Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Identifikace pavouka

NápovědaFórum » Bezobratlí » Identifikace 

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Identifikace pavouka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2015 02:28 Lenka – prosim, co je to za pavouka?
Dobry den, mam velikou prosbu a potřebuji pomoc. V pokoji se mi vyrojili milimetrovi pavoucci, mají průhlednou az lehce nažloutlou barvu. Jsou po celém stole. Začali mi vylezat z lampicky, asi mají rádi teplo. Moc se bojím, nevím o jaký druh by mohlo jit. Myslím si, ze jsou neškodní, ale potřebovala bych se jich nadobro zbavit, jelikož se velmi rychle pohybují a predou pavucinky, tak drobné, ze jsou vidět jen pod lampou. Našla jsem i většího. Mel tak 1 cm, vynesla jsem ho ven. Asi to byla jejich máma, ale to nevím jistě. Jinak me nenapadá odkud by se jinak vzali. Moc se bojím, aby se mi nerozlezli uplne po celém pokoji. Zatím stačí, ze lezou po celém stolku a po trampoline na jumping. Jeste jsem jich našla asi 10 na obalu v kukuřičných raciolkách. Tak me napadlo, jestli jsem si je nepřinesla z obchodu. Prosím, poradte mi, jak se jich co nejrychleji zbavit.
Dekuji Lenka. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2015 21:55 Muž poltergeist [183] - pavouci, štíři, ještěři, obojživelníciRe: Lenka
pavouci to nejsou, vypadá to na mšice
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2015 21:55 Muž poltergeist [183] - pavouci, štíři, ještěři, obojživelníciRe: Jana
křižák zelený
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2015 12:49 Lenka
Fotka k příspěvku Prosí vas je to pavouk nebo nějaká mšice ?

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2015 11:28 Franta – identifikace pavouka
Fotka k příspěvku Chci se zeptat jestli nevíte co je tohle za pavouka děkuji.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2015 18:24 Jirulka333
Ahojda, tahle potvůrka se jmenuje Lovčík Hajní (Pisaura mirabilis).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2015 06:01 Martin
Fotka k příspěvku Prosím, co je toto za pavouka?

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.07.2015 18:06 Muž VaJzi [64] - BezobratlíRe: anabel
Většina jich byt opustí, ale nějací zřejmě zůstanou... Asi není třeba zmiňovat, že už s Vámi pavouci bydlí a že je to dobře?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.07.2015 12:22 anabel Re: VaJzi
balkon nemám. a už se mi zřejmě rozlezli po okně...možná bytě zatím jsem dnes ani jednoho na orchidejích neviděla...dnes dostanou květiny zálivku, potopení do vody, tak třeba vylezou. vzhledem k tomu, že ani na chodbu ji dát nemohu a nechci květiny vyhazovat, budu se muset smířit s tím, že tu semnou budou bydlet, že?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.07.2015 08:58 Muž VaJzi [64] - BezobratlíRe: Anabel
Podle popisu Vám dokážu říct na 100% hned dvě věci:
1. Určitě jsou jedovatí, stejně jako všichni ostatní pavouci na světě...
2. Rozhodně se jich nemusíte bát.

Nejspíš jde o tuzemský druh. Dejte květinu na balkon a oni se po pár svlecích rozlezou do světa ;-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2015 12:13 Anabel – pavouk na orchidei
koupila jsem v globuse orchidej. byl v ní asi půl cm velký pavouk. vyhodila jsem ho. byl hnědý, rychle se pohyboval a skákal. o pár dní později jsem na té samé rostlině spatřila asi stejně velkého, bílo-průsvitného pavouka. nechala jsem ho nalézt na kus papíru a vynesla před dům. za týden mi na orchideji přibyli pavučinky a lezou mi tu malinkatí bílí pavoučci. co s tím, nejsou jedovatí? na vyfocení jsou malincí a světloučcí. už mi přelezli i na vedlejší orchidej...prosím o radu...pavouků se bojím. děkuji :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.07.2015 09:49 Muž VaJzi [64] - BezobratlíRe: Jana
Kvůli nedokonalosti fotografie, nedokáži říci víc, než že se jedná o Zápřednici.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2015 13:10 Jana
Fotka k příspěvku Ahojte, zajímalo by mě co je tohle za pavouka ? Nevíte někdo?

