Ahoj Alex, jedná se o metu temnostní (meta menardi).
Meta temnostní je řazena do čeledi čelistnatkovitých, do velmi blízkého příbuzenstva křižáků (dříve se jí říkalo křižák temnostní). Je to hojný druh obývající nehluboké podzemní prostory, prostory mezi balvany v sutích, ve vchodech do jeskyň, ve sklepích, dolech. www.arachnology.cz/…
008.11.2019 16:21Alex
Zdravím, netušíte, prosím, copak se nám to objevilo ve sklepě? Velikost pavoučka je trošku děsivá, tělo cca 2,5 cm a spolu s nohama cca 6cm. Máme celkem 3 exempláře a navíc spoustu zámotků. Díky
Ahoj zápřednice opravdu 100% neee. Spíš nějaký křižák...
Reklama
017.10.2019 21:44Leošín – Podivný červený pavouk- Praha
Zdravím.
Ráno se mi na chodníku objevil tento podivný červený pavouk, mohl byste mi prosím někdo říct druh, a jestli není jedovatý? Měl cca tak 2.5-4cm. Omlouvám se za kvalitu obrazu
002.10.2019 01:20Momo – Zápřednice v Praze?
Zdravím, v srpnu se v Praze na domě objevil tento pavouk - viz fotku. Je to ona jedovatá zápřednice, o níž se tak psalo, čili nic? A má tendenci lézt i dovnitř, resp. kde přebývá v zimě? Máte někdo tuchu pls?
Ahoj Silvie, přehlédl jsem tvůj dotaz. Fotka je dost na nic, ale zřejmě jde o obyčejného pokoutníka. Stává se to zřídka, ale kousnout v ohrožení může. Sám od sebe na lidi určitě neútočí. V tvém případě bych to viděl spíše na toho komára.
Dobrý den. Prosím o identifikaci pavouka cca 5cm. Dekuji
023.09.2019 12:04Silvia – Pavuk v posteli
Dobry den nasla som ho u syna v posteli, na nohach mal spolu 8 "stipancov alebo kusancov.." neviem ci od pavuka alebo uradoval komar.. vie mi niekto poradit ci to mohol urobit tento pavuk a co je to zac? Dakujem
Zdravím, pomůžete mi prosím s identifikací tohoto pavouka. Místo nálezu Polabí, Mělník. Suché místo v zahradě, pod filtrací bazénu, v blízkosti velký kokon. Domníváme se, že jde o nějaký druh zápřednice. Děkujeme.
005.09.2019 20:38Nika – ještě jednu
005.09.2019 20:26Nika – kouše to
dobrý den,
prosím nevíte co je to za druh? Díky moc. Ten oranžový podklad zkresluje ale pavouk byl taky oranžový a zadek šedivý.
Ahoj Slávku, 1.2 bych fakt hodně hádal a 2.4.5 je opravdu bez šance. Fotky jsou opravdu mizerný.
003.09.2019 14:39Slavek – Identifikace pavouka
Tohoto pavouka (obrázek 1,2) jsem našel mezi taškami (střešními) byli venku několik let a dnes jsem je přemisťoval.
Nejsem žádný odborník a proto prosím o pomoc s identifikací pavouka,našel jsem ještě jeden druh (obrázek 3,4,5) (také v taškách) netuším co to je za druhy a velice rád bych se to dozvěděl (hlavně jestli jsou jedivatí nebo ne) i když vím že obrázky nemají žádnou super kvalitu věřím že to rozluštíte,za odpovědi velice děkuji.