Identifikace pavouka
0 02.05.2017 16:41 Radek – Zápřednice
0 04.04.2017 10:22 Honza ještě jedna zvětšená
Chtělo by to lepší fotku. Také je možné, že tam máte druhů víc
0 19.03.2017 08:00 PATRIK – Re: AraneidaeCz
Tak pardon, dneska jsme objevili dalšího a Luční to asi není .. luční má proužky a je tmavší .. ti naši slíďáci jsou bez vzoru a celkem bledí.4904
Díky za určení .. Hledal jsem a nejvíc se mu podobá Slíďák Luční
což by i odpovídalo protože hned za domem máme pole a než jsme postavili dům tak tu byla loučka
asi jsme jim zastavěli jejich uzemí a ted nam to vracejí
Slíďák, na bližší určení si ale netroufám
0 17.03.2017 16:33 PATRIK – Prosím o identifikaci
Ještě jednou Děkuji, vygooglil jsem si fotky a je to ona ... má u mě čestné místo pod oknem
Cedivečka zelená - Nigma walckenaeri
Pavle, podle mě to je cedivečka zelená - Nigma walckenaeri
0 22.02.2017 21:12 Pavel – Co je to?
Ahoj, mám pod oknem tohoto pavouka. Je asi tak centimetr velký. Zdá se mi poměrně aktivní v lovu, v jeho okolí je spousta mrtvolek a větší mouchy kouše do hlavy. Taky má už v koutě zaděláno na mladý. K pavoukům jsem poměrně tolerantní, ale než se ji to vylíhne, tak bych rád věděl co to jéé??
0 22.02.2017 19:55 Pavel – Co je to?
Ahoj ve spolek, mám pod oknem tohoto pavouka. Je asi tak centimetr velký i s nohama. Zdá se mi poměrně aktivní v lovu a má už v koutě zaděláno na mladý. K pavoukům jsem poměrně tolerantní, ale než se ji to vylíhne, tak bych rád věděl co to jéé??
Ahoj Evo, Atypus piceus se na Slovensku vyskytuje. Je to teplomilný druh.
Ahoj Evi, co takhle trochu pohledat na netu? Toxický bude, ale tebe nezabije.
www.google.cz/… 0 18.02.2017 09:56 Eva – Atypus piceus - sklípkánek černý
Prosím Vás o informáciu o tomto pavúkovi. Nechtiac ho priniesol kamarátkin manžel z Francúzsko-Španielskej hranice vo veľkej borovicovej šiške. Myslím si, že sa jedná o Atypus piceus - sklípkánek černý. Obávame sa, či nie je jedovatý. Je možné, aby prežil v našich podmienkach? (stredné Slovensko, okolie Banskej Bystrice).
Ďakujem
Dobrý večer, moc se omlouvám, jsem já to ale blbka a ještě pořádně nečtu !
Vaši odpověď, (Nebezpečný druh (jako ostatně prakticky žádný v ČR původně žijící pavouk) to pro člověka není.) jsem pochopila jako, že je to nebezpečný druh a to pro člověka není.
Jsem ráda, že je neškodný a nemusím mu ubližovat. Za vše moc díky, zdraví Alena
Proč byste se jich měla bát? Nejsou nijak nebezpečné. Jsou užitečné, neboť regulují množství hmyzu ve Vašem bydlení
Rozhodně bych si je ponechal, stejně nemáte moc šancí je vyhubit, a jak jsem říkal, jsou neškodné. A když tam nebudou ony, najdou si k Vám cestu jistě jiní pavouci...
Děkuji za rychlou odpověď, tak to není zrovna příjemné zjištění, mám se bát ještě víc ?
Dělám dobře, že je nezabíjím, nebo se mám snažit je raději vyhubit ?
Zdravím, Aleno,
vypadá to na samečka snovačky domácí (Steatoda grossa). Nebezpečný druh (jako ostatně prakticky žádný v ČR původně žijící pavouk) to pro člověka není. Snovačky vydrží velmi dlouho bez potravy. Když se jedná o samečka a uvádíte, že po Vás leze, napadá mě, že si asi hledá zrovna nějakou samičku. Samičky jsou větší s tmavým kulovitým zadečkem a moc místa nemění - někde v koutě si upředou malou, jednoduchou, trojrozměrnou síť, a tam jsou pořád.