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2015 03:51 Muž VaJzi [64] - BezobratlíRe: Hrb
Atrax to opravdu není palec Jedná se o sklípkánka rodu Atypus - poměrně vzácný objev ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2015 22:20 Hrb – Co je to za pavouka?
Fotka k příspěvku Zdravím,poradí mi někdo co jsem to objevil na Slovensku pod Súlovským hradem?Vypadá velmi jako atrax,ale tomu se mi nechce ani trošku věřit.Zvlášť když měl pavouk cca.1,5 - 2 cm max.!! Děkuji

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2015 20:29 Muž VaJzi [64] - BezobratlíRe: Riwer
Nepřišel v zásilce do Solaru? :-) Řekl bych, že jde o Maloočku - Heteropoda cervina
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2015 20:23 Muž VaJzi [64] - BezobratlíRe: kamil
Pokud je to v ČR, tak by mohlo jít o některého ze slíďáků (hodně mi připomíná Slíďáka břehového, ale to je asi blbost...). Pokud jde o zahraničí, tak třeba i Maloočka...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2015 16:57 Riwer – Africky pavouk
Fotka k příspěvku Zdravím, nepozná někdo z vás co by to mohlo být za pavouka? Přišel v bedně z afriky. Velikost cca 6cm. Díky

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2015 08:57 kamil – co to je za pavouka
Fotka k příspěvku Nevite prosim vas co to je za pavouka

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2015 14:13 Michal Re: VaJzi
Ahoj,
pavouka jsem fotil v noci a s bleskem, takže vím jen to, co je vidět na té vložené fotografii. Na té první fotce je zřejmé, že má na zadečku pět černých skvrn do obrazce na hnědém podkladě. Byl jsem teď na balkonu a pavouk už zmizel. Tak snad to bude Křížák obecný.
Díky za informaci.

Michal
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2015 12:55 Muž VaJzi [64] - BezobratlíRe: Michal
Ahoj, stejně jako všichni pavouci, je i tento jedovatý. Pro člověka ale nevýznamně... :-) Jedná se o křižáka a řekl bych, že obecného. Fotka je dost tmavá a nejlépe to zhodnotíte vy - jestli má náznak toho bílého kříže (nemusí být dovybarvený).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2015 23:42 Vanvett – Co to je?
Fotka k příspěvku Zdravím, dneska jsem našla toho to asi 4 mm velkého pavouka utopeného ve vaně. Fotka sice nic moc, ale pavouk má hnědou až červenou hlavičku a černý zadeček s bílými tečkami.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2015 23:29 Michal – Táta Pavouk
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj pavoukonadšenci,
našel jsem tyto stránky pomocí internetového vyhledávače. Potřeboval bych identifikovat jednoho pavouka, který mě před chvílí překvapil na balkoně. Doufám, že není jedovatý, chtěl bych si ho hýčkat. :) Je velký asi jako zapalovač a na detailnější z fotografií je vidět nějaký vzor na zadečku. Chvíli jsem ho pozoroval a řekl bych, že si plete síť (docela velkou).
Ještě bych chtěl dodat, že asi před týdnem jsem měl na zábradlí balkonu kokon, ze kterého se po pár dnech vyklubaly řádově desítky až stovky malých pavoučků. Pořád jsem si říkal, čí to bude asi práce. A hele ho...Táta pavouk se dnes objevil. :)
Díky za info.

