Dobry den nasla som ho u syna v posteli, na nohach mal spolu 8 "stipancov alebo kusancov.." neviem ci od pavuka alebo uradoval komar.. vie mi niekto poradit ci to mohol urobit tento pavuk a co je to zac? Dakujem

Zdravím, pomůžete mi prosím s identifikací tohoto pavouka. Místo nálezu Polabí, Mělník. Suché místo v zahradě, pod filtrací bazénu, v blízkosti velký kokon. Domníváme se, že jde o nějaký druh zápřednice. Děkujeme.
dobrý den,

Tohoto pavouka (obrázek 1,2) jsem našel mezi taškami (střešními) byli venku několik let a dnes jsem je přemisťoval.

Dobrý den dnes když jsem dorazil po práci na zahradu jsem zahlédl při vstupu do domu leskleho černého pavoucka ,byl veliký asi jak nehet na maličku ,tak se chci zeptat jestli si mám dávat pozor?Dekuju Stepan
Dobry den, netusite o jakeho pavouka se jedna. Vyfoceno pobliz obce Maslenica, Chorvatsko. I z nohami mohl mit pres 5 cm. Alde zjevne mu asi 2 chybi.

Ahoj chci se zeptat, dům a zahradu mám zamořenou pavoukem na přiložené fotografii. Tělo pavouka je od cca 12mm až po velké kusy cca 20mm, s nohama pak velikost cca 8cm (natažené nohy u utopeného jedince z bazénu. Také jsem nalezl kokon, ale nevím zda patří k tomuto druhu. Co to je zač a jak jejich výskyt omezit? Na mne majícího arachnofobii se už jedna o velké kusy.
Dobrý den, prosím o radu, všimla jsem si, ze mi po místnostech v novém domě lezou úplně mini průhlední “broučci” mají větší tělo jak hlavičku a je jich opravdu hodně, dnes jsem našla už většího jedince ( velký asi jako konec tyčky do ucha) nevíte, co by to mohlo byt? Přikládám foto. Ty na zdech ani nelze vyfotit.
Díky moc, je moznost, ze by me tento pavouk kousl? Jelikoz jsem tenhle divny pupinek nikdy nevidela, je velky jako nehet a pak jsem zjistila ze mi tenhle pavouk lezl do postele. Nemizi to ani po 4 dnechZpět na obsah sekce Bezobratlí • Zobrazeno 3356x