Přihlásit se TERARKA.NET »

Identifikace pavouka

NápovědaFórum » Bezobratlí » Identifikace 

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Identifikace pavouka
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Míša – Snovačka?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, během procházky kolem Lužnice jsem vyfotila dva pavouky i s kokonem... To je nějaký druh snovačky? Dokážete z fotky poznat jaký? Děkuji

Reagovat na tento příspěvek 0  - Hans
Fotka k příspěvku Prosím o identifikaci. Koupil jsem ho s hroznovým vínem :)
Na černou vdovu to ale nevypadá :)

Reagovat na tento příspěvek 0  - poltergeist Re: Radka
běžník, ale přesný druh netuším
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Linda – Poradi mi někdo co je to za pavouka prosim
Fotka k příspěvku

Reagovat na tento příspěvek 0  - Radka – zelený pavouček
Fotka k příspěvku Nevíte někdo co je toto za pavouka? :-(

Reagovat na tento příspěvek 3  - poltergeist Re: Ondra j.
Každej pavouk je jedovatej! Jen některé druhy jsou toxicky významější pro člověka. V České republice se jedná o zápřednici jedovatou a stepníky- tyto druhy mohou způsobit otok a nanejvýš hořečnaté stavy a bolesti hlavy, které do několika hodin odezní. Na obrázku je snovačka pokoutní je neškodná, stejně jako 99,9% pavouků v ČR!!!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ondra j. – Potřebuji poznat co je to za druh a zda není jedovatý
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku

Reagovat na tento příspěvek 0  - Lucka – copak je to?
Fotka k příspěvku Zdravím všechny, prosím nevíte někdo co by to mohlo být za pavouka?
Děkuji :)

Reagovat na tento příspěvek 0  - Míša – velehnusnej obrnenej paFouk
Fotka k příspěvku Zdravím, prosím o pomoc při identifikaci tyhle potvory - in memoriam. Omlouvám se, ale už nežije - buď já a nebo on... Velikost cca 2 cm, opanceřovaný tělo, vypadal jak z moduritu, žádný chlupy... brrrr. Hlavně nepište, že žije v koloniích po tisících, vylejzá v noci a kouše. pomooooc coze coze coze

Reagovat na tento příspěvek 0  - poltergeist Re: Veronika
slíďák hajní
 Reagovat na tento příspěvek 0  - VeronikaRe: Pasyok
I s nohama, jeto fakt prcek, jenom se mi ho povedlo takhle přiblížit...jestli to je pokoutník, tak doufám, že tu nemá někde maminku. :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pasyok Re: Veronika
Podľa mňa to bude to pokoutník. 2cm má telo alebo 2cm vrátane nôh? :-)
Reklama
Fotka k příspěvku Už se mi to povedlo. Vypadá trochu jako pokoutník, ale na toho mi příjde moc malý, má fakt asi jenom 2cm, možná ani to ne.

Fotka k příspěvku zkusila jsem to ještě jednou :-D i googlit jsem zkoušila, takhle jsem právě narazila na tuhle stránku. :) jinak vubec nic :(

Uhm, to vidieť aj z fotky, ale bohužiaľ konkrétny druh z nej určiť neviem. Báť sa nemusíš, prípadne požiadaj niekoho nech ho sfotí lepšie. :-) Alebo skús pogoogliť, či ho nenájdeš. :-)
Já mám trochu arachnofobii. :-D
Ale je takovej jinačí než jiní pavouci. Má nožičky jakoby do sluníčka (hodně kolem něho, nebo jak bych to popsala), dlouhý a přední nejdelší, pak se postupně zkracujou.Působí opravdu placatě (to mě na něm nejvíc zaujalo), jakoby se po stropě "plazil", když leze. Může mít max 2cm.
Reklama
Nebezpečný pre človeka nebude, takže pokojne nabrať odvahu a skúsiť zhotoviť lepšiu foto, potom sa bude dať určiť presný druh. :-)
Když on je na stropě a já se za nim bojim lízt, aby po mě neskočil. smich a zrovna teď je i na dost blbym místě, kam bych se ani nedostala. :-(
Chcelo by to lepšiu fotografiu. Ostrejšiu a bližšiu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Veronika – Co je to za pavouka?
Fotka k příspěvku Prosimvás, mám už asi 4 den doma tohohle pavoučka, je malý, zrzavohnědy a připadá mi placatý. :-D drží se (zatím) na stropě (doufám, že mu to zůstane :-D ) Děkuji za odpověď