Michal

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2015 09:16 Tomáš – Pavouk, sklipkan ?
Fotka k příspěvku Dobrý den, promiň o jaky druh pavouka se jedna Děkuji

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.06.2015 11:07 Muž poltergeist [183] - pavouci, štíři, ještěři, obojživelníciRe: Mario
běžník obecný
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2015 11:09 Žena Nadka [214] Re: Mario
Potřebovalo by to fotku shora,ale podle náznaku kresby mi to připadá na křižáka podkorního.Zkus si zadat název do počítače a srovnej fotky se svým. :-) S pavoučátky je to tak,za prvé by to musela být samička a za druhé by už musela mít samečka,aby byla oplodněná. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2015 22:33 Mario – Domácí mazlíček
Fotka k příspěvku Zdravím, nevíte co je toto za pavouka? Už 3 dny ho mam ve sklenici a docela dost ho krmím. Nemůže se přežrat? Už sem mu dal 4 muchy a z toho jedna byla fakt obří (2x větší než on sám). Popřípadě, kdyby nekdo vedel tak se chci zeptat jestli se mi jednoho dne můžou ve sklenici objevit malinkatí pavoučátka.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2015 19:38 Sonique55 – Identifikace pavouka
Fotka k příspěvku Zdravím, byl vy někdo schopen identifikovat pavouka na fotce?

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2015 19:04 Muž poltergeist [183] - pavouci, štíři, ještěři, obojživelníciRe: Tom
samec slíďáka hajního
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2015 15:39 Tom Re: Tom
Tom napsal: Zdravím, můžu se zeptat co je tohle za pavouka? :)

Velikost cca 1-1,5cm

ještě editace... Skáče
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2015 10:42 hanča Re: Nadka
Doufám, že si vítr neodnese všechny a některý mi tu zůstane, ráda bych viděla dospělého krasavce, abych měla jistotu o kterého křižáka jde.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2015 09:56 Žena Nadka [214] Re: Hanča
Oni se na tom vlákně nechávají odnášet větrem do okolí.Kde si potom udělají sítě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2015 09:37 Hanča
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zatím mají sítě rovné, nahusto, asi aby se hnízdo udrželo,zatoulaní jedinci jsou zachyceni na jednom vlákně.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2015 13:34 Žena Nadka [214] Re: Hanča
Jaké dělají sítě,jako háčkované dečky do kulata?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2015 10:23 Hanča Re: Nadka
Pavoučci už se roztahují, rozšiřují si rozsah sítí a tvoří skupinky,stále je zatím pozoruji a neruším, snad mi nezmizí nadobro z očí. coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2015 09:12 Žena Nadka [214] – -Re Hanča
Nezapomeň,že se do dospělosti několikrát svléknou.A kuřátka jsou taky žlutá..... :-D
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2015 22:45 Hanča Re: Nadka
v místě kde mám tato mimina, mívám občas nádherného křižáka, ale je hnědý se světlým křížem, tato mimča jsou žlutá, už se těším na rozluštění záhady. hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2015 22:18 Žena Nadka [214] Re: Hanča
Já jsem je měla v místě,kde byl křižák.Přesný druh nevím.Myslím,že jsou to křižáčci.Ale radši počkáme na odborníky ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2015 18:32 Hanča – pavoučí rojení
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, také mám dotaz, na jméno pavoučků a docela bych se o nich něco dozvěděla.
Na zahrádce pod květinovým truhlíkem jsem včera před deštěm objevila pavučinku se skupinkou maličkých pavoučků, nejprve jsem myslela, že to je nějaký druh mšic, ale běhalo to po pavučince.
Tvorečkové jsou v tělíčku 1mm malí, žlutí a na zádech mají černý trojúhelník, připadá mi jako vykřičník. Na prvním fotu jsou v klidu, schoulení v klubko, asi schovaní před deštěm. Když jsem se jich dotkla prstem rozeběhli se na všechny strany,
Dnes mají pavučinu rozsáhlejší a běhají stále sem tam.
Snažila jsem se udělat co nejlepší foto-záběr, ale pavoučci byli moc malí a rychlí.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2015 20:38 Petka a Romca – pavouk
Fotka k příspěvku Dobrý den,prosíme o identifikaci tohohle pavouka.Nikde jsme ho nemohli najit.Dekuji

