Identifikace pavouka
0 10.05.2018 08:58 Víťa – Pavouk
Umí někdo určit tohoto pavouka? Lezl po stole, poměrně pomalým pohybem a měl tak 3 cm. Díky
samec křižáka rodu Araniella - vypadá to na křižáka horského -A. alpica
0 09.05.2018 16:28 Tonda – Pavouk
Neví někdo, co to je za druh pavouka?
0 09.05.2018 16:04 Pavouci kámoši – Pavouček nalezený v lese.
Tohoto pěkného pavouka jsem nalezl procházkou lesem, nalezl by se zde nějaký zkušený odborník a určil, co je to za druh?
Dekuju
zápřednice Mildeova
snovačka pokoutní
0 05.05.2018 23:52 Pesule
spíše zápřednice Mildeova
Snovačky se schovaly, ale tenhle "miláček" nás navštívil přímo doma. Tipuji správně: Zápřednice jedovatá?
Šestiočka ryšavá, Harpactea rubicunda. Určitě nezaútočila, ale pouze upadla
0 22.04.2018 07:33 pavligin66 – Dobrý deň
vaša identifikácia bola správna je to potkan hnedý
0 21.04.2018 14:02 Endy – Identifikace pavoučka
0 20.04.2018 23:25 Pepa – Co to je, ze by potkan?
Ahoj lidi tuhle potvoru ulovila u nas na zahrade sousedovic kocka. Je to potkan nebo neco jineho.
Nikdy jsem potkana nazivo nevidel, ale podle dostupnych fotografii na internetu by to mohl byt on.
Jde mi o 100 % identifikaci protoze potkan neni samotar a kde je jeden budou i dalsi.
není zač, vyfoťte i snovačky a zkusíme to
Děkuji, máme byt po studentech ze středomoří a jižní ameriky, takže už rozumím, kde se tu vzala. Máme tu i nějaké snovačky ale nejsem schopen je plně identifikovat. děkuji za pomoc
Lepovka jižní, Scytodes thoracica
0 17.04.2018 21:41 Ondřej – Identifikace pavouka
Dobrý den, prosím o identifikaci pavouka, máme jich plný byt- Brno. Děkuji za odpověď
Rosto, je to křižák rudohnědý, Larinioides ixobolus.
0 11.04.2018 17:50 Rosta78 – Identifikace pavouka
Dobrý den,
do bytu v Olomouci mi vlezl tento pavouk.
Zajímalo by mě co je to za druh.Dekuji
0 04.04.2018 21:06 Lenka – Pavouk
Dobrý den, tento pavouk se nám nastěhoval do hmyzího domečku, nevíte co to je?dekuji
třesavka
0 27.03.2018 07:24 Mila Dobrý den mohl by me nekdo ríci co je to za pavouka??? ukazal se nam doma.
Ivo, je to pakřižák chluponohý (Uloborus plumipes). Tento pavouk je unikátní tím, že nemá jedovou žlázu. V ČR je to nepůvodní druh, vyskytuje se pouze v prodejnách květin. Schválně se rozhlédněte v Hornbachu nebo OBI a jistě uvidíte další pakřižáky. Také ho tam můžete vypustit, pokud ho nechcete chovat. Může být užitečný - loví hmyz vylétající z hlíny v květináči.
0 21.03.2018 18:22 Iva – Co to, prosím, je?
Diky diky diky moc. Tak ho na jare, az nebude mrznout, vysuneme zase na keriky, ktere tady mame na zahrade. Je mozne, ze jsme ho prinesli na dreve
Dano, je to listovník rodu Philodromus, listovníci si sítě nestavějí
0 06.03.2018 14:52 Dana – Pavoucek na strope
Ahoj,
již několik dní nám na stropě běhá a pospává pavouček - placatý, velké přední 2 nohy, zadní menší, velikost cca 1 - 1,5cm. Může mi někdo pomoci s identifikací pavouka? Pavučinu nikde kolem sebe nemá, je pouze na stropě, případně občas v rohu místnosti.
Ahoj, to by mohlo být čoveče ono, ale popravdě slyším o ní poprvé
0 26.02.2018 18:42 Tomáš – Pisivka?
Hledal jsem dál, možná je to Pisivka bledá?
0 26.02.2018 08:24 Tomáš – Lepší foto
Zvětšené foto.
Nebojí se světla a vždycky ho najdu u některého rohu.
U potravin jsem ho ještě nepotkal.
Před okny jsou velké jehličnaté stromy. Možná je to něco z nich.
Ahoj Tome, ta fotka je dost naprd, není to nějakej mol nebo něco? Fakt to není moc poznat....
pavouk ani brouk to není, co to je ovšem nevím
0 25.02.2018 19:04 Tomas – Identifikace
Dobry den,
občas doma narazím na následujícího pavoučka-broučka. Je šedý a má asi 0,5mm až 1mm. Dneska se mi ho podařilo chytit na lepící váleček a vyfotit. Často se motá u stropu bytu nebo v okolí dveří.
Poradili by jste mi co to je za brouka či pavouka?
pokoutník tmavý - Eratigena atrica
To je různé, může to být např. mládě nějakého většího pavouka nebo drobná pavučenka.
0 29.01.2018 22:06 Lenka – Co je to za pavouka?
Dobry den, objevil se nam v byte ve vane pavouk viz obrazek.Netusite, co to je za druh?Diky
0 29.01.2018 17:16 Michalka – Pavouček pro štěstí
Prosím,jak se jmenuje malinkatý pavouček,který větsinou visí na jednom vlákně pavučinky a říká se mu štěstíčko?Je to miminko nějaké větší potvory nebo zůstane pořád malinkatý?
0 28.01.2018 23:02 Martin – Pavouk netypicky velký
Matku neco na podzim pookousalo na tváři pod okem, asi pavouk, tak sleduju každou potvoru.
Díky moc!
Makso, jsou to mláďata křižáka, možná křižáka obecného
Dobrý večer
Přidávám ještě zvětšenou fotku
Díky
Ahoj Makso, nezlob se, ale vidím jen pár teček, mravenci?
Přidat reakci
1 ...... [10] ...... 28
Zpět na obsah sekce Bezobratlí • Zobrazeno 3352x