Identifikace pavouka
Áno, len byť opatrný, uhryznutie je dosť nepríjemné a pre špecificky oslabených jedincov hrozia aj zdravotné komplikácie. Obozretne a bezpečne odchytiť a pustiť do prírody, najlepšie niekde na lúku ďalej od ľudí.
0 27.07.2016 23:19 Tomáš M. – Zapřednice?
A ešte som sa chcela spýtať, v čom máme poradiť? Dobre, je tam ale čo je na tom???
Aké veľké to je? Z fotky to môže mať aj meter alebo dva centimetre
0 25.07.2016 18:19 Lucie – hnízdo/pavučina/líheň
Dobrý den, včera v lese jsme našli na větvích tuto věc...nejdříve se to zdálo jako naplá kůže,kostra, ale při bližším ohledání je jasné, že se jedná nejspíš o pavučinu. Poradíte někdo?
0 25.07.2016 10:59 Eva Adámková – Prosta o identifikaci pavouka
Dobrý den,
včera se mi po pokoji proháněl tento pavouček, neví někdo, o jaký druh se jedná, prosím?
Předem velice děkuji.
Děkuji za označení,chvíli jsem na netu hledal a je to zřejmě Nephila clavata(nefila kyjovitá).
Foto jsem pořídil při pracovní návštěvě v Japonsku(mohu dodat i GPS souřadnice).Na můj vkus dost velký pavouk
,ale nikde jsem se nedočetl jestli je nějak člověku nebezpečný.
Ty červené skvrny měl na stranách zadečku...
zadl je ze strany na zadecku...
Omlouvám se, není to křižák Argiope, ale nějaká Nefila
Díky
Honzo, je to křižák rodu Argiope. Odkud fotka pochází?
Honzo, jsou to mety temnostní (Meta menardi). Nechejte je tam, jsou užitečné
0 22.07.2016 00:24 Honza
0 20.07.2016 23:08 Honza – Poradí mi prosím někdo co je to za druh?
0 14.07.2016 22:52 Milan V – Co je to za pavouka?
0 11.07.2016 13:53 Pavel – Pavouček v Chorvatsku
Lepší foto
0 11.07.2016 13:32 Pavel – Pavouček v Chorvatsku
Ahoj, prosím o pomoc s identifikací pavouka. Objevil se u nás v pokoji v Chorvatsku a jsme zvědaví. Délka asi 8-9cm. Chudák byl vyděšený víc než my a tak jsme ho pustili zpět do přírody. Dík
Kde ma tie cervene skvrny? Ja ich tam nevidim
0 09.07.2016 16:53 Martina – černý pavouk
Dobrý den.Objevil se nám na chalupě tento pavouk - černý a červenými skvrnami,cca 5cm velký.Co by to mohlo býtt?
Pavuk
0 09.07.2016 11:38 Anina
0 09.07.2016 11:31 Anina – co to je
Dobrý den, prosim vas co je toto ????
Přesně tak
Tak uz to vim Meta Temnostni, celkem bezny druh pavouka.
0 04.07.2016 14:20 Jara – Co je to za pavouka?
Ahoj, objevila jsem ve sklepe hnizdo techto pavouku. Poradi mi nekdo, co je to zac.
Moc ti VaJzi děkuji za určení. Musím přiznat, že jsem dosud netušil, že takový zajímavý pavouk žije v naší přírodě! Byl jsem si prakticky jistý tím, že někomu utekl z terárka sklípkan, jen jsem netušil, jestli je nebezpečný pro člověka. Po přečtení článků o něm jsem ale klidný a rád, že bydlí u nás na zahradě (Petřvald 73541). Zdravím. Mirek
Moc děkuji za odpověď. Zbyl mně jen fialový flek, ale to určitě zmizí. Ještě jednou dík.
Jedná se buď o Sklípkánka černého (Atypus piceus) nebo o Sklípkánka pontického (Atypus muralis). Bez makro fotografie, ale přesně nevím
0 26.06.2016 21:01 Mirek – Identifikace pavouka
Pomozte mi prosím s určením tohoto pavouka. Foto ve velikosti cca 2 cm. Děkuji. Mirek
Ahoj, Majko,
vypadá to na křižáka podkorního
araneidae-cz.sweb.cz/…
Plašit nemusíš, jeho jed není tak silný, že by Ti ublížil
0 26.06.2016 00:44 Majka – Pavouk
Dobrý večer, dostal se mi do postele ( asi s peřinou, větrala se na balkóně ) tento pavouk a kousl mě do nohy. Prosí, co je to zač. Mám začít plašit ? Moc děkuji za odpověď.
