Fórum » Bezobratlí » Identifikace
Fórum » Bezobratlí » Identifikace  Děkuji mnohokrát!! Takového vzácného návštěvníka mé zahrádky si budu považovat. Jsem ráda, že vím, s kým mám tu čest.
 Děkuji mnohokrát!! Takového vzácného návštěvníka mé zahrádky si budu považovat. Jsem ráda, že vím, s kým mám tu čest. 
 Vypadá jako samička od již zmíněného běžníka skvostného - Synema globosum
 Vypadá jako samička od již zmíněného běžníka skvostného - Synema globosum  

...co jsem měla čas tak jsem pilně "googlovala", ale zatím nic.. krom toho, že jsem pojala podezření, že je to snovačka.
 ...co jsem měla čas tak jsem pilně "googlovala", ale zatím nic.. krom toho, že jsem pojala podezření, že je to snovačka.  Ale každopádně Vám děkuji za odpověď, třeba se někdo připojí s dalším názorem.
  Ale každopádně Vám děkuji za odpověď, třeba se někdo připojí s dalším názorem.
 Dobrý den,
 Dobrý den, Pavouček je celkem malý, zadeček cca 0,5 cm, ale neobvykle zbarvený, tedy alespoň pro mě, tak nevím, zda je u nás běžný a "neškodný" pro člověka/děti. Předem děkuji za názor.
  Pavouček je celkem malý, zadeček cca 0,5 cm, ale neobvykle zbarvený, tedy alespoň pro mě, tak nevím, zda je u nás běžný a "neškodný" pro člověka/děti. Předem děkuji za názor.
 Dobry den
 Dobry den Dobry den
 Dobry den

Dobrý den, prosím Vás. Nevíte někdo o jaký druh to jde ? je to podobné černé vdově,a le nevšiml jsem si jejich červených znaků. Mám se obávat ? Moc děkuji
 Dobrý den, prosím Vás. Nevíte někdo o jaký druh to jde ? je to podobné černé vdově,a le nevšiml jsem si jejich červených znaků. Mám se obávat ? Moc děkuji

Takže odhadem - Snovačka kalhotkatá (která je ale dost vzácná, tak nevím...
 Takže odhadem - Snovačka kalhotkatá (která je ale dost vzácná, tak nevím...  )
 )

(teda pokud jsem našla správného pavouka Šestiočka ryšavá)
 (teda pokud jsem našla správného pavouka Šestiočka ryšavá)

Zdravím. Dokáže někdo identifikovat pavoučky na fotkách? Kolonie vyfocena na chatě ve sklepě, oblast Nízký Jeseník. Velikost tak 3-4 cm.
 Zdravím. Dokáže někdo identifikovat pavoučky na fotkách? Kolonie vyfocena na chatě ve sklepě, oblast Nízký Jeseník. Velikost tak 3-4 cm.

Zdravim, neviete aky je toto pavuk? Nasla som ho na chodniku v bratislave. Je asi dva cm velky aj s nohami. Dakujem
 Zdravim, neviete aky je toto pavuk? Nasla som ho na chodniku v bratislave. Je asi dva cm velky aj s nohami. Dakujem
 (a tomu se podobá takový ranec druhů z několika rodů žijících i u nás, že to fakt od oka určit nelze ani náhodou)
 (a tomu se podobá takový ranec druhů z několika rodů žijících i u nás, že to fakt od oka určit nelze ani náhodou)  )  bylo - "Tý jo! Sklípkánek!" (r. Atypus, u nás dva nebo tři skrytě žijící druhy, pokud se nepletu).
)  bylo - "Tý jo! Sklípkánek!" (r. Atypus, u nás dva nebo tři skrytě žijící druhy, pokud se nepletu).

Dobrý den, dnes rano jsem doma našla tohoto pavouka Cervena hlava, nacervenale nohy a sedivy zadek. Je nebezpecny?
 Dobrý den, dnes rano jsem doma našla tohoto pavouka Cervena hlava, nacervenale nohy a sedivy zadek. Je nebezpecny?Zpět na obsah sekce Bezobratlí • Zobrazeno 3356x