Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Identifikace pavouka

NápovědaFórum » Bezobratlí » Identifikace 

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Identifikace pavouka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2015 21:38 Muž Pasyok [37] Re: Petra
Obyčajný križiak :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2015 21:33 Jaromír Pleva – Hnusnej pavouk
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den,
moc Vás prosím o radu co je to za pavouka, máme za oknem 2kousky. Asi kluk a holka.
Jsou docela velký a je nám líto je zabít, ale doma je určo nechceme. Jsme z Jihlavy a nevím na koho se obrátit.
Děkuji za radu

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2015 18:36 Petra – Prosím o identifikaci pavouka
Fotka k příspěvku Na zahradě se nám objevil tento pavoučí krasaven.. prosím co je to za pavouka?

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2015 12:39 Muž Pasyok [37] Re: Arcalime
Pokoutník. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2015 17:12 Arcalime
Fotka k příspěvku Ještě jedna

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2015 17:08 Arcalime
Fotka k příspěvku Prosím o identifikaci pavoučka

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2015 16:40 Muž Pasyok [37] Re: Xena
Netreba sa ho báť, len ho pekne pustiť na slobodu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2015 16:33 Xena – Kdo to je?
Fotka k příspěvku Byl nalezen tento pavouci "krasavec". Myslite, ze je třeba mít strach?:))

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.09.2015 11:56 Muž Pasyok [37] Re: Jirka
Araneus quadratus, pre človeka nie je nebezpečný :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.09.2015 11:39 Jirka – Prosím o pomoc s identifikací pavouka
Fotka k příspěvku Dobrý den, dnes jsem ve středních Čechách kousek od Prahy odchytil tohoto pavouka, velikost těla asi 10mm. Můžete prosím pomoct s identifikací? Je nebezpečný? Děkuji.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2015 15:07 kolumbus Re: Pasyok
Díky za info. Podařilo se mi ještě vyšťourat toto: www.priroda.cz/… ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2015 22:32 Muž Pasyok [37] Re: Honza
jedovatý je, ale pre človeka neškodný :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2015 22:27 Honza – Co je to za druh
Fotka k příspěvku Dobrý den nevíte co je to za druh a je jedovatý ???

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   26.08.2015 13:40 Muž Pasyok [37] Re: kolumus
Argiope bruennichi (križiak pruhovaný), pre človeka nie je nebezpečný, väčšinou dokonca ani nedokáže prehryznúť ľudskú kožu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2015 13:32 kolumus
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý de, ví někdo s jakým pavoukem mám tu čest, je potřeba být na pozoru, nebo je neškodný? Díky za info.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2015 13:01 Muž Pasyok [37] Re: Tomas
Malo by sa jednať o Cheiracanthium punctorium, je jedovatá ako každý pavúk. V jej prípade by som ozaj odporúčal trochu viac opatrnosti, lebo aj napriek tomu, že nie je veľmi agresívna, tak dokáže uhryznúť aj cez oblečenie. Uhryznutie býva sprevádzané výraznou bolesťou, opuchom, začervenaním. Môže dôjsť k zhoršenému dýchaniu a zvýšeniu teploty. V prípade alergie je to horšie, môže nastať anafylaktický šok (ako aj pri uštipnutí včelou), v tom prípade samozrejme nečakať a obrátiť sa na lekársku pomoc. Za bežných okolností stačí ranky vydezinfikovať, prelepiť a tlmiť bolesť (studený obklad). V priebehu pár hodín by sa príznaky mali vytratiť. V skratke- uhryznutie je nepríjemné asi ako uštipnutie osou, v horších prípadoch sršňom a riziko spočíva len v prípadnej alergickej reakcii. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2015 12:44 Tomas – Pavouk
Fotka k příspěvku Zdravím věděl by někdo co to je zač a jestlipak je jedovatý díky

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.08.2015 12:21 MICHAL Re: Landvir
Díky ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2015 21:54 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: MICHAL
Pokoutník ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2015 21:50 MICHAL – Co je tohle
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Co to je

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2015 14:30 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: lukas
Nejspíše křižák. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2015 12:00 lukas
Fotka k příspěvku to je on

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2015 05:48 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: lukas
Přidej fotku, takhle těžko radit... hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2015 21:59 lukas
co je tohle za pavouka??je to nejaky druh krizaka?je cerveny s na zadech ma 6cernych puntiku a ostny..ma zhruba 3-5cm a za hodinu stihne utknout pavucinu 2x3,5metru
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.08.2015 21:45 Muž poltergeist [183] - pavouci, štíři, ještěři, obojživelníci
Hafik: ano snovačka
Vladimir Pavlik: pokoutník, každý pavouk je jedovatý
Nikola: křižák
Vivien: černej pavouk, fakt ta špendlíková hlavička se blbě určuje
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2015 01:08 vivien – Pavouk
Fotka k příspěvku Už více než rok nachážím po domě takové pavouky různých velikostí, jsou černí a docela chlupatí, ale teda největší mohl být asi tak jak malina bez noh ☺..poradíte mi prosím co je to za druh? Bydlíme na Moravě

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2015 23:53 Nikola
Fotka k příspěvku Prosim co je to za pavouka

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2015 22:12 Vladimír Pavlík
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím
Můžete mi prosím někdo poradit co je tohle za pavouka, jestli je jedovatý a popřípadě co dělat..? Mnohokrát děkuji za odpověď/i