0 30.01.2017 14:26 Alena – Prosím o identifikaci pavouka
Dobrý den, mám nepříjemný pocit z pavouků a oni, jako by to věděli, občas se po mne nějaký proběhne. Je to tento pavouk na obrázku. Někdy je maličky a někdy už docela větší. Bydlím v paneláku, často luxuji a stejně se tu někde schovávají. Ráda bych věděla, čím se živí, když teď v zimě nelétá žadný hmyz ? Věděl by prosím někdo více o tomto pavoukovi ? Upozorňuji, že i přes obrovskou hrůzu z nich, žádného nezabiju. Hodím na něj sklenici a vynesu až na schodiště, kde ho vyklepu. Pak už jen doufám, že si nepamatuje cestu a nevrací se k nám.
Předem všem děkuji za informace a přeji hezký den.
Dobrý den, Aneto, zdá se mi, že to je skákavka háčkovitá - Icius hamatus
Tento druh u nás nežije.
Napište mi, prosím, na email araneidae-cz@seznam.cz
Moc děkuji
Nějak se mi nepřidala fotka zkusím to znovu kdyžtak sem napíšu i jeho vzhled kdyby se zase nezdařilo...měl takový načervenalý zadeček a podél něho po bokach bílé pruhy na každé straně jeden...a hned za hlavou měl další takový malý proužek a hlavu měl takovou tmavě hnědou a měl světlé nohy a celkem velké kusadla které měl taky hnědé a takové oproti skákavce bez těch chloupků
Děkuji za odpověď.
Koukla jsem se na tu skákavku a velmi se tomu pavoukovy podobá a po tom co jsem dopsala svojí otázku tak jsem tam našla druhého schovaného v pavučině a ten vypadal zase jinak a podařilo se mi ho nějak vyfotit ale fotka nic moc...nevíte co by mohlo být tohle za pavouka?
Roman napsal: Dobrý den. Jen ze zvědavosti bych chtěl zkusit zjistit, co je tohle za pavouka. Lepší fotky bohužel nemohu pořídit.je malinký, vlezl by se v pohodě na desetník.
Tak už vím. Měl by to být Pokoutník Černý.
0 16.01.2017 23:04 Roman – Identifikace pavouka
Mohla by to být nějaká skákavka - ty mají velké výrazné oči a často i poměrně pestré zbarvení. Jenže do obchoďáku může na jižním ovoci občas přicestovat i něco exotičtějšího...
Počtu očí se ale nediv, většina pavouků jich má 8 směřujících různými směry. To jim zajišťuje výhled do všech stran i nad sebe naráz, aniž by se museli hnout a prozradit tak potenciální kořisti nebo naopak nepříteli svou polohu
0 10.01.2017 21:52 Aneta – Identifikace
Dnes jsem si koupila v Lidlu khaki a na něm byl malý takový jakoby hnědo-béžový pavouk se dvěmi černými pruhy na zadku...měl dvě celkem velké oči a hned vedle každého oka ještě jedno malinké ale co je zajímavé tak další dvě malinké oči jakoby nahoře na hřbetě a mezi nimi červený pruh...a zespodu na zadku byl takový jakoby zelenkavý a celkem i velká široká kusadla které byli takové jakoby hnědo-rudé...víte někdo co to může být za pavouka? Málem jsem do něj kousla
a omlouvám se že jsem nepřidala fotku určitě by to identifikaci zjednodušilo ale je moc malý a na mobilu mi nejde zaostřit..předem děkuji za odpověď
Jiří, vypadá to na šestiočku, ale bát se zápřednic není na místě. Nejsou v podstatě nebezpečné - koušou jen v sebeobraně, když je někdo stiskne. Pro zajímavost - jedna šestiočka patří mezi nejjedovatější pavouky světa. V ČR ale naštěstí nežije žádný pavouk, jehož jed by byl pro člověka toxický...
0 03.01.2017 06:40 Jiří – Copak je to za pavouka?
Zdravím všechny a zároveň Vám přeji krásný nový rok 2017. Žijeme na Jižní Moravě a velmi často se setkáváme s různými druhy pavouků. Bohužel tomuto druhu se nějak moc líbíme a velmi často na něj narážím u nás v bytě. Vzhledem k tomu, že se jedná o pavouka opravdu velmi rozmanitých velikostí a také díky jeho velikým ostrým zoubkům a tvrdém tělu, rád bych Vás poprosil o identifikaci pavouka. Mám pocit, že se jedná Zápřednici, ale možná jsem jen velmi paranoidní.
