Za upřesnění kolik je u nás křižáčích taxonů, plus detaily čeho si pro jejich odlišení všímat, jsem Ti okamžitě přimaloval k příspěvku palec. Velice rád se totiž nechám poučit někým kdo danému tématu opravdu rozumí (myslím to naprosto vážně, impertinence v tom nehledej).
Jako redaktor mám bohužel tu nemilou povinnost (zadarmo ve volném času) dohledávat ohromné gro informací v literatuře či na netu i o tvorech co např. mě osobně absolutně nezajímají a tak o nich vím prd! Jakmile si dám několik hodin pro mne zcela jalového hledání, něco najdu, tazatelům to následně "naservíruji na stříbrném podnosu" a zaobalím to tak aby se i oni sami pokusili na své triko něco výhledově dohledat i s kousíčkem příměrů, metafor a popostrčení, pak doufám že jsem snad něčeho docílil...
Hluboce se stydím za to, že zatímco o kdekterém sklípkanovi z Mexika (Ty děláš tuzemské křižáky, já zas brachypelmy, aphonopelmy, lasiodory, acanthoscurrie, pamphobetey, xenesthisky, theraphosy ad.) vím kde co, zatímco v tuzemských baboucích "plavu". Vážně to tak cítím a tyto mezery ve vzdělání se pokouším nákupy a studiem knih renomovaných arachnologů zacelit... jenže prakticky jsem želvičkář a ještěrkář. Pavouci jsou pro mě okrajová záležitost a majlant za X knih o nich vyhazuji jen kvůli tomuhle webu. Pak samozřejmě často lovím cosi z paměti a výsledek není nic moc.
Každopádně máš pravdu v tom že tady melu kraviny. Jsem totiž vůl že se tady pokouším něco datlovat, když se mistři světa celá léta nepřihlásí o slovo. Fakt mě to posledních 8 let dost unavuje. Písni REXovi, ať z Tebe udělá redaktora přes pavouky a coby odborník mě osobně ušetříš hromadu neplacené práce (tzn. milion furt stejných odpovědí na furt ty samé jalové dotazy, a není-li to košér, následuje označení mě za blba).
Já už na to vážně seru!!!
Omlouvám se všem ostatním za sprostotu, tohle je ale poslední kapka a přehrada TEĎ právě přetekla!
Končím!
A ty si, frajírku, aspoň vyplň základní údaje v osobním pod nickem a vytvoř si prezentaci, to aby si každý mohl prohlédnout tvou práci se zvěří za hromadu let a ne jen namistrovanou hlášku v diskusi