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2015 16:06 Hafik – Snovacka update
Fotka k příspěvku Podarilo se mi udelat trochu lepsi foto na bilem podkladu, ale vic nez ba jwdnu fotku pavoucek pozovat nechtel. Budu velmi rad, pokud by se nekomu podarilo ho identifikovat. Dekuji a preji hezky den.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2015 15:26 Hafik – Snovacka?
Fotka k příspěvku Dobry den, nasel jsem doma neznameho pavoucka. Chtel jsem jej vypustit ven, ale nedalo mi to a zacal jsem hledat, co je to za druh. Tvarove je podobny snovackam, ale barevne neodpovida zadne z nalezenych fotek snovacky domaci, pudni apod. Pavoucek se na svetle zda byt uplne cerny bez jakekoli kresby, ale nevylucuji, ze je tmave hnedy, byt vyrazne tmavsi, nez vypada na fotce. Omlouvam se za nekvalitni foto, ale pres plastove vicko se mi lepsi nepodarilo poridit. Predem dekuji za pomoc.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.08.2015 00:40 Muž Felix [755] - JeštěřiRe: Marie
Dvě vlákna, identický dotaz...
Každý pavouk je jedovatý. Pro týpky co měli tu smůlu že se narodili jako hmyz dokonce (s prominutím) kurevsky ;-). Oproti drtivé většině je ale i obyčejná včelka ekvivalentem kobry indické, čili asi tak...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.08.2015 00:34 Muž Felix [755] - JeštěřiRe: Marie
Nějaký křižák. Protože na území ČR žije přibližně 870 druhů pavouků, z toho např. zápřednic asi 20 (jen jediná z nich je ta "meganebezpečná" zavlečená) a snovaček příbuzných "černé vdově" dobrých 60 druhů... a křižáků hromada, jak to asi máme z rozostřené fotky poznat?
Nic ve zlém, v žádném případě se do Tebe nenavážím, ale to by přesně neurčil snad ani na slovo vzatý mistr pan Kovařík ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2015 16:11 Marie – identifikace pavouka
Fotka k příspěvku Dobry den. Můžete mi někdo identifikovat tohoto pavouka?
Děkuji tone

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2015 12:23 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: Marie
Ahoj Marie, určitě je jedovatý. Druh nevím, ale někdo Ti tady poradí. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2015 10:15 Marie – identifikace pavouka
Fotka k příspěvku Dobry den. Můžete někdo prosim určit xo je tohle za pavouka? Jedovaty? tone

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.08.2015 23:18 Iva – Co je to za pavouka a je jedovatý ?
Fotka k příspěvku Dobrý den,kamarádka dnes na stěně pokoje nalezla tohoto pavouka. O koho se jedná ? Díky

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2015 23:15 Richard – Copak je to za pavouka
Fotka k příspěvku Dobrý den, našel jsem na zahradě zajímavého pavouka. Domnívám se, že by se mohlo jednat o populární Zápřednici Jedovatou, ale je to jen domněnka. Mohli by jste mi ho pomoci určit? Předem děkuji.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2015 16:39 Martina Re: claretus
Děkuji za odpověď. Jo, hnusak byl. :-(( Snad se tady už nic takového neobjeví...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2015 14:32 Žena claretus [0] - Gekko vitatusRe: Martina
Nejsem úplně znalec pavouků, ale tenhle hnusák se nápadně podobá pokoutníkovi domácímu (Tegenaria domestica), žijí většinou na tmavých místech, schovaní. Je jedovatý, ale pro člověka neškodný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2015 12:42 Martina – Co to je za pavouka?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, dneska jsem našla tohoto pavouka ve vaně, málem jsem dostala infarkt. Můžete mi poradit, co to je za pavouka? Děkuji. Martina

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2015 20:26 Jana – Pomoooc!!
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku co to je prosím za pavouka má snad 10 cm s rozpětím nohou no hnus a bojim bojim...

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.07.2015 08:46 Ondra
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, mám prosbu, pomohli by jste mi identifikovat pavouka na fotkách? A mohl tu myš v síti skutečně chytit a usmrtit? Je to foceno na jižní moravě, Znojemsko. Děkuji

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2015 22:00 Tom – copak to je za pavoučka?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Poradí mi prosím někdo?
Vědět pomáhá nebát se.
Děkuji

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.07.2015 22:45 katerina
Fotka k příspěvku Prosim mohl by mi nekdo rict co je to za pavouka? Dekuji

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.07.2015 23:19 Vanvett – určení
I když mi tu nikdo nepomohl, konečně jsem dnes po více jak měsíci zjistila, co mi to tu běhá. Shodou náhod mi ten samý dnes opět zkřížil cestu. Jedná se o pavouka Steatoda grossa neboli o snovačku domácí, zvanou též falešná černá vdova
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.07.2015 19:27 Zdenek – co je to za pavouka?
Fotka k příspěvku Můžete mi prosím identifikovat tohoto pavouka?

Děkuji vám moc.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2015 13:41 Maxim Re: Maxim
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2015 13:41 Maxim Re: Maxim
Lepší fotka - detail
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2015 13:36 Maxim Re: Maxim
Detail
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2015 13:16 Maxim – Našel jsem pavouka
Fotka k příspěvku Dobry den našel jsem venku na sídlišti před panelakem tohoto mrtveho pavouka a zajimalo by mě co je zač :)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 28

Zpět na obsah sekce Bezobratlí • Zobrazeno 3355x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/1214?od=1074