Identifikace pavouka
Ahoj Petře, jedná se obyčejného pokoutníka.

0 12.09.2019 23:06 Petr – Zápřednice ?
0 05.09.2019 20:38 Nika – ještě jednu
0 05.09.2019 20:26 Nika – kouše to

dobrý den,
prosím nevíte co je to za druh? Díky moc. Ten oranžový podklad zkresluje ale pavouk byl taky oranžový a zadek šedivý.
Ahoj Slávku, 1.2 bych fakt hodně hádal a 2.4.5 je opravdu bez šance. Fotky jsou opravdu mizerný.

0 03.09.2019 14:39 Slavek – Identifikace pavouka
Ahoj Zdenku, mohl by být...

Ahoj Štěpáne, takhke podle fotky z dálky těžko odhadovat...

0 30.08.2019 17:25 Stepan – Je to ,to co si myslím?
Tak jsem to asi identifikoval. Křižák laločnatý - největší evropský křižák
www.biolib.cz/…/
0 30.08.2019 13:44 Zdenek – Identifikace pavouka

Dobry den, netusite o jakeho pavouka se jedna. Vyfoceno pobliz obce Maslenica, Chorvatsko. I z nohami mohl mit pres 5 cm. Alde zjevne mu asi 2 chybi.
Děkuji za odpověd, ale myslím že to štírek nebyl, myslím že to byl pavouk. Ten zadeček byl úzký a nečlánkovaný. Když jsem se snažila hledat na internetu, nejpodobnější byla jakási asijská potvůrka (
cdn.whatsthatbug.com/…), nežije u nás něco podobného?
0 28.08.2019 00:18 Markéta Dobrý den, dneska jsem se setkala s velice zvláštním pavoukem. Měl delší uzoučký zadeček, byl tmavý bez vzorů, i s nohama asi kolem 1cm. Hlavně ale měl první pár končetin výraznější, rozšířený, delší a kovově lesklý - kolegyně reagovala slovy "A to je štír nebo pavouk?". Něco takového jsem u nás v životě neviděla a nenašla jsem o co by se mohlo jednat. Poradí mi někdo?
Ahoj Luboši, pokoutník domácí... jedině vymetat a vymetat.

0 25.08.2019 15:57 Petra Tichá – Pavouk

Ahoj všichni, nevíte co je to za pavouka?
0 25.08.2019 13:36 Luboš pavouk – Foto utopeneho jedince

Ale nejsem si jist , ze se jedna o stejného pavouka,, tedy velikostí ano
0 25.08.2019 13:31 Luboš – Pavouk
Ahoj Deniso, bohužel si netroufám ani tipnout, fotka je dost špatná...

0 21.08.2019 22:11 Denisa – Co je to zač?

Dobrý den, prosím o radu, všimla jsem si, ze mi po místnostech v novém domě lezou úplně mini průhlední “broučci” mají větší tělo jak hlavičku a je jich opravdu hodně, dnes jsem našla už většího jedince ( velký asi jako konec tyčky do ucha) nevíte, co by to mohlo byt? Přikládám foto. Ty na zdech ani nelze vyfotit.
Díky za info!!!
D.
Pokud je to skálovka domácí, ta kousnout může, ale naprosto bez následků...

Díky moc, je moznost, ze by me tento pavouk kousl? Jelikoz jsem tenhle divny pupinek nikdy nevidela, je velky jako nehet a pak jsem zjistila ze mi tenhle pavouk lezl do postele. Nemizi to ani po 4 dnech
Ahoj Jirko, zřejmě nějaký křižák... fotka je naprd.

Ahoj, skálovka domácí - Scotophaeus scutulatus.

0 20.08.2019 20:07 Jirka – Pavouk

Vi nekdo co to je za pavouka
0 20.08.2019 14:10 Miraci – Prosim o identifikaci

Jen by me zajimalo co za pavouka mi leze porad do postele. Dekuji
0 19.08.2019 19:54 Laďka 
Nevím co je to zač
0 16.08.2019 09:20 Věra Chytilová – Prosím o identifikaci druhu pavouka
Zdravím, chtělo by to fotku...