Děkuji Vám všem za pomoc s identifikací
Jirka
AraneidaeCz napsal: Jsou to mladí křižáci, kteří se vylíhli z kokonu, protože doma máte teplo. Křižáci nejsou pavouci, kteří by primárně žili v budovách. Bohužel jim není pomoci, venku je zima a Vy jim těžko teď seženete potravu. Jedině, kdyby zalezli zpět do kokonu, tak je vyneste ven a přikryjte nějakým listím... tak jsem je s lítostí i zármutkem musela zlikvidovat ale pár se jich poschovávalo a pořád je potkávám tak uvidíme jestli později potkáme i nějaké od rostlé, bylo jich opravdu hodně po celém stromku a v okolí jednoho metru všude pavučiny ;) já mám pavoučky ráda takže mě bolelo u srdce když jsem je musela zlikvidovat, ale beru to tak že jsem jim ulehčila trápení o hladu
Jsou to mladí křižáci, kteří se vylíhli z kokonu, protože doma máte teplo. Křižáci nejsou pavouci, kteří by primárně žili v budovách. Bohužel jim není pomoci, venku je zima a Vy jim těžko teď seženete potravu. Jedině, kdyby zalezli zpět do kokonu, tak je vyneste ven a přikryjte nějakým listím...
0 27.12.2016 15:44 Tereza – Co s tim?
Pomoc
Je to snovačka, nejspíše snovačka pokoutní. Rozhodně si ji nechte, není nebezpečná. A vsadil bych se, že jich doma máte víc....
0 21.12.2016 05:12 Radana – novy mazlik nebo se mam bat?
Mam doma pavouka rikam mu ferda ale nevim co je zac mam si ln ho nechat nebo ho vyhodit ven?rada,muj meil radanavrbova@seznam.cz
Naopak - pokud by byl pavouk nejedovatý, tak je neobyčejný, 99% našich pavouků je jedovatých - aby mohli paralyzovat kořist. Žádný náš pavouk ale není pro člověka nebezpečný...
Díky za info. Podle obrazků z netu jsem si to tak trochu myslela, ale doufala jsem, že mi to někdo vyvrátí a že to bude jen nějaký obyč nejedovatý pavouk
asi zápřednice - rod Cheiracanthium
0 10.12.2016 23:28 Paja – Prosim o radu :)
Dobrý den,
prosím o radu,co to je za pavouka. Během 3 měsíců už jsme jich našli doma 6. Ty poslední 3 uz byli takové víc do béžova. Velikost cca 1cm. Jeden byl zalezly v pitku od lahve, což jsem zjistila až po napití..fuuj. Asi hodinu jsem citila mírné brnění špičky jazyka.
Díky za info
možná běžník listový - Ebrechtella tricuspidata
Bude to pokoutník tmavý - Tegenaria atrica, je hojným druhem v budovách
Myslím, že to je samička snovačky pokoutní (Steatoda bipunctata)
0 09.12.2016 22:26 Vodry – Pavouk
Zdravím našel jsem doma pavouka nevíte nékdo prosím co to je za druh? Děkuji
0 09.12.2016 10:37 Pida – Prosim co je to za pavouka?
Dobry den v kuchyni jsem mel uz po nekolikate tohoto pavouka, nevite jmeno? A popripade v jakych podminkach zije? Odlapil jsem ho do sklenice. Diky
0 01.12.2016 20:05 Tomáš Čmuchálek – Pavouk v Nepálu
Zdravím před nedávnem jsem byl v nepálu a po jedné noci jsem zjistil, že jsem měl spolunocležníka, tak jsem se jen chtěl zeptat, co je to za druh a jestli nebyl třeba i jedovatý. Děkuji
Adélo děkuji ale netuším jestli ho můžu pustit jsem sice arachnofobik ale i tak to neznamená že ho zabiju koukat to jo ale to je Aleš ještě jednou díky za tvůj čas a reakci ahoj Honza
Sestiocka velka. Dysdera crocata. Z pavouku jich poznam jen par, ale tenhle me zaujal barvou, tak jsem googlila
Přidat reakci
1 ...... [14] ...... 28
Zpět na obsah sekce Bezobratlí • Zobrazeno 3352x