Asi Lasiodora parahybana, ale jist si nejsem.
0 25.06.2016 21:16 lísky – Prosím o radu
Pavouk od Ludmilah rozhodně není křižák mramorovaný (ten se navíc nevyskytuje v budovách). Pravděpodobně se jedná o Snovačku půdní (Steatoda triangulosa)
O křižáku mramorovaném více na
araneidae-cz.sweb.cz/… Ahoj, jedná se o samečka nějakého křižáka, z fotografií druh nelze určit :( Možnost, že pochází z USA nemohu vyloučit, ale spíše to bude nějaký český křižák.
Ahoj,jak píše Nadka, jedná se nejspíše o hryzce zahradního(vodního), záleží jak je velký, možná by to mohl být i hraboš?
Jestli je velikostí jako krtek,podle mého je to hryzec.Může být i větší.S těmi jsem se bratrsky dělila o úrodu brambor-třetinu já,dvě třetiny oni.Kdyby ta díra pod řadou brambor byla rovná viděl bys pod dvaceti metrovým řádkem na druhou stranu.Když jsem vyrývala brambory,občas mi vyběhl pod nohama.Někdo by ho duchapřítomně zabil,ale já čučela,jak je to nádherné zvířátko,které jsem k nepříčetnosti nenáviděla.Hlavně,když na něj svítilo sluníčko,krásná srst,dobře živený...Jo,těch se těžko zbavuje.Vyhráli oni,už nepěstuji brambory.V zahradě dokáže sežrat všechno.Zlatý krteček,ten jenom ryje.
0 16.06.2016 20:16 Filips – pavouci, štíři, ještěři, obojživelníci
Ahoj, mohu se zeptat, co by toto mohlo být za pavouka? Manželka se obává, zda jsme si pavouka nepřivezli z USA.
Dle mého jeden z nejběžnějších českých pavouků.
Měří asi 1,5 cm.
Takhle z paty bych tipl Křižáka mramorovaného...
0 16.06.2016 14:19 Ludmilah – Nějaký pavouk
0 15.06.2016 16:43 Josef Lu – Identifikace hlodavce
Při odchytu hlodavce, který mi likvidoval rostliny na záhonu se mi podařilo chytit do pastičky na myši živočicha, o kterém nevím co je zač. Dokázal zlikvidovat salát tak, že jej odhryzal v úrovni terénu od kořene. Poté zmizel i kořen a následně zatáhl do díry i menší salát. Dále během jednoho dne mi zmizely ze záhonu tři rostlinky paprik. Zbyly pouze stopy po jejich zatažení do díry, ale tyto byly zahrnuty hlínou. Při bližším zkoumání záhonu jsem objevil několik cestiček vedoucích od jedné rostliny ke druhé. V jeden moment jsem našel díru vedle salátu a bylo vidět jak byl salát ze strany okousán.
Přikládám fotografie a prosím o identifikaci a návod jak ho vyhnat ze záhonu.
0 14.06.2016 14:28 Wacki – Pavoučí mamina
Pravdepodobne si alergik, lebo tvoja reakcia nebola bežná.
A bolesť hlavy s tým pravdepodobne súvisela ako placebo efekt.
Co je toto zase za blbost???
0 12.06.2016 04:43 petr Minulý rok mě kousnul do té doby mě neznámí pavou až tady na tom webu jsem zjistil že je to ten pokoutnik, jediné co mi bylo je to že mě brneli ruce místo bylo oteklé jak od vosi a bolela mě chvíli hlava. No pisu to jsem jen aby si lidi nemyslela že zrovna pavouci v cr jsou nejak nebezpecni, ještě jsem neslyšel o úmrtí po kousnutí pavoukem u nás. ❤
Zdravíčko, jedná se o pokoutníka (vzhledem ke kvalitě fotky, je druh nejistý). Absence tří nohou může být zapříčiněna buď zbytkovým působením Černobylu nebo o ně prostě někde přišel...
0 10.06.2016 22:44 Janina DOBRY DEN.MUZETE MI PROSIM NEKDO IDENTIFIKOVAT TOHOTO PAVOUKA?CHYTLA JSEM HO U ME DOMA A NETUSIM CO JE ZAC.JE VELKY CCA 3CM A MA POUZE 5 NOHOU
Čiernej vdovy sa v našich podmienkach obávať rozhodne netreba. ;) S fotky ale presný druh rozoznať neviem, ak by bola ostrejšia možno by som vedel. Ale niekto skúsenejší snáď poradí.
Přidat reakci
1 ...... [18] ...... 28
Zpět na obsah sekce Bezobratlí • Zobrazeno 3352x