0 15.08.2019 23:06 Rudolf Ripčík Dobrý večer,prosím o identifikaci pavouka ,kterého jsem našel dnes v garáži,jedná se asi o 6cm velkého pavouka.Děkuji Ruda Příbor
Samička Križiaka pruhovaného .
0 14.08.2019 13:44 Petr Čajař – pavoučí hnízdo

Dobrý den. U vchodových dveří jsem objevil takovéto "hnízdo" obalené kolem dokola pavučinami.
Je to doopravdy pavoučí výtvor? Pokud ano, jaký druh pavouka spřádá takováto hnízda?
Ahoj Dane, obyčejný pokoutník... druhové jméno netypnu. Pro tebe naprosto neškodný pavouk.

1 13.08.2019 21:17 Dan75 – Identifikace pavouka

Dobrý večer
Pomůžete mi prosim v identifikaci pavouka děkuji
0 13.08.2019 20:01 Dan75 – Identifikace pavouka

Dobrý den
Pomohl by mi někdo s identifikací nalezeného pavouka? Nalezen dnes na balkoně. Děkuji

Ahoj Martine, to hodně špatně koukáš...
Jedná se o křižáka pruhovaného (Argiope bruennichi). Jarda
0 11.08.2019 11:00 Martin – Identifikujte prosím tohoto pavouka
0 10.08.2019 04:54 Timotej 
Dobrý deň, viete mi niekto pomôcť s identifikáciou tohto malého kamaráta? Je to pradiarka pestrá? (Cheiracanthium punctorium)?
Pavel napsal: Ve staré sedačce jsem objevil tuto schranku. Viz foto
- Je to hlinený kokón Kutavky rodu Sceliphron, ktoré lovia pavúky pre svoj plod. Z blata vymurujú plodovú komôrku, do ktorej vložia jedného alebo viac paralyzovaných pavúkov. Z nakladeného vajíčka sa vyliahne larva, ktorá sa pavúkmi živí a napokon sa zakuklí. Z kukly vylezie dospelá osa, ktorá sa po spárení odvážne pustí do pavúkov. Tie poslúžia ako potrava pre ďalšiu generáciu.
0 11.07.2019 20:15 Lea – dalsi fotky pavouku zrejme dalsi druh
Maloocka me napadla taky uz podle googlu, i proto ze tu mam vsude mrtve ptaky a cela hnizda vyhazena ven.... dalsi fotky sem nahrala opet na blog jedna z fasady kde jich byva mraky a dalsi pak v porizena v obyvaku v zime kdyz se to stahne do domu
leyla-lee.blogspot.com/… Ahoj, chtělo by lepší fotky živých pavouků, zřejmě nějaká maloočka. Určitě není jedovatý a ani do vás nebude zbytečně kousat, kdyby kousnul maximálně místo oteče... není důvod se bát.

0 10.07.2019 16:38 lea – zamoření pavouky
doma se mi už několikátým rokem množí pavouci, nejsou stejní a nekteří (menší) se snaží v domě i útočit předníma nohama (na vysavač apod) nekteří mají kokony na zelene fasadě a spouští se v noci z pergoly, jsou podobní sklipkanum nebo pokoutníkům, jiní mi připadaly podobní zápřednici, fotky dodám, zatím mám možnost přidat poslední kousek (nebo svlečku?) co jsem našla na dvorku. Poradíte? Mám malé děti a tak nevím zda to řešit nebo se kousnutí nemusím bát, bývá jich ale hodne...
Dobrý den, ano je to hraboš polní.

0 07.07.2019 17:43 ravenczos@gmail.com – Identifikace

Dobrý den mám na zahradě tuto potvoru nevíte co je to za druh myslím že je to hraboš ale nevím to jistě díky za odpověď
Přidat reakci
1 ...... 28
Zpět na obsah sekce Bezobratlí • Zobrazeno 3356x