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2015 17:38 Tom – Identifikace
Fotka k příspěvku Zdravím, můžu se zeptat co je tohle za pavouka? :)
Velikost cca 1-1,5cm

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.04.2015 20:11 Muž Felix [755] - JeštěřiRe: Kral_Bramborovych_Lidi
Není to nebezpečné. Narozdíl od svých jižních příbuzných jsou snovačky domácí, hnědé a další maximálně jen nepříjemné nějakým tím náhlým vyběhnutím odněkud (třeba po vyndání knížky z knihovny) vesměs ale za účelem zdrhnout a co nejrychleji se zas ukrýt ;-), popř. početnými kokony zavěšenými v pokojových rostlinách, za nábytkem, nebo v nějakém tom terku. Nikdy se nesnaží kousat a pohubí fůru obtížného hmyzu co třeba přes léto nalétá do bytu. Pro nepavoučkáře jistě nejsou zrovna pěkné, rozhodně jde ale o docela užitečné spolubydlící :-)

Jednu takovou mám zrovna ve sklenici od zavařeniny a zrovna si tam dělá mezi větvičkami kokon (vběhla mi náhodou do ruky když jsem vytáhl kabelu s uskladněnými kořeny bahenních borovic pro přípravu nového akvárka). Jedovaté potvory mi kvůli malé nesmí do domu, životní projevy černých vdov ale tahle mrška na výsost solidně (a bez rizika) supluje, navíc je úplně putna když si její miniaturní potomci najdou cestičku z nádrže ven. I dospělí jedinci neohrozí ani myš ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2015 20:01 Muž maty [15] - Ještěři
Neni nebezpecny :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2015 19:23 Kral_Bramborovych_Lidi Re: poltergeist
Dekuji :-D ale spise by me zajimalo co je to presne popripade jestli to neni nebezpecne nikde jsem presne tohodle pavouka na internetu nenasel
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.04.2015 21:40 Muž poltergeist [183] - pavouci, štíři, ještěři, obojživelníciRe: Karal_Bramborovych_Lidi
nějaká snovačka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.04.2015 15:52 Karal_Bramborovych_Lidi – Kempi mi to ve sklepe
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Nevite prosim vas nekdo co je zac tenhle pavouk? nevypada moc kamaradsky :-D

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.04.2015 07:15 Muž Střelec [74] - JeštěřiRe: Nikola
Přesně tohle jsem minulej tejden chytil ráno ve vaně, takže šel do terárka k chamíkovi jako zpestření stravy. Mám radost, když mi krmení pro ještěra přijde samo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2015 01:22 Muž Felix [755] - JeštěřiRe: Monika
Žádný tuzemský pavouk není toxicky významný. Neřeš to. Podle fotky lze určit tak akorát prd, pejskovi v boudě každopádně spolehlivě vyzobe blechy... pokud mu ty potvory naběhnou do sítě...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2015 18:33 Monika – Neznám jméno.
Fotka k příspěvku Čau, zdravím :-)
Při veškeré snaze jsem hledala na internetu a nemůžu najít jméno těhle hmusákůů, co jsme našli u pejska v boudě. Přes zimu jsme neuklízeli a pak jsme našli tohle. Celkem mě to vyděsilo a měla jsem strach a pořád mě to šrotuje hlavou. Fotka není moc kvalitní ale zajímala by mě odpověď na otázku CO JE TO ZA DRUH. A popřípadě jestli není možný že je jedovatý. Vypadá jako baterka X-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2015 19:28 Tom007 – pavouk - Neznámý
Fotka k příspěvku Nevíte někdo Prosím , co je to za pavouka , byl v garáži a byl velký asi 5 cm , bohužel nemám fotku ze předu

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 28

Zpět na obsah sekce Bezobratlí • Zobrazeno 3356x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/1214?od=1124