Identifikace pavouka
0 12.01.2018 18:53 Maksa – Prosím o pomoc s identikaci pavouku
Prosím o pomoc přivezli sedačk a toto z toho vyběhlo..
Předem diky
jedná se o třesavku (Pholcus sp.), je tím známá, že zabíjí naše původní pavouky
0 20.12.2017 16:45 Vladimir – "Vrazdici" pavouk? :)
Zdravim, dnes ve sklepe kde mam "standardni domaci sklepni pavouky" jsem nove objevil jiny druh - navic je tam pocitove mnoho "puvodniho" osazenstva mrtvych. Samozrejme nevi, zda je to novym druhem, ale zvlastni je, ze se vzdy u tech mrtvych vyskytovali.
Prosim o identifikaci - pavouku se nebojim, ale ty "nase" standardni jsem mel ve sklepe vzdy rad ;)
Diky
s tou garáží to je skvělý nápad
pokoutník, 6 cm nemá určitě
0 21.11.2017 20:50 Jitka – Doma se msm vylihli pavoucci
Dobry den, doma pod schodama v technicke mistnisti se nam vylihli pavoucci. Co s nimi? Nechci je vyhodit, ale mam strach, aby se nam tu nekontrolovatelne nemnozili
Co je treba nejak dat do krabice a odnest do garaze? Jitkaprenegaraze?
0 21.11.2017 15:25 Danča – Co je to prosím za pavouka?
Dobry den, prosím o pomoc doma se mi objevil tento pavouček a netuším co je zac je asi 6 Cm velký
Předem děkuji
Martine, vypadá to na snovačku pokoutní (Steatoda bipunctata)
0 03.11.2017 09:28 Martin – Kdo je to?
Dobrý den, pod postelí jsem objevil tohoto pavoučka. Je jiný než které doma běžně potkávám, tak Vás prosím o identifikaci ať jsem pro příště chytřejší. Děkuji.
Marte, je to nějaká nefila.
Michale, je to nějaký běžník, chtělo by to lepší foto.
0 31.10.2017 14:43 Michal – Identifikace pavouka
Dobrý den, nevíte prosím co je to za pavouka? Několik jsme jich našli na dílně (ČR) Je malý, agresivní a rychlý, Kolegu dokonce kousl a vyvolal nervovou křeč ruky. V obraně se staví na zadní.
Děkuji
0 30.10.2017 22:10 Mart – Neví někdo co to je za pavouka foto Kapverdy
Křižák mramorovaný (Araneus marmoreus)
0 18.10.2017 20:01 Michal Prosím o identifikaci pavouka děkuji.
Zbývá jen souhlasit
0 14.10.2017 21:14 jana – pavouk
Prosim co to bylo za pavouka? Dekuji za odpoved.
Pokoutník domácí je vzácný druh. Tohle bude pokoutník tmavý.
no já ti nevím, mě to spíš přijde jako kdyby to bylo ze skupiny sklípkanovytí atd., protože to fakt dost vypadá jako nějaký druh sklípkanu ale v menším
Landvir napsal: Ahoj, pravděpodobně pokoutník domácí. Ahoj, pravděpodobně pokoutník domácí.
0 13.10.2017 16:45 Tomas7cz – pavouk
Dobrý den, chtěl bych se zeptat co je to za druh pavouka na fotce, kterou jsem pořídil včera večer, rád bych věděl co je to za druh a jestli je nebezpečný nebo jedovatý.
0 13.10.2017 15:18 Tomáš Dobrý
0 10.10.2017 10:00 Linda – Mega pavouk
Dobrý den, prosím vás, netusite co je to za pavouka? Našla jsem ho utopeneho u nas v bazénu na zahradě na okraji Prahy a nechce se mi věřit, ze je to pavouk volně žijící u nás v přírodě. Moc vám děkuji.
Jiří, je to samice křižáka rudohnědého (Larinioides ixobolus)
0 08.10.2017 21:21 Jiri – pavouk
Dobry den...tento pavouk mi číhá u dveří,co je to?
křižák obecný, pro hmyz nebezpečný
0 07.10.2017 08:44 Hunter – ranní nález
Je to snovačka domácí, Steatoda grossa
Zdravím, typuji na nějakého křižáka, ale počkejte na kolegu AraneidaeCz, určitě rád poradí.
0 04.10.2017 18:38 Libuše Š. – pavouk v hroznovém víně
Přinesla jsem si tohoto pavouka dnes domů z obchodu v hroznovém víně. Nevíte někdo co je to zač?
Třesavka velká (Pholcus phalangoides)
Zápředka domácí (Liocranum rupicola)
Dobrý den Marie, mrkněte na dotaz kousek pod Vámi, jedná se o křižáka čtyřskvrného.
0 26.09.2017 23:15 Marie – Pavouk jako skořápka
Dobrý den, dnes na terase jsem viděla pavouka, který vypadal jako pohybující se skořápka lískoveho ořechu, prosím o identifikaci. Děkuji. Marie
0 26.09.2017 17:00 Lucka Dobrý den,
našla jsem dneska na lampičce tohohle pavouka. Poradili byste mi prosím, o jaký druh se jedná?
0 23.09.2017 23:40 Katerina – Co je to za pavouka?
Ahoj jedná se o Křižáka čtyřskvrného – Araneus quadratus. Kolega nechť mě kdyžtak opraví....
Petro, je to nějaký křižák. Chtělo by to lepší fotku.
0 19.09.2017 21:27 Petra – Bílý pavouk
Dobrý den nevíte někdo co je to za pavouka dekuji
možná zápředka domácí - Liocranum rupicola, nebo nějaká skálovka
0 16.09.2017 21:22 Twister78 – Nevite?
Nevite prosim, co by to mohlo byt za pavouka? V Praze v dome v patem patre. Dekuju.
Zkusím to, on je nahoře a ještě za sklem, takže super přístup. Koukala jsem araneidae-cz, vypadá trochu jako křižák čtyřskvrnný
Míšo, chce to lepší fotku, z toho to do druhu fakt nepůjde
Ahoj Míšo, určitě nějaký neškodný křižák, AraneidaeCz ti poradí přesněji...
Přidat reakci
1 ...... [11] ...... 28
Zpět na obsah sekce Bezobratlí • Zobrazeno 3352x