanina
Lucko, možná vím, čím to bude. Může za to vosička kutilka Sceliphron curvatum, která loví pavouky a krmí s nimi své larvy....
Ahoj Lucko, tohle je přinejmenším divné....jinak tito pavoučci tobě ani přítelovi nijak neublíží.
No to jste mě moc nepotěšil, protože žiji s přítelem a on je z toho ještě víc na nervy než já. 100% jsem si jistá že předtím jsme v posteli našli pouze skořápku a nevěděli jsme co to je.. bylo to jak hlína.. po dnešním ránu víme že to dělají nějací pavouci. Jsem doopravdy vyděšena a nevím si rady :(. Dnes spím v obýváku a zítra převrátím vše naruby a vydezinfikuji, ale mám strach. Prosím jak se jich zbavit?? ;( nejedná se o žádnou legraci ani z mé ani z přítelovy strany. Děkuji za každý tip
možná křižáci rodu Araniella, tu skořápku s pavouky Vám tam musel někdo podstrčit, toto není normální chování pavouků
Takhle to vypadalo ráno.. když jsem na to narazila v posteli.. snad Vám to pomůže.
Lucko, bez fotky to nikdo neurčí, u nás žije přes 800 druhů pavouků.
Jak se jich zbavit? stačí odnést...
0 27.06.2017 08:04 Lucka – Pavoučci
Dobrý den,
obracím se na vás s prosbou, bydlím v krásném zrekonstruovaném domě, ale dnes ráno jsem vstala a v pod polštářem našla tvrdou hnědou skořápku (asi velikosti vlašského ořechu), po rozbití jsem byla vyděšena, protože tam byli 3 malý pavoučci. Měli hnědé tělíčko a velkou žlutou prdýlku. Nechápu jak se v mé posteli usadilo něco takového. Prosím o radu co to je za pavouka a jak se ho co nejúčiněji zbavit. Děkuji
Lucka
možná zápřednice, chtělo by to lepší foto...
Děkuji za identifikaci
0 12.06.2017 00:23 Pastic – Identifikace
Prosím Vás o pomoc s identifikací tohoto druhu pavouka. Dle internetových zdrojů se mi jej nedaří rozpoznat.
Josefe, vypadá to na samečka pokoutníka ocasatého (Tetrix denticulata) - celkem pěkný nález
0 11.06.2017 16:41 Josef – Pavouk
Zdravím, prosím o identifikaci tohoto pavoučka. Velký asi 15mm. Dnes mi poskakoval před monitorem
. Díky za info.
Petře, vypadá to na slíďáka rodu Trochosa
0 08.06.2017 19:20 Petr Svoboda Dobrý den našel jsem tohoto pavouka u našeho bazénu. Neví někdo co je to za pavouka? předem děkuji.
Radku, je to meta temnostní - Meta menardi - žije ve sklepích, na půdách nebo v jeskyních
0 04.06.2017 12:26 Radek
Tento pavouk je malý, že neprokousne ani kůži. Pro nekvalitní fotografii neurčitelný.
0 30.05.2017 17:49 Jarka
Pavouk na fotce není už živý a jeho barva byla předtím zelená,zdá se mi,že jsem podobného již někde viděla s popisem,že jeho kousnutí způsobuje dočasné ochrnutí. Díky za info.
Eliško, vypadá to na skálovku (asi rod Scotophaeus). V ČR žije více než 850 druhů pavouků, tak nebudou všichni stejní
0 28.05.2017 18:28 Eliska Hrabakova – Pavouk
Dobry dennevite nahodou nekdo, co je tohlr za pavouka?? Mela jsem ho na posteli a prijde mi jiny nez ostatni pavouci co ziji u nas..
marti - ano, je
0 26.05.2017 17:25 marti – je to křížák podkorní nebo ne ?