Reagovat na tento příspěvek 0  - EvikRe: Jakub
Taky by mne to zajimalo,ted je doma chytame kazdou chviki,vetsi,mensi,a presne tyhle ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pasyok Re: Tom
Križiak :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tom – pavouk
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Usídlil se mi doma tento pavouk. Poradí někdo co to je zač?
Děkuji

Reagovat na tento příspěvek 0  - R Landvir Re: Pitrsn
Řekl bych že náš pokoutník ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pitrsn – Nevíte co je to za pavuka přijel z nákladem s číny
Fotka k příspěvku

Reagovat na tento příspěvek 0  - R Landvir Re: Helena
Dobrý den, není nebezpečná, stačí pročíst internet. hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Helena
Velice děkuji a je nějak nebezpečný?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - poltergeist Re: Helena
maloočka smaragdová
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Helena
Fotka k příspěvku Dobrý den,
může mi někdo sdělit, co je toto za pavouka?!Děkuji

Reagovat na tento příspěvek 1  - poltergeist Re: Eva
Fotka k příspěvku zřejmě milá a přítulná skákavka

Reagovat na tento příspěvek 0  - Eva – pavouk co skáče
Dobrý den, dnes jsem doma v paneláku našla pavouka, ne moc velkého(cca 1,5-2 cm),hnědé barvy.Bohužel foto nemám. Sklonila jsem se, abych se podívala, co je to za hnusnou potvoru a on proti mě vyskočil nejmíň 20 cm daleko. Byl to hnus.Nevíte prosím, co by to mohlo být za pavouka, není to nějaký jedovatý exot? :-( Děkuji za odpověď.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - poltergeist Re: Michal Černý
vypadá to na nějakou skálovku ale 6 cm je nějak moc
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Michal Černý – Našel jsem pavouka doma
Fotka k příspěvku Netušíte někdo co je tohle za pavouka, našla ho kamarádka v přízemí rodinného domu v Praze. Tento měl jen 3 až 4 cm, ale den na to objevila většího cca 6 cm.

Díky za info

Reagovat na tento příspěvek 0  - Vojta
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj prosim nevi někdo co je to za pavouka?

Reagovat na tento příspěvek 0  - Jan – Žádost o identifikaci
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, rád bych se dozvěděl název tohoto pavouka. Předem děkuji

Reagovat na tento příspěvek 0  - poltergeist Re: Jakub
skálovka domácí
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JakubRe: Jakub
Prosim poradte co je toto za pavouka behal mi doma po pokoji a
 Reagovat na tento příspěvek 0  - poltergeist Re: Vladimír
Jedná se o sekáče (nikoli pavouka) klepítníka členěného (Ischyropsalis hellwigi) velice zajímavý druh, který svými klepítky vytahuje plže z jejich schránek. Mohu se zeptat odkud nález pocházi? :-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Vladimír – identifikace pavouka
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Našel jsem tohoto pavouka. Poznáte ho někdo? Děkuji za odpověď.

Reagovat na tento příspěvek 0  - ArcalimeRe: Pasyok
děkuju, já si to myslela :) ale jistá jsem si nebyla
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PetrRe: poltergeist
Děkuji moc tedy nevěděl jsem, že můžou být tak velcí...... :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jakub
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobry den ooradi nekdo prosim copak je todle za mrsku

Reagovat na tento příspěvek 0  - poltergeist Re: Petr
pokoutník
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Petr – Mohl by mi někdo poradit co je to za pavouka?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den tohohle fešáka jsem našel dnes večer doma prosím mohl by mi někdo poradit s idetifikaci děkuji Petr. pitr.kor@seznam.cz

Reagovat na tento příspěvek 0  - Jaromír PlevaRe: Pasyok
Moc Vám děkuji, pokusím se ho lépe nafotit a pošlu. Určitě máte pravdu, že to bude nějakej ten pokoutník , ale je to kusanec. :-) .
Přeji Vám pěkný den a moc děkuji
Mirek
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Vláďa Černík – Prosím o identifikaci pavoučka.
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku

Reagovat na tento příspěvek 0  - Pasyok Re: Jaromír Pleva
AK sa Vám podarí detailnejšia foto, mohol by sa určiť aj presný druh. Ctenidae sa v Európe vôbec nezvyknú vyskytovať pokiaľ viem. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jaromír PlevaRe: Pasyok
Moc Vám děkuji, měli jsme strach, protože podle obrázku na netu odpovídají nějakému CTENIDAE .

Děkujeme Vám za rychlou odpověď a pomoc.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pasyok Re: Jaromír Pleva
Pokoutnik, pre človeka neškodný, pokojne ich bez strachu dajte preč. :-)
Reklama

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 28

Zpět na obsah sekce Bezobratlí • Zobrazeno 3356x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/1214?od=1024