Scotophaeus sp. - skálovka
0 21.05.2017 09:28 Iloo –
Re: Lepší fotka
0 21.05.2017 09:00 Iloo
Děkuji moc.
lovčík hajní, sameček
0 17.05.2017 21:57 Jan – identifikace
Dobrý den, dnes jsem na zahradě odchtl tohoto pavouka. Víte někdo, co je to zač? Díky
asi utopení pokoutníci, protože pavouci normálně ve slané vodě nežijí....jak se jich zbavit? asi utěsnit přístup, aby se tam nedostali
0 11.05.2017 21:21 Lidka – pavouk v bazénu
Lovčík hajní (Pisaura mirabilis)
0 06.05.2017 17:42 Filip – Co to je zač?
Zdravím, dnes na zahradě u jezírka jsem našel tohoto pavouka. Nevím co to je zač, tak bych potřeboval poradit.
Zápřednice jedovatá (někdy si říkám, že ten pavouk si druhové jméno jedovatá nezasloužil) je bezpochyby naším nejjedovatějším pavoukem, ale kouše jen v sebeobraně (buď když jí někdo strčí prst do úkrytu nebo když ji omylem někde stiskne) a vážně nemá cenu z ní panikařit.
Slíďák je pravděpodobně rodu Hogna. Pro zajímavost náš největší (a zároveň v Evropě největší) pavouk vůbec je slíďák tatarský (Lycosa singoriensis), který je ale zcela neškodný, taková malá zápřednice nebo ještě menší snovačka jedovatá (asi nebudete v ČR, když ji máte na dvorku) vyžadují opatrnou manipulaci - slíďáka bych zato do ruky klidně vzal
0 04.05.2017 08:47 Radek – asi slidak
bohuzel se zde vzdy velmi stahne kvalita..pokusim se pripojit jeste zvetseninu fotografie
0 04.05.2017 08:38 Radek – asi slidak
tak jeste jeden pokus
0 04.05.2017 08:37 Radek – tak asi jindy
nejak mi to nechce pripojit fotku :(
0 04.05.2017 08:35 Radek
No, taky bych se nebal zaprednice, kdyz mi po dvore beha snovacka jedovata
D..asi je to jen o tom, na co jsme zvykli. Nechci sirit paniku, jen poukazat na fakt, ze se v CR premnozil zatim asi nejjedovatejsi pavouk (mozna krom velmi endemiotickeho stepnika moravskeho). Nicmene jeste pridam jeden prispevek, ktery jsme potkali ve Spanelsku u bazenu, pavouk vetsi nez moje dlan, asi nejaky druh slidaka..devcatum nahnal pekny strach
Ano, kousnutí zápřednice Cheiracanthium punctorium může takovou prudší reakci vyvolat.
Nevím a na internetu nenacházím ale o žádném případu smrti, na rozdíl od vosího nebo včelího bodnutí.
Na jihu Evropy se zápřednic nikdo nebojí, a to jich tam žije o hodně víc.
možná zápředník a slíďák, z fotek to nejde moc poznat
Jak jsem jiz psal, zaprednice jedovata kousla meho kolegu pred osmi lety na Staromestskem namesti v Praze a nasledky byly pomerne brutalni na to, ze to byl 35-ti lety chlap v plne sile..dvooudenni bolest v cele pazi a pocity nevolnosti az zavrate. Kdybych nebyl cele situaci pritomen, ani bych tomu sam neveril..pri kousnuti kolega zarval bolesti a pustil talire na zem. Pote si pro nej prijela zachranka a po ohledani kousnuti konstatovali kousnuti nezanmym pavoukem. Kratce nato se zacly sirit zpravy o migraci zaprednice smerem na sever a kousnuti kdesi za Prahou, tudiz jsme usoudili, ze to byl on..zadny z pavouku znamych do te doby zijicich na uzemi cr, natoz v Praze, takovy jed nemel. A vzhledem k premnozeni tohoto druhu a celkove zmene charakteru diky zmene prostredi by se mel zacit povazovat za relativne obavaneho pavouka.
Přidat reakci
1 ...... [13] ...... 28
Zpět na obsah sekce Bezobratlí • Zobrazeno 3352x